Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אחריות - יונדאי

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר קניית קונה חשמלית, מסתבר שהטיפולים שנעשו לא נרשמו (או שלא נעשו) סמכתי על כך שהיד הקודמת וזו שלפניה עברו בתוך המוסך המורשה אצל בעל המוסך ואחד העובדים ולא בדקתי כהלכה.

כעת הגעתי לטיפול 60k ובדרך אגב הבנתי שגם לאחר הטיפול הרכב לא יהיה באחריות יצרן. 

כאשר עובר המטראז' המתבקש לטיפול ולא נרשם טיפול האחריות מתבטלת לחלוטין גם אם לא נעשה נזק כלשהו לרכב?

זה מרגיש לי כמו זריקת אחריות.

ביקשתי לערוך טיפולים קודמים ואז את הטיפול הנוכחי בכדי שתהיה הסטוריה, נאמר לי שזה כבר לא השנתון לטיפול. 

הצדק איתם?

מוסך מורשה של יונדאי בדרום הארץ

פורסם

אף יבואן לא יתן לך אחריות אם הרכב לא טופל כנדרש. זה הגיוני גם.

כפי שאמרת, להבא תדע יותר.

לגבי פילטר - אתה יכול להחליף גם בעצמך 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

לא בטוח שביטול אחריות אפשרי כל כך מהר. עזוב אחריות, כי זה לא רלוונטי כרגע, אלא אם אתה שוקל לבטל את רכישת הרכב.

בנוגע לטיפולים, לא עושים את הטיפולים הקודמים, אלא אפשר להשלים היום לטיפול 60K את מה שהיה צריך להיעשות קודם. יכול להיות שהטיפולים נעשו במוסך כללי, ולכן אין רישום במערכת היבואן.

פילטר יקר יותר כי השווית אולי פילטר מקורי לסיני, ובגלל שלרשת היבואן יש הוצאות גבוהות, ולכן גם המחירים הגבוהים. שיקול של בעל הרכב איך לפעול.

• אהבתי 1
פורסם

כל הסיפור מוזר.

מה אמרו לך? מה אתה חשבת? אולי פה יש פער גדול.

בעל המוסך הוא יד0 קנה את הרכב מהיבואן? לא טיפל במוסך שלו???מוסך יבואן !!

יד שנייה זה עובד שלו וגם אצלו לא נרשמו טיפולים?

אם זה נכון, אני גם מפקפק בקמ הנמוך.

שמע, קניתי הונדה 2015 ממנהל טכני פנסיונר של מוסך. הוא טיפל בזמן אחריות היצרן אצל היצרן.

אחרי זה עבר לטפל אצלו, והיה לו פתק מדוייק עם כל טיפול. לא חשבונית. 

אלא פתק של פנקס כיס , כזה שאנשים מבוגרים ככה מנהלים דברים. אפילו היה כתוב לו מה לעשות בטיפול הבא.

אפשר לבחור אם להאמין או לא. אני בחרתי להאמין לאיש החביב.

רק שהונדה בנזין זה אמין, יונדאי....

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 11 שעות, בוכ כתב:

הצדק איתם?

ברור, זה גם הגיוני מאוד.

בשום מוסך יונדאי לא יכבדו אחריות במקרה כזה.

לפני 10 שעות, בוכ כתב:

בלי לדבר על עלות של 200!!!!!!! שקל לפילטר מזגן בטיפול (בלי עבודה)

פי 5 מעלות של פילטר! 

500% 

מה נסגר

מה נסגר? אצלי פילטר מזגן מקורי עולה 450 ש"ח אבל אני יודע לאן אני נכנס ומה ההבדלים בין סוגי הפילטרים אז לא מתלונן כמוך... אני שואל את עצמי מה נסגר איתך שסמכת עליהם שעשו טיפולים בלי לבדוק ועוד ברכב חשמלי! אתה יכול לאכול אותה בעשרות אלפי שקלים ואתה מדבר איתנו על פילטר?!

• אהבתי 1

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לפני 11 שעות, בוכ כתב:

כאשר עובר המטראז' המתבקש לטיפול ולא נרשם טיפול האחריות מתבטלת לחלוטין גם אם לא נעשה נזק כלשהו לרכב?

זה מרגיש לי כמו זריקת אחריות.

ביקשתי לערוך טיפולים קודמים ואז את הטיפול הנוכחי בכדי שתהיה הסטוריה, נאמר לי שזה כבר לא השנתון לטיפול. 

הצדק איתם?

כן. אין אחריות אם הרכב לא עבר את הטיפולים במועד שקבע היצרן. 

אף אחד לא זורק אחריות. לאחריות יש תנאים על מנת שהיא תהיה בתוקף. התנאים לא התקיימו ולכן האחריות אינה בתוקף. 

אי אפשר לעשות את כל הטיפולים הקודמים ואז להכניס את האחריות לתוקף.

ולכן, הצדק איתם.

אבל אתה יכול לפנות לשירות של יונדאי, להסביר את האירוע, ולשאול איך ניתן להכניס את הרכב לאחריות.

בכל מקרה, כל אירוע שידרוש אחריות ברכב שלך ייבחן בשמונה עיניים, ולא בהכרח תקבל את האחריות. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני שעתיים, Shmelov כתב:

ברור, זה גם הגיוני מאוד.

בשום מוסך יונדאי לא יכבדו אחריות במקרה כזה.

מה נסגר? אצלי פילטר מזגן מקורי עולה 450 ש"ח אבל אני יודע לאן אני נכנס ומה ההבדלים בין סוגי הפילטרים אז לא מתלונן כמוך... אני שואל את עצמי מה נסגר איתך שסמכת עליהם שעשו טיפולים בלי לבדוק ועוד ברכב חשמלי! אתה יכול לאכול אותה בעשרות אלפי שקלים ואתה מדבר איתנו על פילטר?!

אז אם אני לא יודע כמוך אני לא אקנה?!

התגובה שלך לא רלוונטית ידידי. תודה רבה על כמה שאתה יודע.

לפני שעתיים, discoTD5 כתב:

כן. אין אחריות אם הרכב לא עבר את הטיפולים במועד שקבע היצרן. 

אף אחד לא זורק אחריות. לאחריות יש תנאים על מנת שהיא תהיה בתוקף. התנאים לא התקיימו ולכן האחריות אינה בתוקף. 

אי אפשר לעשות את כל הטיפולים הקודמים ואז להכניס את האחריות לתוקף.

ולכן, הצדק איתם.

אבל אתה יכול לפנות לשירות של יונדאי, להסביר את האירוע, ולשאול איך ניתן להכניס את הרכב לאחריות.

בכל מקרה, כל אירוע שידרוש אחריות ברכב שלך ייבחן בשמונה עיניים, ולא בהכרח תקבל את האחריות. 

צודק. בראיה רחבה הבנתי את השגיאה הגדולה, הבעיה שלי היא לא מול המוסך. 

כמו שהסביר לי אחד המכונאים שם בצורה ברורה - תשחרר את העניין, אין לך מה לבנות על אחריות בכל מקרה.

גם זאת למידה, תודה על התגובה המפורטת

פורסם

לא חושב שאם לקוח לא החליף שמן מנוע, אין אחריות על המזגן. גם על המנוע תהיה לדעתי אחריות, אלא אם היבואן יראה קשר בין אי החלפת השמן לכשל. נניח שכשלו בחו"ל 300 מנועים שהשמן בהם הוחלף בזמן, ולקוח בארץ שגם המנוע שלו כשל באותה צורה איחר ב-1000 ק"מ בטיפול. לא תהיה לו אחריות? לא נראה לי. התכנון/יצור פשוט פגומים.

פורסם

לרוב יש תנאי לחריגה מזמני או קמ.

מסכים שזה לא פשוט - בקורונה בטוח אנשים חרגו (אבל גם לא נסעו), וגם במלחמה לפני שנה.

שים לב שגם אם משכת טיפול, אז הבא אתה צריך לעשות בזמן לפי המרווח המקורי, נניח עשית ב24 במקום ב20, את הבא צריך לעשות ב40 ולא 44...

פורסם
לפני 18 שעות, KipodYam כתב:

שים לב שגם אם משכת טיפול, אז הבא אתה צריך לעשות בזמן לפי המרווח המקורי, נניח עשית ב24 במקום ב20, את הבא צריך לעשות ב40 ולא 44...

מה?

לא נשמע ממש הגיוני.

פורסם (נערך)

אני לא מומחה משפטי בתחום אחריות יצרן, אבל לדעתי אי אפשר לשלול אחריות בשל אי-ביצוע טיפולים, אם אין קשר ישיר בין הטיפול הנדרש לבין תקלה שהתרחשה בחלק שצריך את הטיפול ונמצא באחריות. לדוגמה, אם לא החלפתי שמן בתדירות שנקבעה על ידי היצרן, היבואן עשוי (אולי) להצליח להתחמק ממתן אחריות למנוע, אבל הוא לא יכול לשלול אחריות לגיר או למזגן או למערכת הקירור של המנוע.

ברכבים חשמליים הדבר בולט אף יותר, משום שהטיפולים הנדרשים עבורם הם מינימליים מלכתחילה, והיבואן כמעט שאינו מבצע דבר במהלך הטיפול. 

עריכה אחרונה על ידי Cranky_CPA
פורסם

אתה אכן לא מומחה. 

היבואן יטען כי בטיפול הוא מבצע בדיקות לרבות ויזואליות על מנת לאבחן את הרכב. 

• מצחיק 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, discoTD5 כתב:

אתה אכן לא מומחה. 

היבואן יטען כי בטיפול הוא מבצע בדיקות לרבות ויזואליות על מנת לאבחן את הרכב. 

ענק! תודה שגרמת לי לצחוק כל כך חזק. בדיקות ויזואליות עלק... 

עריכה אחרונה על ידי Cranky_CPA
פורסם

למה להלעיז? הם מלטפים רכבים בצורה שגורמת להם להיות תקינים. כמו הומואופטיה, גם כשאתה מדלל משהו עד לריכוזים אפסיים, יש עדיין את כח המים או משהו.

אז פה יש את כח המכונאי.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...