Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקצרה: הופיעו לי נורות תקלה, חשדתי במצבר, ספק האחריות של המצבר קובע שהמצבר תקין.

ועכשיו לעלילה המלאה:

שבוע שעבר מיד לאחר ההנעה הצלחתי להבחין בנורת טעינה שנדלקה וכבתה בשבריר שניה. לא ייחסתי לכך חשיבות (וגם היום אני לא יודע אם לייחס)

לאחר כמה דקות נדלקו ביחד מנורת צ'ק אנג'ן + מנורת ESP + המנורה של ה ASR. והופיעו הודעות על חוסר זמינות HILL HOLDER, ESP. בנוסף, בקרת השיוט לא הייתה זמינה וחלק מנתוני מחשב הדרך לא היו מוצגים (היה מציג --- במקום המידע, זוכר בוודאות שצריכת הדלק הממוצעת לא הייתה זמינה)

ביצעתי סריקת תקלות עם האפליקציה TORQUE, ונמצאה תקלה P0021.

לא התרגשתי, אני מכיר את הרכבים המשוכללים מידי שכשהמצבר קצת נחלש כל המחשבים מתחילים להשתגע.

סיימתי את הנסיעה (מתוך מחשבה שהמצבר יטען מעט בזמן זה). ביצעתי איפוס לתקלה, נורת הצ'ק אנג'ן נעלמה.

כיביתי והנעתי את הרכב ואז כבתה גם נורת ה ESP וה ASR. וכל השגיאות נעלמו כלא היו.

הגעתי לבית, בדקתי מתח טעינה, היה 14.07 וולט.

בדקתי מתח מינימלי בזמן הנעה והיה 10.22 וולט.

ניתקתי והחזרתי מצבר, נורת הESP נדלקה שוב, אך לאחר נסיעה של מטרים בודדים היא כבתה.

חלפו כמה ימים, שוב הופיעו הנורות וההודעות שבפסקה הראשונה. הפעם ניסיתי לאפס מיד את התקלה ולא יכולתי. עם איפוס התקלה הנורה כבתה ונדלקה שוב.

חיכיתי כמה דקות, איפסתי שוב, התקלה התאפסה ולא שבה עד עצם היום הזה.

המצבר הוא 'שנפ' שעדיין באחריות. ניגשתי לתחנת שירות של שנפ. בדקו את המצבר עם הידרומטר ובדיקה בעומס והחליטו שהוא תקין.

עם חיבור המצבר שוב נדלקה נורת ESP וכבתה לאחר מטרים ספורים.

במה חושדים חברי הפורום?

איזה בדיקות אתם מציעים לעשות כדי למצוא את הבעיה?

והאם בכל בראבו כשמנתקים ומחזירים מצבר מופיעה נורת הESP עד לתחילת נסיעה ראשונה?

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

יש מכוניות שברגע שנדלקת נורת מנוע נדלקות איתה עוד מנורות

אם היה לך גישה לסורק שסורק את כל המחשבים הייתה יכול לבדוק אם זה נדלק בגלל הנורת מנוע או בגלל תקלה אחרת

כשיש בעיה ב ESP המערכת תדליק אתכל המנורות שקשורות אליה (ESP ABS ובקרת משיכה)

פורסם

השתמשתי ב ELM327 יחד עם התוכנה טורק. הייתה תקלה אחת בלבד שהייתה קשורה לנורת 'בדוק מנוע'

גם כשאיפסתי את התקלה, רק נורת 'בדוק מנוע' כבתה. הנורה האחרת יחד עם כל החגיגה שהביאה כבתה רק אחרי כיבוי והנעה.

אז איך זה יכול היה לעזור לי בפיענוח נורת ESP ונגזרותיה?

פורסם

לפי התקלה שרשמת הייה תקלה במחשב מנוע אם זה היה בגלל ה ESP היה רשום משום בסגנון

esp malfunction request

כמובן שכדי לבדוק בוודאות צריך סורק מתאים

פורסם

אתמול ביצעתי מדידה של המתח בשקע המצת תוך כדי נסיעה.

היו פיקים של מתח נמוך. והיו כמה ירידות מתח תלולות לאורך כמה שניות. הערך הנמוך ביותר שנמדד היה 12.4 וולט.

המדידה בוצעה בעזרת רב מודד עם אופציית MIN.

במקביל עלו חשדות שאולי הדונגל OBD שמחובר אצלי קבוע בשקע הדיאגנוסטיקה עושה בלגן. אז ניתקתי אותו משם עד להודעה חדשה.

היום שוב נדלק אורגן האורות. אבל הפעם הם כבו לבד ללא התערבות שלי.

כרגע אני חושד שמפלי המתח האלה גורמים למחשבים להשתגע.

ממשיך לעקוב ומנסה להבין אם נגרמים מאלטרנטור תקול או משהו אחר.

אשמח לשמוע את דעת מלומדי הפורום.

פורסם

ידוע לי היטב. אבל כמו שכתוב מעלה המצבר נבדק על ידי שנפ באמצעים המקובלים לבדיקת תקינות מצבר והוחלט שהוא תקין.

פורסם

לטובת העוקבים אעדכן בהתפתחויות:

בעזרת חבר פורום חיברתי את הרכב לתוכנת ECUSCAN. הופיעו די הרבה תקלות, כאשר לכולן יש תיעוד שהופיעו במתח מצבר נמוך מאוד שנע בין 9 ל 12 וולט. איפסנו הכל ונסעתי במשך כמה ימים עם רב מודד על MIN.

תפסתי את נורות התקלה נדלקות, המתח המינימלי מתחילת הנסיעה ועד שהופיעו היה 12.67 וולט.

חיברנו שוב לתוכנה, הפעם הופיעו פחות תקלות, אבל מתח המצבר היה גבוה והגיוני.

על שתיים מהתקלות הופיע שהן FROM CAN.

נזכרתי שפעם שמעתי על דודג' כלשהי שפירקו לגורמים במוסך המורשה בחיפוש אחרי תקלה, ורק כשפירקו את הרדיו במטרה לפרק חצי דשבורד פתאום נעלמה התקלה. גילו שמתאם CAN BUS לשליטה מההגה גרם לבעיה.

גם אצלי מותקן מתאם CAN BUS של מערכת מולטימדיה תואמת מקור.

החלטתי לנתק את המולטימדיה יחד עם המתאם עד שנגיע למסקנות חדשות.

הצעות לכיווני בדיקה נוספים יתקבלו בברכה.

פורסם

אני בדיוק עם אותה התקלה כבר חצי שנה, בהתחלה זה היה p0021, אחר כך זה עבר ל p0121.

יש ימים שזה לא קורה בכלל, יש ימים שזה לא נכבה. כשהאוטו במצב של check engine + esp בקושי אפשר לנסוע בו.

מה שמשותף גם שזה התחיל לי קצת אחרי החלפה של מצבר למצבר של שנפ גם... וגם נלקח לבדיקה ונמצא תקין.

בנתיים אחרי מחיקת תקלות במורשה לא הופיעה לי הבעיה כבר שבוע.

האם יש לך אפשרות לבדוק עם מצבר אחר אם התקלה חוזרת ? (כואב לי לקנות מצבר רק בשביל לבדוק, אולי יש לך אפשרות שלי אין)

פורסם

אז לא הייתי צריך לחכות הרבה, כבר הבוקר נדלקו שוב התקלות.

רומי7, מה אמרו במורשה?

• ספונסר פורום
פורסם

בוקר טוב,

נפילות מתח רגעיות בהחלט יכולות לייצר תקלות שונות. על פניו נראה שביצעו לך את הבדיקות הנכונות לוודא שהמצבר תקין.

לפני שאתה מפרק את את המתאם מהרכב, אפשר גם:

1. וודא שהמינוס מחובר היטב לגוף הרכב.

2. שים מצבר אחר שאתה יודע שהוא תקין לחלוטין וסע עם האוטו כמה ימים לראות אם התקלה חוזרת.

בהצלחה

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

• תוכן חדש...