Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בטיפול האחרון שלי (180K, טיפול שכלל גם את החלפת כל הנוזלים ברכב), הגעתי למוסך עם נורת "חוסר נוזל קירור" שנדלקה כשיצאתי מהבית.... פעם ראשונה מאז קניית הרכב. מייד כשהגעתי למוסך חיברו משאבה ידנית קטנה עם מד לחץ לפקק הראדיטור ודחסו אוויר (בסקלה של מד הלחץ המחוג היה בשעה 4), 6-7 שעות לאחר מכן סיימתי את הטיפול ומד הלחץ הראה הרבה פחות (בסקלה של מד הלחץ המחוג היה בשעה 8-9), מה שלדברי המוסכניק הדבר מעיד על דליפה. עקב החשד לא הוחלף הנוזל קירור (מתוכנן לכניסה הבאה שלי ב 195K, עוד חודשיים-שלושה) אלא הוסף מעט נוזל קירור.

אני מנסה להבין מספר דברים.

-כמה השיטה הזו מדוייקת/נכונה?

-מה בערך הלחץ האמור לשמש לבדיקה?

-האם דליפה של הנוזל צובעת את הנקודה ממנה הוא דולף?

-האוויר נדחס כאשר המנוע היה חם, האם ירידת הלחץ יכלה בעצם להגרם כתוצאה מקירור האוויר הנמצא בראדיטור?

מעולם לא הוסף נוזל קירור לראדיטור בין החלפות הנוזל (בוצעו פעמיים בעבר, אחת לפני כעשר שנים בזמן הקנייה והשנייה לפני חמש שנים), הנוזל המשמש אותי הוא הנוזל המקורי של מרצדס. נורת "חוסר נוזל קירור" נדלקה רק פעם אחת בדיוק לפני הביקור במוסך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למיטב ידיעתי הבדיקה הזו לא מדוייקת ברמת הנתונים אלא נועדה לתת אינדיקציה לנזילות. אבל אני לא מומחה אלא חובבן אז זה נאמר בערבון מוגבל.

בעיקרון אתה יוצר לחץ במערכת הקירור ואם יש איזה חור קטן או סדק שבגללו נמאבד נוזל, תחת לחץ זה יגביר את הנזילה ויהיה ניתן לאתר אותה וויזואלית.
לא ברור למה המכונאי לא חיפש את מקור הנזילה אחרי הבדיקה.
אם הנזילה היא בתא המנוע, סביר להניח שהבדיקה היתה חושפת אותה. אבל יכול להיות שזה במקום שלא רואים מיד, כמו למשל רדיאטור חימום.

בלי קשר, אם אתה רואה ירידה במפלס נוזל קירור במיכל העיבוי/נדלקה לך נורה שחסר נוזל אתה צריך להוסיף נוזל כדי לא להיות מתחת לסימון של המינימום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני יודע🙂

אני מנסה להבין יותר מהפן התיאורטי.

אם הלחץ הנוצר הוא כלחץ המערכת בזמן עבודה אז נראה לי כי נזילה שכזו הייתה מרוקנת את הראדיטור מהר. אני הייתי 5 שנים עם הנוזל ללא תוספת...

פורסם

אם ירד הלחץ אחרי כל כך הרבה שעות אני בספק שיש נזילה ואם כן שהיא רצינית.

פשוט תעקוב אחת לכמה ימים אם ממשיך לרדת יש נזילה.

פורסם

הסיפור הזה קרה לפני כחודשיים, אין ירידה כלשהי במפלס. זו הסיבה שאני מנסה להבין אם ישנה איזו תוחלת במדידת נפילת הלחץ של אוויר הנדחס לרדיאטור או שזו סתם בדיקה מהמילניום הקודם שמוסכניקים מבוגרים מבצעים מתוך הרגל😁

פורסם
בתאריך 19.5.2021 בשעה 13:14, Haim_gds כתב:

בטיפול האחרון שלי (180K, טיפול שכלל גם את החלפת כל הנוזלים ברכב), הגעתי למוסך עם נורת "חוסר נוזל קירור" שנדלקה כשיצאתי מהבית.... פעם ראשונה מאז קניית הרכב. מייד כשהגעתי למוסך חיברו משאבה ידנית קטנה עם מד לחץ לפקק הראדיטור ודחסו אוויר (בסקלה של מד הלחץ המחוג היה בשעה 4), 6-7 שעות לאחר מכן סיימתי את הטיפול ומד הלחץ הראה הרבה פחות (בסקלה של מד הלחץ המחוג היה בשעה 8-9), מה שלדברי המוסכניק הדבר מעיד על דליפה. עקב החשד לא הוחלף הנוזל קירור (מתוכנן לכניסה הבאה שלי ב 195K, עוד חודשיים-שלושה) אלא הוסף מעט נוזל קירור.

אני מנסה להבין מספר דברים.

-כמה השיטה הזו מדוייקת/נכונה?

-מה בערך הלחץ האמור לשמש לבדיקה?

-האם דליפה של הנוזל צובעת את הנקודה ממנה הוא דולף?

-האוויר נדחס כאשר המנוע היה חם, האם ירידת הלחץ יכלה בעצם להגרם כתוצאה מקירור האוויר הנמצא בראדיטור?

מעולם לא הוסף נוזל קירור לראדיטור בין החלפות הנוזל (בוצעו פעמיים בעבר, אחת לפני כעשר שנים בזמן הקנייה והשנייה לפני חמש שנים), הנוזל המשמש אותי הוא הנוזל המקורי של מרצדס. נורת "חוסר נוזל קירור" נדלקה רק פעם אחת בדיוק לפני הביקור במוסך.

הבדיקה אמינה בתנאי שהכלי בדיקה תקין ואין לו נפילת לחץ עצמית. 

האם מעבר לנורת חוסר נוזל, היה באמת חוסר? כי יכול להיות שבעיה היא בחיישן מפלס עצמו ואין שום בעיה עם מערכת הקירור. 

פורסם

תודה דניאל. לא זכור לי היה ממש מחסור, אאל"ט, המכונאי הוסיף רק מעט נוזל. אני מקווה שזה סתם תקלה רגעית בחיישן/תוכנה (נתקלתי במשהו דומה בעבר)

בכל מקרה אני נכנס לטיפול 15 עוד חודשיים-שלושה, יש משהו מיוחד לבקש לבדוק בנושא זה? 

• תוכן חדש...