Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו בכותרת...

ראיתי פרסומת לעסקת ליסינג פרטי של קיה פיקנטו LX.

דורשים מקדמה של 7900 ש"ח, תשלום חודשי של 650 ש"ח.

אני מניח שזה לא כולל ביטוח, זה כן כולל טיפול ראשון חינם וחיישני רוורס.

השאלה העיקרית שנשאלת כאן היא האם בתום התקופה (18 חודשים) אני נדרש לחדש עסקה דרכם ואם לא אז לרכוש את הרכב - או לחילופין אפשר פשוט לסיים עסקה ולהחזיר את הרכב אליהם?

אשמח לשמוע דעות וידיעות מאנשים שניסו והתנסו.

פורסם (נערך)

על פניו יוצא לך 1088 ש"ח לחודש, 19600 ש"ח ל 18 חודשים, לא כולל ביטוח לדעתי.

גם אני חשבתי וחושב עדיין על העסקה הנ"ל ברכב אחר, נשמע לא רע ומצטרף גם לבקשה שלך על חוות דעת האם כדאי

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

פורסם
זה 30% ממחיר הרכב. השאלה גם כמה נותר לשלם בסוף מול מחירו בשוק החופשי.

מחירו בשוק החופשי בערך 40K - זה מה שאני שילמתי עבור הפיקנטו LX בת השנתיים של אבא שלי, שקניתי אתמול.

העניין הוא שאין פה צורך להתעסק עם הלוואה ולרכוש כרגע רכב (שאותו גם צריך למכור בסוף התקופה )- הפיקנטו עומדת בפני החלפה ואבא שלי מעוניין ברכב קטן ואוטומטי - הסיבה שהעסקה הזו מעניינת היא כי יש "הקפאת מצב", תשלום חודשי קבוע ולאחר מכן, אבא לפחות מעוניין, להחזיר את הרכב ולעבור לרכב הבא - שכנראה תהייה הפיקנטו החדשה.

פורסם (נערך)

לי נאמר באלבר ( ביררתי לגבי ליסינג פרטי לרכב אחר ), שבסיום ניתן לרכוש את הרכב לפי הנוסחה מחירון-17%. אפשר גם פשוט להחזיר להם את הרכב וזהו.

כאשר שאלתי מדוע כל מה שמשלמים לפני זה לא נכלל בסכום הרכישה, קיבלתי תשובה שקודם משלמים על השימוש ברכב, ולא בטוח מראש שבסוף קונים אותו.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
. אפשר גם פשוט להחזיר להם את הרכב וזהו.

תו.

זה מה שמעניין אותי, בסופו של דבר.

זו עסקה טובה, בתנאי שאפשר להחזיר את הרכב אחרי שנה וחצי ולסגור סיפור איתם.

פורסם

וזה הוצג לי כיתרון ע"י אלבר - לא מתעסקים עם מכירה ומחליפים כל פעם לרכב חדש. אבל יש לזה מחיר - בשנה וחצי אתה משלם להם ירידת ערך של הרכב וכנראה קצת יותר מזה.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בתמורה לנוחיות של לא להתעסק עם מכירה - להביא רכב ולהפטר ממנו ובתמורה לקחת חדש באותו מסלול.

שנה וחצי = כמעט 20 אלף ש"ח על רכב שלא שלך, מצד שני בלי להתעסק עם הלוואות וכדומה.

השאלה היא האם הרכב הזה שווה 20K לשנתיים?

Opel Adam S 2017

פורסם

כל אחד עושה את החשובים שלו. אני ויתרתי על ליסינג פרטי של אלבר לטויוטה ורסו וקניתי מהיבואן, כי אני מתכוון להחזיק ברכב מעל 30 חודשים שאלבר מציעים בעיסקה שלהם. ובחישוב הסופי, אם בסוף מחליטים לרכוש את הרכב אחרי תקופת הליסינג, זה יוצא יותר יקר ממחיר מלא אצל היבואן,מקבלים רכב יד 2 עם רישום ליסינג.

אבל מי שצריך רכב מיני לשנה וחצי, יכול להיות שליסינג לא יהיה יקר מדי, כי גם רכב פרטי קשה למכור אחרי שנה וחצי במחיר טוב, בגלל התחרות מול רכבי ליסינג והפרש יחסית קטן לרכב חדש - יכול להיות כאב ראש במכירה והורדה רצינית במחיר.

פורסם

אוקיי, חשוב לעשות סדר בנושא הזה של העסקאות בליסינג פרטי, הידועות כעסקאות בלון. והשאלה החשובה שעליך לשאול את עצמך היא "על שם מי נרשם הרכב ואם הוא נרשם על שם חברת הליסינג, האם יקחו אותו חזרה בלי תנאים?"

הסיבה היא מאד פשוטה. רכב שיוצא מהסוכנות מאבד על ההתחלה 20%, אם הוא יצא כשהוא רשום על ליסינג הוא איבד אפילו יותר. עכשיו יכול להיות שהכול חלומי: אתה שלם מקדמה קטנה, תשלום חודשי, ובסוף תחזיר את הרכב. שילמת על ההפסד ותקעת את חברת הליסינג עם רכב משומש. אבל תסכים איתי שחברות הליסינג לא פראייריות, ולכן נשאלת השאלה איפה הקץ'?

הקץ' הוא מה קורה אם אתה מחליט לא לחדש חוזה עם החברה. במקרה כזה אתה יכול להביא את מה שנשאר לשלם ממקורותיך ולהחליף אותו, אבל אתה תגלה שאם אתה מחשב את העלויות של זה (המקדמה, התשלומים החודשיים, התשלום בסוף והעובדה שהרכב נרשם בליסינג במקור), זה לא משתלם. אז אתה עובר לאופציה שתיים: קחו את האוטו וגמרנו את העסק. יגידו לך: נכון אדוני, אבל אתה מבין שהאוטו כבר היה בליסינג ולא שווה אתת הסכום שנשאר לך לשלם, אז תשלם לנו את ההפרש (ואל תדאג, במחירון כפי שאמרת הם מחשבים 17% פחות כשלוי יצחק מוריד על יד ראשונה 0 קמ 10%), אבל! הם אומרים לך, תמשיך עם העסקה איתנו, ונשכח מההפרש, נשלם לך מחיר "אמיתי" והיתרה תשמש כמקדמה לרכב הבא שלך. אז אתה מסכים, ומגלה שתנאי העסקה החדשה גרועים מהקודמת, אבל אין לך ברירה, כי שתי האופציות האחרות גרועות.

מה שאני אומר בסיכום הוא, תבדוק שלא מדובר בחתונה קתולית שבה העסקה תדרדר מגלגול לגלגול.

כדי להמחיש את העניין, הנה הדגמה על קיה פיקנטו LX ליטר שמחירה 68,300. מקדמה 7,900, עוד תשלומים של 650*18 שזה 11,700, יחד 19,600. בסוף, נניח אופטימית, שאתה נדרש לשלם את השארית ללא ריבית (הסכום יהיה גבוה יותר למימוש האופציה), קרי 48,700 אחרי 18 חודשים. האם האוטו שווה את זה אחרי 18 חודשים? לפי תחשיב ירידת ערך של 20% שנה ראשונה ועוד 6.5% חצי השנה השנייה, שווי הרכב הוא 51,088 ש"ח. לך הם נותנים ב-17% פחות קרי ששווי הרכב הוא 42,403 מה שמשאיר לך לשלם קנס בסוף של כ-6300 שקל כדי לצאת מזה שעליהם יוותרו כאמור אם תגלגל לעסקה הבאה בתנאים גרועים יותר. מקווה שזה הבהיר לך את המצב ושאין עסקאות חינם

פורסם

טוב, בסוף זה נסגר על אוויס אקספרס.

18 חודשים בלי התחייבות בסוף התקופה - רק להחזיר מפתח וסוף סיפור.

קיבלנו מחיר מעולה על שברולט ספארק החדשה ואבא שלי אמור לקבל אותה אוטוטו.

ההתלבטות הייתה בין רכישה של פיקנטו EX בהנחה מהיבואן, רכישה של 0 ק"מ LX מליסינג או המסלול של אוויס - כאשר אוויס נבחרו בעיקר בגלל שהפיקנטו עומדת להיות מוחלפת בתוך מספר חודשים ברכב חדש לגמרי.

הסברתי לאבא שביום המכירה בעוד 3 שנים, יהיה קשה עד בלתי אפשרי למכור קיה פיקנטו שנראית כמו רכב משנת 2011, כאשר יש דגם חדש ומבוקש משנת 2017.

לאחר שהובהר מעל לכל ספק שהעסקה היא ל-18 חודשים בלבד, נבחר מסלול הליסינג הפרטי - ובעוד שנה וחצי נתכנס שוב ונראה מה לשוק הרכב יש להציע, כאשר ברור כי הכיוון הוא דחיקת המחירים למטה.

• תוכן חדש...