Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי, 

אז המשפחה התרחבה ופצחנו במסע חיפושי רכב והחלטנו שאנחנו רוצים להתחדש בג'יפון.

הסתובבתי בכמה סוכנויות רכב "רשמיות" - נראה שלרובן יש חוסרים במלאי, לא משהו שלא ידענו, קורונה וזה.

מצד שני - לכל חברות ה"ליסינג"/מגרשי הרכב הגדולים והמוכרים יש עשרות רבות של רכבי 0 ק"מ למכירה מכמעט כל המינים והסוגים, כאילו שהיבואנים ביצעו מכירת

חיסול ומסרו להם את כל המלאי. באותם מגרשים מדובר בדר"כ על הנחה של כ-10000 שקל פחות ממה שדורשים בסוכנות.

השאלות שצצו לי בראשי: 

איך יודעים כמה להפחית על כל רכב? מהו מחיר ריאלי ? תמיד זה מרגיש לי שיש "עוד לאן לרדת ושעושים עליי קומבינה"

איך אני יכול לדעת כמה אקבל מהביטוח אם רכב שנקנה ב0 ק"מ נגנב ? (זו "ההתנגדות" המרכזית של כל הסוכניות הרשמית ל-"למה לא לקנות 0 ק"מ")

בחלק מהסוכנויות טוענים שאני אקבל רכב 0 ק"מ עם רישום "פרטי" - כלומר, אין כלום ברישום ה"מקוריות" ברישיון הרכב. איך זה מתבצע ? מה זה אומר על מחיר הרכב? על מכירה עתידית ? כשאפרסם

את הרכב למכירה בעתיד - מה עליי לציין ? יד 2 , שתי הידיים פרטיות ? בחלק בכלל לא העלו את הסוגיה - היתכן ולרכבים מ0 ק"מ יהיה רישום מקוריות שונה? מדוע?

בכמה פרסומים באינטרנט ראיתי גם את המונח " מקוריות : חברה למימון רכב" - מה זה אומר  ? מה המשמעות ? 

חייב להודות שגם לוי יצחק קצת בלבל אותי עם האפליקציה שלו, כשבאים לשקלל רכב יש כמה סעיפים על 0 ק"מ : 

רכב בבעלות היבואן לשעבר 0 ק"מ

ליסינג מכירת רכב חדש 0 ק"מ או לשעבר

רכב בבעלות היבואן 0 ק"מ | 12 חודשים לאחר ייצורו.

מה אמורים לבחור פה? או שמא כל ההפחתות זהות באחוזים ? 

תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי Superdror
פורסם (נערך)

תראה, שוק ה-0 קילומטר במהותו נועד ליצור תחרות מול היבואנים. חברות הליסינג קונות מאסה של רכבים מהיבואן ומקבלות הנחות יפות והן מגלגלות אותה חלקית לצרכנים, כך שהרכב הוא אותו רכב.

היבואנים ״מתגוננים״ בכמה דרכים, הם מביאים דגמים מאובזרים יותר שאין ב-0 קילומטר וכך אם אתה רוצה רכב מאובזר יותר אתה חייב לקחת מהיבואן והם תמיד יספרו לך על עניין הגניבה והטוטאל לוס שאם רכב נגנב יום אחרי שיצאת מהסוכנות תקבל 12%-15% פחות לפי המחירון וגם המחיר של האוטו כבר מגלם ירידת ערך של כ10% אחרי שהוצאת אותו מהסוכנות. ואז תשמע מהסוכן שאתה קונה רכב בהנחה קטנה אבל נדפק ב25%. סיפור יפה. במציאות רכבים לא נגנבים אחרי יום או עוברים טוטאל לוס. מהצד השני של המתרס יש את הרכב שאתה קונה ב-0 קילומטר ומצפה לקבל את ההפחתה של יצחק לוי, במציאות בגלל הביקוש ההפחתה תהיה נמוכה בכ-50% כך שבפועל תקבל בערך הנחה של 7%. יש כאלה שזה שווה להם ויש כאלה שלא. לדוגמא רכב שעולה 100 א׳ אצל היבואן אתה תקנה ב93,000₪. אבל במכירה תצטרך להפחית 12-15%.

חשוב לזכור שהמחיר של הרכב הולך ופוחת ברבות השנים ולכן הפחתה של 15% מ100 אלף והפחתה של 15% מ-50 אלף כבר מגלמת סכום נמוך יותר.

אמנם הרכב נרשם יד פרטית ולא מופיע ברישיון שהוא אפס קילומטר אבל מי שיבדוק היסטורית בעלות יראה בקלות.

במציאות של היום שבה יש היצע מצומצם של רכבים, הביקוש גורם למחיר לעלות משמעותית מעל המחירון ולהרבה אנשים לא ממש איכפת שזה אפס קילומטר כי האחריות אותה אחריות העיקר שהרכב מתוחזק אז אתה יכול לדרוש איזה מחיר שתרצה. אני הייתי מעדיף לקנות באותו מחיר אפס קילומטר משומש במצב שמור מרכב מיבואן שעבר תאונה או הוזנח בטיפול.

לגבי הסמנטיקה במחירון ששאלת ואיך מסתכלים בדיוק אולי אחד החברים יוכל לשפוך אור על הנושא, לא נכנסתי לזה.

באופן כללי השנה יש בעיית ייצור בגלל היעדר שבבים, ההיצע קטן מאוד ואז היבואנים מרשים לעצמם שלא לתת הנחות בכלל בשונה משנים קודמות. כל זה נכון בדגמים המבוקשים.

עריכה אחרונה על ידי avilior
  • תוכן חדש...