Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו שיש ברשותו סיוויק 2005-2001 יכול להגיד לי איך אתם מצליחים לראות את הסימון של המינימום ומקסימום במי קירור הראדיטור? אני פשוט לא מצליח לראות כלום הכול שם מסתיר. ניסיתי לראות עכשיו קצת בחושך עם הפנס ואין אני לא מצליח. יש לכם טיפים אולי מישהו יכול לצלם לי ולהראות איך הוא בודקים? ראיתי באינטרנט הבעיה שהסיוויק שם דומה אבל לא בדיוק כמו בארץ. וגם הם צילמו את הפלאפון מתחת לסימון.

פורסם

קודם קל תבדוק ברדיאטור כשהמנוע קר. לבדוק ברדיאטור לא בעיה.

פותחים את הפקק, מפלס אמור להיות 2 ס"מ מתחת לגובה הפקק.

לגבי בדיקה במיכל עודפים - אתה צודק. מיקום בעייתי, קשה לראות.

תסתכל בין הרדיאטור למנוע, תאיר עם פנס, תנענע את הרכב ותנסה לראות. הסימנים נמצאים על הצד הימני של המיכל, עמוק למטה.

בתנאי תאורה מסויימים (ללא שמש ישרה) רואים בלי פנס.

אם המיכל עכור ומלוכלכך, עוד יותר קשה לראות. אבל אין איזה פתרון קסם.

אגב את הסימנים עצמם לא בעיה לראות, הבעיה לראות את המפלס.

פורסם

יש פקק עשוי אלומיניום על הרדיאטור. הוא לא לבן ולא שחור. הוא בצבע אלומיניום כסוף. מותר לפתוח אותו רק כשמנוע קר.

שם המפלס צריך להיות כמעט עד גובה הפקק, 2 ס"מ מתחת.

בנוסף יש מיכל עודפים/פיצוי ליד הרדיאטור, בצד של המצבר. למיכל הזה פקק פלסטיק לבן.

המיכל ממשיך עד למטה לכל הגובה של הרדיאטור, סימנים מינימום ומקסימום על המיכל הזה בשליש התחתון בערך. שם המפלס אמור להיות בין הסימנים.

פורסם
יש פקק עשוי אלומיניום על הרדיאטור. הוא לא לבן ולא שחור. הוא בצבע אלומיניום כסוף. מותר לפתוח אותו רק כשמנוע קר.

שם המפלס צריך להיות כמעט עד גובה הפקק, 2 ס"מ מתחת.

בנוסף יש מיכל עודפים/פיצוי ליד הרדיאטור, בצד של המצבר. למיכל הזה פקק פלסטיק לבן.

המיכל ממשיך עד למטה לכל הגובה של הרדיאטור, סימנים מינימום ומקסימום על המיכל הזה בשליש התחתון בערך. שם המפלס אמור להיות בין הסימנים.

היי פתחתי את הפקק ויש שם מים ירוקים עד הסוף כמעט אז זה בסדר בנתיים?

פורסם

בינתיים כן אבל צריך גם לבדוק במיכל העודפים כי אם קיימת נזילה שאתה לא שם לב אליה אז הרדיאטור יראה לך מיפלס מלא כל עוד הוא מצליח עדיין להשלים את החוסרים ממיכל העיבוי ובאיזשהו שלב שלא יהיה נוזל במיכל העיבוי לא יהיה לרדיאטור מה לשאוב ויתחיל להיתרוקן גם ממנו.

פורסם

תכניס מצלמה בין המנוע לרדיאטור, צלם תמונה לכיוון צד נוסע. תעלה את התמונה לכאן, אני אסמן לך איפה בודקים.

פורסם
בינתיים כן אבל צריך גם לבדוק במיכל העודפים כי אם קיימת נזילה שאתה לא שם לב אליה אז הרדיאטור יראה לך מיפלס מלא כל עוד הוא מצליח עדיין להשלים את החוסרים ממיכל העיבוי ובאיזשהו שלב שלא יהיה נוזל במיכל העיבוי לא יהיה לרדיאטור מה לשאוב ויתחיל להיתרוקן גם ממנו.

אני כל נסיעה בודק אם יש נזילה, בנתיים יש רק את הנזילות של המזגן לפי המים הרגילים. עכשיו בדקתי במיכל הלבן, במיכל הלבן יש מים ירוקים בסוף כזה איפה הפקק הלבן ובפקק של הראדטיאור יש מים כמעט עד הסוף ס''מ לפני הסוף. וניסיתי לצלם ופשוט בלתי אפשר לא רואים כלום, אני רואה את המיכל הלבן אבל זה נראה כיאילו ממש אין גישה אליו זה לא יאמן.

פורסם

נו באמת. אפשר לצלם, תכניס לשם טלפון ותפעיל פלאש.

רד עם הטלפון למטה בקו של פקק הרדיאטור וצלם לכיוון צד נוסע.

פורסם

סליחה על החפירה, איך אבל אני יודע אם המי קירור הם על מינ או מקס? מצטער על כל השאלות אני פשוט די AMATEURE, רכשתי את המכונית רק לפני חודש וחצי אני לאט לאט לומד.

פורסם

אולי פשוט תגיד מאיפה אתה בארץ ואנשים יירתמו לעזור לך ותיפגש איתם להיכרות טובה יותר של ריכבך עוד לפני שייגרם נזק בשל חוסר נוזל כלשהו שאתה לא בדיוק יודע להבחין היכן הוא ממוקם מבחינת מיפלס וזה כלל לא בושה. יש פה לא מעט חדשים שרק קנו את ריכבם הראשון ולומדים אותו לאט לאט. עזרה אנושית לא תזיק אלא רק תואיל!

• תוכן חדש...