Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה שהזמן שתבזבז בללכת ולשחרר הוא שווה ערך לעמלה שהם לוקחים. זה יכול לקחת חצי יום של המתנה בתור ואני מקווה בשבילך שזה לא בנתב"ג. כל הזמן והדלק פשוט לא שווים את זה.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שווים וחצי.

הטעות הכי גדולה זה שכל אחד בטוח שעל כל דקה שהוא עומד בתור היו משלמים לו כסף במקום אחר, זה נכון בעיקר בתיאוריה.

חייבים להפסיק את הגזל של החברות שילוח ישיר האלו.

פורסם

אני מדבר על זמן. וזמן שווה כסף. וכל דקה שאתה עומד בתור אתה מבזבז זמן (אם זה זמן שהיית אמור להיות בעבודה או זמן פנאי).

אולי לך זה שווה, לי לא שווה לבזבז 70 ש"ח דלק, לעמוד 4 שעות בתור ולחתום על 200 טפסים. זה פשוט מנסיון אישי של השוואה של כמות הפעמים שטרטרתי את עצמי במכס לעומת 200 ש"ח ששילמתי ויום למחרת הגיע לי עם שליח.

בכל מקרה, עדיף לא להזמין מחברות שילוח כמובן. אבל במקרים הנדירים שזה הגיע דרכם וגם נתקע אצלן במכס, אני מעדיף לשלם. על סמך הנסיון שלי.

פורסם

Fizban - מה שאתה אומר נכון בתיאוריה - זמן=כסף.

ותאמין לי שאני עובד הרבה וקשה מאוד.

אבל גם אני יכול למצוא לי את השעה-שעתיים-שלוש ללכת לנבלות האלה במכס ולחתום על טפסים ואני מצטער שלא עשיתי את זה ואיבדתי סחורה שרצו עליה עמלות של חברת שילוח שלא רציתי פרנציפ לשלם.

אני יושב עכשיו בקארספורום וכותב - אז אני מפסיד כסף? תיאורטית כן. ת׳אכלס? לא. אלא אם כן אני נכנס לשרשור קניות ואז אני מפסיד.. והרבה [emoji16]

פורסם

אגב, פריטים בשחרור מהיר של המכס, כאלו ש (לפעמים) מצריכים עיכוב עד שנציג משרד התחבורה יגיע, לא מחוייבים בעמלות, לפחות לא ב DHL. אפילו אם יש מכס. אתה פשוט משלם באשראי מול השליח או מתקשר אליהם ומשלם מראש, בזמן שהשליח בדרך.

פורסם

תשמע, עיכבו לי שלט לps3 שעלה לי 25 דולר כולל משלוח.

לא צריך נציג משרד תחבורה בשביל זה.

ואז רצו עמלה של 100₪.

אז אל תהיה בטוח שלא יתקעו לך עמלה.

פורסם

כנראה בגלל שזה מכיל סוללה ליתיום או שיט דומה.

פורסם

אני כבר זיהיתי דפוס, והדפוס הזה גורם לי לחשוב (פרנואיד ספוקלטור) שזה לא במקרה, ומי שאחראי לזה הם חברות השילוח.

מה ההגיון?

אם השולח שלח עם DHL גרמניה, מי שמקבלים את הכסף הם DHL גרמניה. הוא מגיע לארץ, וגם בארץ רוצים לגזור קופון. ואז מה קורה? חברות השילוח שעושות את מרבית הכסף שלהם מ"עמילות מכס" (לפחות 100 ש"ח שאני ראיתי), טוענות שהמכס "תקע" את המשלוח ולכן אנחנו צריכים לשלם להם וזה לא משנה מה הפריט (זה בורג, סמל, נעל או שעון).

בעצם העצירה של המשלוח במכס, DHL משלמים למדינה 19 שקל אם אני זוכר נכון, והם מוציאים את מסמך הדיווח (לא עולה להם כסף) ולוקחים כסף על הבן-אדם שהולך ומגיש את הטפסים ומשחרר את הפריט.

ואז לא משנה אם הזמנת משהו בחמישים דולר או מאה, מעל או מתחת לרף מסוים, מחויב במכס או לא - הם גוזרים עליך לפחות עשרות שקלים (שמתבטא בעשרות מיליונים בשנה בקלות).

עובדה שבדואר ישראל (כמה שאנחנו כן/לא אוהבים אותם) כשאין להם אינסטנטיב, הפריטים לא נתקעים כמעט (לוקח חודשים אבל אין עמלות מגוחכות).

מה שנקרא, ותחשבו על זה.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

יש עמלות גם בדואר ישראל לשחרור מהמכס.

אתה לא חייב לשלם את עמלת המכס של חברת השילוח. אתה יכול ללכת לשחרר בעצמך.

חברות השילוח עושות את הכסף הגדול מלקוחות עסקיים. אתה חושב שכל אחד פה מזמין מחברת שילוח? :) מחיר משלוח של DHL הוא לא הגיוני בעליל ללקוח פרטי, לפחות DHL Express.

המכס תוקע את המשלוח כאשר יש דברים שדורשים בירור ולא בשחרור מהיר, או שהערך הוא מעל 70 או 75 דולר. לכן לא שווה ללקוח פרטי לשלוח משהו מעל הרף של המכס בחברת שילוח.

בעיקרון הרף של המכס כולל גם את הדואר הרגיל, אבל המכס רק דוגם בגלל כמויות אדירות של חבילות מחו"ל שאנשים מזמינים.

פורסם

אושריקו ימשוגע מי מזמין בEMS.. הם איבדו את זה לגמרי.

"עלותהשירות 154₪ +מע"מ,לאכולל עלויות מיסיםודמי הקצאת אשראי (2%מערךהמיסים או מינימום 20₪ ) ולאכולל אגרת רשומון בין 18-77ש"ח."

​רק DHL.

פורסם

נסעתי פעם למכס לשחרר חבילה בעצמי. זה לא סיפור. סה"כ שני דלפקים. עמדת תשלום ועמדת מוכס. אבל זה זמן... הנסיעה לנתב"ג..

פורסם

נסעתי לשחרר בעצמי חבילה במכס של נתב"ג.

לא נעים בכלל.

משלמים לחברת משלוחים סכום כל שהוא עבור העברת התיק לשחרור עצמי, למצוא חנייה (לשלם עליה כמובן), להגיע למשרד קטן (הליכה ארוכה), להמתין בתור, לשלם שם את המיסים, ללכת שוב בחזרה לעמדת המכס, להמתין שוב, לקחת את החבילה בחזרה לאוטו.

לא שווה, עדיף כבר לשלם את העמילות.

פורסם

אתם מגזימים.

ברור שלא הגיוני לשלם יותר מחצי עמלות ודברים נוספים מהמחיר של המשלוח עצמו, אבל אם זה הרבה פחות מחצי הסכום , זה חוסך טרחה אדירה גם אם הסכום כואב .

• תוכן חדש...