Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

אני מחפש רכב קטן שישמש אותי פעם פעמיים בשבוע לנסיעות בין עירוניות קצרות(נתניה-חיפה, כולל העליות של הכרמל) ומעט נסיעה עירונית בתוך חיפה. 

אני מתלבט בין פיג'ו 108/סיטרואן C1(הטויוטה יקרה יותר ללא סיבה) רובוטי או קיה פיקנטו/ יונדאי I10 אוטומט. חשוב לי בעיקר שיהיה חסכוני בדלק ואמין(כמה שפחות להיות במוסך מלבד טיפולים). בשניהם אני מחפש קילומטראז יחסית נמוך(פחות מ-60K).

התקציב הוא בערך 30K עם אפשרות לחרוג ל-35K אם זה שווה את זה אבל מעדיף שלא.

נקודות לזכות הפיגו:

- קטנה יותר(מבחינתי זה יתרון)

-חסכונית יותר

-מאובזרת יותר

- זולה משמעותית ונראה שאני יכול למצוא רכב מתאים משנתון גבוה יותר שעוד ישאיר לי עודף קטן מ-30K. מצד שני אני חושש שהחיסכון הזה ילך על החלפת קלאצים ומחשב גיר שקראתי שצריך להחילף כל קילומטראז מסוים.

נקודות לזכות הקיה:

- עד כמה שהבנתי אמינה יותר

- יהיה יותר קל למכור בעתיד

- יותר מתקרב לרכב "אמיתי" (פחות רלוונטי לי)

מבחינתי נראה שהפיזו עדיפה, והבנתי שהוא נחשב רכב די אמין מלבד הגיר שהבנתי שיש צורך להחליף קלאצים כל זמן מסוים וזה עלות של כמה אלפי שקלים, האם זה נכון? והאם יש בעיות נוספות שצריך לדעת עליהם?

אשמח לשמוע כל הארה נוספת שיש לאנשים לכאן או לכאן.

תודה

פורסם

במקרה הזה הייתי בודק יונדאי i10 עם מנוע 1.2, פחות חסכונית אך זריזה יותר, הגיר הרבה יותר נעים, מרווחת יותר.

או, מיצובישי ספייס סטאר, חסכונית מאוד, המרווחת בקבוצה,גיר רציף,לרעה תהיה רועשת בהאצה,מושב פחות נח.

כדאי לחפש מסוף 2014, אז הרכב קיבל הרבה תוספות אבזור.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לאמא שלי יש פיג'ו 108 שקנתה חדשה ב01/2017, יש לה אותה עד היום,

עברו 6 שנים ו45000 ק"מ, והרכב נוסע עדיין כמו חדש, 0 תקלות, למעט אחת שהמסך הפסיק לעבוד ממש בשבועות הראשונים, הוחלף באחריות.

גרה בחיפה, נסיעות משולבות, כ18 ק"מ לליטר.

פורסם
לפני 13 שעות, mejok כתב:

מבחינתי נראה שהפיזו עדיפה, והבנתי שהוא נחשב רכב די אמין מלבד הגיר שהבנתי שיש צורך להחליף קלאצים כל זמן מסוים.

אתה מתבלבל בין גיר רובוטי חד מצמדי לגיר רובוטי דו מצמדי.

בc1 / 108 / אייגו יש גיר רובוטי חד מצמדי, בניגוד לגיר דו מצמדי המצמדים שם לא נוטים להישחק בצורה מהירה ואין תקלות של מוח גיר.

בנסיעה שעיקרה בין עירונית הקלאטצ' של הגיר יכול להחזיק גם מעל ל200 אלף קילומטר.

מה שכן יש אנשים שלא אוהבים את אופי החלפת ההילוכים והפעילות של הגיר והרכבים האלו של ה1.0 ליטר דיי חלשים לכן אני לא יודע עד כמה יהיה לך נוח לעלות את הכרמל במכוניות האלו.

אני ממליץ שתעשה נסיעה ארוכה ברכב בכל התרחישים כדי לבדוק אם אתה מסתדר עם הגיר ועם כוח המנוע.

אם אתה לא נוסע הרבה אולי יהיה עדיף להתפשר על חסכון בדלק וקילומטראז ולקחת משהו ישן יותר אבל עם מנוע גדול וחזק יותר.

לפני 4 שעות, yulianx כתב:

במקרה הזה הייתי בודק יונדאי i10 עם מנוע 1.2, פחות חסכונית אך זריזה יותר, הגיר הרבה יותר נעים, מרווחת יותר.

או, מיצובישי ספייס סטאר, חסכונית מאוד, המרווחת בקבוצה,גיר רציף,לרעה תהיה רועשת בהאצה,מושב פחות נח.

כדאי לחפש מסוף 2014, אז הרכב קיבל הרבה תוספות אבזור.

יוליאן ראית את המחירים ? 😄 יונדאי i10 עם נתונים מקבילים ל108/c1 עולה קרוב ל50 אלף שקל, זה פי שתיים יותר מה108/с1 ולא בתקציב של פותח השרשור.

עם כל הכבוד לi10 בכסף הזה יש המון אופציות עדיפות 

פורסם

גישת הפחד מה108 ואחיותיה לדעתי לא מוצדקת,

אמא שלי מסתדרת איתה כבר 6 שנים וגם לא מוכנה למכור כי לטענתה אין רכב במחיר שלה שמספק את מה שהיא מספקת.

נכון שצריך להתרגל לגיר, אך זה לא נורא, אני נוסע עליה לפעמים אחרי הספורטאג' וזה די סבבה, לדעתי שילוב המנוע וגיר הרובוטי הזה של טויוטה הרבה יותר מוצלח מהקורולה למשל, היא זריזה נוחה וקטנה שאפשר להחנות די בקלות.

• אהבתי 1
פורסם

אבא שלי גם אהב את ה107, אבל לא סתם לא אוהבים את הגיר הזה. אם כי ב108 הוא נעים מאשר ב107, אך ההשהייה עדיין קייימת.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה לכולם! מה הכוונה בפעילות לא נוחה של הגיר? זה לא כמו לנהוג באוטומט רגיל? אני לא יודע אם יצא לי לעשות נסיעת מבחן ארוכה מידי לפני רכישה(גם כי כבר לא מוכרים את הרכבים הללו כבר) ורוצה לדעת עד כמה זה קריטי.

פורסם

זה כמו לנהוג באוטומט רגיל רק פחות חלק, באוטומט רגיל הגיר מעביר הילוך בצורה כמעט מייידית וכמעט לא מורגשת בגיר רובוטי חד מצמדי הגיר קודם מנתק את ההילוך ואז נכנס להילוך הבא, מה שאומר שיש השהייה בזמן העברת ההילוך.
חלק מהאנשים מסתדרים עם זה ואפילו לא שמים לב להבדל חלק מהאנשים פשוט לא יכולים לחיות עם זה.

פורסם
לפני 3 שעות, mejok כתב:

תודה לכולם! מה הכוונה בפעילות לא נוחה של הגיר? זה לא כמו לנהוג באוטומט רגיל? אני לא יודע אם יצא לי לעשות נסיעת מבחן ארוכה מידי לפני רכישה(גם כי כבר לא מוכרים את הרכבים הללו כבר) ורוצה לדעת עד כמה זה קריטי.

זה כמו שבזמן מעבר הילוך סופרמן מחזיק את הרכב מאחור ואז עוזב בשילוב ההילוך.

• מצחיק 1

פורסם

יוליאן התיאורים שלך באמת 😂

לפות"ש הייתי ממליץ לבדוק גם סקודה סיטיגו, פולקסוואגן אפ וסיאט מיי. רכבים מאוד דומים לאייגו\C1\108 ללא הבדלים גדולים כלשהם באף אחד מהמאפיינים.

פורסם

תיאור ממש מוצלח 😅

שקלתי את השלישייה הזו גם, ונראה שאפשר למצוא אחד במחיר סביר, אבל הרכבים של VAG לא בעייתים מבחינת אמינות? חושש לבלות איתם יותר מידי במוסך.

פורסם

גם להם יש רובוט חד מצמדי.

פורסם
לפני 12 דקות, mejok כתב:

תיאור ממש מוצלח 😅

שקלתי את השלישייה הזו גם, ונראה שאפשר למצוא אחד במחיר סביר, אבל הרכבים של VAG לא בעייתים מבחינת אמינות? חושש לבלות איתם יותר מידי במוסך.

השלישיה של VAG לא בעייתית מבחינת אמינות אבל גם לא שורדת התעללות כמו השלישיה 108\C1\אייגו.
בשלישיה של VAG המנוע 1.0 MPI הוא מסדרת EA211 שזאת סדרת מנועים דיי מודרנית שהוצגה איפשהו ב2014, לגרסאות הגדולות יותר בסדרה יש מחלות מסוימות כמו נטיה לאכילת שמן או משאבות מים שנוזלות. שום דבר נורא אבל זה משהו שצריך להכיר ולדעת לטפל בזמן (הקדמת טיפול החלפת שמן לפעם ב10 אלף לפחות).

בשלישיה של טויוטה סיטרואן פיגו, המנוע הוא מנוע 1KR של דייהטסו שהוצג עוד בתחילת ה2000, זה מנוע וותיק שידוע באמינות ושרידות גבוהה ופחות רגיש ממנועים מודרניים.

אם הרכב עבר או צפוי לעבור את ה140 אלף קילומטר הייתי נותן עדיפות למנוע של טויוטה, אם לא אז הייתי בוחן באותה מידה את השלישיה של VAG

• תוכן חדש...