Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני מחפש לרכוש רכב ראשון ואני די נאבד בחיפוש.

הדרישות דומות לכל קונה ממוצע, אמינות, חיסכון בדלק ובלי טורבו.

התקציב שלי הוא באיזור ה60 אלף, מחפש משהו יחסית חדש (2018 ומעלה) עם כמה שפחות קילומטר.

הנסיעות שלי יהיו שילוב של עירוני ובין עירוני ובערך 1-2 נסיעות ארוכות של + - 200ק"מ הלוך חזור, מאמין שאעשה 15-20 אלף קילומטר בשנה.

אני מתלבט כרגע בין סוויפט למאזדה 2 דינאמיק, ממה שאני רואה הרכבים פחות או יותר דומים אחד לשני מבחינת אמינות ופיצ'רים, המאזדה אולי קצת יותר בטיחותית, אך משום מה אני מתקשה למצוא מידע מובהק לגבי צריכת דלק.

בגדול פה ושם אני קורא שהמאזדה לא בדיוק חסכונית בדלק , מחיפוש שעשיתי הסוויפט נוטה ל15-16 קילומטר לליטר משולב והמאזדה נוטה ל11-12, האם יכול להיות פער כזה ענק?

בנוסף נתקלתי במחיר של פנס של סוזוקי סוויפט שעולה 5000+ כשרכבים אחרים (יאריס, אוקטביה) עולים 200-500 ועד 2000 לפנסי לד, אני לא מתכנן לשבור את הפנסים אך הכל יכול לקרות וזה סכום רציני, האם זה משהו שבדרך כלל מבטחים? או שכדאי לי לבדוק עלויות חלקים וחלפים? ואם כן מה כדאי לבדוק?

פורסם

עד כמה שאני זוכר, כשהיתה לי סוויפט 2013 צריכת הדלק בשימוש מעורב נטת; יותר לאיזור ה-12-13 קמ״ל בחיפה ופרבריה.

הטיפולים בסוזוקי, גם במוסך מרשת היבואן, לא יקרים.

יש מחלה ידועה של צורך בניקוי ביתֶמצערת, עניין של כמה מאות ש״ח פעם בכמה שנים. לי היתה גם בעיה של צורך בהחלפת ממיר קטליטי שנחשבת נדירה, נפתרה בהחלפה לממיר מפירוק, אאל״ט כ-1,500 ש״ח.

מחיר פנס? אני מקווה שאתה לא דופק את הרכב כל שני וחמישי, אז זו בעיה של הביטוח. עם זאת, עד כמה שאני יודע פנס חזית חדש יעלה אלפי שקלים בכל רכב. 200-500 ש״ח? נראה ששכחת להקליד איזה אפס.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קח בחשבון שהמזדה עדיפה מבחינת ביצועים, וגם שקטה יותר. מאחור הסוזוקי מרווחת יותר עם מושב נח יותר.

למזדה 2 יש גם רמת אבזור pure white, מאובזרת מאוד וסלון איכותי מאשר בסוזוקי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני הייתי בוחר במאזדה, היא הרבה יוצר נעימה ונותנת תחושה איכותית יותר בתא הנוסעים.

בדוק עלויות ביטוח של המאזדה, הבנתי שהן גבוהות.

פורסם
לפני 5 שעות, mottis כתב:

אני הייתי בוחר במאזדה, היא הרבה יוצר נעימה ונותנת תחושה איכותית יותר בתא הנוסעים.

הביטוח של המאזדה 2 סבבה לגמרי. מבין השתיים שמנית היא העדיפה. מה לגבי הונדה ג׳אז?

~הונדה ג׳אז הייבריד 2014~ ז״ל

כרגע ~ הונדה סיוויק האצ׳באק 2016 

פורסם
לפני 8 שעות, sperial כתב:

עד כמה שאני זוכר, כשהיתה לי סוויפט 2013 צריכת הדלק בשימוש מעורב נטת; יותר לאיזור ה-12-13 קמ״ל בחיפה ופרבריה.

הטיפולים בסוזוקי, גם במוסך מרשת היבואן, לא יקרים.

יש מחלה ידועה של צורך בניקוי ביתֶמצערת, עניין של כמה מאות ש״ח פעם בכמה שנים. לי היתה גם בעיה של צורך בהחלפת ממיר קטליטי שנחשבת נדירה, נפתרה בהחלפה לממיר מפירוק, אאל״ט כ-1,500 ש״ח.

מחיר פנס? אני מקווה שאתה לא דופק את הרכב כל שני וחמישי, אז זו בעיה של הביטוח. עם זאת, עד כמה שאני יודע פנס חזית חדש יעלה אלפי שקלים בכל רכב. 200-500 ש״ח? נראה ששכחת להקליד איזה אפס.

חס וחלילה, לא מתכוון לנהוג בפראות או בחוסר זהירות אבל תקלות ותאונות זה משהו שיכול לקרות לכל אחד,

לא רוצה להגיע למצב כמו אדם שאני מכיר שקנה ב.מ.ו. משנתון יחסית נמוך וקיבל עלות החלפת חלק בשווי 1/3 מהרכב, אני כמובן לא מחפש רכב מהחברות מהקטגוריה הזאת אבל זה משהו שאני לוקח בחשבון.

לפני 7 שעות, yulianx כתב:

קח בחשבון שהמזדה עדיפה מבחינת ביצועים, וגם שקטה יותר. מאחור הסוזוקי מרווחת יותר עם מושב נח יותר.

למזדה 2 יש גם רמת אבזור pure white, מאובזרת מאוד וסלון איכותי מאשר בסוזוקי.

עד כמה קריטי המושב האחורי? ילדים לא בקרוב, החברים יסתדרו בנסיעות קצרות מידי פעם נראה לי

לפני 6 שעות, mottis כתב:

יש דרך נורמלית לבדוק ביטוח לרכב מאשר להתקשר חברה חברה ולשאול?

כמה הבדל יכול להיות? 500? 1500?

לפני שעתיים, onlyhs כתב:

רכב ראשון עדיף כמה שיותר קטן לחניות ורכב שלא יהיה אכפת לך "להשתפשף" עליו

עדיפות לאמין

אני דווקא במחשבה לקנות רכב אמין שישרת אותי לכמה שנים מאחר ואני מתכנן ללמוד, מאשר לקנות רכב מיושן שגם לא יהיה בטיחותי או חסכוני (יחסית), איזה רכבים ושנתון היית ממליץ?

לפני 45 דקות, הייהייהיי כתב:

הביטוח של המאזדה 2 סבבה לגמרי. מבין השתיים שמנית היא העדיפה. מה לגבי הונדה ג׳אז?

גם שקלתי, אבל אין ממש היצע ורוב הג'אז האטרקטיביים נמצאים במגרשים והבנתי שמאוד לא כדאי להתעסק, במיוחד כשאני לא ממש מבין ברכבים כרגע.

פורסם (נערך)

לשאלתך לגבי ביטוח פנסים ומראות, זה סעיף שמציעים אותו בכל ביטוח, בלעדיו אולי תחסוך 100-200 שקל בשנה, לא כדאי לוותר עליו, יש עלות השתתפות עצמית של כ200 שקלים, ואין אף רכב עם פנס שעולה בסביבות ה200 שקל... יותר לכיוון ה2000.
בסופו של יום המאזדה גניבה יותר ובמידה ואתה מאיזור שיש בו גניבות רכב רבות אז כדאי לחשוב על דגם פחות גניב.
לגבי השאלה איזה דגם או שנה התשובה היא כל רכב לגופו, לא הייתי חושש לרכוש רכב בן 10 עם היסטוריית טיפולים מתועדת ונסועה נמוכה, אך הייתי חושש לרכוש רכב מאדם שלא נראה אמין וללא תיעוד הטיפולים ובדיקה מקיפה של הרכב.
בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי דניאל.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...