Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש המון.. 

סתם שניים שזרוקים לי בארנק, כרטיס כאל של הייטקזון וכרטיס קורפורייט של ישראכארד. 

לשניהם עמלת משיכה והמרה נמוכה בחו"ל (כאחוז) וכל מיני הטבות מועדון.

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

https://www.max.co.il/cards/card/2867

בנוסף, מקבלים גם כרטיס נטען שנותן 16.5% הנחה במגוון חנויות, לא רע בכלל.

אפשר לקנות איתו גם אונליין בטרמינל x ועוד כמה חנויות.

צריך להיות חבר קבוצת I need it, בפייסבוק, לא סיפור.

אני הפסקתי להשתמש החודש בכרטיס לאומי שלי, שלא נותן כלום ושום דבר.

התחלתי לעשות שימוש באשראי שנותן cashback, אני גם ככה לא מנצל שום נקודות או הטבות.

יש כמה סוגים כאלו, מבחינתי כרגע כל שנה להחליף כרטיס, בדרכ נותנים שנה פטור מדמי כרטיס, מי שלא ימשיך את הפטור ייפרד ממני לשלום.

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

התשובה המתבקשת היא ״לא״. בשטח זה יותר מורככ.

לא ציינת מה תנאי הכרטיס הקיים שלך, אז אי אפשר להשוות.

התשובה האמיתית היא ״מי אתה, מה השימוש שאתה עושה בכרטיס וכמה אתה מוכן להתאמץ״.

נחלק את התשובה לארבעה רכיבים.

דמי כרטיס - נתון גמיש. כרטיסים מגיעים עם דמי כרטיס שנעים בין אפס לעשרות דולרים לחודש. אבל זה נתון למיקוח, ושיחת טלפון למוקד חברת האשראי פעם או פעמיים בשנה יכולה להביא לצמצום או ביטול דמי הכרטיס, לפעמים עם תנאי של שימוש בו שיכול לנוע בין שקל אחד לכמה אלפים. בכרטיס בנקאי תהליך דומה, אלא ששיחת הטלפון היא לבנק. צריך להוסיף שבשנה - שנתיים האחרונות חברות האשראי הקשיחו את מדיניותן, אבל, עדיין, מדובר בשוק פרסי.

עמלת המרת מט״ח - מדובר בעמלה בסדר גודל של 3%. אצל חלק גדול מאיתנו, אם בודקים מה העלות השנתית, מדובר בסכומים יחסית קטנים. הבעיה היא אתרים שמאלצים אותך להמיר מט״ח בשערים שלהם שהם יותר גבוהים. לפעמים אפילו פייפאל. אבל יש כרטיסים עם עמלת המרה מופחתת, 1-2%.

מסגרת אשראי - כמה אתה יכול להוציא בחודש בכל כרטיס או חשבון. יתרון לחוץ בנקאיים כי בניסיון לצמצם את שליטת הבנקים בשוק האשראי הצרכני הוטלו הגבלות בעניין על הבנקים. המסגרת יכולה להיות משמעותית כי היא צריעה לספק את כל הצריכה שלך, ולפעמים גם חסימות מסגרת על ידי עסקים. למשל, בקניית דלק נחסמתֶמסגרת של כמה מאות שקלים שמשוחררת אחרי החשבון הסופי, ובשכירת רכב או חדר מלון החסימה יכולה להגיע לאלפי שקלים, ולפעמים שחרורה מתכעב בכמה ימים אחרי סיום העסקה. 

תנאי הלוואות - אני לא עושה שימוש בהלוואות צרכניות, אבל, לפחות בכרטיסים שאני מחזיק, הבדל של שמיים וארץ בין p+1.5% בבנקאיים ל-p+6-8% בחוץ בנקאיים. אבל זה תלוי בדירוג האשראי שלך ולא משמעותי אם אינך נזקק להלוואות (שלפעמים נקראות בשמות מכובסים כמו ״פרישת תשלומים״ או ״קרדיט״).

למה כתבתי ״מי אתה״? כי יש מועדוני צרכנות שנותנים תנאים משופרים, כדוגמת חבר או הייטקזון. יש מועדונים של בוגרי מוסדות לימוד, למשל uniq של מקס לבוגרי וסגל הטכניון ואת״א ללא דמי כרטיס ועם עמלת המרת מט״ח מופחתת. ולפעמים מועדוני צרכנות נטו כמו ״רעות תקני לי״ עם עמלת המרה של 1% בלבד (איני יודע מהם דמי הכרטיס).

חוץ מזה, יש לפעמים הטבות נוספות שוות כסף. למשל כרטיס שופרסל שעד לפני כמה חודשים אפשר צבירת נקודות שהיו, למעשה, הנחה של 3% ברשת (ההטבה הסתיימה). או מבצעים וקופונים ששווים כסף בסכומים שהופכים אותם כדאיים, כמובן שכדאיותם תלויה במאפיינים שלך כצרכן.

אגב, אחזור על המלצה קבועה שלי - להחזיק מינימום שני כרטיסים - אחד ויזה ואחד מאסטרקארד. כרטיס יכול ללכת לאיבוד, להיגנב או להיחסם בלי התראה במקרה חשד לשימוש לא תקין. כבר היו לי מקרים בהם התקשרו אלי בשעות הקטנות של הלילה כאשר נעשה ניסיון לשימוש בכרטיס בארה״ב או ברזיל. מסיבה זו מומלץ להשתמש ב-google wallet או apple pay כי בחלק מהכרטיסים (לא בכולם) תקבל מייד כרטיס וירטואלי חדש לשימוש באפליקציה, לא תצטרך להמתין שבועיים לכרטיס הפיזי ולא תתקע בלי אמצעי תשלום. בעניין זה יש לי ניסיון טוב עם כ.א.ל. 

אגב, לגבי הכרטיס הנטען שהזכיר @yaniv572, אישית יש לי כזה שטעון בכמה מאות ש״ח שלדעתי נמחקו אחרי כמה שנים של חוסר שימוש. פשוט יש הטבה ברשתות שאינן שימושיות לי. ואגב, זו בעיה בכרטיסי מתנה שמקבלים מדי פעם ועוד יותר באלה שמגיעים בצורה אלקטרונית, הם נוטים להעלם במחשכי אפליקציית ה-sms וקשה לאתר אותם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בנוסף למה שנאמר - מומלץ להחזיק כרטיס אשראי בנקאי, גם אם ללא שימוש (כמובן בלי דמי כרטיס) כדי שאם תבטל את השאר עדיין יהיה לך כרטיס להסתמך עליו.

בבקשה לכרטיס חדש בודקים אם יש לך כרטיס קיים.

קשה לי להאמין שמישהו היום במדינת ישראל לא יכול להצטרף למועדון כלשהו שפוטר מדמי כרטיס ונותן עוד הטבות. כפי שהזכירו - I NEED IT הוא אחד שכולם יכולים לקבל.

לי אישית יש גם בהצדעה של מילואים, היטקזון וקורפורייט. לכולם יש הטבות בדמי מט"ח (עד כדי ביטול בכלל) ועוד.

ולמרות כל המועדנים הנ"ל - את רוב הפעילות שלי בארץ העברתי לכרטיס CASHBACK. בעיני התמורה הכי טובה לכסף. פעם בשנה אני מחליף בין החברות.

פורסם (נערך)

פעם לפני שנים רבות חיברו אותי בעבודה להייטקזון ומאז אני דבק בו, באיזה שהוא שלב איפשרו גם להנפיק כרטיס נוסף לבן/בת הזוג. לקניות ברשת זאת אופציה טובה מאוד.

לא הצלחתי בשום אופן או צורה לסדר פטור מעמלות בכרטיס הבנקאי (לאומי ₪&@_#₪_) אז נפטרתי ממנו.

אאל"ט גם לזירו יש אפס עמלות, אבל לו הייתי במקומך בלי מקום עבודה שמכניס לאיזה מועדון - i need it.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

@hans אני מניח שהתכוונת לוואן-זירו, אין להם עמלות כרטיס - בתנאי שאתה משלם דמי ניהול חשבון איזה 50 ש״ח לחודש. יכול לומר שבתחילת הדרך הציעו לאחד הבנים שלי להצטרף כפאונדר, בדק והחליט שעדיף לו להשאר בבנה״פ.

להעיר כי גם בבנק אפשר להתמקח על הדמ״ש, אני ביטלתי אותם לאחרונה (באיחור, שילמתי יותר מדי זמן).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, hans כתב:

לא הצלחתי בשום אופן או צורה לסדר פטור מעמלות בכרטיס הבנקאי (לאומי ₪&@_#₪_) אז נפטרתי ממנו.

אגב אם אתה עובר לחשבון הייטקזון בהפועלים, אז גם הכרטיס הבנקאי הוא הייטקזון.. גם החשבון וגם הכרטיס ללא עמלות

יום טוב גם לך

פורסם

כן

יש כרטיס אשראי של מקס מסוג FREE.

אתה לא משלם כלום אבל אתה לא מקבל כלום, שאני מניח שזה מה שאתה רוצה.

קאץ' שיש :

חשוב שתכנס לחשבון שלך לכל הפחות פעם ב-3 חודשים באתר ותבדוק מצב-חשבון, אחרת שולחים לך את זה בדאר ,ועל זה יש עלות.

מידע נוסף לגבי העמלות בלינק הזה (חפש ובחר FREE):

https://www.max.co.il/cards/pages/commissions

בהצלחה

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

@hans אני מניח שהתכוונת לוואן-זירו, אין להם עמלות כרטיס - בתנאי שאתה משלם דמי ניהול חשבון איזה 50 ש״ח לחודש.

כנראה שהצטרפתי ממש ברגע האחרון לגל הראשון, לא משלם להם אגורה שחוקה. מן הסתם כדאי להציץ מדי פעם בחשבון כדי לוודא שזה אכן כך...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ואם מדובר בוואן זירו: היום נזקקתי לחתימה של מורשה חתימה על מסמך. הגעתי לבנק ב-8:30, ב-8:35 הייתי בדרך למכונית. איך זה פועם בבנק האינטרנטי?

אגב, נדמה לי שהיה גם מסלול חינם, אבל אז יש עמלות על פעולות מסויימות. אין מתנוות.

• תוכן חדש...