Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

שאלה די פשוטה בעקרון,

אני מחפש דרך לחבר את המחשב בצורה כזו שהטלויזיה וה PS4 יתחברו אליו ויוכלו לנגן דרכו סרטים ישירות למסך הטלויזיה.

המחשב נמצא בחדר שינה, הטלויזיה והסוני בסלון.

המרחק לא גדול והם מחוברים ב WIFI במהירות הורדה ממוצעת של כ 70-120 מגה תלוי.

מצאתי את נגן ה PLEXTV שנראה נחמד אבל הבנתי שהוא מנגן רק עד 1080P כמו שצריך, רוב הסרטים שאני מוריד ורואה הם באיכות 4K הן גם הטלויזיה לכן מיותר פחות.

יש הצעות מה כדאי לנסות?

תודה :) 

Opel Adam S 2017

פורסם
לפני 4 שעות, liav12 כתב:

מצאתי את נגן ה PLEXTV שנראה נחמד אבל הבנתי שהוא מנגן רק עד 1080P כמו שצריך, רוב הסרטים שאני מוריד ורואה הם באיכות 4K הן גם הטלויזיה לכן מיותר פחות.

יש הצעות מה כדאי לנסות?

Plex מנגן ב4K יופי

אני מנגן ככה גם מהשרת פלקס שלי ברשת בלי בעיה (יש לי שרת ענן עם פלקס)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לא ידעתי, לא היה נראה שאפשרי לרגע.

בהגדרות שראיתי דרך המחשב היה שידור 1080P ובקצב של 10 או 20 מגה (רוחב פס כמדומני), אולי כי בדקתי מהמחשב קודם ולא מהטלויזיה? המסך מחשב הוא 2560*1080.

Opel Adam S 2017

פורסם

🤷‍♂️

אני לא מנגן על המחשב בכלל אלא על אפל טיוי וAmazon fire tv.

בשניהם אין שום בעיה לעשות סטרימינג של 4k דרך פלקס

Then dying is forgetting

פורסם

4k זה הפשטה מוקצנת 

מה אתה מנגן או מתכוון לנגן?

יש סרטים ברזולוציית 4K עם עומק צבעים נמוך(יש עוד פרמטרים שניתן לקנפג כדי לקבל קובץ קל יותר) ופס קול באיכות נמוכה ששוקלים מעט עד פחות מ-5GB, לעומת זאת יש REMUX-ים ששוקלים 50GB עד 120GB עם 10BIT ופס קול loseless  שאין סיכוי בעולם שתצליח לנגן חלק ללא חיבור קווי(אולי אם השרת והנגן יושבים צמוד לראוטר - אבל במקרה כזה למה לא לחבר חוטי)

פורסם
לפני כשעה, aviaviavi כתב:

יש סרטים ברזולוציית 4K עם עומק צבעים נמוך(יש עוד פרמטרים שניתן לקנפג כדי לקבל קובץ קל יותר) ופס קול באיכות נמוכה ששוקלים מעט עד פחות מ-5GB, לעומת זאת יש REMUX-ים ששוקלים 50GB עד 120GB עם 10BIT ופס קול loseless  שאין סיכוי בעולם שתצליח לנגן חלק ללא חיבור קווי(אולי אם השרת והנגן יושבים צמוד לראוטר - אבל במקרה כזה למה לא לחבר חוטי)

אולי כדאי לעשות קצת סדר לגבי מה החיבור אינטרנט שלי מראש ומה השרת שלי בענן.

אני עם חיבור 1 ג׳יגה סימטרי ועם WIFI שמקבל סביב ה400+ מגהביט למכשיר בספיד טסט - וסביב ה700-800 בקווי לראוטר. (ראוטר mesh שיושב לא רחוק מהטלוויזה ושאר המכשירים. האפל טיוי והפלייסטיישן מחוברים קווית)

השרת שלי כולל מעבד 8 ליבות (וירטואליות) ויושב על חיבור של החווה של 20 ג׳יגה סימטרי (סידבוקס) ואני מקבל אליו ישירות מהירות חיבור של לפחות 200+ מגהביט (מעביר משם / מעלה לשם קבצים בצורה קבועה).

אני מדבר על קבצים בסביבות ה20 - 30 ג׳יגה בH265 (גם פרמטר חשוב לדבר עליו אגב) או כפול בH264.

לשם הבהרה כמה זה לא תלוש - שירותי סטרימינג - באיכות המקסימלית של HLS מעבירים סביב ה40-60 מגהביט בשניה (תלוי מאוד בשירות) עבור 4K HDR / dolby vision - שמתרגם גם לאיזור כזה.

לא ניסיתי קבצים של 120 ג׳יגה לסרט - יחד עם זאת - זה עדיין במסגרת האפשרי לפי כל הפרמטרים שציינתי - על אינטרנט - עם Wifi.

במקרה של הבחור - אם יש לו ראוטר נורמאלי שנותן סביב ה200-300 מגה בWIFI בין המחשבים בבית - לא צריכה להיות בעיה - בלי שום חוטים.

Then dying is forgetting

פורסם

יש לך setup מאוד מתקדם.

אני עם סיב שנותן 1Gb/100Mb שזה בערך המקסימום בארץ.

ה"שרת" הוא nuc דור עשירי והנגן הוא shield pro. מה שלא ניסיתי הוא עשה לי buffering עם הפלקס בקבצים גדולים מאוד (מעל 60 ב- 265) רק קודי הצליח להתמודד עם זה בצורה חלקה, וגם זה עם הגדלת ה buffer size בעזרת ה-advancedsettings.xml והחלפת הכבלים ל-cat7. הוויפיי שלי מחובר לכ-15 מכשירים בו זמנית(טלפונים, טאבלט, רסיבר, טלויזיה וכל מיני iot) 

ביננו, רוב האנשים לא קונים ראוטר, אלא

משתמשים במה שספק האינטרנט נותן להם וזה לא הרבה.

בכל מקרה כשהבחור יגיד מה הוא מתכוון לנגן אפשר יהיה להציע לו מה שמתאים לו.

אחח ג'יגה סימטרי

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
בתאריך 27.9.2021 בשעה 17:02, aviaviavi כתב:

4k זה הפשטה מוקצנת 

מה אתה מנגן או מתכוון לנגן?

הסרטים שיש אצלי שוקלים סביב 5-15 גיגה לפעמים קצת יותר תלוי באורך ובאיכות של 2160P כמובן.

ממה שזכור לי כאלו עם VIDEO BITRATE של 10-20 מגה.

אודיו סביב 5.

לא תמיד לפעמים גם פחות, 

החיבור כרגע הוא ב WIFI (הקווי נותן עד 200 מגה) זה מהממיר של הוט ואני מתחבר למחשב דרכו עם מתאם רשת אלחוטי עד 300 מגה של TPLINK (הלבן הקטן).

PLEXTV לפעמים קצת מייאשת אני מודה, במיוחד הקטע עם הוספה של התרגום עד שהבנתי שאני צריך לפשט ממש את השם של הכתוביות והסרטים כדי שיקלוט.

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

פורסם

בקטע הזה קודי עם שלל הaddons שיש בה מגיעה למצב שיש לך הכל בקלות ובמרחק לחיצה

אבל צריך להגדיר חיבור SMB בין הנגן למחשב, להגדיר את התיקיות כמשותפות ו"לחבר" בינהם

לא תורה מסיני, אבל הרבה אנשים נתקלים בבעיות כאלה ואחרות. 

דבר שני, אני לא יודע בדיוק איזו טלויזיה יש לך אבל הרבה מהן מתקשות בניגון קבצים גדולים כי יש להם מעט זיכרון וכרטיס רשת חלשלוש, ה-PS4 כנראה יהיה יותר מוצלח 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 4 שעות, liav12 כתב:

PLEXTV לפעמים קצת מייאשת אני מודה, במיוחד הקטע עם הוספה של התרגום עד שהבנתי שאני צריך לפשט ממש את השם של הכתוביות והסרטים כדי שיקלוט.

אני אציין שלא השתמשתי בPlex בפלייסטיישן 4 כבר שנים - אבל בפלקס על כל פלטפורמה נורמאלית (כולל רוב הטלוויזיות החכמות) - אפשר לשלוף כתוביות ישר מהנגן - הוא מחפש בעצמו ברשת.

לא התעסקתי בחיפוש ושינוי שם של כתוביות אף פעם.

אתה מחפש כתוביות בעברית או באנגלית?

• אהבתי 1

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

עושה רושם שב PLEX ב PS4 יש קצת בעיות, האפליקציה לפעמים פשוט נתקעת ולא נטענת כמו שצריך או לא מגיבה לכפתורים עד שאני לוחץ על כפתור "הבית" ויוצא ממנה. מעצבן אבל זה מה יש \=

הצלחתי בסוף לסדר את עניים הכתוביות, נראה שהסרטים שאני מוריד לא תמיד יש להן כתוביות ואני מוריד אותן מאתר wizdom subs הישראלי המעולה.

@Liviur אני מוריד בעברית בעיקר אלא אם לא קיים (נדיר) אז באנגלית.

דרך האפליקציה של הטלויזיה עצמה אכן הצלחתי להזרים סרט ב 4K אבל היה נראה שיש קושי בקידוד, הטלויזיה עצמה היא HISENSE 7320FIL, אמנם האפליקציות עובדות לא רע בכלל דרכה אבל סביר להניח שקשה לה עם ה4K בפלקס.

חברים תודה על העזרה!

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

פורסם

מעניין

אתה צריך לסמן לו לעשות original ולא לקבוע ביטרייט ידני אם אתה במקרה עושה את זה.

זה אמור לעבוד חלק כי אז זה רק תעבורת רשת.

יכול להיות כם שלפלייסטיישן 4 אין את הקודק שהסרט משתמש בו מובנה עם האצת חומרה (h265) ואז המחשב חייב לקודד מחדש בזמן אמת.

בכל אופן - ממליץ לשקול להשתמש במשהו כמו הכרומקאסט החדש שתומך באפליקציות.

הפלייסטיישן כסטרימר לא להיט ולא מקבל הרבה ״אהבה״ בקטע הזה

Then dying is forgetting

פורסם

זה יותר נראה שהגיע מהטלויזיה לדעתי, אבל אם אתה ממליץ על סטרימר חיצוני אבדוק את העניין.

יש לך המלצה למשהו פשוט ונחמד?

כרומקאסט רגיל פשוט יעשה את העבודה?

מה לגבי ROKU?

Opel Adam S 2017

פורסם
לפני 7 שעות, liav12 כתב:

כרומקאסט רגיל פשוט יעשה את העבודה?

מה לגבי ROKU?

ממליץ בחום לוותר על רוקו

Chromecast with google tv אם אתה משתמש בעיקר באנדרואידים

במקרה שלו קראתי דיווחים אבל שהוא קצת חלש מבחינת Wi-Fi

על האפל טיוי החדשים זה עובד מעולה אבל מן הסתם הם יקרים משמעותית (פי 3)

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

יש לך את רב המכר הישראלי ה-xiaomi mi box האחרון, יש לי אותו בחדר שינה, מחובר בווייפיי משתמש בעיקר בסטרים מהרשת ולא קבצים כבדים מהרשת הפנימית, אבל יש אפשרות לקנות HUB שמוסיף לו יציאת רשת(לא סגור עד כמה מהירות היא תומכת)

אישית יש לי גם את ה-shield tv pro שהוא 2 רמות מעל השיאומי, אבל המחיר בהתאם

עריכה אחרונה על ידי aviaviavi
  • תוכן חדש...