Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בכתבה בYNET הכותרת מטעה, כי היא מייחסת לעליית הבלו את כל השינוי, כאשר האמת רחוקה מכך.

כותרת המשנה כבר קצת יותר אמיתית.

בכתבה עצמה - כבר יש פירוט אינפורמטיבי ואמיתי.

להלן טבלה מתוך הכתבה ב-YNET:

[ATTACH=CONFIG]470495[/ATTACH]

העליה של 23 אגורות הינה מחולקת לפי:

4 אגורות - תוספת לבלו.

19 אגורות - תוספת במחיר הדלק.

4 אגורות - תוספת במע"מ כתוצאה מהעלייה בשני הסעיפים לעיל, וכך מתקבלת עליה של 27 אגורות.

אז לא צריך להתלהם, כנראה שמדובר בהצמדת הבלו לאיזשהו מדד שקר כלשהו, דבר שמן הסתם אושר מזמן ולא קשור ישירות לעלייה הנוכחית.

בינינו, ככה בשקט בשקט - אני מאוד מופתע מכך שביבי וכחלון לא העלו את הבלו באופן דרסטי עקב הצניחה במחיר הדלק.

כנראה שערכו את הכותרת בטמקא, כי עכשיו היא די משקפת את הסיבה לעלייה. דווקא הכותרת בפורום הפעם די מטעה.

פורסם
250 גרם קוטג׳ עולה 6 ש"ח, ליטר בנזין עולה עולה 5.69 ש"ח. יותר משתלם למרוח בנזין בסנדוויץ'[emoji106] [emoji39]

תיקנתי לך :-P

ובאמת- ההתבכיינות בכל פעם שיש "קפיצה" כזו במחיר היא סתם שיתוף פעולה עם הספינים שעושים כאן כדי להסיט את תשומת הלב מהאשמים האמיתיים ביוקר המחייה בארץ.

א. המחיר כאן לא יקר משמעותית מבמדינות מערב אירופה (שאינן יצרניות נפט).

ב. למי שנוסע הרבה, הקפיצה האחרונה תעלה עוד 50-70 ש' לחודש. ניקח אותי לדוגמה- 30KKM בשנה (2500KKM לחודש) חלקי 12 ק"מ/ליטר =208 ליטר בחודשX 0.27 אג'=56 ש' בחודש. אני משלם כל חודש פי ארבעים מזה על הפרשים במחירי המזון למשל, בגלל העדר תחרות ושליטה של 3 משפחות בשוק. מחיר האשראי העסקי שלי, בגלל שליטתם של שני בנקים בשוק, עולה לי פי כמה מההפרשים במחיר הדלק ברכבי החברה. ואפשר להמשיך בדוגמאות עד שיקרסו שרתי הפורום.

ג. אם היתה כאן תחבורה ציבורית ראוייה, או לחליפין, אם לא הייתי נאלץ להתרחק 50 ק"מ ממקום העבודה כדי למצוא דיור במחיר שאוכל להרשות לעצמי, הייתי שורף הרבה פחות דלק.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
תיקנתי לך :-P

ובאמת- ההתבכיינות בכל פעם שיש "קפיצה" כזו במחיר היא סתם שיתוף פעולה עם הספינים שעושים כאן כדי להסיט את תשומת הלב מהאשמים האמיתיים ביוקר המחייה בארץ.

א. המחיר כאן לא יקר משמעותית מבמדינות מערב אירופה (שאינן יצרניות נפט).

ב. למי שנוסע הרבה, הקפיצה האחרונה תעלה עוד 50-70 ש' לחודש. ניקח אותי לדוגמה- 30KKM בשנה (2500KKM לחודש) חלקי 12 ק"מ/ליטר =208 ליטר בחודשX 0.27 אג'=56 ש' בחודש. אני משלם כל חודש פי ארבעים מזה על הפרשים במחירי המזון למשל, בגלל העדר תחרות ושליטה של 3 משפחות בשוק. מחיר האשראי העסקי שלי, בגלל שליטתם של שני בנקים בשוק, עולה לי פי כמה מההפרשים במחיר הדלק ברכבי החברה. ואפשר להמשיך בדוגמאות עד שיקרסו שרתי הפורום.

ג. אם היתה כאן תחבורה ציבורית ראוייה, או לחליפין, אם לא הייתי נאלץ להתרחק 50 ק"מ ממקום העבודה כדי למצוא דיור במחיר שאוכל להרשות לעצמי, הייתי שורף הרבה פחות דלק.

"המחיר כאן לא יקר משמעותית מבמדינות מערב אירופה" זה נכון, אבל...

-קח בחשבון את המשכורות שמשלמים להם שם,

-וגם עלות הרכבים שם, כולל חלקים,

-וגם יוקר המחיה כאן, מול מערב אירופה,

-וגם מה שנשאר להם בכיס בסוף החודש, מול מה שנשאר לאדם {מן השורה}, שחי כאן,

ועוד המון נתונים כאלה, ואז תבין ש"להם" קל יותר לשלם בעבור הליטר, מאשר לנו, לאדם הממוצע אצלנו.

פורסם

מס הבלו מתעדכן כל שליש/ רבעון ע״פ מדד המחירים לצרכן באותה התקופה.

המדינה היחידה בעולם שלוקחת מס על מס (תוספת מע״מ על הבלו).

נמשיך להתבכיין ולא לעשות כלום.

פורסם

יוסי שים לב מה רשמתי בראש דברי:

ההתבכיינות בכל פעם שיש "קפיצה" כזו במחיר היא סתם שיתוף פעולה עם הספינים שעושים כאן כדי להסיט את תשומת הלב מהאשמים האמיתיים ביוקר המחייה בארץ.

משסים את האזרח בדברים קטנים ולא קשורים ושוחטים אותנו בדברים הגדולים.

ברשותך, לא נסיט את הוויכוח על מיסוי רכב.

לא יודע מתי נכנסת לאחרונה למוסך בשוייץ או בצרפת. ממש לא זול שם.(ואת הסיפור על איך אני יודע כמה עולה יישור ג'אנט והחלפת צמיג בשווייץ, נשמור ברשותך לפורום סגור :wink:)

יוקר המחייה בארץ לא נובע מהחלטות ממשלה (ואם תעין בהודעות קודמות שלי- אני ממש לא מגן על המשלה הזו או על מי מחבריה. אני אשמח אם כל אחד מהם יוחלף בהקדם). הממשלה בכלל לא שולטת במדינה. מי ששולט כאן באמת זה מועדון סגור של בעלי הון= 3 משפחות ושני בנקים.

נטל המס הכולל כאן (כן, גם עם "מס על מס" וכל העיוותים שקיימים במערכת) הוא לא כל כך נורא (הוא אולי מוגזם ביחס לשירותים שאנחנו מקבלים בתמורה, אבל כאן אנחנו ממש נגררים לפוליטיקה).

אם תבחן את המצב בצורה אמפירית, ובעיניים וראש פתוחים, תראה שהמצב מבחינה שלטונית פה לא שונה כל-כך מבמדינות מערב-אירופיות.

איפה אנחנו נופלים? העדר תחרותיות שמגובה ברגולציות שנתפרו למידתם של בעלי הון.

ודא"ג- גם נטל המס היה קל יותר אילו היה מחולק בצורה הוגנת יותר ולא נתפר גם הוא למידתם של בעלי הון.

הדלק זה כסף קטן. אילו לאנשים כאן היתה השכלה פיננסית, והם היו יודעים לדרוש ולקבל את המגיע להם, כולנו היינו חיים טוב יותר.

אבל נחש למי יש אינטרס שנשאר בורים בתחום ונמשיך להאשים גורמים עלומים במשרד האוצר, שחונקים אותנו עם מחירי הדלק?

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
די מעצבן, חבל שאנחנו לא באמריקה שם הדלק זורם כמו יין והמכוניות זולות להחריד!

היית חייב לזרוק את המשפט המיותר הזה? הרי כבר טחנו את הנושא פעם אחרי פעם אחרי פעם.

בישראל הדלק יקר, החינוך במוסדות להשכלה גבוהה הוא זול ונגיש כנ"ל הטיפולים הרפואיים.

בארה"ב הדלק זול, שנת לימודים אחת במוסד להשכלה גבוהה מכובד עולה 50 אלף דולר, 15 אחוז מכלל אוכלוסיית ארה"ב שזה לפחות 45 מיליון איש לא יכולים להרשות לעצמם שום ביטוח רפואי וסומכים על אל שקר כזה או אחר.

אז תסביר לי שוב למה כדאי לחיות שם.

דרך אגב, נכון ל2016 בישראל חיים 8.5 מיליון איש.

2.3 מיליון מהם תלמידים.

1 ומשהו מיליון חרדים.

1 ומשהו מיליון בני מיעוטים.

לפחות חצי מיליון הם פנסיונרים.

אז כמה באמת ראסמי משלמים מיסים? תעשו את החישוב לבד.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...