Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

קודם כל אציין שהרכב אצלי כבר יותר משנתיים וחצי והוא היה ככה מהתחלה. בורר מצב שאיבת אויר של מערכת המיזוג נראה שעובד תמיד על שאיבה מבחוץ כשלחיצה על הכפתור שאמור להעביר לשאיבה מבפנים לא משפיעה (הנורה הרלוונטית כן מתחלפת עם סימון של שאיבה מבפנים).

כמובן שמבחינת "איך אני יודע" אז מדובר בתחושה שלי ולא משהו שבדקתי או מדדתי - ממה שאני מכיר כששאיבת האויר היא מבחוץ אז כשנוסעים בסביבה עירונית אפשר להרגיש די בקלות כי מריחים ריחות חזקים של האויר בחוץ בתוך האוטו (למשל ריח של שריפת דיזל מהמשאית שלפניך). בכל הרכבים שהיו לי עד עכשיו הבורר היה עובד תקין ומרגישים את ההבדל.

מישהו יודע במה יכול להיות מדובר? זה איזשהו רכיב חשמלי במערכת בקרת המיזוג שהלך או אולי מדובר בבורר מכני תקול או משהו כזה? האם כדאי לפנות לחשמלאי?

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

ברגע שאתה לוחץ על הכפתור יש תריס בתוך שנסגר ואז המזגן לוקח אוויר רק מתוך הרכב ומקרר אותו. כנראה שהמנגנון שסוגר את התריס נהרס לך או שאיזה חוט חשמלי ניתק .

בכל מקרה לדעתי זה דבר שמסובך להחליף אבל שווה לך להתייעץ עם מוסך שמתמחה בשברולט. אגב יש עוד שיטה לבדוק ברגע שאתה לוחץ על הכפתור המזגן מוציא אוויר הרבה יותר חזק.

פורסם
לפני 2 דקות, netanel1014 כתב:

ברגע שאתה לוחץ על הכפתור יש תריס בתוך שנסגר ואז המזגן לוקח אוויר רק מתוך הרכב ומקרר אותו. כנראה שהמנגנון שסוגר את התריס נהרס לך או שאיזה חוט חשמלי ניתק .

בכל מקרה לדעתי זה דבר שמסובך להחליף אבל שווה לך להתייעץ עם מוסך שמתמחה בשברולט. אגב יש עוד שיטה לבדוק ברגע שאתה לוחץ על הכפתור המזגן מוציא אוויר הרבה יותר חזק.

כן, הנחתי שזה לא חלק שיהיה פשוט להחליף אם באמת תקול...

לגבי אויר יותר חזק אכן מכיר את זה מכל הרכבים שהיו לי לפני כן וגם הרכב השני הנוכחי, ואכן במקרה זה העוצמה לא משתנה כשהבורר מתחליף.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

בדיקה פשוטה האם זה עובד: 

כל החלונות סגורים, בחלון נהג משאירים רווח 1 ס"מ. 

מזגן על מהירות מקסימלית. 

תעמוד מחוץ לרכב, תקרב את היד לפתח שהשארת בחלון. 

מצב סירקולציה - לא תרגיש שיוצא אוויר. 

מצב בלי סירקולציה - תרגיש זרימת אוויר דרך הפתח. 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

עוד בדיקה:

בנסיעה בינעירונית (מהירה) כשהמזגן כבוי והמפוח (מאורר פנימי) כבוי

כשצריך להיכנס אויר חיצוני (מיחזור אויר) מרגישים כניסת אויר די חזקה מהפתחים בדשבורד

וכו'. 

במצב של אויר חיצוני סגור, לא אמור להיכנס אויר, בנסיעה הזאת (אולי רק מעט מאוד בגלל דליפה דרך דלתית לא אטומה לגמרי.

עבור בין המצבים תוך כדי הנסיעה ותרגיש אם יש הבדלים ו/או באיזה מצב הדלתית נמצאת קבוע תקול.

בברכה  -  רפי לין

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

נתקלתי בכמה מקרים של מנוע תקול בפורומים בחול - בהנחה שזה המנוע של המדף זה כל המידע שיש לי:

כדי להגיע אליו בערך כל מה שצריך זה להוציא את התא כפפות החוצה, מאוד פשוט ולא נדרשים כלים.

יש לך פה תרשים של המיקום שלו: http://www.csmans.com/air_inlet_valve_actuator_replacement_lhd_-1863.html

ויש לך פה סרטון שמראה בדיוק את מיקום החלק (סוללת הליתיום שהוא מדבר אליה לא תיהיה קיימת אצלנו, זה שייך לONSTAR):

מקט למנוע:  95017988

מחיר למנוע מקורי בארץ סביב 600~ ש"ח.

מחיר מאיביי כולל משלוח 260 ~ ש"ח.

מחיר מאמזון לתחליפי כולל משלוח 160~ ש"ח.

קישור למוכר אמין שרכשתי ממנו בעבר באיביי לחלק מקורי: https://www.ebay.com/itm/265197476654?hash=item3dbf005b2e:g:hfMAAOSwxOFadpBn

קישור לתחליפי באמזון: https://www.amazon.com/Dorman-604319-Actuator-2012-2018-Chevrolet/dp/B07F4SB7DL/ref=sr_1_3?dchild=1&keywords=604-319&qid=1625489014&sr=8-3

אישית אם הייתי במקומך הייתי הולך על התחליפי.

עריכה אחרונה על ידי dalet11
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם
בתאריך 5.7.2021 בשעה 15:44, dalet11 כתב:

נתקלתי בכמה מקרים של מנוע תקול בפורומים בחול - בהנחה שזה המנוע של המדף זה כל המידע שיש לי:

כדי להגיע אליו בערך כל מה שצריך זה להוציא את התא כפפות החוצה, מאוד פשוט ולא נדרשים כלים.

יש לך פה תרשים של המיקום שלו: http://www.csmans.com/air_inlet_valve_actuator_replacement_lhd_-1863.html

ויש לך פה סרטון שמראה בדיוק את מיקום החלק (סוללת הליתיום שהוא מדבר אליה לא תיהיה קיימת אצלנו, זה שייך לONSTAR):

מקט למנוע:  95017988

מחיר למנוע מקורי בארץ סביב 600~ ש"ח.

מחיר מאיביי כולל משלוח 260 ~ ש"ח.

מחיר מאמזון לתחליפי כולל משלוח 160~ ש"ח.

קישור למוכר אמין שרכשתי ממנו בעבר באיביי לחלק מקורי: https://www.ebay.com/itm/265197476654?hash=item3dbf005b2e:g:hfMAAOSwxOFadpBn

קישור לתחליפי באמזון: https://www.amazon.com/Dorman-604319-Actuator-2012-2018-Chevrolet/dp/B07F4SB7DL/ref=sr_1_3?dchild=1&keywords=604-319&qid=1625489014&sr=8-3

אישית אם הייתי במקומך הייתי הולך על התחליפי.

תודה רבה! החלק המקורי מהקישור של איביי שנתת הוזמן!

בתאריך 5.7.2021 בשעה 13:10, Buki כתב:

בדיקה פשוטה האם זה עובד: 

כל החלונות סגורים, בחלון נהג משאירים רווח 1 ס"מ. 

מזגן על מהירות מקסימלית. 

תעמוד מחוץ לרכב, תקרב את היד לפתח שהשארת בחלון. 

מצב סירקולציה - לא תרגיש שיוצא אוויר. 

מצב בלי סירקולציה - תרגיש זרימת אוויר דרך הפתח. 

תודה רבה! הבדיקה הפשוטה הזאת אכן עובדת (בדקתי עם הרכב השני) ואכן בסוניק לא עובדת, החלפתי מצב של הבורר והאויר המשיך לצאת מהפתח בחלון כרגיל (כמו כן עוצמת המפוח נשארה זהה בשני המצבים)

• רעיון טוב! 1

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

• תוכן חדש...