Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2059 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן. סובארו אימפרזה 2006 2 ליטר, ידנית.

לאחרונה שמתי לב שהידית הילוכים זזה הרבה כשהיא בהילוך, למשל בהילוך שלישי, כשאני לוקח פניה, היא ממש מתנדנדת עם הסיבוב של האוטו. זזה ימינה ושמאלה. יש מה לעשות עם זה?

לגבי מתלים - קניתי את הרכב לפני כמעט 3 וחצי שנים וכבר הוא לא נוח, מרגישים הכל על הכביש. מה אני צריך להחליף למטה, בשביל להרגיש שוב קשיחות של האוטו?

טיימינג - כשקניתי את הרכב, לפני 3 וחצי שנים, החלפתי את הרצועה, כשהקילומטארז' עמד על 200 אלף. היום הרכב כבר כמעט עם 260, אני קצת מתעכב עם ההחלפה לאור המצב הכלכלי הלא פשוט שעוברים עכשיו, מצד אחד יש לי איזו בעית סחיבה לפעמים, לא קשור לקלאץ' או פלאגים שהוחלפו, ומחשבה על שן קופצת בטיימינג, אבל מעבר לזה כלום. להחליף מיד או אפשר לחכות באיזור החצי שנה ככה?

תודה

פורסם
לפני 4 שעות, Maximiliano כתב:

אהלן. סובארו אימפרזה 2006 2 ליטר, ידנית.

לאחרונה שמתי לב שהידית הילוכים זזה הרבה כשהיא בהילוך, למשל בהילוך שלישי, כשאני לוקח פניה, היא ממש מתנדנדת עם הסיבוב של האוטו. זזה ימינה ושמאלה. יש מה לעשות עם זה?

יש לבדוק את תותבי(בוקסות) המוטטת(שטאנגה). כמו-כן, את תושבות הגיר.

לגבי מתלים - קניתי את הרכב לפני כמעט 3 וחצי שנים וכבר הוא לא נוח, מרגישים הכל על הכביש. מה אני צריך להחליף למטה, בשביל להרגיש שוב קשיחות של האוטו?

בולמי-זעזועים!

טיימינג - כשקניתי את הרכב, לפני 3 וחצי שנים, החלפתי את הרצועה, כשהקילומטארז' עמד על 200 אלף. היום הרכב כבר כמעט עם 260, אני קצת מתעכב עם ההחלפה לאור המצב הכלכלי הלא פשוט שעוברים עכשיו, מצד אחד יש לי איזו בעית סחיבה לפעמים, לא קשור לקלאץ' או פלאגים שהוחלפו, ומחשבה על שן קופצת בטיימינג, אבל מעבר לזה כלום. להחליף מיד או אפשר לחכות באיזור החצי שנה ככה?

תודה

לא דוחים החלפת רצועת תזמון, ההשלכות שיכולות להיות...😭

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
לפני 6 שעות, Maximiliano כתב:

שטאנגות

בולמי זעזועים. אל תתקין משהו סיני זבל. כאלו של מונרו או KYB יעשו את העבודה.

כשקניתי את הרכב, לפני 3 וחצי שנים, החלפתי את הרצועה, כשהקילומטארז' עמד על 200 אלף. היום הרכב כבר כמעט עם 260,

רצועת טיימינג באימפרזה מהשנים האלו מחליפים כל 7 שנים או 105K, אולי 6 שנים או 90K (לא זוכר בדיוק). לפי הנתון שהבאת אתה לא אמור להחליף.

בכל אופן, החלפת טיימינג זה לא רק הרצועה, אלא גם המותחן ולפעמים משאבת מים. משום מה זכור לי שהחלפת טיימינג באימפרזה כללה עוד כמה אלמנטים של מיסבים ואטמים, זה אני אומר מזכרון מעומעם.

פורסם
לפני 1 דקה, Maximiliano כתב:

לגבי טיימינג, אני חושב שמדובר ב3 שנים או 90K. 

ההפרש שנתת פה לא הגיוני. היצרנים בתקופה ההיא היו מחשבים שנה או 15K (בדר"כ, בטוח שיש חריגים) בהיבט של החלפה. דוגמה נניח מלאנסר מאותה שנה כמוך:

שמן מנוע +פילטר - שנה או 15K, המוקדם מבניהם

שמן גיר - 6 שנים או 90K, המוקדם מבינהם

וכ"ו וכ"ו הבנת את הרעיון.

אם זה 3 שנים, אזי זה 3 שנים או 45K, שזה נתון לא הגיוני בעליל. אם זה 90K אז זה בערך כל 6  השנים או 90K משהו שנשמע יותר הגיוני.

פורסם

כמו שאמר dotan123  יש  משמעות לזמן, אם מגיעים לקמ לפני שעובר הזמן אז מחליפים לפי קמ, אם עובר הזמן ולא עברת את הקמ אז מחליפים לפי הזמן.

כלומר המוקדם ביניהם.

• אהבתי 1

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני 9 שעות, Maximiliano כתב:

לעניין של השנים אין באמת משמעות

יש ועוד איך. העיקרון הוא "המוקדם מבינהם". מה שמגיע לפני אתה פועל לפיו.

ז"א שאם אתה צריך להחליף טיימינג כל 6 שנים או 90K, נניח ועברת 90K ב-3 שנים אזי תחליף את הרצועה, כי ה-90K הגיעו לפני ה-6 שנים, או לחילופין, אם עברת ב-6 שנים רק 45K לדוגמא אז גם תחליף, כי עברו 6 שנים שהגיעו לפני ה-90K.

יש לא מעט שטועים וחושבים שצריך לטפל לפי ק"מ בלבד. בעיקר מדובר על רכבים שנסעו ק"מ מצחיק של 4-5K בשנה.

נתקלתי לא פעם ברכבים שנכנסו לטיפול פעם בשנתיים וחצי-שלוש כי ככה הבעלים חשב.

פורסם

בגדול, זכור לי מאיפה שהוא, שמחליפים כל 3 שנים או 90K - המוקדם מביניהם. בגלל זה גם חשבתי על זה. כשקניתי את הרכב הוא עמד על 200 אלף, כשהפעם האחרונה שהחליפו לו את הרצועה ומשאבת מים באיזור ה90K, זאת אומרת, הבחור שממנו רכשתי את הרכב לא ביצע את ההחלפה גם כ20K אחרי ה90K. אני החלפתי ב200, אז אני צריך לחכות עד שאגיע ל290? או לחכות עוד שנתיים, שלוש, בהנחה שאני לא אעבור את ה90 אלף. 

פורסם

ע"פ אוטודאטה, הן בתנאים נורמליים והן בתנאים קשים, הח' רצועת תזמון לאימפרזה 2.0L(מנוע EJ201) תתבצע כל 105K או 84 ח'(7 שנים) המוקדם מבינהם.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
בתאריך 18.11.2020 בשעה 07:53, dotan123 כתב:

רצועת טיימינג באימפרזה מהשנים האלו מחליפים כל 7 שנים או 105K, אולי 6 שנים או 90K (לא זוכר בדיוק).

Kompy, תוכל להעלות לפה את הקובץ מאוטודאטה? במקרה עוד מישהו שאל אותי השבוע וחיכיתי לאסמכתא מבכיר במערכת שהטיימיג אכן מוחלף כל 7 שנים או 105K ק"מ

לפני 14 שעות, Maximiliano כתב:

אני החלפתי ב200, אז אני צריך לחכות עד שאגיע ל290? או לחכות עוד שנתיים, שלוש, בהנחה שאני לא אעבור את ה90 אלף.

או 7 שנים מיום ההחלפה, או שתגיע ל-305K ק"מ, המוקדם מבינהם. תמיד טוב להקדים בשנה

פורסם

אוקיי, תודה רבה, כנראה שיש עוד זמן.

אם כבר, יש לי עוד שאלה קטנה - הארמברקס ברכב שלי כבר מת, צריך למשוך אותו הכי למטה בשביל שיחזיק את הרכב ובשיפוע תלול הוא יכול גם להתדרדר. מתיחה לא עזרה, מה עלות של כל המנגנון, לאוטו כזה, בערך?

• תוכן חדש...