Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצא לי לחשוב קצת על הנושא, בעיקר בגלל הקורונה והקרנבל שמתרחש בישראל...

מדינות אירופה מזדקנות משנה לשנה.

אני תוהה לעצמי, אם אני מדינה כמו איטליה או הולנד

ואני יודע בוודאות שקרובה ל 100% שאם אתן אזרחות \ ויזת עבודה למהנדס ישראלי (או הכנס מדינה X כאן) אותו מהנדס יכניס לי יותר כסף ממיסים מהאדם הממוצע במדינה.

למה בעצם כל המדינות האלו, כולל ארהב, לא פשוט נותנים ויזות בצורה חופשית לחלוטין לכל מי, שבמקרה הממוצע, יכניס X יותר כסף מהאדם הממוצע?

פורסם
לפני 29 דקות, Morningstar כתב:

ואני יודע בוודאות שקרובה ל 100% שאם אתן אזרחות \ ויזת עבודה למהנדס ישראלי (או הכנס מדינה X כאן) אותו מהנדס יכניס לי יותר כסף ממיסים מהאדם הממוצע במדינה.

למה בעצם כל המדינות האלו, כולל ארהב, לא פשוט נותנים ויזות בצורה חופשית לחלוטין לכל מי, שבמקרה הממוצע, יכניס X יותר כסף מהאדם הממוצע?

אם תמצא עבודה במדינה X, תוכל לקבל ויזת עבודה כול עוד אתה עונה על כמה קריטריונים / מקבל מספיק נקודות.

זאת אומרת נותנים ויזות, פשוט לא... איך נאמר?

"מה עוד בחייהם, נכנסו ככה, חופשי?"

לפני 18 דקות, Potato כתב:

שמירה על מאפיינים אתניים ותרבותיים.

פחות תופס על ארהב,שם הסיבות אחרות.

ואירופה מה? אין הגירה?

דווקא בארהב טראמפ ביטל ויזות מקצועיות, לא יודע אם זה חזר כבר או לא.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 2 דקות, David32 כתב:

אם תמצא עבודה במדינה X, תוכל לקבל ויזת עבודה כול עוד אתה עונה על כמה קריטריונים / מקבל מספיק נקודות.

זאת אומרת נותנים ויזות, פשוט לא... איך נאמר?

"מה עוד בחייהם, נכנסו ככה, חופשי?"

יש כל מני קשקושים שהמעסיק צריך להוכיח שלא מצא אירופאי שיבצע את התפקיד

פורסם
לפני 2 דקות, David32 כתב:

ואירופה מה? אין הגירה?

דווקא בארהב טראמפ ביטל ויזות מקצועיות, לא יודע אם זה חזר כבר או לא.

יש,אבל לא ראיתי שהיא במימדים כמו הגירה מהארץ לארהב או קנדה(הכיוון שלי עוד כמה שנים).

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, Morningstar כתב:

יש כל מני קשקושים שהמעסיק צריך להוכיח שלא מצא אירופאי שיבצע את התפקיד

נו אתה יודע, זה בסיסי. רוצים שקודם האנשים שיש להם במדינה ימצאו עבודה.

they terk err jerbs! - They took our jobs - South Park | They took our jobs,  South park, Park

בסך הכול זה מאוד הגיוני.

קודם דואגים לאזרחים, אחר כך נותנים אופציה למי שכבר מצא עבודה / מקרים מיוחדים. 

לא מחפשים להוסיף בטלנים או לא יוצלחים לחברה שלהם.

אבל זה לא בלתי אפשרי

עריכה אחרונה על ידי David32
  • מצחיק 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

כי לא חסר להן אקדמאים, חסרים להן עובדי כפיים, חוטבי עצים ושואבי מים.

עריכה אחרונה על ידי Asaf-R
  • רעיון טוב! 1

.We apologise for the inconvenience

פורסם
לפני שעתיים, Morningstar כתב:

אני יודע בוודאות שקרובה ל 100% שאם אתן אזרחות \ ויזת עבודה למהנדס ישראלי (או הכנס מדינה X כאן) אותו מהנדס יכניס לי יותר כסף ממיסים מהאדם הממוצע במדינה.

ולמה שישראל לא תעשה דבר כזה?

הרי לא חסר מהנדסים מוכשרים במזרח אירופה/הודו/מזרח אסיה/דרום אמריקה, שיעשו את אותה עבודה בפחות משכורת, ועל הדרך המעסיק גם ישלם אקסטרה מס הכנסה על העסקת עובד זר.

הרי יש מחסור של עובדים בהייטק (לטענת המעסיקים).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 6 דקות, vadim6385 כתב:

ולמה שישראל לא תעשה דבר כזה?

הרי לא חסר מהנדסים מוכשרים במזרח אירופה/הודו/מזרח אסיה/דרום אמריקה, שיעשו את אותה עבודה בפחות משכורת, ועל הדרך המעסיק גם ישלם אקסטרה מס הכנסה על העסקת עובד זר.

הרי יש מחסור של עובדים בהייטק (לטענת המעסיקים).

מדינת היהודיםםםםםם

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 51 דקות, vadim6385 כתב:

מהנדסים מוכשרים באמת ברמה מקבילה (לפחות ממה שראיתי בעולם התוכנה וקצת האלקטרוניקה) מקבלים בערך כמו הישראלי.

אצלנו יש שני צוותים רומנים כבר, תהליך הסינון למועמדים לא פחות ארוך מלישראלים, לא נופל ברמה, והם גם מקבלים שכר דומה לישראלים.

את המחלקה שמכרו, עשינו חפיפות להודים, אוקראינים, רוסים, מצרים, אפגנים, טורקים, פיליפינים, מלזים ומה לא.

ההבדל הוא שבמזרח אירופה וכו' יש לך מבחר הרבה יותר גדול של Low Level, כאלה Code Monkeys שמסוגלים לכתוב הרבה קוד פשוט, וכשאתה מחבר הרבה כאלה בזול אתה מקבל ג'ונגל של קוד מאנקיז שלא מסוגל לפתור בעיות מורכבות אבל כן מסוגל לעשות המון המון עבודה שחורה במהירות.

בישראל גם מתכנתים מעפנים בטוחים שהם איזה וואו ולכן דורשים שכר גבוה שלא מוצדק לאור הכישורים שלהם.

• רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ההבדל הוא שבמזרח אירופה וכו' יש לך מבחר הרבה יותר גדול של Low Level, כאלה Code Monkeys שמסוגלים לכתוב הרבה קוד פשוט, וכשאתה מחבר הרבה כאלה בזול אתה מקבל ג'ונגל של קוד מאנקיז שלא מסוגל לפתור בעיות מורכבות אבל כן מסוגל לעשות המון המון עבודה שחורה במהירות.

צריך גם כאלה.

ההבדל הוא שcode monkey הודי/אוקראיני יעלה לך פחות מcode monkey ישראלי

אבל לדעתי זה מסביר למה לא נותנים למהנדסים ישראלים ויזת עבודה בקלות.

לחברות בחו"ל יש את אותם שיקולים בדיוק.

לחברה גרמנית יעלה אותו דבר (אם לא יותר) להעסיק מהנדס ישראלי, שלא בטוח שייתן עבודה יותר טובה ממהנדס גרמני.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני חושב שהמדינה שהכי מונעת הגירה שגם יכולה להטיב איתה זו יפן.

לגבי אירופה - אני חושב שזה יותר מורכב. לא חסרים באנגליה מהנדסים שהם דור 1.5 או דור 2 למשפחות מהגרים מהמזרח.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

צריך גם כאלה.

כמובן, אבל בחברות שונות צריך מינון שונה של קוד מאנקיז

ההבדל הוא שcode monkey הודי/אוקראיני יעלה לך פחות מcode monkey ישראלי

אכן, כפי שכתבתי 

לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

בישראל גם מתכנתים מעפנים בטוחים שהם איזה וואו ולכן דורשים שכר גבוה שלא מוצדק לאור הכישורים שלהם.

אבל לדעתי זה מסביר למה לא נותנים למהנדסים ישראלים ויזת עבודה בקלות.

כמובן שזה בגדול נכון

לחברות בחו"ל יש את אותם שיקולים בדיוק.

כן, רק שבחו"ל פחות נתקלתי בכאלה ש"חיים בסרט", הם מקסימום קוד מאנקיז, אבל רוצים שכר של סניור, בישראל נתקלתי בזה דיי הרבה.

כשזה קיים יש לך סוג של כשל-שוק, שחברות ישראליות שצריכות ג'ונגל שווה להן לקחת הודים ואוקראינים ולא ג'ונגל של ישראלים שחיים בסרט.

לחברה גרמנית יעלה אותו דבר (אם לא יותר) להעסיק מהנדס ישראלי, שלא בטוח שייתן עבודה יותר טובה ממהנדס גרמני.

להביא את הישראלי לגרמניה - בטוח יעלה יותר מגרמני

שהישראלי יעבוד Remote בשביל גרמניה - לא בטוח שיעלה יותר מגרמני באותה רמה, אולי מחיר דומה אולי מעט פחות.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 5 שעות, Potato כתב:

יש,אבל לא ראיתי שהיא במימדים כמו הגירה מהארץ לארהב או קנדה(הכיוון שלי עוד כמה שנים).

לא ממליץ לך על ארה״ב. המערכת הרפואית פה היא deal breaker שלפעמים גורם לי לשקול לחזור לישראל.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

מי צריך אקדמיים?

סטיב ג'ובז, ביל גייטס, מרק צוקרברג ועוד בערך כל עשיר ששמעת עליו לא סיים אוניברסיטה.

יאיר לפיד בלי בגרות ורוצה להיות ראש ממשלה.

אני לא בטוח כמה כיתות הקבלן עודד שריקי סיים, לא הרבה ויש לו כל דבר שאתה חולם עליו.

שהתחילו את השוק האירופאי כל המוצלחים עזבו את המדינות שלהם ועברו למדינות החזקות יותר.

פורטוגל שהייתה במצב סביר, קרסה לגמרי כי כל המוצלחים עזבו ונשארו שם עם הזקנים ובטלנים.

אף אקדמאי לא ישאר לחפש עבודה בפורטוגל אם מציעים לו עבודה בלונדון.

אף קבלן לא ישאר בפורטוגל אם הוא יכול לעשות הרבה יותר כסף באנגליה.

אנגלי למשל שסיים לימודים, רופא אף אוזן וגרון, צריך להתחרות בכל אירופאי שרוצה לעבוד באנגליה.

בשביל זה היה הברקזיט, יש באגליה כמה מיליוני עובדים מאירופה בזמן שהאנגלים מובטלים.

אם אתה חושב שהמצב פה גרוע תראה מה קורה בפורטלנד, שיקגו, ניו יורק, סיאטל.

ויסקונסין

אייל

• תוכן חדש...