Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1979 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי   חברים אשמח לשמוע את דעתכם בהינתן הצרכים המפורטים מטה. הדגשתי את עיקריי הדברים למי שאין סבלנות להיכנס לפרטים.

קהל היעד: אנחנו והילד כרגע 

על מה נוהג היום: כרגע הרכב שלנו הוא i10  שנתון 2015 והוא קטן מאוד הכסא בטיחות של הילד גורם לכסא של מי שליד הנהג להתכווץ ברמה גדולה, אוטו סופר חסכוני אבל לא חזק ברמת בטיחות כמובן שבגרסא שאני נוהג עליה אין אפילו כיוון מראה חשמלי או הורדת מראות חשמליות אחורה שזה קצת סבל, ומנוע קטן כמובן שמספיק שמדליקים מזגן ואוטו סובל  .

תקציב: כרגע אין צפי לתקציב מדויק כי אם אנחנו מוכרים את הרכב שלנו וקונים חדש התקציב הוא בסביבות 80 לדעתי ואם לא אז 50/70 לפחות אני מקווה שנגיע לתקציב 

צרכים:

רכב אמין ונפוץ שקל לתחזק , ולא דורש מוסכים מיוחדים או חיפוש ארוך אחר חלפים. מינימום זמן ומאמץ על תחזוקת הרכב הם שיקול רציני. 

רכב משפחתי שיצליח לדחוק את הכסא בטיחות של הילד ועגלה מאחורה  האצ'ק/סדאן/סטיישן/ג'יפ/SUV לא משנה בעיקרון 

הנסיעות שלנו כרגע הן ארוכות פתח תקווה עד אשקלון הלוך חזור יש זמנים שיותר יש זמנים שפחות מנוע צריך להיות טוב שישרוד לטווח ארוך

אוטומטי 

צריכת דלק טובה בגלל הנסיעות הארוכות(לכן חשבתי על משהו hybrid שלפחות בעיר לא תהיה צריכה גבוה)

שמירת הרכב לתקופה ארוכה של כמה שנים טובות

לא צרכים:

אין צורך בביצועים או התהגות כביש יוצאת מן הכלל לטובה, רק שלא תהיה לרעה

מתכננים לשמור את הרכב לטווח ארוך\עד שהרכב לא יהיה במצב נסיעה, כלומר ירידת ערך (resale value) לא מעניינת , ויותר חשוב ק"מ נמוך וזמינות חלפים (=רכב נפוץ בארץ)

כמה רכבים שלא על הפרק ואין טעם להציע:

רכבי מיני למינהם חושב שמיצינו את העניין של הרכב הקטן והקומפקטי 

רכבים עם מחלות נפוצות ויקרות 

כמה רכבים שנשקלים לחיוב:

לא עשיתי סקר שוק למרות שבדקתי כמה רכבים מוכרים לפי יד 2 ונראה שעומד יחסית בתקציב

ראיתי שאנשים הציעו סובארו אימפרזה,מיצובישי אטטרא'ג, קורולה/אוקטביה, מאוד חושק באיוניק אבל הוא לא בתקציב למרות שראיתי כמה שמוכרים במחירים נמוכים שנראה לי שהרכבים עברו טראומה.

זה הדגמים שעלו בראש אם יש דברים אחרים מפתיעים כמו דגמי קיה/סוזוקי/דצ'יה/סיטרואן שלא יצא לי לבדוק או להכיר 

תודה רבה ואשמח לקבל הצעות או חוות דעת לאיזה שנתון גם כדאי לכוון בכדי להשיג קמ נמוך בתמורה למחיר ובאילו לא יהיו בעיות מבחינת גיר/מנוע אני מאוד מפחד מעניין הרובוטי או גירים מוזרים.

הרכב הקודם קניתי בטריידמוביל אשמח לדעת אם יש מקומות אמינים חדשים קיום או שיד 2 זו הדרך הנכונה :)

עריכה אחרונה על ידי t830king
פורסם

כל הפוסט הארוך והמפורט הזה לא שווה מבלי לדעת תקציב סופי. 

אפשר להתחיל לזרוק לך שמות של דגמים מתאימים, אבל זה לא יעזור לך בשלב הזה. 

גם ההחלטה האם זה יהיה הרכב היחיד או שלצידו תהיה היונדאי הקיימת. היא חשובה מבחינת קילומטראז שנתי ואופי הנסיעות. 

אז שב עם בת הזוג ותחליטו סופית מה אתם עושים עם הקניה. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

הונדה ג'אז יכולה מאוד להתאים למה שאתה מחפש. אפשר גם לחשוב על טויוטה אוריס היברידית, כמובן בהינתן שיש אחריות על הסוללה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, markb205 כתב:

כל הפוסט הארוך והמפורט הזה לא שווה מבלי לדעת תקציב סופי. 

אפשר להתחיל לזרוק לך שמות של דגמים מתאימים, אבל זה לא יעזור לך בשלב הזה. 

גם ההחלטה האם זה יהיה הרכב היחיד או שלצידו תהיה היונדאי הקיימת. היא חשובה מבחינת קילומטראז שנתי ואופי הנסיעות. 

אז שב עם בת הזוג ותחליטו סופית מה אתם עושים עם הקניה. 

אני חושב שפשוט נשדרג את הקיים ונקנה רכב חדש במקום ולא נוסיף והתקציב הוא 60 אלף

מישהו רשם הודנה גאז לאיזה שנתון כדאי לפנות יש בעיות גיר/מנוע בדגמים או שנתון מסוים

כנ'''ל לגבי האוריס

למה חשוב האחריות על הסוללה היא יקרה? מה קורה אחרי האחריות בעצם 

למה אני לא יכול לערוך את הפוסט הראשון בכדי לעדכן?

עריכה אחרונה על ידי t830king
פורסם

שנתון הכי חדש שנכנס לתקציב, לשני הדגמים. את הג'אז אני מניח שתמצא סביב 16-17 בתקציב הזה, במחירים של האוריס אני פחות מתמצא.

לגבי הסוללה, החלפה שלה עלולה להיות (מאוד) יקרה, אבל יכול להיות שיש פתרונות כאלו ואחרים במחירים סבירים יותר. למיטב זכרוני אפשר להעריך את האחריות ל-12 שנים (כל שנה מחדש) אבל לא הייתי מציע לך להסתמך על הזיכרון שלי - תוודא בעצמך.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 20 שעות, t830king כתב:

הנסיעות שלנו כרגע הן ארוכות פתח תקווה עד אשקלון הלוך חזור יש זמנים שיותר יש זמנים שפחות מנוע צריך להיות טוב שישרוד לטווח ארוך

אוטומטי 

צריכת דלק טובה בגלל הנסיעות הארוכות(לכן חשבתי על משהו hybrid שלפחות בעיר לא תהיה צריכה גבוה)

שמירת הרכב לתקופה ארוכה של כמה שנים טובות

האם נוסעים בשעות הפקקים או לא?

לפני 20 שעות, t830king כתב:

ראיתי שאנשים הציעו סובארו אימפרזה,מיצובישי אטטרא

מעניין אותי לדעת, מי הציע לך אטראז' ולמה?

רכב שלא עומד בשורה עם שאר הרכבים שכתבת, בטח לא מול איוניק\אוקטביה\קורולה וגם לא מול האימפרזה. גם מקטגוריה נמוכה יותר.

כשתסגר על תקציב אולי יהיה יותר קל לכוון אותך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 12 שעות, pooh-bear כתב:

הונדה ג'אז יכולה מאוד להתאים למה שאתה מחפש. אפשר גם לחשוב על טויוטה אוריס היברידית, כמובן בהינתן שיש אחריות על הסוללה.

גם לטעמי אלו הם שני הרכבים שאתה צריך להתמקד בהם , גם להונדה וגם לטויוטה יש טרייד אין שלהם ואפשר לרכוש דרכם רכב עם אחריות .

• תוכן חדש...