Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות!

בפיג'ו 206 שלי (1.6 NFU) צריך לבצע החלפת נוזל קירור. האם ללכת על המקורי של פיג'ו- סיטרואן הסגול, או התחליפי (תואם לדרישות היצרן) של ולאו הירוק, או בכלל של חברה אחרת.

כרגע מה שנמצא ברכב הוא ירוק של מוטול לפי התקן המתאים. 

תודה רבה

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

נוזל קירור מחברה טובה כמו פרסטון יכול להיות לפעמים טוב יותר משל היצרן, אותו הדבר לגבי שמנים.

הטכנולוגיה מתקדמת עם השנים בין יצרני הרכב והיצרנים החליפים מעדיפים לעשות מוצר אחד שיעמוד בכל התקנים (הגבוה ביותר) כדי שהוא יוכל למכור לכל סוגי המכוניות אותו הדבר. מצד שני היצרן נשאר עם אותו התקן הרבה מאוד שנים.

רק תסתכל שהנוזל באמת עומד בתקנים של הרכב שלך והכל טוב.

פורסם
לפני 4 שעות, Shab00 כתב:

נוזל קירור מחברה טובה כמו פרסטון יכול להיות לפעמים טוב יותר משל היצרן

יכול להיות יותר טוב ויכול להיות שלא.

למה אני צריך להפוך את האוטו שלי למעבדת בדיקה, האם נוזל כלשהו של צד שלישי טוב או לא טוב, כאשר באותו מחיר או מקסימום בתוספת 30-40 שקל יש נוזל מקורי שאני בטוח שהוא נבדק ומתאים? 

פורסם
יכול להיות יותר טוב ויכול להיות שלא.

למה אני צריך להפוך את האוטו שלי למעבדת בדיקה, האם נוזל כלשהו של צד שלישי טוב או לא טוב, כאשר באותו מחיר או מקסימום בתוספת 30-40 שקל יש נוזל מקורי שאני בטוח שהוא נבדק ומתאים? 
האוטו לא מעבדת בדיקה, המעבדת בדיקה של החברת רכב נתנה להם את התקן ואתה לא מסתכן בשום דבר.
אבל נחמד לדעת שבנוסף לתקן שאתה צריך המוצר עומד בתקנים מחמירים יותר.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

פורסם

יש נוזלי קירור שעולים 400 שקל לאריזה, אז באמת יש הגיון להשתמש במשהו תחליפי עם התקן הנדרש שעולה 80 שקל.

אבל במקרה של הנזול של פיז'ו שעולה מקרי 100 ש"ח ל 5 ליטר, אני פשוט לא חושב שיש הגיון להשתמש במשהו אחר, לא חוסכים כלום ועדיין קיים אלמנט (קטן) של אי וודאות.

• אהבתי 1

פורסם
יש נוזלי קירור שעולים 400 שקל לאריזה, אז באמת יש הגיון להשתמש במשהו תחליפי עם התקן הנדרש שעולה 80 שקל.

אבל במקרה של הנזול של פיז'ו שעולה מקרי 100 ש"ח ל 5 ליטר, אני פשוט לא חושב שיש הגיון להשתמש במשהו אחר, לא חוסכים כלום ועדיין קיים אלמנט (קטן) של אי וודאות.
לך אולי יש אי וודאות, אבל יש סיבה שדברים מקבלים תקן.
זה סתם היסטריות לגבי חלקים מקוריים לדעתי.

לי יש פיאסטה והשמן המקורי שלי הוא של מוטורקראפט והוא עומד בתקנים של פורד אבל הוא חצי סינטטי.
היום אני שם שמן של קאסטרול סינטטי מלא שעומד בתקנים של פורד ושל עוד כמה חברות.
הרי ברור שסינטטי מלא טוב יותר מחצי סינטטי פשוט הזמנים השתנו ופעם הדרישות היו נמוכות יותר.
זה לא יזיק לרכב אלא ההפך אני משתמש במוצר שיותר טוב מהמקורי שיצא מלפני יותר מ12 שנה (וזה עוד לדור רכב שלי אני מאמין שהתקן יותר ישן).

פורסם
לפני 31 דקות, Shab00 כתב:

אבל יש סיבה שדברים מקבלים תקן.

התקן של הנוזל של פיז'ו כפי שמופיע במפרטים הוא Glynastin G33.

איזה נוזלים אחרים יש עם התקן הזה ואיפה קונים? 

פורסם

התקן של הנוזל של פיז'ו כפי שמופיע במפרטים הוא Glynastin G33.

איזה נוזלים אחרים יש עם התקן הזה ואיפה קונים? 
לא בטוח אם זה החברה שמייצרת בשביל הצרפתיות אבל הינה
https://www.arecalubrifiants.com/en/areca-products/cars-fluids/oem-approved-coolants/technigel-g33-35c/

בכל מקרה תקנים נפוצים בטירוף כמו dexcool שהוא כבר בן יותר מ20 ממש לא קשה לעמוד בו ולמצוא חברה שמייצרת נוזל מתאים.
ובכל זאת כמו שאמרתי עם השמן לפיאסטה בגלל שהתקן מאוד ישן עדיף חברה טובה שתעמוד מעל התקן (כי 20 שנה של טכנולוגיה הופכות את זה ללא קשה במיוחד)

פורסם
לפני 2 דקות, Shab00 כתב:

לא בטוח אם זה החברה שמייצרת בשביל הצרפתיות אבל הינה
https://www.arecalubrifiants.com/en/areca-products/cars-fluids/oem-approved-coolants/technigel-g33-35c/

אני גם הרצתי חיפיש והגעתי למוצר הזה, אבל לא ראיתי את הנוזל הזה בחנויות בארץ.

פורסם

מקדיש לזה עוד דקה מחשבה היות ואני מחליף טרמוסטט בנוסף.

אם אני מחליט לעבור מנוזל שהיה קיים (ירוק ובתקן) לנוזל מקורי (סגול-כחול) אני רק מרוקן את הנוזל הקיים מהמערכת וממלא את הנוזל החדש? 

תודה! 

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

• תוכן חדש...