Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב מנהלים 140k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

ברשות אבי כיום טויוטה קורולה GLI 2010.

בעבודתו כרואה חשבון הוא מבצע נסיעות רבות, 30 אלף ק"מ בשנה בממוצע.

הוא רוצה להחליף את הרכב לרכב חדיש יותר אך לא בהכרח חדש.

המחשבה הראשונה הייתה קורולה חדשה כיוון שבמשך השנים בהן השתמש בקורולה 2010 היא הפגינה אמינות מופתית ושמרה על ערכה אך לאחר חשיבה נוספת הוא אמר לי שהוא מעדיף לשדרג לרכב ברמה יותר גבוהה, לרכב מנהלים סביב 140 אלף ש"ח. משומש החל מ-2015

הדגשים החשובים ביותר הם (לפי סדר חשיבות) :

1. בטיחות
  2. אמינות
  3. ירידת ערך מינימלית
  4. צריכת דלק
  5. נוחות

האופציות שחשבתי עליהן:

1. טויוטה אוונסיס שמוצעת כרגע ב 136,000 חדשה. מצד אחד טויוטה מצד שני אני כמעט לא רואה אותו על הכביש וממבט ראשון הוא לא נראה שמצליח להתחרות בשאר המתחרים בסגמנט.
  2. מאזדה 6 רמת גימור LUXURY הבסיסית ב-0 ק"מ מוצעת בכ-142,000. אבי אהב את ה-6 אם כי רמת הגימור הבסיסית מרגישה לי מופשטת מדי.
  3. מאזדה CX-5 EXECUTIVE. דגם ישן 0 ק"מ. אמנם ג'יפון ולא רכב מנהלים אבל מעניין אותי לשמוע על איך שהוא משתווה ל-6 מאחר שהוא מוצע בכ-140,000 ש"ח. שמעתי שאולי ניתן להשיג הנחות משמעותיות דומות אצל היבואן מאחר שהוא רוצה להיפטר מהמלאי של הדגם הישן
  4. סקודה סופרב משומשת. אשמח לשמוע חוות דעת גם על הדגם הישן-שבתקציב ניתן למצוא ברמות גימור הגבוהות יותר וגם על החדש-שניתן להשיג בתקציב עד רמת Style.
  5. מאזדה 6 משומשת כדי לא לספוג את ירידת הערך הראשונית

אשמח לשמוע על אופציות אחרות בסגמנט.

תודה

עריכה אחרונה על ידי ofekwac11
פורסם

האוונסיס דגם מיושן שמתקרב לגיל 10, היא לא באמת מצליחה להרשים ביחס למתחרות ולדעתי טויוטה קורולה הנוכחית עדיפה עליה. היתרון שלה הוא בתא נוסעים מעט יותר איכותי.

מאזדה 6 היא בחירה טובה, ביחס ל-CX5 היא שקטה, נוחה ומרווחת יותר. ל-CX5 יש יתרון בתנוחת ישיבה הגבוהה שנעימה יותר בנסיעות ארוכות, לפחות מבחינתי. לשתיהן נחיתות בתחום יחידת הכוח לעומת מנועי טורבו, הביצועים סבירים אבל צריכת הדלק טובה מאוד למרות הטכנולוגיה השגרתית, אופן העברת הכוח והחלפת ההילוכים נעימים מאוד.

סקודה סופרב מהדגם הנוכחי מרמת גימור סטייל ומעלה הגיעה עם מערכות בטיחות שלא קיימות בדגם הקודם. מדובר ברכב שמרגיש הרבה יותר מודרני מהדגם שהחליף, היא מרווחת מאוד, נוחה ומציעה תא נוסעים נעים מאוד, אחת המשפחתיות הגדולות הטובות ביותר.

מאזדה 6 משומשת לנסות שתהיה מהדגם שלאחר מתיחת הפנים, תא הנוסעים נעים יותר ומערכת הבטיחות קיבלו חיזוק.

מציע 2 אופציות נוספות.

טויוטה פריוס הנוכחית היא לא בדיוק משפחתית גדולה אבל היא עונה היטב על כל הדרישות. החסם העיקרי הוא העיצוב החיצוני המוזר אבל היא בהחלט שווה בדיקה.

אפשרות אחרת בתור משומשת או 0 ק"מ היא יונדאי סונטה ההיברידית. רכב מצויין, הדגם המאובזר שנקרא לימיטד עדיף בזכות מערך בטיחות אקטיבי שכולל בלימה אוטונומית, תיקון סטייה מנתיב, בקרת שיוט אדפטיבית ופנסי לד, בדיוק כמו בפריוס.

פורסם (נערך)

סביר להניח שסקודה סופרב ואמינות לאורך זמן לא ילכו ביחד - במיוחד אם אביך רגיל לשקט התעשייתי של הקורולה.

אם אביך לא צריך מימון, ויוכל לגייס 100-130 אלף ש"ח מחכות לו ביד 2 אחלה הצעות!

מאזדה 6, עדיף מנוע 2500 עם חישוקי 17", סובארו B4 נמכרת במחירי רצפה, ג'פונים למניהם (כולל CX5) וכו'.

עריכה אחרונה על ידי LEGACY 1.8

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

לגבי האוונסיס והקורולה, אשמח לדעת מאיזו בחינות הקורולה עדיפה.

לכאורה הן מאוד דומות. בשביל 4000 ש"ח הבדל אולי עדיף כבר ללכת על האוונסיס. לסבי קורולה 2014 ואבי מכיר את פנים הרכב ומחפש משהו יותר מפואר. אני אוהב את הקורולה במיוחד בגרסת 50th שמוצעת בהנחה של 4000 ש"ח, אבל הרכב לא בשבילי חח.

לגבי הפריוס, מבחינתי זה ירידה ברמה, הרכב הזה עושה לי בחילה וגם ישבתי באחת כזאת בחודש שעבר בפרנקפורט ופנים הרכב מזעזע, כמו צעצוע.

לגבי הסונטה, אני לא מחבב את הרכב וב-0 ק"מ הוא מוצע בהנחות לא כל כך כדאיות.

לגבי המאזדה 6, מחשבה שעלתה לי הרגע היא שהג'אנטים הגדולים אמנם נראים טוב יותר אבל פחות נוחים ובגלל הנסיעות הארוכות אולי יש פה יתרון לגרסת הבסיס וחיסרון לגרסה המאובזרת יותר.

לאחר ההשוואה בין ה-6 לCX5 אני בהחלט חושב שהוא יעדיף את ה-6 גם מאחר שהוא לא מת על ג'יפונים.

לגבי הסופרב, נקודה מעניינת בעניין האמינות, אני חושב שמפאת הקילומטראז' והעובדה שהוא כנראה יחזיק ברכב יותר מ-3 שנים אולי עדיף לוותר.

סובארו לדעתי לא על הפרק מכל מיני סיבות כמו למשל צריכת שמן ובגדול הסחירות ובכללי לא נראה לי שזה טעמו של אבי.

לאחר כל זה, לדעתי הקרב הוא בין מאזדה 6 0 ק"מ לבין אוונסיס חדשה

עדיין פתוח לשמוע על אופציות נוספות

פורסם

אני לא רואה חשבון, ולכן איני יודע האם יש החזר הוצאות דלק ומה גובה ההחזר. אבל לנסיעות של 30 אלף קילומטרים בשנה הייתי מסתכל על רכבים אחרים לגמרי, יותר נוחים מבחינת מושב הנהג ו/ או יותר חסכוניים : רנו גרנד קופה דיזל, קיה נירו, יונדאי סונטה היברידית, טויוטה אוריס היברידית, טויוטה פריוס, קיה סיד דיזל, ניסאן קשקאי דיזל, רנו קאדג'ר דיזל, פיג'ו 3008 דיזל.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם באמת הוא בוחר במאזדה 6, אז רק עם המנוע החזק ובגרסת גימור גבוהה, שכבר כוללת מערכות בטיחות מתקדמות, בעדיפות לזה שאחרי מתיחת הפנים (אמצע 2015).

שים לב שהגרסה הבכירה ביותר לפני מתיחת הפנים (2013-אמצע 2015) נקראה "פרימיום פלוס" ומאמצע 2015 עד 2017 "פרימיום" היתה הבכירה ביותר.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

יש אפשרות לרכוש גם את אחד מרכבי מותגי הפרימיום (אודי, ב.מ.וו, וולוו, לקסוס ואינפיניטי).

קח בחשבון ירידת ערך גבוהה יותר, אבל גם רכבים איכותיים יותר.

פורסם

תודה לכולם,

אז ככה,

מנוע דיזל לא אופציה.

בנוסף, בגלל ירידת ערך ואמינות, מכוניות צרפתיות אינן אופציה - העדפה אישית של אבי. ההתמקדות היא הרכבים יפנים ואחר כך אולי קוריאנים.

ובעניין הרכבים ההיברידים שהוצעו,

חוץ מהסונטה אלו אינם רכבי מנהלים ולכן אינם מה שאנחנו מחפשים, וגם היא, בגרסת הבסיס שבקושי בתקציב לא נראית עדיפה על המאזדה 6.

וגם אותה יהיה ניתן לרכוש רק ב 0 ק"מ - לטעמי ההנחה הניתנת עליה כרגע לא כל כך כדאית.

לגבי המאזדה 6. ברור שיש עדיפות לרמת הגימור הגבוהה אבל היא לא נכנסת בתקציב...

בעניין מותגי הפרימיום שצוינו, פחות מתאימים מסיבות כלכליות של לאחר הרכישה.

מעוניין לשמוע עוד דעות על האוונסיס. האם היא ראויה להיקרא מנהלים ואיך היא מתחרה המאזדה 6 בגרסת הבסיס ? דבר אחד שאני כבר יודע זה שבטויוטה יש מערכות בטיחות אקטיביות מקוריות

פורסם

לגבי הסונטה, מצאתי באחד מאתרי ה 0ק"מ דגם premium ב141,500 אבל לאחר שהסתכלתי על מפרט הרכב ראיתי שהרמת גימור הזאת מאוד בסיסית והlimited מציע הרבה יותר אך גם יקר יותר... 165,000 ב-0ק"מ. מבחינת מערכות בטיחות זה מובילאיי בפרימיום לעומת מערכות מקוריות אקטיביות בלימיטד. אישית אני לא סובל את המובילאיי הצפצופים האלה בלתי נסבלים והרבה פעמים אלה צפצופי שווא + מדובר על התקנה מקומית (כל החסרונות של זה)

בטיוטה אוונסיס לעומת זאת מקבלים מערכות אקטיביות מקוריות...ובטיחות כמו שכבר רשמתי בעדיפות ראשונה ואם ניתן להשיג גם במחיר זול יותר אז...

פורסם
תודה לכולם,

לגבי המאזדה 6. ברור שיש עדיפות לרמת הגימור הגבוהה אבל היא לא נכנסת בתקציב...

נכנסת ועוד איך. מאזדה 6 2.5 ליטר ברמת גימור "פרימיום" (הגבוהה ביותר בשנים אלו) אחרי מתיחת פנים (2015 או 2016) נסחרת בסביבות 120-140K.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

במידה ורכב משומש לא אופציה.

אשמח אם תדרגו את האופציות הבאות מהטוב ביותר לגרוע ביותר. פה הן מסודרות לפי מחיר מגבוה לנמוך.

1.

1.1 יונדאי סונטה פרימיום 0קמ

1.2 מאזדה 6 לקשרי 0 קמ

1.3 מאזדה CX-5 אקזקיוטיב 0קמ

1.4 שברולט מאליבו LT 0 קמ

2. טויוטה אוונסיס חדשה

3. טויוטה אוריס היברידית TS Sky חדשה

4. טויוטה קורולה 50 חדשה

פורסם

מה עם מרצדס? ללא עוררין זהו אחד הרכבים האמינים ביותר. יש האומרים שמנוע של מרצדס עם 300,000 ק"מ רק סיים הרצה.

ב 140k אפשר להשיג E300 שנת 2010 שתהיה אמינה גם לעוד שנים רבות.

SUZUKI CROSSOVER TURBO 2017

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם

המנוע מגיע בקלות ל300,000 - אתה יודע מה? המנועים האלה גם מגיעים ליותר.

אבל מה עם שאר הבלאי? תיקונים פשוטים ורגילים שנגרמים מבלאי של רכב שעשה 300 אלף(בולמים,משאבת מים, הגה כוח,מצתים , אפילו פלסטיקה פנימית בתא הנוסעים שאחרי 300 אלף קילומטר כמונית של פתיחות סגירות של הדלת יכולה להתבלות) - האם בחנת עלויות של מנגנון מנוע חלון חשמלי למרצדס? או בולמים? עלויות של רכב כזה יכולות להגיע בקלות לפי 4 מרכב מנהלים סטנדרטי של מותג לא מנצנץ כמו מרצדס.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

ביקשת רכב מנהלים - אז תשאיר רשימה שלא תכלול רכבים מקבוצת משפחתית קומפקטית, כי אי אפשר להשוות יונדאי סונטה לקורולה/אוריס, מפני שזה רכב יותר קרוב לקאמרי היברידית מאשר לאוריס . וגם ג'יפון של מאזדה זה סיפור אחר, סוג רכב אחר עם מתחרים שונים לגמרי.

אני במקומכם הייתי מבקר ב 3 אולמות תצוגה - של יונדאי, טויוטה ומאזדה. אוונסיס לדעתי זה סוג של קורולה עם מנוע יותר חזק ומושב הנהג יותר נוח ( ככה הרגשתי בתוך הרכב ). יונדאי מרגיש בפנים רכב ברמה יותר גבוהה מאשר אוונסיס, ויש לו יתרון של צריכת דלק מעולה מול מאזדה 6 ואוונסיס. מאזדה 6 רכב מעולה - נסיעת מבחן תעזור בבחירה.

בקשר לג'יפון, כבר באולם התצוגה, כאשר תשבו בפנים תבינו, האם זה הכיוון או רכב משפחתי גדול.

ואם תאהבו יותר ג'יפון, תלכו לראות גם 3008 .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...