Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

מעוניין בקניית רכב חדש, חשבתי למשל על סופר מיני דוגמת טויוטה יאריס (היברידי או לא) ויונדאי i20.

תקציב 130K (פלוס מינוס). לא נוסע כל יום, בימים שכן אז נסיעה בינעירונית קצרה (20ק"מ לכיוון) ופעם בחודש 200 ק"מ לכיוון (צפון דרום על כביש6)

נוטה לכיוון היאריס (בטיחותית יותר וחסכונית יותר), יש משהו שאני מפספס? אולי משהו אחר?

פורסם

תבדוק שיש יאריס במלאי.

היאריס אכן חסכונית, זריזה מדגם הקודם, אל נוחוץ הנסיעה בינונית עם מושבים נוקשים.

מאחור מרווח בינוני.

הייתי בודק אופל קורסה או פיגו 208.

זריזות יותר, שקטות יותר, תאי נוסעים איכותיים יותר ושקטים יותר. מבחינת אמינות הגיר יפני, אבל רצועת טיימינג יכולה להתפורר לפני מועד החלפתה לכן יש המלצה להחלפת שמן כול 10 אלף, וטיימינג כול 4 שנים או 60 אלף.

פוולסוגן פולו, תא נוסעים איכותי, מושבים מעולים, יש הרגשה של רמה מעל האחיות פאביה או האיביזה, אם כי איביזה בעלת מורה טובה למחיר, אך גיר בגרמניות פחות אמין.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

באמת yulianx אחרי כל מה שהמנוע הזה מאכיל אנשים זה עדיין כדאי להמליץ עליו?

גם מי שמטפל כהוגן חווה תקלות ועצבים אז למה בכלל להמליץ על זה בתור אופציה?

חוץ מזה שלדעתי לא כולם יש להם משטר טיפולים וידע כמוך ככה שלתת להם רכב גם מנוע שעתיד להיות נבלה יום מן הימים קצת מרגיש לי מוזר,

אשמח אם תחכים אותי.

אני רואה שאתה ממליץ על רכבים עם המנוע הזה בתוספת ההערה הזו לא בטוח שהקורא יורד לסוף דעתך אולי כדאי להוסיף את השרשור הארוך על PSA?

תודה

• אהבתי 1
פורסם

ראשית, כמעט ואף אחד לא מחליף שמן כול 10 אלף ק"מ ובטח לא טיימינג כול 4 שנים או 60 אלף, כי אין מודעות לזה.

דבר שני, מדובר על רכב חדש עם אחריות.

ודבר שלישי, למעט הרצועה מדובר ברכבים מעולים, אני בעצמי מחזיק קקטוס טורבו.

יש גם לא מעט אנשים שלא חוו שום בעיות  אפילו עם הדור הראשון.

יאריס כניראה לאורך השנים תהיה אמינה יותר, אבל הרבה פחות מהנה לדעתי. שיקול של הקונה.

• אהבתי 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני שעה, yulianx כתב:

ראשית, כמעט ואף אחד לא מחליף שמן כול 10 אלף ק"מ ובטח לא טיימינג כול 4 שנים או 60 אלף, כי אין מודעות לזה.

דבר שני, מדובר על רכב חדש עם אחריות.

ודבר שלישי, למעט הרצועה מדובר ברכבים מעולים, אני בעצמי מחזיק קקטוס טורבו.

יש גם לא מעט אנשים שלא חוו שום בעיות  אפילו עם הדור הראשון.

יאריס כניראה לאורך השנים תהיה אמינה יותר, אבל הרבה פחות מהנה לדעתי. שיקול של הקונה.

אני יכול להבין אותך, כואב הלב להמליץ על רכב כמו יאריס (שאגב חזר למלאי בגרסאות היברדיות בלבד אצל היבואן הרשמי), שפרט לאמינות וסחירות מציע כנראה את האבזור הכי דל בקטגוריה ורמת חומרים בוא נגיד בעדינות בסיסית, אם תכנסו לאתר ליטרלי מופיע שם באבזור - "מסך מולטימידה, גלגל רזרבי ומיזוג אוטומטי" , התמורה למחיר בלשון המעטה מאכזבת. 

ומצד שני קשה גם להמליץ בראש שקט על רכב תוצרת סיטרואן/פיגו, מה זה נקרא למעט הרצועה ? אנחנו מדברים פה על תקלה שעלולה לגרום לכשל מנוע זה לא איזה מכלול זניח, לא סתם יש בפורום טכני שרשור של מאות דפים בנושא.  וכשהאחריות תגמר או שתצטרך לקחת סיכון שהתקלה עם הרצועה תיפול עלייך או למכור בהנחה יפה כי הרכבים האלו לא שומרים מחירון אולי למעט הגיופונים שלהם. 

עריכה אחרונה על ידי borisYalzin
פורסם

זאת דילמה, אני בחרתי באופציה של להנות וקניתי קקטוס ולא יפנית או קוראינית.

ואם הייתי מוציא כזה סכום 130 אלף, הייתי רוצה להנות מהרכב. בסופו של דבר כול אחד עושה מה שיותר חשוב לו.

לגבי שמירת ערך, בשנים האחרונות אין ירידה גדולה ממה שהיה עד כה, צרפתי תמיד נמכר יותר זול, אולי למעט 3008.

למעט הרצועה לא הכוונה שזה זניח, אלא כמה שרכב מציע מבחינת ביצועים,בידוד, נוחות והנאה.

• אהבתי 1

פורסם

למה בעצם ללכת על סופר מיני שמציעות כלום ושום דבר למעט סחירות עתידית ו(אולי) אמינות?

התקציב שלך מאפשר לקנות רכב קצת יותר מהנה, נוח ואפילו יפה (למרות שזה כבר ענין של טעם). 208 או אופל קורסה מציעות הרבה יותר. אם הייתי צריך לבחור מהיפניות והקוריאניות, הייתי בכלל הולך על ג׳אז או מזדה 2. 

פורסם
בתאריך 16.3.2023 בשעה 22:29, אריה שאג כתב:

באמת yulianx אחרי כל מה שהמנוע הזה מאכיל אנשים זה עדיין כדאי להמליץ עליו?

גם מי שמטפל כהוגן חווה תקלות ועצבים אז למה בכלל להמליץ על זה בתור אופציה?

חוץ מזה שלדעתי לא כולם יש להם משטר טיפולים וידע כמוך ככה שלתת להם רכב גם מנוע שעתיד להיות נבלה יום מן הימים קצת מרגיש לי מוזר,

אשמח אם תחכים אותי.

אני רואה שאתה ממליץ על רכבים עם המנוע הזה בתוספת ההערה הזו לא בטוח שהקורא יורד לסוף דעתך אולי כדאי להוסיף את השרשור הארוך על PSA?

תודה

הרעיון של הפורום הזה, הוא שאנשים מבינים ברכבים קצת יותר מהפייסבוקניק הממוצע ששמע מפה ומשם והעצות שלהם מבוססות על זה. 

החלפה של טיימינג כל 60K כמו שאתה מחליף שמן כל 10K-15K וצמיגים כל שלוש שנים, וכל הדרמה נעלמה. אנחנו לא ב-2021 כבר, נצבר מספיק ידע. 

אגב איזה "תקלות ועצבים"? מטפלים כמו שצריך והכל בסדר. רכבים מוצלחים בכל קנה מידה, מהנים לנהיגה. 

• לא הבנתי... 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם (נערך)

חשמלי בא בחשבון?

יש אופציה לטעינה בבית?

מה הכי חשוב לך בסדר יורד?

נוחות / איכות / צריכת דלק / סחירות / זריזות וכו'

בתקציב שלך די תוכל להתפנק יחסית בלי להתפשר

עריכה אחרונה על ידי המהיר הזהיר

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

יאריס היברידית חסכונית מאוד, אך בנסועה שלך נראה לא משמעותי במיוחד, ההבדל בין רכב חסכוני לרכב פחות חסכוני הוא קטן.

אם אתה לא נוסע בפקקים (או מעט בפקקים) הייתי בוחר ברכב מקבוצת VAG כמו פאביה, איביזה, ארונה וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 15 שעות, Jack457 כתב:

הרעיון של הפורום הזה, הוא שאנשים מבינים ברכבים קצת יותר מהפייסבוקניק הממוצע ששמע מפה ומשם והעצות שלהם מבוססות על זה. 

החלפה של טיימינג כל 60K כמו שאתה מחליף שמן כל 10K-15K וצמיגים כל שלוש שנים, וכל הדרמה נעלמה. אנחנו לא ב-2021 כבר, נצבר מספיק ידע. 

אגב איזה "תקלות ועצבים"? מטפלים כמו שצריך והכל בסדר. רכבים מוצלחים בכל קנה מידה, מהנים לנהיגה. 

זה לא רכבים מוצלחים בכל קנה מידה, המנועים האלו כושלים בכל קנה מידה אולי.. אלא אם כן מתייחסים אליהם באריזת בונבוניירה ואז יש סיכוי טוב שלא תהיו חלק מהסטטיסטיקה.

זה רכב מהנה לנהיגה יותר וכו וכו הכל נכון ...

עם הרבה דגשים לתחזוקה מונעת וכו וכו וגם זה נכון

ואחרי כל מה שתעשו זה לא מבטיח שקט תעשייתי.

ואם כל המבינים ברכבים, לא כל מי שרוצה המלצה לרכב מחפש רכב עם כזה כוכבים מודגשת בעניין האחזקה.

יש רכבים עם המנוע בקילומטראז של 200K ?

בלי שהוחלף מנוע עם המשטר טיפולים הקפדני?

פורסם

שוב, למעט הפורום וקבוצת הפייסבוק אנשים לא מודעים לעניין הרצועה וקיצור תדירות הטיפולים. לכן לא ידוע האם מנוע כזה יחזיק 200 אלף במשטר קפדני.

אבל האם פותח השירשור הולך להחזיק רכב עד שיגיע ל200 אלף?

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, אריה שאג כתב:

יש רכבים עם המנוע בקילומטראז של 200K ?

לא יודע. המנוע הושק ב-2017, כדי להגיע ל-200K תצטרך למצוא מישהו שהנסועה שלו 36K בשנה ולשאול אותו. 

הנסועה של פות"ש לדבריו פחותה מ-10K/שנה. עד שיגיע ל-200K כולנו נתנייד עם ג'טפאק.

לפני 11 שעות, אריה שאג כתב:

בלי שהוחלף מנוע עם המשטר טיפולים הקפדני?

אכן ממליץ באופן כללי על משטר טיפולים קפדני. בכל רכב. בענייננו מדובר על החלפת רצועה כל 60K (יחד עם הטיפול, עלות קצת פחות מ-1000 ש"ח למיטב זכרוני, אבל אולי אני טועה). כמו חלקים מתכלים אחרים. 

היתרון שבהזדמנות שאתה פותח קארטר אפשר גם לנקות את מערכת השמן כל 60K בעלות מינימלית ובסוף תיסע על שמן נקי יותר מאשר לאחר טיפול רגיל שכל מה שהחלפת זה פילטר. 

יש הרבה דברים שאם לא תטפל בהם לא תגיע ל-200K בשום רכב חוץ מיונימוג...

עריכה אחרונה על ידי Jack457

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

• תוכן חדש...