Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1972 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם !

אני רוצה להתחיל לקדם את רכישת רכב החלומות.

אבל כרגיל ברגע שמתקרבים לרגע הרציני, החששות מתחילות להגיע.

הרכב שאני רוצה לרכוש הוא מיאטה Nd

מעדיף יותר Nd2 ,אבל משיקולי תקציב, לא בטוח שאמצא.. אבל זה כבר הבעיה הקטנה.

עכשיו הדילמה היא כזאת, אני באמת חושב לעצמי מתי באמת אוכל להשתמש ברכב.

בגדול אני מייעד את הרכב נטו לטיולים בשישי , שבת.

אבל אופס שכחתי שיש לי אפרוח ( ילד ) בן שנתיים פלוס בבית.

אז לא הבנתי, כל פעם שארצה לטייל עם אישתי, אצטרך לשים את הילד אצל סבתא שלו ? את האמת לא רוצה... אני רוצה שהוא יהנה איתנו.

מה יקרה שיהיה עוד אחד ? גם הוא אצל סבתא  , כל שבוע ?  מסכנה רוצה גם לצאת..

ומצד שני, גם באמצע שבוע, אין לי רצון אמיתי לנהוג ברכב לעבודה ( שנחזור ). בשביל לנהוג 10 ק"מ הלוך ושוב, אין לי שום רצון לעשות זאת, זה ממש לא המטרה של הרכב.

נגיד וכן, בדר"כ אני אוסף את הילד מהגן. אני ישים כסא בטיחות במיאטה ? ממש לא ( גם לא יודע אם ניתן לבטל כרית אוויר ).

בכל מקרה זה הסיפור...

אני בקושי אשתמש ברכב , לפי מה שזה נראה...

אני באמת רוצה את הרכב, אבל בשביל נסיעה , שתיים בחודש, אין לי מה להחזיק רכב כזה לצערי...

מישהו היה בדילמה כמו שלי ? עצות ? רעיונות ?

עכשיו אני מנסה למצוא פתרון, כי לדעתי זה לא ילך...

הדרישת חובה חובה שלי מהרכב, זה שהוא יהיה ידני.

2 מקומות כמו שרשמתי מעלה , כנראה לא אפשרי במצבי.

האופציות היחידות שיש כרגע בשוק, זה ה 308 Gti, שאני חושש שחיצונית , אני אשתעמם ממנה.  ( היה לי 208 gti )שמאוד אהבתי.

אופצייה נוספת זה הסיויק טייפ r

שהיא חיצונית בהרבה יותר מרגשת אותי ונחשבת גם כרכב נהיגה הכי טובה בקטגורייה.

אבל חושש מעלויות אחזקה, כמו דלק 98 ?, טיפולים וכו...

והכי מבאס אותי, זה שלא יהיה את האפקט של הקבריולט, שכל הזמן אני מפנטז על נסיעות בצפון, עם הגג הפתוח...

אפילו לרגע חשבתי על קאמרו קבריולט, אבל אין ידני ואם יש זה ייבוא אישי ושתיין דלק...

אני חושש שמרכבים ללא גג נפתח, אני אשתעמם מהר. 

מאוד רוצה צעצוע חדש.

מדובר ברכב שני.

בקיצור מה עושים, יש למישהו עוד רעיונות לרכבים ? או טלפון לפסיכולוג טוב..

הדרישת חובה זה ידני, עד 200,000 ₪, ברצון להרבה פחות...

המטרה של הרכב זה לטיולים בסופ"ש, להנות מנהיגה טובה, ללא התפרעות על הכביש. ( האפרוח מאחורה ).

אולי מידי פעם ימי מסלול..

כנראה 4 מקומות..

אופצייה נוספת היא לא לרכוש כלום , כי אין רכב אחר שאני ממש רוצה.. ולמדתי כבר מניסיוני הדל ( רק 11 מכוניות + טרקטורון , בכמה שנים האחרונות ואופסי עוד 160,000₪ הפסד, אבל מי סופר ) , שאני רוכש משהו שאני לא באמת באמת רוצה ב 100%, הוא נמכר במהרה ותמיד איכשהו בהפסדים רבים..

ואז אמשיך לספור אפונים ( כמו שרובנו בפורום אוהבים )

או לפזול לכיוונים מוטורים אחרים... כגון גיפים או  rzr

אבל האמת, רוצה רכב ספורט...

שאלו יהיה הצרות שלנו...

תודה לכולם ...

פורסם

שני הסנט שלי כאחד שהיתה לו ND2 עד לפני חודשיים במשך כ 13 חודשים ו 6000 ק"מ.

המיאטה לא דומה לאף הוט האצ', באמצע הבעלות על הרכב שקלתי לחזור להוטהאצ' כי אמרתי לעצמי שאני רוצה משהו יותר נוח ויותר פרקטי - ובפועל זה לא קרה.

נשארתי עם המיאטה כי לא היה שום דבר שנתן את אותה כמות של רגש [מוזמן להציץ בת'רד שלי, תיעדתי שם לא מעט].

ב 3-4 חודשים הראשונים לבעלות, לפני שהתחלנו לעבוד מהבית, נהגתי לעבודה כל יום כ 5 ק"מ כל צד - ונהנתי מכל רגע.

כל בוקר הפך להיות אטרקציה... הייתי נכנס לרכב, פותח את הגג, ונהנה מכל שניה בשמש-חורפית ישראלית של נובמבר, דצמבר, ינואר.

אין לי הרבה מה להגיד על נושא התינוק, זו אכן נשמעת בעיה גדולה, ואני אפילו לא אנסה לטעון שהוא עדיין קטן ולא מבין וכו' כי אין לי ילדים ואני מניח שאני לא מכיר את ההרגשה של הורה שרוצה שהילד שלו יהנה איתו.

מעבר לזה, בתקציב שלך - אין הרבה אופציות חוץ מ 308\TYPE-R\I30N

פורסם

מה לגבי BRZ? לא יודע כמה ריאלי להכניס מישהו למושב האחורי אבל אולי שווה לבדוק.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

מאחר ואתה מייעד את הרכב לטיולים בסופי השבוע,אינני רואה בעיה ברכב שתיין/תדלוק 98.ההפרשים במחיר הדלק לא אמורים להיות משמעותיים.

הברז אכן אופציה מעולה והיא 2+2.ואם יש לך סבלנות תוכל להמתין לקראת סוף השנה לברז החדשה,למרות שהיא תעלה כנראה יותר מ 200K.

אני חושב שהמרכיב העיקרי בקניה הזו הוא שאתה די נעול על מה שאתה רוצה וכל דבר אחר יהפוך במוקדם או במאוחר למאכזב.

אז לך על המיאטה שהיא החלום שלך,ונכון שהאישה והילד לא יוכלו להצטרף יחד,אבל אתה תהנה מזמן איכות עם עצמך ועם החברים,ואחרי כל נסיעה תחזור עם מצברים טעונים.

ובמידה והמיאטה לא תתאים בסופו של דבר,תמיד תוכל למכור וגם לא תפסיד כלל.

בכל מקרה,בהצלחה בבחירה,אתה לא יכול לטעות הרבה בין כל האפשרויות שהעלתה,כולן מוצלחות.

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות.

בעניין הנסיעות עם המאזדה לעבודה, גם אם מעוניין לנהוג בכל הזיהום אוויר והפקקים על הבוקר, לצערי לא אפשרי, כי אני צריך לקחת או להחזיר את הילד.

לצערי לא אפשרי...

בעניין הסובארו brz , הרכב מושך אותי מאוד חיצונית, אבל נכון לדור שיש כרגע ביד 2, נתוני הביצועים פושרים קצת.. לא הכי חשוב לי הביצועים, אבל לצערי הרכב ימכר מהר מאוד, מהיכרותי עם עצמי.

ה brz החדשה, תהיה יקרה לי מידי , ואני לא מעוניין לרכוש רכב חדש.

איציק, אישתי גם מאוד תומכת בי שיקנה מיאטה.  היא יודעת כמה אני רוצה את הרכב.

אבל מרגיש לי מאוד אגואיסטי מצידי להשאיר אותה ואת הילד לבד בבית. גם אם מדובר בפעם, פעמיים בחודש.

אבל, במחשבה נוספת, אני חושב לעצמי , במידה ואני רוכש רכב 4 מקומות, על מה עדיף לי להתפשר, גיר ידני או גג נפתח ?

אני חושב שהגג הנפתח יתן לי חוויה יותר גדולה, מאשר גיר ידני.

לנהוג בצפון, בדרום בכל המרחבים הפתוחים עם גג נפתח, לדעתי, עבורי יהיה חוייה גדולה יותר.

ואז נכנסים רכבים כמו : מיני קופר Jcw או קאמרו ( במידה ויכנס לתקציב .. )

מבולבלים ?

גם אני.

תודה לכולם !!

פורסם

שלום 

בfk8 היצרן לא מחייב בנזין 98 ( אבל מומלץ 98 ) . אם לא תעלה למסלול לא יהיו לך הוצאות נוספות למעט טיפול שנתי והחלפת שמן לפי האקזמלפר שתקנה ( אצלי ההחלפת שמן יוצאת מעל 13000 ק"מ ) . כמובן שביטוח ואגרה יהיו יקרים משמעותית ממשפחתית . 

לי אין ממש נסיעות בתוך העיר , אין בעיה להגיע לצריכה של 1/10 כולל לחיצות . אני מעריך שלחנות בתוך עיר יהיה קצת קשה בשל קוטר סיבוב גדול . 

פורסם

אם אתה מוכן להתפשר על הידני תנסה למצוא סדרה 4 קבריולט משומשת.
נסעתי עם חבר השבוע - גרם לי להתגעגע לחווית הגג הנפתח שהייתה לי במיאטה לפני יותר מ-10 שנים.

• תוכן חדש...