Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חצופים, קמצנים ולא הגונים יש הרבה. אין זה ייחודי לא לשוכרים ולא למשכירים. כאשר שוכר מסכים להשכיר ממשכיר כזה או משכיר מסכים להשכיר לשוכר כזה זוהי בעיה שלהם.

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בוקר טוב חברים,

אתמול הסרתי את המכסה של היחידה החיצונית ופירקתי את הקבלים.

היחידה הפנימית:

IMG-20180725-WA0000.jpg

Capture.JPG

היחידה החיצונית:

AC.JPG

הקבלים:

IMG-20180725-WA0002.jpg

אנסה לרכוש כאלה היום ולהחליפם.

האם החיבורים של הקבלים ביחידה נראים תקינים?

טכנאי מזגנים אמר לי לרכוש גם קבל SPP6 ולחבר אותו בנוסף לקבל המדחס, לאן אני מחבר את ה SPP6 ?

IMG-20180725-WA0001.jpg

פורסם (נערך)

מהצילום של הקבלים לפני ששלפת אותם לא ברור אם התחתון מבינהם היה מחווט או לא.

על פניו הקבל של ה-50 מיקרופרד שהוא הגדול יותר שייך למדחס.

ה-SPP6 הוא קבל התנעה למדחסים חצי תפוסים ולדעתי אכן כדאי להצטייד בו.

הבעיה האמיתית היא קודם כל לאתר את החוטים האמורים להתחבר לקבל החדש שתקנה. ה-SPP6 פשוט מתחבר על הקבל החדש, חוט לכל טרמינל בקבל.

כפי שכתבתי למעלה התפלל שזה יועיל כי אחרת צריך יהיה להחליף מדחס וספק אם זה כדאי. לו ידעת לעשות זאת בעצמך אז אולי אבל לשלם לאיש מקצוע לא ישתלם. החלפה כזו גם מחייבת לנתק את שסתום משאבת החום שהוא אביזר הרגיש לחימום מופרז וניתוקו וכמובן חיבורו מחדש הוא סוג של אקרובטיקה - לחמם בלי לקלקל - וזה מצריך שימוש בסמרטוט רטוב וזריזות ידיים. אם לכלוך יגרף כתוצאה מההתעסקות עלולה להיווצר סתימה בצינור הקפילרי.

אחר כך יהיה צורך לבצע וואקום למערכת ולמלא גז.

כאמור תתחיל להתפלל ולקוות.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

הי יוסי,

תודה על התשובה.

כאמור, אני הולך על החלפת הקבלים כפתרון זול וקל לביצוע, אם התקלה לא תפתר, המזגן לא יתוקן.

לגבי קבל המאוורר, הוא אכן מחובר עם שני חוטים (אדום וכחול), פשוט החיבור שלהם הוא בחלק בתחתון של הטרמינלים ולא רואים בתמונה.

צילמתי סרטון וידאו בו רואים את כל החיבורים כך שאדע מה להחזיר לאן במעמד ההתקנה.

מה הכוונה "לאתר את החוטים האמורים להתחבר לקבל החדש"?

פשוט אחבר בדיוק כפי שהיה מחובר לפני כן, לא כך?

לגבי ה SPP6, כיצד אחבר אותו לקבל אם אני צריך לחבר אל הקבל את החוטים המקוריים? הם מחוברים לטרמינלים עם לשונית גומי כזאת, לא נראה שיש אפשרות לחבר "עוד" חוט לכל טרמינל, או שאני טועה?

פורסם (נערך)

אם הכל תועד אז אין לך בעיה לחבר את החוטים לקבל החדש.

הסתכל על הטרמינלים בקצות החוטים של קבל ההתנעה שהומלץ. אתה מעלה אותם על הקבל החדש ומוסיף עליהם את החוטים המקוריים.

מין מגדל בבל, קבל ההתנעה על הקבל החדש והחוטים המקוריים על קבל ההתנעה. מאד פשוט לביצוע.

אם לקבל המקורי הגיעו לצד אחד 2 חוטים אז חוט אחד יתחבר באותו אופן ישירות על הקבל ובמקום החוט השני יתחבר קבל ההתנעה. את החוט השני המקורי אתה מחבר ללשונית הפנויה בקבל ההתנעה. סך הכל 3 חוטים במקום השניים המקוריים.

לצד השני של הקבל החדש פשוט חבר את החוט המקורי שהיה שם ואת החוט השני של קבל ההתנעה.

מתקבל מצב של 2 חוטים ו-3 חוטים.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם
אם הכל תועד אז אין לך בעיה לחבר את החוטים לקבל החדש.

הסתכל על הטרמינלים בקצות החוטים של קבל ההתנעה שהומלץ. אתה מעלה אותם על הקבל החדש ומוסיף עליהם את החוטים המקוריים.

מין מגדל בבל, קבל ההתנעה על הקבל החדש והחוטים המקוריים על קבל ההתנעה. מאד פשוט לביצוע.

אם לקבל המקורי הגיעו לצד אחד 2 חוטים אז חוט אחד יתחבר באותו אופן ישירות על הקבל ובמקום החוט השני יתחבר קבל ההתנעה. את החוט השני המקורי אתה מחבר ללשונית הפנויה בקבל ההתנעה. סך הכל 3 חוטים במקום השניים המקוריים.

לצד השני של הקבל החדש פשוט חבר את החוט המקורי שהיה שם ואת החוט השני של קבל ההתנעה.

מתקבל מצב של 2 חוטים ו-3 חוטים.

יוסי

יוסי, האם לא עדיף לנסות קודם בלי הSPP, ולהוסיף אותו רק במקרה הצורך?
פורסם

בהחלט אפשר, סאמי. הבעיה שפותח השרשור כנראה לא איש מקצוע ולכן מגיע במיוחד לחנות לקנות את הקבלים.

יש גם קושי להסיר ואז לחבר את המכסה במזגן.

אז אם קבל ההתנעה לא מזיק ואולי מסייע - וזה לא מזגן שמוכר לו - עדיף.

אם מישהו מבקש לחסוך אז בוודאי שניתן להתחיל מהחלפת הקבל הרגיל, קבל העבודה.

יוסי

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הי חברים יקרים,

מעדכן:

אתמול רכשתי 2 קבלים, 45 ו 50, החלפתי בהתאם, לקחתי כמה נשימות להירגע והדלקתי את המזגן.

היחידה הפנימית נדלקה כצפוי, ואז התחילה הדקה הארוכה ביותר, הציפייה להנעה של המאוורר והמדחס..

אחרי כדקה, נשמע הקליק המיוחל, המאוורר נכנס לפעולה, המזגן השמיע את קול היניקה, והתחיל להקפיא את החדר בטירוף :)

אני רוצה להודות לכל מי שעזר, המליץ, השקיע מזמנו לתת עצה ולעזור.

על הדרך למדתי המון, על חשמל, על קבלים, על מזגנים ועליכם אנשים יקרים.

בסופו של תהליך האושר האמיתי מגיע מהיכולת ללמוד, לחקור ולתקן דברים בעצמי, בכלום כסף, מאשר למצוא מישהו שיעשה בשבילי את העבודה. וגם מעצם העובדה שהמזגן עכשיו עובד :)

מקווה שהשרשור הזה יעזור למישהו בעתיד.

פורסם

ממליץ על הקמת מקדש קטן לyosi05 וזבח בתולות יומיומי לפחות עד בוא הסתיו לצורך הבטחת פעולה תקינה של המזגן.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

כל הכבוד.

הכי כיף ללמוד לבד ולתקן.

תהנה.

עכשיו תשטוף טוב טוב את הפילטרים. והוא יהיה אפקטיבי יותר

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תוכן חדש...