Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שואל עבור בחור צעיר שהחל לעבוד בחברה פרטית. הם מעמידים לרשותו רכב. הבחור מתבקש כמובן לחתום על הסכם העובד/מעביד ושם בין השאר מופיע סעיף שמתייחס לנושא עבירות תנועה של הרכב וכו'. רשום שם שכל עלות העבירות ישולמו על ידו (שזה מבחינתו בסדר גמור), אבל שישנה גם האפשרות (כניראה סעיף לעובדים סרבנים או מתחכמים) - שבלית ברירה הם יקזזו את הסכום מתלוש המשכורת שלו, תחת סעיף זה או אחר.
אותי רק מענין מה אומר החוק לגבי זה - האם זה חוקי?

פורסם (נערך)

אמנם לא מתייחס ישירות לשאלה, אלא המלצה : אם מדובר על מישהו בתפקיד הדורש נסיעה ללקוחות (למשל טכנאי או משהו דומה), אז לוודא שרשום בחוזה שדוחות בגין עבירות חנייה ונסיעות בכבישי אגרה יהיו על חשבון המעסיק

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 3 דקות, guya72 כתב:

אמנם לא מתייחס ישירות לשאלה, אלא המלצה : אם מדובר על מישהו בתקפיד הדורש נסיעה ללקוחות (למשל טכנאי או משהו דומה), אז לוודא שרשום בחוזה שדוחות בגין עבירות חנייה ונסיעות בכבישי אגרה יהיו על חשבון המעסיק

לכביש שש עושים מנוי.

למה שמעסיק ישלם על דוחות חניה?

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)

אם יש נסיעה ללקוחות, אז לעיתים יש צורך להוריד ציוד גדול/ כבד וכו', ולא תמיד יש אפשרות לחנות כחוק במקום קרוב כך שניתן להוריד את הציוד.  כנ"ל לגבי נסיעה בכבישי אגרה (העובד לא צריך לשלם על נסיעות ללקוח)

אם מדובר ברכב ת"ש - אז זה לא רלוונטי.

פורסם

חברים,
זאת בדיוק הרזולוציה שאני לא מעונין להיכנס אליה.
השאלה שלי היא שאלת תם ונישאלת מתוך סקרנות בלבד: האם חוקי לגשת אל המשכורת של העובד או לא?
כמובן במיקרה שתיארתי להלן, של קנס תעבורה שהחברה תקבל מן הסתם, כי האוטו רשום על שמה.

פורסם (נערך)

מכאן משמע שרק אם יש הסכם קיבוצי בעניין:

"קנס - קנס שהוטל על העובד על-פי חוק או הסכם קיבוצי (כגון קנס בגין עבירת חניה לרכב חברה שהעובד נהג בו). מעסיק יכול לנכות קנס מעובד על עבירת משמעת רק כאשר יש הסכם קיבוצי המאפשר לו לעשות זאת".

עריכה: כנראה לא רלוונטי לקנסות תעבורה, כדלהלן.

עריכה אחרונה על ידי itzik123
פורסם (נערך)

בקריאה נוספת של הציטוט לעיל, נראה לי שהסייג של 'הסכם קיבוצי' חל רק על קנס של עבירת משמעת ולא על קנס 'על פי חוק' -הנידון דידן.

אם כך, ממה שאני מבין: מותר למעסיק לקזז קנסות, בתנאי שהם לא יותר מרבע מהמשכורת.

עריכה אחרונה על ידי itzik123
פורסם (נערך)

התשובה של איציק רלוונטית לקנס שמוטל בגין עבירת משמעת (בד"כ זה קיים במקומות עבודה ציבוריים-ממשלתיים). במקרה הזה, יש מגבלה לגבי סכום מקסימלי מותר לניכוי.

לגבי קנס תעבורה - החוק אוסר על מעסיק לשלם מכיסו קנס עבור עובד, ומכאן שהמעסיק חייב לנכות את הקנס משכרו של העובד (במידה והמעסיק שילם את הקנס). אין כאן מגבלה לגבי סכום הקנס שמותר לנכות.

החוק הרלווטי : סעיף 252א לחוק העונשין

פורסם

הנושא מעט מורכב יותר,

עם קבלת רכב החברה העובד חותם על מסמך המאשר למעסיק / לחברת הליסינג להסב על שמו דוחות תנועה שנרשמו לרכב הספציפי.

יש מקרים בהם המסמך אינו מספק, והמרכז הקנסות דורש הסכמה ספציפית של העובד על הסבת דוח ספציפי.

אם העובד לא חותם, הדו"ח נשאר על שם החברה, והוא משמעותית יותר גבוה.

אם הגורם הקונס (משטרע / עירייה) גם אקטיבי בגביית החוב (והם אקטיביים) אז הם רשאים לרשום עיקולים על נכסי החברה, וזה כבר עלול לגרום לחברה נזקים משמעותיים מעבר לעלות הדוח?  

עכשיו מה אמורה לעשות החברה? 

לפיכך, אני מניח שבהינתן סיטואציה מסויימת, החברה יכולה לגבות את החוב מהעובד. 

אין לעובד 'קארד בלנש' או הסכמה בקריצה לבצע עבירות תנועה מכל סיבה שהיא.  

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

ההסכם חוקי לחלוטין. 

יתרה מכך, למעסיקאסור לשלם קנס של עובד (אם המעסיק רוצה הוא יכול לתת את הסכום כמענק לעובד אבל אסור לשלם במקומו).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עסקים מסודרים מחתימים את העובד על כך שהם רשאים לנקות מהשכר שלו את הקנסות.

במידה ואין חתימה כזו, למיטב ידיעתי זה לא חוקי - אבל הוא חייב לשלם את הקנס חזרה למעסיק כך שזה די טיפשי לריב על זה (כמובן שההפחתה בשכר לא צריכה להיות גם הפחתה של ההפרשות הסוציאליות)

פורסם

אם המעסיק רוצה לקבל משהו מעובד העובד חייב להסכים. אסור לי לנכות לעובד אגורה משכרו אם הוא לא אישר לי ואם אתעקש אצטרך לתבוע אותו, ללכת להוצל"פ ורקאז אוכל לעקל לו את השכר 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...