Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכנסו לי ברכב מאחורה, רשמתי פרטים, אוטו אשם שייך לאופרייט ליס

רכב שלי כבר תיקנתי במוסך

בחברת ביטוח שלי אומרים שאופרייט ליס, בדרך כלל לא משלמים ויש שני אופציות

א. לשלם לבד את המלוא הסכום של תיקון 16000, ולחכות עד שיתבעו את אופרייט ליס והם ישלמו. הבנתי שיכול לקחת שנים

ב. להפעיל ביטוח שלי, לשלם השתתפות עצמית ולחכות עד שחברת ביטוח שלי תתבע אותם, תקבל אחזר ותחזיר לי עבור השתתפות עצמית ששילמתי, ובמקרה כזה ככל הנראה עלות של ביטוח תעלה בשנה הבאה

?מה עליי לעשות

תודה רבה

פורסם

ראשית - דבר עם אופרייט ליס בעצמך, תדע מה הם מתכוונים לעשות. אולי הם כן ישלמו.

שנית, באופציה הראשונה - "עד שיתבעו" - זה לא הם, זה אתה שתתבע. תהיה ראשון להגיש תביעה.

פורסם

יש לך את הכסף לשלם ואח"כ לתבוע?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

שנית, באופציה הראשונה - "עד שיתבעו" - זה לא הם, זה אתה שתתבע. תהיה ראשון להגיש תביעה.

מהתהליך?

חשבתי שחברת ביטוח עושה את זה, עבור זה אני משלם להם, אזי מה בעצם כל כאב ראש נופל עליי?

פורסם

אתה צריך לבקש מחברת הביטוח שלך להגיש תביעה בשמך, מניסיון זה תהליך שעלול לקחת המון זמן.

הייתי במצב שלך לא מזמן, הנתבע [שהיה מבוטח] דחה את המשפט כל פעם שהגיע הזמן למשפט, בסוף המשפט התקיים שנתיים וחצי לאחר התאונה.

פורסם

יעכשיו שאנחנו יודעים שיש לך כסף לשלם עבור התיקון יש לך שתי אופציות

אחת לתקן לבד וולדרוש את הכסף מהנהג הפוגע וחברת הביטוח שלו, מבלי לערב את הביטוח שלך.

ישלמו נהדר , לא ישלמו תצטרך לתבוע.

ברוב המקרים זה נגמר הרבה לפני שנתיים וחצי. שכתב רועי, בד"כ פחות משנה.

השניה לקחת כסף מהביטוח שלך, לשלם השתתפות עצמית + עליה בפרמיה ל 3 שנים, להמתין שחברת הביטוח שלך תתבע את הרכב השני עם חברת הביטוח שלו, ואז יגיעו שתי חברות הביטוח לחלק את הנזק בין שני הנהגים וכך לגבות משני הנהגים השתתפות עצמית + עליית הפרמיה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אם בידי היה את הכסף לשלם את התיקון הייתי משלם שומר את כל הקבלות ותובע בתביעות קטנות, אם בידי לא היה את הכסף הייתי נותן צקים דחויים למוסך.

אבל דבר ראשון הייתי מחליף ביטוח, מה זה לא משלמים? זה לא לפי חשק.

פורסם

זה שתתן צ'קים דחוים למוסך לא אומר שתקבל את הכסף לפני שהצ'קים יפרעו.

לגבי חברת הביטוח, לא הבנתי מה קשור. למה שישלמו? לא תבע אותם. יתבע אותם, ישלמו.

פורסם

כרגע יש לבחור אפשרות לשלם את הכסף ולתבוע בתביעות קטנות.. אמרתי על מצב אם אין אפשרות לשלם לתת צקים דחויים להתחיל תהליך של תביעה ולנסות להקדים אותה לתאריך לפני שהצקים נפרעים, זאת סיבה מוצדקת להקדמת משפט.

"בחברת ביטוח שלי אומרים שאופרייט ליס, בדרך כלל לא משלמים ויש שני אופציות "

הבחור דיבר על מהצב שבו הוא תובע צד ג ולא מקיף, ברור שחברת הביטוח שלו תשלם לו. אבל החברת ביטוח טוענת שהחברה השניה לא משלמת אם יתבעו אותה. נשמע כאילו דרך של חברת הביטוח לעשות קומבינה על גב הלקוח כדי שיתבע מקיף והם יעלו לו את הפרמיה ולאחר מכן יתבעו את חברת הביטוח של האשם בתאונה עבור הנזקים והופ עשו קופה על חשבון הלקוח.

אני ממליץ לא להפעיל ביטוח מקיף ולתבוע בבית משפט לתביעות קטנות עבור הנזקים.

עוד אפשרות היא לתבוע את המקיף ולהגיש תביעה בבית משפט עבור הפרמיה העולה בכל שנה למשך 3 שנים+ פיצוי על אובדן העדר תביעות.

מאמין שברגע שהם יראו את התביעה הם יצרו איתך קשר, גם אם זה על כל עלות התיקון וגם אם זה רק על הפרמיה העולה, שום חברה בישראל לא רוצה שיהיה כתוב עליה שהפסידה בבית משפט. זה לא טוב לחברה

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

תודה רבה לכולם על התגובות

...המשך

תבעתי אותם בבית משפט לתביעות קטנות עבור הנזקים

...הם רשמו בכתב הגנה שנהגתי בצורה רשלנית, ושמטרתי להתעשר, ועוד

חברה שלחה שמאי מטעמם, אחרי בדיקה שמאי רשם

שלדעתו הרכב ניזוק מאירוע קודם במוקד אחורי שמאלי טרם קרות האירוע הנדון, שלדעתו אינו קשור לאירוע, גם כן שלא השתמשו בחלקים משומשים הדבר היה מפחית את סכום התביע שהוגשה

והסכום שהוא חישב הוא כמעט פי 2.5 פחות מערכה של השמאי מטעם חברת ביטוח שלי

הרכב מעולם לא נפגע מאחור לפני התאונה

?מה עליי לעשות

תודה רבה

עריכה אחרונה על ידי mimowel
פורסם

אומר לשופט שמעולם לא הייתה תאונה לפני כן. כמו כן אומר לשופט שאתה לא שמאי ממולח, אלא אדם נורמטיבי שקיבל שמאי מחברת הביטוח שלו ומה שהשמאי קבע זה מה ששילמת וזה מה שאתה תובע.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ומה לגבי זה ששמאי מחברת ביטוח שלי חישב על בסיס חלקים חדשים (הפרש כ 3500 שח) ולא משומשים שבעצם לפי טענתו של השמאי שני, הוא היה צריך למצוא את החלופה הזולה ביותר?

האם זה נכון?

אם כן, אזי שמאי מהחברת ביטוח שלי, אשם בזה ששילמתי יותר על התיקון?

פורסם

בהנחה שרכבך בגיל מעל שנתיים הרי לא מגיע לך חלקים חדשים אלא תחליפיים או משומשים

אם לא היה ניתן לאתר כאלה ( השמאי צריך לציין זאת בשמאות שלו ) אז הוא מתיר לתקן בחדשים.

במקרה הזה יהיה ויכוח בין שני השמאים במשפט והשופט יחליט.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

באיזה רכב מדובר? איזה שנת יצור?

עד כמה שאני זוכר, רכב שהוא עד שנתיים על הכביש מתקנים בחלפים חדשים.

אני הייתי מזמין את השמאי של חברת הביטוח בתור עד. שיסביר על השמאות שעשה ושבזמן בדיקת השמאות הוא לא ראה עדות לפגיעה קודמת.

אסף

• תוכן חדש...