Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק במדינת ישראל כתוב שהתקבלה החלטה לסגור את שדה דב בתחילת יולי

וחברות תעופה מוכרות טיסות משדה דב באוגוסט.

ההסבר שלהן: הכל יכול להשתנות ותאריך הפינוי לא סופי

ואם יסגר השדה? "נמצא לכם טיסה בנתבג בשעה כלשהי"

מישהו יותר \ שמע \ מכיר מתי השדה באמת אמור להסגר?

פורסם

כתוב בתחילת יולי

אבל לא כתובה השנה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

קודם כדאי לדעת מתי הבחירות

/ציניות

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה נושא שצץ מדי פעם בתשקורת -

סיפור קפקאי טיפוסי שלא נגמר.

התשובה האמיתית: אף אחד לא יודע מתי. באמת, בשיא הרצינות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אם לא יצץ משהו חדש - אז עוד כחודש. יש פסק דין חלוט של בימ"ש לגבי סגירת שדה התעופה, אך גורמים בעלי אינטרס (חברות התעופה, עיריית אילת ועוד) מפעילילם לחץ על הממשלה בכדי לא לסגור את שדה התעופה, לפחות לא סגירה מוחלטת. מציעים כל מיני הצעות יצירתיות כיצד להשאיר את שדה התעופה פעיל

פורסם

אילת נסגרת אם יסגרו את שדה דב. אנשים רוצים לעשות כסף מהשטח אז הם מנסים ללחוץ על הממשלה שתתן להם לבנות על חשבון החיים באילת. תמיד ברגע האחרון מישהו הממשלה מגדל ביצים וחוסם אותם

אייל

פורסם
זה נושא שצץ מדי פעם בתשקורת -

סיפור קפקאי טיפוסי שלא נגמר.

התשובה האמיתית: אף אחד לא יודע מתי. באמת, בשיא הרצינות.

מה שהאנס אמר.

כל אחד נותן תשובה אחרת. אתמול עלתה אפילו הצעה שהשדה ימשיך לפעול במשך לפחות כשנה נוספת במקביל לבנייה שתחל בצד המרוחק (אין לי מושג איך מסתדר מבחינת בטיחות של מטוסים ומנופים).

.We apologise for the inconvenience

פורסם
אילת נסגרת אם יסגרו את שדה דב. אנשים רוצים לעשות כסף מהשטח אז הם מנסים ללחוץ על הממשלה שתתן להם לבנות על חשבון החיים באילת. תמיד ברגע האחרון מישהו הממשלה מגדל ביצים וחוסם אותם

אתה מודע לזה שחלק מהקרקע פרטית, ביעוד מגורים והשדה שם באופן לא חוקי, כן?

פורסם
אתה מודע לזה שחלק מהקרקע פרטית, ביעוד מגורים והשדה שם באופן לא חוקי, כן?

אתה מודע לזה ש 50000 איש שגרים באילת לא תהייה להם דרך להגיע בלתי חולים מודרנים עם יסגרו את שדה דב?

אנשים ימותו אם יסגרו את השדה.

כל מי שבן 70 ומעלה יעזוב את אילת כי יהיה מסוכן להם לגור שם.

היו צריכם לפתוח שדה חלופי לפני שסוגרים את זה ולא עשו את זה.

גם לא היו צריכים לסגור את השדה באילת, בכל עיר חוף שחיה על תיירות יש שדה תעופה על החוף והמטוסים נוחתים על הנופשים

אייל

פורסם (נערך)

את השדה באילת היו צריכים לסגור כיון שלא היה לו לאן להתפתח - השדה החדש בעל מסלול ארוך כמעט כמעט כפליים ומסוגל לקלוט כל מטוס נוסעים מודרני, בניגוד למגבלות הקשות בשדה הישן. כמוכן יש לו עשרות עמדות חניה למטוסים גדוליים, בניגוד לעמדה אחת או שתיים למטוסים בינוניים (ועוד בודדות למטוסים קטנים) בשדה הישן, מה שמאפשר לו להיות גם שדה תחליפי לנתב"ג במידת הצורך. גם הגישה לנחיתה בשדה הישן בעייתית, כיון שהיא מזהמת ברעש את כל איזור המלונות וככל הנראה מהווה גם בעיה בטיחותית (טייסי אלעל סרבו לטוס לאילת באמתלה של בעיות בטיחות בגישה לנחיתה במשולש הצר שבי מצרים לירדן). עובדה, כשדה צבאי, התקשה לקיים תנאים דומים לאלה שמספק שדה תמנע, שלא לדבר על המרחק העצום מהעיר שהיווה קושי תחבורתי.

לגבי שדה דוב - ויכוח שאינו נגמר, בעיה היא שהוא נמצא כמעט במרכזה של עיר גדולה, סמוך לתחנת כוח, וגם הוא מוגבל באפשרות לפתחו. מבחינת גישה לבתי חולים, אני לא בטוח שההבדל בזמן הנסיעה בין שדה דב לאיכילוב ובין נתב"ג לאסה"ר או תה"ש כל כך משמעותי, מה גם שפינויים אויריים דחופים מאילת מתבצעים ממילא במסוקים לסורוקה. אז להגיע מנתב"ג או משדה דב לתל אביב זה הבדל קטן. ברור לי שבהחלטה על סגירת שדה דב נכנסו גם שיקולים עסקיים, אבל אני לא בטוח שהנזק לאילת באמת כל כך חמור, הרי ממילא המרחק ברכבת מתל אביב לנתב"ג הוא כ-10-15 דקות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבעיה של המעבר משדה דב לנתבג הוא בעיית הגודל של נתבג. מדובר בשדה עמוס ומאסיבי, עם מעט מסלולים ונתיבי הסעה ארוכים. לוקח הרבה יותר זמן לעבור בנתבג מאשר בשדה דב. תוסיף עכשיו גם את השדה החדש באילת שדורש הרבה יותר זמן (במיוחד עם הפקק בבידוק בכניסה לעיר) ויותר מהכפלת את זמן ההגעה. במקום שעתיים לוקח 4 שעות. כבר עדיף לסוע ברכב...

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
דברים שסך הכל נראים די הגיוניים

על פני השטח, אין בעיה עם מה שכתבת- זה נראה הגיוני לחלוטין אם לא נכנסים לנבכי הנושא.

בפועל- צריך לא לשכוח שהסיפור הזה זז לשני הכיוונים. לשדה דב אתה יכול להגיע שעה לפני הטיסה, לנתב"ג גם בטיסות הפנים צריך מעל שעתיים.

נתב"ג גדול מאוד, דמיין לך קשיש חולה שצריך להגיע מהכניסה ברכבת עד לגייטים. אלו הליכות ארוכות והרבה עמידות ארוכות. להזיז לשם תנועה פנים ארצית גם לא הכי משמעותית פירושה צורך בעוד סלוטים, בלי מסלול נוסף אני לא רואה איך זה קורה בלי להכניס את נתב"ג לברוך יותר גדול ממה שהוא כבר נמצא בו.

שדה אילת.... מי שהיה רוצה להרחיב אותו, היה יכול. מסדרון הגישה הוא מהים, ולפני המסלול יש מדבר. הבעיה הגדולה בשדה הזה היא שהוא חילק את העיר ל 2, ממש חוצץ בין איזור המלונות לשכונות המגורים, גרם שהרבה תנועה תתרכז לעורקים בודדים שאין אפשרות להרחיב, ועוד.

הוא קידם את העיר ותקע אותה באותו הזמן.

שדה רמון-

הפיל הלבן הכי יפה שמדינת ישראל בנתה בזמן האחרון, מי המטומטם-טורבו (אני מצטער, זה ביטוי אידיוטי אבל אין לי שום דרך לבטא את זה בצורה מדויקת יותר) שבונה שדה כזה בלי רכבת קלה ישירות לעיר?

עם רכבת קלה והסכם עם סעודיה, אילת הייתה יכולה להפוך לנקודת קונקשן חמה עבור יעדים רחוקים במזרח, אוסטרליה, ודרום אמריקה.

במצב הנוכחי, אין לשדה הזה בכלל סיבה לקיום. מסלול קצר יותר+בוטקה בעשירית מהגודל (ו 1/50 מהמחיר) במרחק קצר יותר מהעיר היה משרת אותה טוב בהרבה.

פורסם (נערך)
הבעיה של המעבר משדה דב לנתבג הוא בעיית הגודל של נתבג. מדובר בשדה עמוס ומאסיבי, עם מעט מסלולים ונתיבי הסעה ארוכים. לוקח הרבה יותר זמן לעבור בנתבג מאשר בשדה דב. תוסיף עכשיו גם את השדה החדש באילת שדורש הרבה יותר זמן (במיוחד עם הפקק בבידוק בכניסה לעיר) ויותר מהכפלת את זמן ההגעה. במקום שעתיים לוקח 4 שעות. כבר עדיף לסוע ברכב...

Sent from my iPhone using Tapatalk

אני לא מבין, איך 4 שעות ? (לא טסתי עדיין דרך השדה החדש)

למה זה כל כך מסורבל ?

הטיסה שלי ב 6:30 מנתבג

אם אני מגיע לשם ב 5:30 זה לא מספיק ?

אני זוכר ששנה שעברה טסתי מנתבג, הגעתי שעה מראש והכל היה בסדר.

רק בחזור מאילת לנתבג -חיכינו יותר משעה בשרוול כזה בנתבג עד שהעבירו אותנו לאן שצריך.

זה עדיין קורה?

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם

להגיע שעה מראש לנתב"ג זה ממש לרצות להפסיד את הטיסה. התמזל מזלך. (תלוי תקופה בשנה כמובן)

גם לטיסות פנים, פחות משעתיים זה לא הכי אחראי

פורסם
להגיע שעה מראש לנתב"ג זה ממש לרצות להפסיד את הטיסה. התמזל מזלך. (תלוי תקופה בשנה כמובן)

גם לטיסות פנים, פחות משעתיים זה לא הכי אחראי

אני מדבר רק על טיסות לאילת.

למה אני צריך להגיע שעתיים לפני? במה התהליך שונה מהתהליך בשדה דב?

• תוכן חדש...