Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחודש, שלושה שבועות לפני יום הולדתה החמישי, הוכרזה האוריס ההיברידית שלי כאבודן להלכה, בעת שמישהו נכנס בה בעודה בחנייה. הכוונה היתה לקנות רכב עכשיו במקום פריוס 2007 יד ראשונה שיש לנו,, ולהמשיך להחזיק באוריס עוד 3-5 שנים כרכב השני בבית. זה כבר לא יקרה. הפריוס תוחלף עוד כשנתיים...

על כן הגיעה העת לסכם:

הטוב:

- השקט

- החיסכון בדלק. צריכת הדלק הממוצעת לאורך תקופת האחזקה היתה 17 ק"מ לליטר. לשם השוואה, באותם תנאים, הרכב החלופי, קיה פיקנטו 2017 אוטומטית, צורך 13 ק"מ לליטר.

- נוחות הנסיעה

- נוחות המושב

- הניהוג. אהבתי את זריזות ההגה, את התחושה שלו ואת הדרך בה האוטו התנהג. מבחינתי עדיף בהרבה על הפריוס. אשתי חושבת הפוך.

- האמינות המוחלטת (מלבד חלקים שמוחלפים לפי ק"מ, הוחלפו שני סטים של צמיגים (הסט השני לפני 3 חודשים), פעמיים רפידות וצלחות קדמיות (הפעם השניה 3 שבועות לפני התאונה), שתי נורות קדמיות (אין תחליפיות, 110 שקל לנורה, מחזיקה 5 שנים, הוחלפו 3 שבועות לפני התאונה), ושני סטים של מגבים. כמו כן האחריות למערכת ההיברידית הוארכה 4 פעמים, הפעם הרביעית 3 שבועות לפני התאונה...)

- עמידות הרכב בפני פגעי הזמן. מלבד איזור קטן על עדן החלון הקדמי, עליו נח מרפקי במשך כ-3000 שעות נהיגה, הרכב נראה והרגיש בפנים כמו ביומו הראשון)

- מערכת ההנעה. אני אוהב את ההנעה ההיברידית של טויוטה. יש כח, אבל הוא הכי לינארי שבעולם ואין מכות כח (אני חריג, ומעדיף תיבה רציפה על אוטומטית בגלל זה). בנוסף המערכת ההיברידת מוסיפה עניין ו"משחק בנהיגה". מערכת הדור השלישי של טויטה, המותקנת באוריס, עדיפה בהרבה על זו של הדור השני שיש בפריוס. הרבה יותר שקטה, הרבה יותר חזקה, הכוח החשמלי נשמר לאורך יותר זמן בעליות, יכולת הטעינה גבוהה יותר והיא גם מעט יותר חסכונית.

הפחות טוב:

- הצפיפות. האוריס היא מכונית צפופה. יותר דומה לסופר מיני מלמשפחתית. מרווח הראש מצומצם, ילד בכסא בטיחות מאחורי הנהג בועט בו, אין מקום למבוגר מאחורי מבוגר גבוה. בנוסף הדלתות האחוריות קטנות ולא נפתחות רחב במיוחד. מאתגר להוציא ילד ישן.

- גמישות ההטענה. כמו מרבית הרכבים, הכסא הקדמי של האוריס לא נשען עד הסוף לקו אחד עם המושב האחורי המקופל. בפריוס כן (גם ב-XV ובעוד מספר רכבים). כל פעם שהייתי צריך להוביל משהו ארוך, נאלצתי לקחת את הפריוס של אשתי (מיטת נוער מפורקת, מיטה זוגית מאיקאה, גליל דשא של 25*2, קרשי עץ לפרוייקט בנייה, ועוד ועוד.

המבאס:

כמו שכתבתי, התקבלה החלטה לשמור את הפריוס לעוד מספר שנים. היתה התלבטות לגביי זה. הצפיפות ותחושת הניהוג גרמו לזה שאשתי העדיפה שישאר לה הפריוס בהתחלה (היא נוהגת הרבה פחות ממני ולכן הרכב השני אצלה). לאחר מספר נסיעות מבחן התחברה הרבה יותר לאוריס והחליטה להישאר איתו. לאחר ההחלטה הוצאנו עליו לא מעט כסף (צמיגים, טיפול גדול כאמור למעלה (כולל גם הארכת אחריות) ב-2750 שקל ו-36 לפני התאונה אפילו התקנתי מוביל-איי ב-2100 שקל (מי אמר שמוביל-איי מונע תאונות, הוא גורם להן...)).

אם רק היה עושה את התאונה חודש קודם, או נכנס בפריוס שחנתה ליד, הייתי הרבה פחות מבואס... :-)

המחליפה:

אני בתהליך של לבחור רכב כבר שנה וחצי. בחנתי 15 מכוניות וכבר היו לי הזמנות עם מקדמה על ויטרה ועל 3008, אבל כל הזמן הרגשתי שאין רכב שעונה ל מה שהייתי רוצה. אם לא היתה התאונה, כנראה שההחלטה היתה ממשיכה להידחות עוד ועוד. התאונה אילצה אותי להחליט ובחרתי ב-XV 2.0 Eyesight. בחנתי אותו כבר קודם והחלטתי לא לקנות אותו, אבל הוא דורג אצלי כאחד הפייבוריטים. למרות שהוא לא מושלם, והוא עונה על "ערכים" אחרים לחלוטין מהרכבים שלי עד היום, אני מקווה שאהנה ממנו ושבחרתי נכון. מחר אעביר את הכסף, אם לא אתחרט... :-)

בהזדמנות אכתוב על תהליך הבחירה.

פורסם

בחירה חכמה, לדעתי עם מערכות בטיחות ואבזור מהטובות שיש בשוק

רק מקווה שקבלת הנחה יפה מהמחירון כי אחרת תוכל לקבל מחירון רק עם חיי הרכב ייגמרו כמו האוריס ז"ל

פורסם

יש אצלי אוריס סטיישן היברידית בליסינג (השנייה כבר).

אחלה אוטו אבלחולק עליך בשתי נקודות:

1. נוחות - המתלים לא סופגים טוב כבישים משובשים ולי לפחות המושב לא נוח לנסיעות ארוכות (הנהג הקבוע שלה לא מתלונן אהל עבר מדובלו).

2. אמינות- שתיהן בערך כל 700,000 ק"מ דורשות איפוס מחשב אחרי טענה לבעיות בסוללה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

פעם ב-700,000 לעשות איפוס מחשב? כמה אתה נוסע שאתה יודע מה קורה כל נסועה כזו? אם מדובר ב-70,000, אז אני ממש לא נתקלתי בכך. מוזר.

נוחות - לא מדובר בסיטרואן C5 (שהיתה לי לפניה), אבל היא נוחה לי מרכבים רבים בהם נהגתי לאחרונה כמו פוקוס, גולף, פיאט 500L, ניסאן x-trail ועוד.

לגביי המחירון - יש לי התחייבות של הסוכנות לקנות את הרכב במחירון (ללא צורך בטרייד אין) לאחר 3 שנים או יותר (ללא הגבלת זמן).

• אחראי פורום
פורסם

תודה על הפירוט.

כאדם שמחזיק שתי היברידיות וכנראה מעריך את יתרונותיהן, למה לא קנית עוד היברידית?

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
יש אצלי אוריס סטיישן היברידית בליסינג (השנייה כבר).

אחלה אוטו אבלחולק עליך בשתי נקודות:

1. נוחות - המתלים לא סופגים טוב כבישים משובשים ולי לפחות המושב לא נוח לנסיעות ארוכות (הנהג הקבוע שלה לא מתלונן אהל עבר מדובלו).

2. אמינות- שתיהן בערך כל 700,000 ק"מ דורשות איפוס מחשב אחרי טענה לבעיות בסוללה.

כבר אי אפשר לערוך אבל זה 70,000. קרה בקודמת וקורה גם בנוכחית.

ואם הנוחות מתאימה לך זה באמת אחלה אוטו.

זה לא דבר משבית או שמשפיע על התנהגות הרכב אלא סתם ללכת לאפס.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

קודם כל תתחדש על ה-XV, בחירה מצויינת, תמיד הייתה לי פינה חמה בלב לסובארו.

שמתי עין על האוריס סטיישן כרכב ליסינג גם בפעם הקודמת וגם בנוכחית, בשתיהן לא הייתי מסוגל לסבול את הנסיעה בה, גם אחרי שניסיתי שוב ושוב לשכנע את עצמי. הצפיפות אותה ציינת בחסרונות בהחלט מורגשת והכריעה סופית כנגד הרכב הזה (הבחירה נפלה על אימפרזה ובהמשך קורולה - גיר רציף ולא בדיוק מאריות הקטגוריה, לטעמי זה רק מדגיש עד כמה האוריס הייתה לי גרועה לנהיגה).

נהגתי מספר פעמים בפריוס (דור 3), נוסעת יותר טוב אבל עדיין לא משהו. כנראה שאני והיברידיות מבית טויוטה לא חברים, עם יונדאי/קיה זה סיפור אחר.

לאדם פרטי, יתרונות הרכב משמעותיים הרבה יותר - צריכת דלק מצוינת, אמינות גבוהה עד מוחלטת וסחירות סבירה פלוס.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

• תוכן חדש...