Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שדרוג מכשיר obd

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תפיסה שונה (יש לי את שתיהן).  טורק טובה מאוד בתצוגות און-ליין של מדדים שונים.  EOBD בנוי להוציא טבלאות ומדידות לאורך זמן, פלט סריקה מעולה עם נתוח התקלות.  היא מבקשת לזהות את הרכב (יצרן/מודל/מנוע/שנה) מה שטורק לא עושה וזה מאפשר לה נתוח טוב יותר ופרוט התקלות ברמה מדויקת יותר.

פורסם (נערך)

ככלל, עדיף לעבוד עם תוכנה או סורק ייעודי ליצרן הרכב שאתה עובד עליו, משנת הייצור שלו או חדשה יותר.

האוניברסלים הזולים זה נחמד אבל רחוק מלספק את המידע שצריך, למשל בלם היד החשמלי שהזכרת.

יש אוניברסלים שתומכים בהרבה יצרנים ברמה גבוהה אבל הם עולים הרבה יותר מלקנות 2 ייעודיים ל2 יצרני רכב.

אני מחזיק סורק מתאים לכל סוג רכב שיש לי.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

יש לי שני סורקים של KONNWEI, אחד עובד סבבה, השני משגע את ה-ABS של המיאטה 50% מהפעמים כשאני מתניע עם הסורק מחובר. קצת מעצבן, כי קניתי אותו בשביל להשאיר אותו מחובר קבוע ולאסוף מידע על הנהיגה - אבל לדיאגנוסטיקה בסיסית הוא בסדר. מבחינת תוכנות גנריות לטלפון, Car Scanner ELM OBD2 מומלצת מאוד.

אבל כמו שעמוס אמר, היכולות של דונגלים ותוכנות גנריות מוגבלות. אני נתקלתי המון בשיטוטי באינטרנט ועלי אקספרס ב-VCX Nano של VXDIAG - לטענתם מדובר במכשירים שמתאימים ייעודית למותגים ספציפיים (או לחילופין מכשיר שיכול לעבוד עם כמה דגמים ע"י עדכוני תוכנה), ולכאורה הם גם נותנים לך עותק פירטי של תוכנת הדיאגנוסטיקה של היצרן. על פניו, זו אמורה להיות הדרך הזולה ביותר להגיע לרמת הדיאגנוסיקה של מוסך יבואן, אבל לא התנסיתי בזה בעצמי. אם תחליט לנסות, ספר על החוויה.

ברכבים מודרנים צריך לקחת בחשבון שיכולות להיות מגבלות שלא נפתרות ע"י מכשיר ותוכנה בלבד. לדוגמא, בדגמי רנו החדשים יש רכיב אבטחה מאחורי כניסת OBD2 שמונע דיאגנוסטיקה מתקדמת אלא אם רוכשים מרנו מפתח מיוחד (בפועל, דונגל USB עם תעודת הצפנה עליו), אשר עלותו כ-30 יורו לפני משלוח. אפשר לדלג על הרכיב הזה ע"י חיבור לקווי CAN מאחוריו, אבל זה כאב ראש. אין לי מושג אילו יצרניות הנהיגו דברים דומים ברכבים שלהם.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...