Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3573 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

עקב שינוי במקום העבודה אני נאלץ לנסוע כ 110 ק''מ ביום (55 ק''מ כל כיוון) בתוואי בינעירוני פקוק בחלקו, בבוקר זה לוקח לי שעה, אחה''צ כמעט שעה וחצי - תחבורה ציבורית אינה אופציה.

כרגע נוהג על טויוטה אוונסיס 2008 דור 2, אחלה רכב אבל זללן לא קטן לדעתי משהו כמו ליטר ל 10 ק''מ.

בחישוב זריז יוצא שדלק בלבד יעלה לי כ 1600 ש''ח כל חודש ולכן נכנס השיקול בהחלפת הרכב.

בעקרון חשבתי להכנס לטרייד אין הקרוב, להוסיף עוד 5 אלף ש''ח ולצאת עם הרכב הכי חסכוני שניתן (אייגו,C1 ושות').

מנסה להבין עד כמה המהלך הזה יחסוך לי כסף בשנתיים הקרובות (אם בכלל).

המטרה היא חד משמעית לחסוך בעלויות, ברור לי שאני יורד מרכב משפחתי מרווח, לפחון עם 4 גלגלים על כל המשתמע מכך.

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

פורסם

הכסף שתחסוך בדלק ילך על ירידת ערך.

האוונסיס כבר איבדה את הרוב, רכב מיני חדש יאבד כ10~15 אחוז בשנה מערכו.

בשביל החישוב הקל נניח שתצליח להוציא מהC1 צריכה דמיונית של 1:20, אז במקום 1600 אתה תשלם 800 על דלק בחודש (9600 במקום 19200 בשנה)

ההפרש הזה מתקזז בקלות דרך ירידת ערך

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

חשבת לעשות הסבה לגז? אמנם יש עלות התקנה של מערכת, אבל עם ק"מ כזה תחזיר את ההשקעה די מהר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ירידת הערך תעלה לך יותר.

אם כבר חסכון בתנועה פקוקה זה רק איזו טויוטה היברידית, מכיר כמה אנשים כולל אבא שלי עם טויוטות היברידיות, מעל 1-20 בתנאים עירוניים/פקקים.

פורסם

אין טעם להחליף רכב, עדיף "לטחון" ק"מ עם האוונסיס כי היא כבר איבדה את רוב ערכה ונסועה גבוהה כבר לא תשפיע על ערכה (על רכב חדש דווקא כן)

Sent from my D5803 using Tapatalk

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
חשבת לעשות הסבה לגז? אמנם יש עלות התקנה של מערכת, אבל עם ק"מ כזה תחזיר את ההשקעה די מהר.

בהחלט אופציה מצויינת. אבל צריך לוודא שהמנוע באוונסיב בנוי לזה, כי זה ממש לא מתאים לכול המנועים

פורסם
בהחלט אופציה מצויינת. אבל צריך לוודא שהמנוע באוונסיב בנוי לזה, כי זה ממש לא מתאים לכול המנועים

אמת.

אם ימצא שמתאים אז נראה לי שזאת האופציה הכי 'סבירה' שתחסוך לו בעלויות הדלק וגם לא תדרוש ממנו הוצאה גדולה או מעבר לאוטו קטן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

1 ל 10 עם נסיעות בפקקים נראה לי סביר בהחלט. בספק עם סופר מיני תיהיה הרבה יותר חסכונית. אולי כדאי לך לשכור רכב כזה לכמה ימים בשביל לראות אם החיסכון משמעותי בשבילך והרכב נוח מספיק לנסיעות ארוכות.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

פורסם

הסבה לגז הייתי עושה מזמן אם הרכב היה מתאים, לצערי הוא לא.

בקשר לירידת ערך , אתם חושבים שמיני בת 4 ששוה כ 30 אלף ש''ח תאבד מערכה יותר מאשר אוונסיס בת 8 ששוה דיי אותו הדבר?

מעולם לא חשבתי להחליף למיני חדשה מהנילונים ... מחפש לצמצם לא להוציא יותר.

תודה.

פורסם
אפשר לקנות היום אייגו/C1/107 במצב מעולה ב-25,000 וקשה לי להאמין שתהיה ירידת ערך נוספת משמעותית.

קניתי גטס ב-20K שנת 09 לפני שנה. אתמול אחד מחברי המועדון הגטס טען שמישהי מכרה את הרכב שלה (שנת 09) עם 10K.

אנשים לא רוצים ישן, רוצים חדש. הבועה של מכוניות משומשות הולכת וגדלה...

פורסם

תנסה לחשוב על אינסייט, גם היברידי גם מרווח וגם זול, יחסית כמובן.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

אז מדובר על רכב יד שניה - יש מצב שזה ישתלם לך.

רק שווה לוודא שאתה אכן מצליח למכור את האוונסיס בסכום שאתה חושב.

לגופו של ענין:

נראה לי מבאס לנסוע כל יום על מיני מרחק גדול בבינעירוני.

הייתי שוקל ברצינות איזו סופר-מיני ידנית. יהיה נח וחסכוני.

למשל:

רנו קליאו ידנית, תוכל למצוא יחסית חדשה בסביבות התקציב שלך.

אולי ניסאן מיקרה ידנית - אם אתה ממש בקטע של לחסוך בדלק.

• תוכן חדש...