Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום וברכה.

אנו מחוברים (עם כמה שכנים אחרים) לשרותי טמבלוויזיה של YES.

בניין מגורים משותף על עמודים, איזור המרכז.

היום, לשלושה שכנים (באותו הבניין), נותק כבל של YES מהתיבה.

כולם (ובכללם אני), קיבלנו שיחה מ-YES / חשמלאי של YES כך הזדהה, שבגלל שיש אצלנו בעיית חשמל ("הטכנאי של YES התחשמל" - זה היה הנוסח שאני קבלתי), מנתקים אותנו מהשרות, עד שנביא חשמלאי ונבצע רשימת בדיקות (דיי ארוכה - גם בדיקת HELL T - לא יודע מה זה, טרם התעניינתי) ואח"כ נודיע להם בצירוף מכתב ואישור מהחשמלאי, על סיום התיקונים למייל שלהם  ויחברו אותנו מחדש. הם טוענים שזה אירע בעת תיקון תקלה בבניין שלנו, והכבל שלנו אותר כ"מחשמל" ולכן נותק.

החשד העיקרי שהעלו היא של בעייה בהארקה.

הכבל של הכבלים באמת נותק והוצא אל מחוץ לתיבה הראשית, עם איזוליר באנד עליו. כך גם אצל השכנים.

רוצה לציין כי בחודשים האחרונים, באמת רבו התקלות, אצל שכנים רבים וגם אצלנו, אבל תמיד תוקנו לאחר מס' ימים.

כ"כ, אציין כי בחודשים האחרונים, הושמה תשתית אופטית של סלקום וכמה דיירים אף התחברו אליה. לפני כן לא היו לנו תקלות - לא יודע איך ואם זה קשור.

האם מוכר לכם ? למישהו קרה מקרה דומה ? אם כן - איך זה הסתיים לבסוף ?

יש באמת מצב שחוסר הארקה יגרום לתקלות כאילו ?

קוסנפירציה עם סלקום ? (האמת - דיי מפתה לעבור אליהם).

תודה למגיבים.

נ.ב - קבעתי כבר למחר עם חשמלאי (על כל מקרה).

עריכה אחרונה על ידי חולגי
תוספת

alfa 156 2.5.

פורסם

@innvision

תודה - מעניין מאוד.

איני חשמלאי (חושב שקצת מבין), ותהיתי, איך מתקבל אותו חישמול לקואקס של הכבלים בתיבת חיבורים של yes , האם מהטלביזיה או מהממיר yes ששניהם אינם זקוקים להארקה (יש להם תקע חשמל לקיר שהוא דו פיני - אין הארקה). 

כנראה שאם שקע החשמל אינו מוארק היטב (או שיש לו מגע כלשהו, של ההארקה, לאפס אולי) החישמול אפשרי.

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)

אני גם לא יודע. אני יכול לשער, ואני לא בטוח אם יש חיבור נוסף לארקה בהמשך הקו או על הגג בצלחת, והתרחישים השונים תלויים בצורת החיבור ונקודות החיבור לאדמה. אני מציע שתנסה עם החשמלאי לנתק דירה דירה ולראות אם יש דירה ספציפית "שגורמת" לתופעה. בנוסף אני מניח שאמרו לך לבצע בדיקת Loop Test, ולכן לוודא שאכן לחשמלאי יש בודק מתאים. ציינת שהתקינו תשתית חדשה, אולי כדאי לבדוק שלא קרה משהו במהלך ההתקנה שמשפיע. האם מדובר בבניין ישן עם חיבור ארקה דרך הצנרת?

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם
לפני 17 שעות, חולגי כתב:

קוסנפירציה עם סלקום ? (האמת - דיי מפתה לעבור אליהם).

קרה לי בבית הקודם, ליחידת דיור מעליי הגיע טכנאי של סלקום לחבר אותו לאינטרנט של סלקום, תוך כדי שהטכנאי שלו שם מתנתק לי טלוויזיה ואינטרנט.

עליתי אליו במהירות, הטכנאי הכחיש, ואז טען שלא יודע מה עשה, ולא יודע איך לתקן ומה לעשות.

טכנאי של הוט הגיע ולא ידע מה לעשות, טכנאי שני של הוט הוזמן כדי לשים תשתית חדשה כי אני אמרתי להם שלא מעניין אותי, את הצרות שלהם עם סלקום יפתרו בעצמם, אני לא משלם על שירות שאני לא מקבל.

הוא הפעיל רגע את המוח, עקב אחרי החוט מהמרכזיה ועוד קצת ידע של איך חיברו פעם בתים ישנים לכבלים, ומצא ביחידת הדיור למעלה, מאחורי הטלוויזיה בתוך התעלה בקיר (איפה שהטכנאי של סלקום יימח שמו התעסק) כבל קואקס, בדק אותו ומצא אות חיים, עוד הוא מצא שם כבל שני שמחובר לצלצלן שחיבר אצלי בנקודת טלוויזיה, את המחבר או מפצל שהיה ביניהם המתקין של סלקום כנראה העלים, חיבר את שני הכבלים ובא לציון גואל.

קונספירציה? לא בטוח, אימפוטנטיות מוחלטת וטכנאים שלא מבינים מה הם עושים? לגמרי

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ליאור, אני יותר מחושב, שמי שניתק אותנו כן היה מחברת YES.

אומר לך מדוע :

אם היה רוצה להעלים ראיות - היה מנתק את הקואקס (או חותך את הכבל) במקום לא נראה / לא נגיש (העלים אצלכם מפצל...?).

אם תראה בקישור ששלח @innvision - מי שמבקש שם את הייעוץ מזדהה באותו שם כמו מי שהזדהה כשהתקשר אליי (את זה אני יודע...). לא חושב שזה מקרה.

דיברתי בעבודה, עם מישהו שאני סומך עליו בעינייני חשמל (שלמד קצת יותר מחשמלאי, ומבין גם תיאוריה, וגם מעשי) - יש בהחלט מצב שדבר כזה יקרה. כנראה בעייה של הארקה.

אם כמה דיירים נותקו - המליץ לי לבדוק את ההארקה של הבניין כולו, ואח"כ את ההארקה של הקומה בבניין (מה שנקרא בשפתם של חשמלאים -  "עץ הארקה").

alfa 156 2.5.

פורסם

אולי, אני לא אומר כן או לא, אני אומר שזה לא בהכרח קונספירציה אלא לפעמים פשוט טמטום אנושי שמגיע טכנאי ומשחק עם כבלים שהוא לא מכיר ולא אמור.

אני כבר לא בבית ההוא, אבל ההשערה של הטכנאי השני הייתה שהכבל קואקס מהמרכזיה הגיע ליחידה למעלה, שם היה מפצל שיצא לטלוויזיה ביחידה וכבל לבית למטה, בבית למטה זה גם היה סיפור, הכבל מסתבר הגיע לחדר שינה, ומשם התפצל הלאה והלאה, אז זה הגיוני.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 10 שעות, חולגי כתב:

אכן בניין ישן (כ-50 שנה).

ביקשו בדיקת הארקה ובנוסף (או שלא) בדיקת HELL T שהבינותי מחשמלאי, שקשורה גם היא להארקה.

אני לא מכיר את הבדיקה שציינת, אם קיבלת מסמך עם הבדיקות הנחוצות אשמח אם תוכל להעלות אותו לכאן. אם מדובר בבניין ישן, יש סיכוי טוב שהארקה מבוססת על תשתית צנרת המים (צנרת ברזל שהייתה נפוצה בעבר) ועם הזמן הוחלפו מקטעים לפלסטיק. לא מן הנמנע שחלק מהבתים ללא הארכה או אפילו כל הבניין. לפעמים מגשרים עם מוליך את המקטע החסר ולפעמים יש צורך בפתרון אחר כמו חשיפה של ברזל זיון בבטון והתחברות אליו או התקנת אלקטרודות. החשמלאי שתזמין צריך לבדוק את כל זה, למדוד את התנגדות הארקה ולהחליט.

פורסם

היה אצלי היום חשמלאי. 

נראה לי אחד OLD SCHOOL יותר מדיי.

הבדיקה הזו הוא קרא לה LT בכלל (כנראה טעות שלי). מדד מה שמדד - ויצא 0.36 (קשור לטיב ההארקה נדמה לי).

יצאתי מבולבל ממנו. ככל שהקשיתי עליו בקושיות - לא ידע לענות לי.

הגענו למבוי סתום.

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)

כן, זו הבדיקה שאמרתי LT= LOOP TEST , בדיקת עכבת לולאת תקלה. תלוי בגודל החיבור, אבל על פניו ערך של 0.36 אוהם נשמע טוב. היכן נמדד?

זו כבר התקדמות טובה, אני מציע שתדבר שוב עם YES ושיגיעו שוב, ינתקו את כל הדירות מהמפצלים, וימדדו מתח על הקו. אז אפשר להתחיל לחבר דירה דירה ולראות מי גורם למתח על הקו, יכול להיות שיש מגבר ראשי על הקו שאולי עלול לגרום לזה.

עריכה אחרונה על ידי innvision
  • רעיון טוב! 1
פורסם

עדכון:

הגיע חשמלאי נוסף, ולאחר כרבע שעה, קבע (וגם הראה לי מפורשות) שהחישמול מגיע מאחד הממירים של יס.

כשמנתקים אותו מהחשמל - הכל תקין.

לאור כל זאת, אני רוצה לשאול אם לדעתכם, ניתן לקבל (אפילו בתביעה משפטית) מחברת יס את עלות הבדיקה של החשמלאי (יס כמובן אינם מוכנים, אלא מה. מוכנים להוזיל בצורה מזערית את העלות החודשית).

תודה.

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...