Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קוראים לזה אפקט סטרובוסקופי.

לפני שנים רבות היה לזה שימוש ביתי - על צידי צלחת הפטיפון היו חריצים במרווחים שתאמו ל"עצירת" הצלחת כאשר הושגה המהירות המבוקשת והתאורה היתה בתדר 50 הרץ (לצורך זה שימשו נורות ניאון).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לצורך זה שימשו נורות ניאון.

נכון, רק שלא הוספת למה היה צורך להשתמש דווקא בניאון ולא בנורות ליבון רגילות.

הטעם הוא קצב ההיבהוב לו מסוגלת נורת ניאון. עוצמת ההארה של נורת ליבון משתנה רק מעט מאד בקצב הנדרש.

היום מנצלים לדים במקום ניאון.

יוסי

פורסם

בשיטה דומה לזו מכוונים את מידת הצידוד והנפנוף של להבי הרוטור הראשי אחרי שיפוץ והתקנת להבים חדשות.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

נורת פלורוסנטית מייצרת הבהוב בתדר של 100 HZ (פעמיים תדר הרשת), גם יעבוד כנראה, אם מדובר בכפולה שלמה של תדר הבסיס.

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם

לא בהכרח. אתה יכול להבהב בקצב שהוא מחצית או שליש מתדר התופעה ועדיין לראות את החלק עומד, אף כי התמונה המתקבלת פחות ברורה. בתדר הבהוב כפול אתה רואה כל פעם צד אחר של החלק הסובב. אם יש בו מספר זוגי של אלמנטים (נניח מספר זוגי של להבים ברוטור או 2 שגמים בחלוקה של 180 מעלות בציר כלשהו) אכן תראה תמונה נייחת זהה אבל אם המספר של האלמנטים לא זוגי לא תראה את החלק הסובב עומד.

יש ברשותי סטרובוסקופ מודרני חזק בעל בסיס תדר עצמאי והמצב אותו תיארתי מוכר לי משימוש מרובה.

זו גם הסיבה לכך שכשאני מנסה למצוא מהירות לא ידועה של ציר סובב אני מנסה להתקרב אליה 'מלמעלה' ולא 'מלמטה'.

יוסי

• תוכן חדש...