Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו השם שלהם. 

תיבה חד מצמדית מגיעה עם מצמד אחד , איטית יותר בהעברת הילוכים בהשוואה לתיבה דו מצמדית ופחות נוחה לתפעול ( אם לא מרפים מהגז כשהילוך עובר זה בדרך יטלטל את האוטו). 

תיבה דו מצמדית מהירה יותר בהעברת הילוכים ומרגישה יותר כמו תיבה אוטומטית רגילה, ויותר יעילה בהעברת כוח בהשוואה אליה.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 1 דקה, yoav911gt2 כתב:

כמו השם שלהם. 

תיבה חד מצמדית מגיעה עם מצמד אחד , איטית יותר בהעברת הילוכים בהשוואה לתיבה דו מצמדית ופחות נוחה לתפעול ( אם לא מרפים מהגז כשהילוך עובר זה בדרך יטלטל את האוטו). 

תיבה דו מצמדית מהירה יותר בהעברת הילוכים ומרגישה יותר כמו תיבה אוטומטית רגילה, ויותר יעילה בהעברת כוח בהשוואה אליה.

תודה רבה אז הדו לא תעשה בעיות אם ההילוך והרפייה מהגז.?

אני בחורה!🙄

פורסם

בבתיבה דו מצמדית אין צורך במשחק הזה של הרפיה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כאמור, תיבות הילוכים רובוטיות בעלות מצמד כפול הן המצאה גאונית, אבל הן לא נטולות בעיות, והראשונה בהן היא תחושת ההחלקה של המצמדים במהירויות זחילה, בזינוק מעמידה, ובעיקר בנסיעה איטית בעת טיפוס במדרון, למשל ביציאה מחניה.
תחושה זאת מתקבלת בגלל היעדרו של ממיר המומנט שקיים בתיבות אוטומטיות קונבנציונליות (ואחראי על אובדני כח שמבזבזים דלק), והיא הולכת ומופחתת במהלך השנים ככל שיחידות הבקרה האלקטרוניות, ומערכות ההפעלה המכאניות, משתפרות.

זה מה שמצאתי על זה

אני בחורה!🙄

פורסם

בהקשר לאיזה גיר זה נאמר?

יש הרבה יצרנים שיש להם גיר רובוטי כפול מצמדים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 4 דקות, dorsht כתב:

בהקשר לאיזה גיר זה נאמר?

יש הרבה יצרנים שיש להם גיר רובוטי כפול מצמדים.

לכל רכב על גיר רובוטי כפול מצמדים

זה הבאסה שלי בלקנות תרכב עכשו :(

אני בחורה!🙄

פורסם

האמת שבdsg  אני לא הרגשתי החלקות בזינוק.

גם בגיר של החדש של רנו.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 2 דקות, yulianx כתב:

האמת שבdsg  אני לא הרגשתי החלקות בזינוק.

גם בגיר של החדש של רנו.

אף פעם לא נסעתי עם אוטו כזה, אבל כולם אומרים לי להתרחק מגיר של אוטומוט חד מצמדי ואם זה כפול מצמדי

כי זה לא כמו האוטומוט שלי עכשו ואני אקבל קריזה 🤣😅

אני בחורה!🙄

פורסם

קריזה אפשר אולי לקבל מחד מצמדי בעיר, הדו מצמדי חלק ונעים.

פורסם (נערך)

תודה מישהו יודע את דגם הגיר ביונדאי אי 20 החדשות במקרה?

עריכה אחרונה על ידי yonit49

אני בחורה!🙄

פורסם

לא יותר קל לעשות נסיעת מבחן על הרכב כדי לראות אם הוא מביא לך את הקריזה או שהוא גורם לך לפרפרים בבטן? 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
לפני 22 דקות, yonit49 כתב:

תודה מישהו יודע את דגם הגיר ביונדאי אי 20 החדשות במקרה?

רובוט כפול מצמדים dct.

יש פה הסבר:

גיר רובוטי

פורסם

רוב הסופר מיני מאירופה מגיעות עם גיר רובוטי כפול מצמדים, למעט PSA (פג'ו, סיטרואן ואופל).

קיה ויונדאי - אם מחשיבים את הריו וה-i20 אז גם הן זמינות בארץ רק עם גיר רובוטי כפול מצמדים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

אני אחזור על דבריי ואחדד אותם:

בתוך אחד שנוסע הרבה בעיר ברכב בעל אותו המנוע והגיר כמו ביונדאי i20, הוא סבבה לגמרי. אין סיבה לחשוש.

אין שום בעיה לנסוע איתו גם בעיר הכי צפופה שיש.

האם הוא הגיר הכי נוח שקיים בשוק? לא.

האם הוא יותר ממספיק לרוב המוחלט של האנשים? בהחלט.

אנשים רבים (שלא מבינים במכוניות) נהגו ברכב ולא הרגישו שום דבר יוצא דופן או בולט לרעה.

יש עשרות אלפי מכוניות שנוסעות בכבישי ארצנו עם גיר רובוטי דו-מצמדי, והרוב המוחלט של האנשים לא יודע בכלל איזה סוג תיבת הילוכים יש לו ברכב. ההרגשה היא מאוד דומה/זהה לגיר אוטומטי רגיל.

לדעתי החסרונות של הגיר הרובוטי מתגמדים לעומת היתרונות הרבים של מערכת ההנעה בi20 החדשה. בעיקר הכוח הזמין, החיסכון בדלק וההאצות החלקות. 

תקחי את היונדאי לנסיעת מבחן. אם תאהבי את איך שהיא נוסעת ותתחברי אליה, אז תתחדשי.

לפי מה שהבנתי את לא נוסעת כל כך הרבה ק"מ בשנה, לכן יש פחות מה לדאוג בנוגע להחלפת קלאצ'ים ותקלות עקב בלאי.

אם את בכל זאת עדיין קצת חוששת ורוצה שקט נפשי בנוגע לגיר, את יכולה לקנות את הקיה ריו שמגיעה עם עוד 4 שנים אחריות,

או לקנות רכב בעל גיר אוטומט לא רובוטי, כמו היונדאי וניו, מאזדה 2, או אחת הצרפתיות.

עריכה אחרונה על ידי Yuvalino
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 3 שעות, yonit49 כתב:

כאמור, תיבות הילוכים רובוטיות בעלות מצמד כפול הן המצאה גאונית, אבל הן לא נטולות בעיות, והראשונה בהן היא תחושת ההחלקה של המצמדים במהירויות זחילה, בזינוק מעמידה, ובעיקר בנסיעה איטית בעת טיפוס במדרון, למשל ביציאה מחניה.
תחושה זאת מתקבלת בגלל היעדרו של ממיר המומנט שקיים בתיבות אוטומטיות קונבנציונליות (ואחראי על אובדני כח שמבזבזים דלק), והיא הולכת ומופחתת במהלך השנים ככל שיחידות הבקרה האלקטרוניות, ומערכות ההפעלה המכאניות, משתפרות.

זה מה שמצאתי על זה

AMT  זהו שמו המקורי לפני תרגומו של רובוטי חד-מצמדי  ( תמסורת ידנית אוטומטית Automated manual Transmission) 

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...