Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בניין משותף, חניון תת קרקעי, 2 חניות צמודות שלי בטאבו.

מותר לי לסגור עם תריס חשמלי וקירות משני הצדדים?

חלק מהשכנים סגרו.

יש האומרים שזה אסור ואם יתלוננו עלי לעיריה אאלץ לפרק. חבל לי על 18K שקל...

למה לסגור:

1. כי פעמיים שכנה פגעה לי ברכב כשיצאה ברוורס מחנייה שלה

2. כי יש לי רכב שאני מאוד אוהב אותו והוא גניב

3. כדי שאוכל להשאיר שם דברים נוספים.

תודה

פורסם

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

חלק מהשכנים סגרו.

למה לסגור:

תודה

כן אתה יכול לסגור , החניה בתאבו היא חלק מהדירה שלך

באשכול הזה דיברו על מחסום , הוא שאל על בניה של קירות ותריס חשמלי

פורסם

לגבי סגירה מקדימה, מעניין...

לגבי קירות בצדדים, אתה לא יכול לשים קיר בדיוק על קו ההפרדה, מכיון שהמקום מיועד כדי לאפשר פתיחת דלתות רכב של שכנך לחנייה, ייתכן שאם תמקם את הקיר 30 ס"מ לתוך השטח שלך העניין יעבור בשלום, אבל לזה בטח אתה לא תסכים.

פורסם (נערך)

RON POH - בדיוק מזה אני דואג.

שהשכן הצמוד אלי יתלונן שהקיר מפריע לו לפתוח את דלת הרכב.

יש סימוכין לכך שזה אסור או שמותר 30ס"מ לתוך החלק שלי?

אגב, גם אם אני לא בונה קיר, אני תמיד יכול לחנות צמוד מאוד לפס ההפרדה בין החניות כך שזה יפריע לשכן בכל מקרה.

בנוסף, הקו המפריד בין החניות הוא כפול. ===========, אם אני בונה את הקיר על הפס שבצד שלי ולא באמצע בין הפסים, האם אז התלונה שלו תידחה?

עריכה אחרונה על ידי Laurence
הוספה
פורסם

הבעיה פה יכולה לצוץ מכמה סיבות:

אתה יכול לחסום משהו שמגדר בהיתר של המבנה כעבר\מדרכת מילוט ולמרות שטכנית זה שטח שלך הוא מוגדר בשעת חירום כנתיב מילוט זאת אפשר לבדוק באישור כיבוי האש בעירייה.

בעיה נוספת זה שינוי הייעוד שאתה מבצע ברגע שאתה סוגר הרמטית את החניה - שטח חניה מקורה נחשב שטח שרות ומחסן זה שטח עיקרי, שינוי השימוש בעייתי בעירייה ומצריך בקשה להיתר (תלוי בעירייה). היות והמבנה משותף יהיה צורך להחתים את כל הדיירים.

יש פתרונות של בניה קלה כמו מחסומים שיכולים להיות יותר רלוונטיים.

פורסם

חלק מהשכנים סגרו.

למה לסגור:

תודה

אני אתייחס רק לשורה האחרונה: . כדי שאוכל להשאיר שם דברים נוספים.

חנייה זה לא מחסן! בדיוק בשביל זה הגדירו את השטח הזה לחניה של רכב מנועי ,מכונית,אופנוע ,אופניים חשמליות או אופניים

פורסם
RON POH - בדיוק מזה אני דואג.

שהשכן הצמוד אלי יתלונן שהקיר מפריע לו לפתוח את דלת הרכב.

יש סימוכין לכך שזה אסור או שמותר 30ס"מ לתוך החלק שלי?

אגב, גם אם אני לא בונה קיר, אני תמיד יכול לחנות צמוד מאוד לפס ההפרדה בין החניות כך שזה יפריע לשכן בכל מקרה.

בנוסף, הקו המפריד בין החניות הוא כפול. ===========, אם אני בונה את הקיר על הפס שבצד שלי ולא באמצע בין הפסים, האם אז התלונה שלו תידחה?

אין לי סימוכין לכך שמותר לבנות 30 ס"מ פנימה לתוך תא החנייה שלך. אך קיים סימוכין שתא חנייה שצמוד לקיר גדול ב 30 ס"מ לעומת תא חנייה שנמצא ליד קו מפריד.

מכאן אולי אפשר להסיק שאם תבנה בתוך התא שלך קיר, לשכנך לא יהיה על מה להלין, אבל לבטח שאתה לא יכול לבנות בדיוק על הקו.

נכון שאתה יכול לחנות בדיוק על הקו, אך אז גם הוא יעשה זאת, ולאן תגיעו?

פורסם

בהגדרה , כל בניה דורשת היתר . לאחרונה בוצע תיקון כך שבניה מצומצמת תדרוש רק היתר פורמלי ולא מסובך.

עבודה מצומצמת יכולה להיות אחת מפעולות הבאות:

התקנת צלחת לוויין, קווי זינה למתקן תקשורת או מובילים לקווי זינה. זאת כאשר מדובר במתקן אשר גודלו חריג וטעון אמצעי בטיחות הנדסיים.

הצבת דוד שמש.

התקנת תורן לאנטנת רדיו או טלוויזיה (כאשר עסקינן באנטנות "סטנדרטיות" אשר דורשת אחריות מהנדס ליציבותן והצגת חישוב סטאטי).

התקנה פרגולה (מצללה). פרגולה מוגדרת בתקנות כמבנה ללא קירות אשר תקרתו הינה משטח הצללה מישורי (לא נטוי או משופע) הסמוך על עמודים. המרחקים בין העמודים צריכים להיות שווים ולהוות 40% משטח ההצללה.

התקנת מתקן גז (במיכל נייח).

סגירת מרפסת בתריסים - לא מדובר בסגירת מרפסת על ידי בניית קיר אלא סגירה של מרפסת באופן "קל". הפיכת מרפסת לחדר נוסף בבית דורשת היתר בנייה מורכב יותר.

בניית גדר סביב חצר אשר איננה גבוהה ממטר וחצי.

התקנת מתקן הסקה (בהתאם להגדרתו של מתקן הסקה לפי תקנות הבנייה).

התקנת סוכך עונתי (מדובר בד"כ בכלל בסוכך הפופולארי במסעדות ובתי עסק בעונת החורף).

בניית מתקן לפינוי אשפה כאשר עסקינן במבנה ממש הדורש היתר בנייה.

שיפור דרכי הנגישות, אל הבניין ובתוכו (הכשרת משטח חנייה, התאמת דרכי גישה, הקמת כביש גישה, התקנת מדרגות וכדומה).

פירוק אסבסט ממבנה קיים.

התקנתה של מערכת מיזוג אוויר או טיהור אוויר.

אם הדבר נאכף או לא זה כבר סיפור אחר

Sent from my MI 5s using Tapatalk

פורסם

חלק מהשכנים סגרו.

תודה

שאל אותם מה עשו או לא עשו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא שאלו אף אחד סגרו וזהו....

אבל זה היה לפני יותר מ 10 שנים.

האם העיריה במידה ותוזמן יכולה לעשות אפלייה ולדרוש רק ממני לפרק? או שאם כבר הגיעה היא צריכה להחיל את החוק על כולם ולבקש מכולם לפרק?

ולמה אני שואל? לא כי עיני צרה על אלו שעשו, אלא שאם המתלונן נגדי ידע שהוא פוגע בעוד שכנים, יתכן שיחליט לא להתלונן.

תודה

פורסם
לא שאלו אף אחד סגרו וזהו....

אבל זה היה לפני יותר מ 10 שנים.

האם העיריה במידה ותוזמן יכולה לעשות אפלייה ולדרוש רק ממני לפרק? או שאם כבר הגיעה היא צריכה להחיל את החוק על כולם ולבקש מכולם לפרק?

ולמה אני שואל? לא כי עיני צרה על אלו שעשו, אלא שאם המתלונן נגדי ידע שהוא פוגע בעוד שכנים, יתכן שיחליט לא להתלונן.

תודה

לא סביר. במקרה כזה אפשר לטעון לאכיפה בררנית למשל.

פורסם

לדעתי הם יטענו שהם אכפו את החוק על מי שהתלוננו עליו.

נראה לי שכדאי שאגיד מראש לשכן שחונה לידי כי הוא היחיד שזה עלול להפריע לו.

שאלת קיטבג? אולי.. אבל מצד שני לסכן סכום כזה...

• תוכן חדש...