Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני עובד בתחום תשתיות חשמל עם נסועה חודשית ממוצעת של 2000 ק"מ, 90% מהנסועה היא בינעירונית.
חשוב לי מאד נוחות נסיעה גבוהה, תא מטען גדול ומערכות בטיחות מתקדמות ככל האפשר, יוצא לי לא מעט לנסוע באתרי בניה, כמו"כ יורד לשטח רך מידי פעם (לא בתור טיול גיפים  אלא בתור רצון להגיע לנקודת עניין ו/או מסלול הליכה).
כרגע נוסע עם קורולה סטיישן 2019, מרוצה מאד באופן כללי  מהרכב אך הרצפה הנמוכה של הרכב אינה מתאימה לצרכיי.
לאחר בירור ובדיקה התחלתי לחשוב ברצינות על סובארו אאוטבק החדשה, יש לה כמובן תא מטען גדול מאד, אמינות, גבוהה, נחשבת לרכב מנהלים נוח מאוד (ולכן מעדיף אותה על פני הפורסטר החדש בעל המאפיינים הדומים), יש לה מערך בטיחות מרשים ולקינוח מקבלים 4X4 ויכולת שטח שמתאימה לצרכיי הצנועים ואף הרבה יותר מזה למיטב הבנתי.
אשמח למידע והמלצות מבעלי הניסיון והידע בפרטים הבאים:
1. צריכת דלק ממוצעת של האאוטבק בנסיעה בינעירונית, (ברור לי שזה יהיה רחוק מהקורולה שעושה לי ממוצע 1/17, אך כל זמן שזה יסתובב באזור של 1/12 אבלע את הצפרדע).
2. ירידת ערך, פחות מפריע לי שזה רכב די נדיר, יש לי סבלנות בקנייה והמכירה העתידית, החשש שלי האם לרכב יהיה ירידת ערך משמעותית מעבר לגיפונים סטנדרטיים.
אני מתכוון לחפש יד 2 מהתצורה החדשה עם ק"מ נמוך ככל האפשר, כוונתי העקרונית לחסוך את ירידת הערך הראשונית של רכב חדש.
כמו כן, אשמח לעוד הערות/הארות שלא נתתי עליהן את הדעת.
בתודה מראש לכל העונים!

פורסם

אין לי ניסיון אישי עם האאוטבק אבל אני מכיר את המנוע 2500 של סובארו שיש בו מהB4 הוא ממש לא חסכוני בדלק. אולי בשיוט ממש רגוע על 100 קמ"ש תגרד ממנו 1/12. 

אם יכולת שטח בסיסית חשובה לך וצריכת דלק בק"מ כזה הייתי שוקל דיזל כמו דאסטר שהוא הרבה יותר חסכוני ויש לו יכולת שטח מצוינת. מצד שני תא הנוסעים פשוט, רועש,וללא מערכות בטיחות.

עוד אופציה זה ניסאן אקסטרייל דיזל 2.0 4X4 שיכול להתמודד עם התוואי דרך שאתה מציין ויהיה חסכוני יותר.

פורסם

תודה על התגובה.

חשוב לי מאד נוחות נסיעה גבוהה ומערכות בטיחות, כך שהאופציות שהצעת פחות רלוונטיות עבורי.

הבנתי שבאאוטבק התקינו גירסא חדשה של המנוע והוא חסכוני יותר, במבחני הדרך הם הגיעו לתוצאה משולבת של 1/11 עם קטעי מאמץ.

ושוב תודה

פורסם

דווקא האקסטרייל עדיף מהסובארו ואף מתעלה עליו בתחום של מערכות בטיחות. גרסת הטקנה כוללת מצלמות 360, תאורה קדמית אדפטיבית, מערכת התראה על שמירת מרחק עם בלימת חירום אוטונומית, זיהוי תמרורים, התראת סטיה מנתיב, התראת עייפות, ניטור רכב בשטח מת במראות ומערכת חניה אוטומטית במקביל ובניצב למדרכה. אפשר לראות צריכת דלק בשיוט של 17 קמ"ל והוא יחסית מאוד מרוסן ונוחות נסיעה לא רעה בכלל.

עוד אופציה זה לקוות שיהיה לך מזל ולמצוא אאוטלנדר 4*4 נמכרו בכמויות קטנות עד 2019

פורסם

לדעתי מהתאור של פות"ש 4X4 לא חובה לצרכיו, רכב יותר גבוה יכול לספק.
אפשר לשקול RAV4 שיהיה חסכוני יותר מהסובארו (כנראה גם יקר יותר אבל מצד שני ירידת ערך נמוכה)

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)

תודה מוטי.

המחשבה הראשונית אכן הייתה על ראב 4.

הבעיה שמערכות בטיחות שחשובות לי נמצאות רק בגרסאות היקרות, בתחשיב שעשיתי פער המחיר בין הרכבים + מחיר הביטוח היקר של ראב 4 יהיה פי 3 מהרווח בדלק. מה גם שנוחות הנסיעה בינונית למדי.

עריכה אחרונה על ידי שימקס
פורסם

היתה לי אאוטבק 2018 מנוע 2.5 ונהניתי מאוד איתה. מגהצת את הכביש, כוח זמין בשילוב עם גיר רציף נחמד מאוד. בשטח פשוט מעולה עם מערכת xmode. יש לרכב הזה קהל משלו ולא היה קושי למכור.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם (נערך)

אצלי אאוטבק 2012 2.5L עושה בממוצע 1:10.

הצריכה הטובה ביותר בנסיעה רגועה לאילת = 1:12

מבחינת נוחות ברכב הספציפי שלי היא לא משהו.

הבעלים הראשון היה איש גדול וכבד (מצאתי צילום שלו ברכב...)

והוא גרם למושב הנהג לשקוע ברמה של כורסת TV ישנה.

לגשת לרפד נמצא ב-to-do ליסט שלי, אבל בגלל עצלנות וריבוי נסיעות קצרות,

אני מסתפק בכרית על המושב ועוד אחת לגב התחתון.

(זו נקודה לקחת בחשבון ולבדוק כשקונים רכב משומש)

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
פורסם
לפני 6 שעות, שימקס כתב:

1. צריכת דלק ממוצעת של האאוטבק בנסיעה בינעירונית, (ברור לי שזה יהיה רחוק מהקורולה שעושה לי ממוצע 1/17, אך כל זמן שזה יסתובב באזור של 1/12 אבלע את הצפרדע).
2. ירידת ערך, פחות מפריע לי שזה רכב די נדיר, יש לי סבלנות בקנייה והמכירה העתידית, החשש שלי האם לרכב יהיה ירידת ערך משמעותית מעבר לגיפונים סטנדרטיים.

אני לא מכיר את הרכב מניסיון שלי. אבל זה רכב גדול, לא קל ועם הנעה כפולה כל הזמן. ועם מנוע לא חסכוני. בקיצור אם אתה מוציא מהקורולה 1/17 אתה כנראה לא תוציא 1/12. יותר לכיוון 1/10 ואולי אף חד ספרתי גבוה....

אלו רכבים עם ביקוש לא רע בכלל. אין הרבה מתחרים וזו נישה שיש לה חובבים.

נראה שהחסרון היחיד של הרכב עבורך זו צריכת הדלק. 24,000 בשנה זה לא מעט, אבל לא המון. ייתכן שאם תעשה את החישוב תגלה שזו צריכת דלק שאתה יכול להסתדר איתה. לעיתים יש נטיה לתעדף צריכת דלק יותר מחלקה האמיתי. 

פורסם

נשמע לי שאתה מחפש בכיוון הלא נכון...
רכוש לך סיטרואן C5 AIRCROSS דיזל.
תהנה מצריכת דלק טובה, תא מטען גדול, נוחות נסיעה מהגבוהות שבנמצא.

תוכל להנות ממחירים נמוכים וגם לקבל אחריות ארוכה על המכלולים הבעייתיים.

הרכב איננו כפול הנעה אבל גבוהה ויספק יותר יכולות מקורולה שנמוכה משמעותית

פורסם

85% מהזמן בשטח רך (שבילים כבושים) אתה לא צריך 4X4.

ואז יורד קצת גשם ושיל שהיה יבש כשנכנסת עכשיו רטוב וחלקלק או שיש דרדרת קלה ואתה צריך אותו באבוהה.  

ביכולות שטח יש דבר שנקרא redundancies. הביטוחן שלך הוא מזה שהרכב מסוגל ליותר ממה שאתה צריך ממנו, לא פחות.

בניכוי הגיר הרציף האאוטבק אולי הרכב הכי טוב שסובארו ייצרו. לטעמי הוא נמוך אבל זה החיסרון היחיד.

הדסטר טוב יותר בשטח אבל זה 2 דורות אחורה ממה שהסובארו יתן לך בכביש.  

אפשרות נוספת היא גראנד ויטרה שחזקה יותר בשטח בטח לא ברמה הכללית של אאוטבק אבל לא רעה בכביש. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...