Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות. 

השאלה בכותרת- אני רוצה לגרום ל-2 מכשירי חשמל שונים להתחיל לעבוד כשמפעילים אחד מהם וכנ"ל לגבי כיבוי. לצורך העניין לא משנה מי יפעל קודם. 

הקאץ', אני לא רוצה לחווט את הכפתור הפעלה של אף אחד מהם מחדש, אלא פטנט חיצוני- ואם זה לא מספיק, אז אני גם לא יכול להשאיר את שניהם במצב "עובד" ורק להרים מתח כדי שיעבדו אלא חייבים להיות בעבודה זמן קצר ולהיכבות (בטיחות).

תודה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בצורה חשמלית זה נשמע לי מסובך עד בלתי אפשרי לעשות את מה שאתה רוצה בלי לגעת בחיווט של המתגים, אבל מבחינה מכנית הייתי שוקל לחשוב מחוץ לקופסה ולקנות איזה useless machine אחת או 2, זה בא בקיטים אז אולי תוכל לשלב 2 בצורה כלשהי שיעשו מה שרצית (לא כל כך הבנתי מתי המכונה השניה צריכה להיכבות).

אם תצליח לאלתר משהו זו נראה לי תהיה הפעם הראשונה שהuseless machine תהיה usefull למשהו 🤣

• מצחיק 1
פורסם

תלוי איזה מכשירים.. נורות לד 12 וולט עם צריכה של כמה וואטים בודדים, או מכונת כביסה\מקרר שצורך 220 וולט ואלף+ וואט?

חשוב לך שהדלקה וכיבוי יהיו דרך המתג של המכשיר עצמו?

אתה יכול פשוט לחבר את שניהם למפצל עם מפסק ולהשתמש במפסק של המפצל בתור המתג לשני המוצרים (להשאיר אותם על מצב דולק כל הזמן)

קח בחשבון שיש דברים שלא טוב להדליק ולכבות בצורה כזאת

פורסם

מנחש שזה המשור והשואב אבק מהשרשור הקודם 😁😁

אני כן הייתי מפעיל אותם עם פקט אחד. יש כאלה עם לחצן בטיחות פטריה. עוד יותר בטיחותי מהמקור

• רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
לפני שעתיים, natco כתב:

אחלה ניחוש.

לברווז - אתה יודע מה עושים בנגריות מקצועיות? כפתור נפרד לכל מכשיר. לא מתעסקים עם בטיחות.

• מעניין 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אפשר לחבר אותם לריליי שנשלט מהמחשב, ולכתוב סקריפט/אפליקציה שמכבה אותן אחד אחד.

או עם ארדואינו, לחבר כפתור ולכתוב קוד שיריץ כיבוי והדלקה על אותו הריליי.

דוגמא לריליי:

https://gleanntronics.ie/en/products/2-channel-usb-controlled-10a-230v-relay-module-3037.html

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש לי בבית איזה מפצל חשמל שקניתי פעם, שבטח אפשר למצוא בחנויות, עם פונקציה שאחד השקעים הוא master כזה, אם זה רואה שמה צריכה זה מדליק את כל השאר, אם אין צריכה בmaster מכבה את האחרים. אז צריך שמשני יהיה משהו שנדלק מידי כשמקבל חשמל ושהראשי יהיה עם איזה מתג הפעלה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
לפני 20 שעות, Sparrow420 כתב:

אתה יכול פשוט לחבר את שניהם למפצל עם מפסק ולהשתמש במפסק של המפצל בתור המתג לשני המוצרים (להשאיר אותם על מצב דולק כל הזמן)

זה בדיוק מה שאמרתי שלא ניתן לבצע כי בטיחות. וזה גם לא בריא למכשירים באמת.

לפני 20 שעות, natco כתב:

אני כן הייתי מפעיל אותם עם פקט אחד. יש כאלה עם לחצן בטיחות פטריה. עוד יותר בטיחותי מהמקור

ניחוש מעולה. פגעת.

"פקט"? מה הכוונה?

לפני 18 שעות, hans כתב:

לברווז - אתה יודע מה עושים בנגריות מקצועיות? כפתור נפרד לכל מכשיר. לא מתעסקים עם בטיחות.

ראיתי גם הפעלה עם שלט רחוק, האמת, בלא מעט מקומות. 

בגדול הולכת להיות לי בעייה עם מיקום המתג של השואב- הולך להיות לא נגיש. אין לי מושג איך לעקוף את זה.

ראיתי בלא מעט ערוצי יוטיוב שמתקינים מנגנון (למיטב זכרוני, סוג של מפצל חשמלי + התעסקות עם החיווט) המאפשר הדלקת שניהם במכה. 

ראיתי גם כמו שאמרתי מעלה, מנגנון של שלט רחוק שגם יכול להיות פתרון למעשה. 

מאחר ובארץ המתחים שונים ממה שיש ביוטיוב, וגם צורת החיווט שונה, קיוויתי שיש פתרון מקומי כלשהו שאוכל ללמוד וליישם.

פורסם
לפני 9 דקות, ברווז כתב:

"פקט"? מה הכוונה?

ראיתי פעם סרטון יוטיוב של מישהו שעשה משהו בדיוק כזה (בנה משור שולחן ממשור עגול והוסיף שאיבה), את הכל הוא חיבר עם מפסק פקט שכזה.

(הוא אפילו לא חתך את התקעים של המכשירים, אלא חיבר מפצל ובינו לבין החיבור למתח חיבר את המפסק).

את אותו סרטון לצערי אני פשוט לא מצליח למצוא.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

הצעה מכוערת אך פרקטית -

תנעל את השואב למצב פתוח,

משוך כבל מאריך עם מפצל ומתג עד לאזור המשור,

ופשוט תעמיד ליד כפתור ההפעלה של המשור את המפצל עם המתג. שני כפתורים קרובים זה לזה וזהו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
בתאריך 31.10.2022 בשעה 12:41, ברווז כתב:

בגדול הולכת להיות לי בעייה עם מיקום המתג של השואב- הולך להיות לא נגיש. אין לי מושג איך לעקוף את זה.

מצאתי איך לעקוף את זה.

בתאריך 31.10.2022 בשעה 13:18, hans כתב:

תנעל את השואב למצב פתוח,

משוך כבל מאריך עם מפצל ומתג עד לאזור המשור,

הייתה לי בעייה (הייתה? עדיין יש!) קשה של מקום. אני בתהליך של ארגון מחדש של כל אזור העבודה שלי, כך שעל הדרך גם הצלחתי למצוא מקום לדברים שכבר היה להם מקום ופשוט הפריעו לסידור של השואב.

המסור כבר נמצא על שקע עם מפסק משל עצמו (טוב עבור התעסקויות, בלי להוציא אותו מהשקע כל פעם). לא מעוניין לשנות את זה. אז לא נגעתי. 

השואב מוקם מתחת לשולחן שהמסור עומד עליו, חור לצינור לחיבור לכלי, ואכן פשוט משאיר אותו במצב פועל והוספתי לו שקע עם מפסק בעצמו ובא לציון גואל.

קצת יותר מעצבן מלהפעיל רק כפתור אחד, אבל נו באמת. כל עוד הבעייה נפתרה, אתגבר על העצלנות שלי לגבי לחיצת כפתורים.

תקע עם מפסק שקע עם מפסק

זה לא בריא למוצר, אבל השואב הזה כבר גם ככה די דפוק (זה למה החלפתי אותו עם הקראשר) וכשימות יהיה לי יותר זול לקנות קראשר חדש במקום הקיקיוני הזה...

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני מתחרפן...

חיברתי את השואב הישן ועכשיו כל פעם שאני מפעיל את המשור (יחד עם או ללא הפעלת השואב), יש לי יותר אבק!!! שעולה למעלה ויוצא מאיזור הלהב במקום להישאב החוצה.

אנסה להכין מתאם חיצוני (קוטר חיצוני של צינור הכניסה למשור)- פנימי (קוטר חיצוני של קצה צינור השואב). מבאס, הצינור במקום לא נגיש במיוחד.

אנסה גם לנתק את הצינור מהשואב ולנסות לראות מה יהיה המצב כשהצינור שמחובר למשור פשוט משמש כמוליך לליכלוך, כשהקצה השני שלו באוויר מעל הגוף (דלי) של השואב הישן. אני מנחש שדווקא זה יעבוד יותר טוב. 

ואני לא מצליח להבין מה קורה פה. 

לפני השואב, הליכלוך היה יוצא מהפורט (צינור הכניסה). אחרי השואב, הליכלוך לא יוצא מהפורט למרות שהתווספה יניקה (חלשה יחסית אבל עדיין קיימת), גם אם לא הייתי מפעיל את השואב זה עדיין היה אמור לפלוט נסורת לתוך הצינור של השואב כמו שקודם היה מעיף פשוט החוצה וזהו. מה אני מפספס? 

האם זה בגלל חוקי התרמודינמיקה והעובדה שהצרתי את פתח יציאת הליכלוך וגרמתי לחסימה של חלק מזרם האוויר? או העובדה שאולי לא חסמתי מספיק את הפורט כך שאוויר יכול עדיין לצאת ממנו? או שאולי יש לי סתימה איפה שהוא בצינור ופה כל הבעייה שלי?... (לפחות זה יהיה הכי קל לבדוק:lol:)

שוקל להגיש את הפתרון לתעלומה בתור הפרוייקט בלימודים :crazyeyes:lol:

נראה לי שהגיע הזמן לתחזוקה השנתית של הכלי בכל מקרה ומצב... 

אעדכן;-)

פורסם

https://www.kaercher.com/us/home-garden/wet-and-dry-vacuum-cleaners/wd-6-p-s-16283750.html

אתה צריך ציוד חדש יותר - כזה 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...