Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כי אנשים שעוברים באדום גם יעקפו את המחסום, או יסעו דרכו..
ניסית פעם לנסוע דרך מחסום רכבת? :hihi:

ובשביל לעקוף, צריך להאט.

אף אחד לא עובר ברמזור אדום בזחילה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

השיטה הזולה והיעילה ביותר להאטת התנועה ננקטת על ידי עיריית לוד.

הכבישים אינם מתוחזקים ומלאים בבורות מזעזעים, דבר המאלץ את הנהגים לנהוג לאט ובזיגזגים כדי לשמור על רכבם (האמור אינו מתייחס לרכבים גנובים, כמובן).

אימוץ שיטה זו הציל לדעתי חיי אדם רבים בעיר, מאחר ומנהג בני המקום הוא לא לציית לתמרורי עצור, תן זכות קדימה, אין כניסה וכו'.

מנסיון של שנה של חציית לוד פעמיים ביום - זה עובד, עובד טוב, ומפרנס יפה מכוני פרונט, משפצי הגאים, מיישרי חישוקים ודומיהם.

פורסם

הכבישים אינם מתוחזקים ומלאים בבורות מזעזעים, דבר המאלץ את הנהגים לנהוג לאט ובזיגזגים כדי לשמור על רכבם (האמור אינו מתייחס לרכבים גנובים, כמובן).

אימוץ שיטה זו הציל לדעתי חיי אדם רבים בעיר, מאחר ומנהג בני המקום הוא לא לציית לתמרורי עצור, תן זכות קדימה, אין כניסה וכו'.

מנסיון של שנה של חציית לוד פעמיים ביום - זה עובד, עובד טוב, ומפרנס יפה מכוני פרונט, משפצי הגאים, מיישרי חישוקים ודומיהם.

מה שכתבת הוא לא רחוק מהאמת. מצאתי מחקר מענין בנושא בעיתון שנקרא accident analysis and prevention מ 2001.

ישנם כעקרון שלושה סוגי מכשולי האטה (ראה תרשים):

1. BUMP שהינו פס צר יחסית לרוחב הכביש שמכונית עולה עליו רק עם זוג גלגלים אחד בכל פעם. זה הסוג הנפוץ בארץ. הוא גורם לתחושת זעזוע רבה גם במהירויות נמוכות (= פוגע גם בנהגים "הטובים")

2. HUMP הינו מכשול רחב יותר, אף הוא לכל רוחב הכביש, והוא ארוך מהמכונית כך שכולה עולה עליו. הוא גורם לזעזוע רב למכונית מהירה אך אינו מורגש במהירות נמוכה (= פוגע רק ב"רעים")

3. CUSHION הינו מכשול חלקי בכביש אשר מאפשר לרכב גדול כמו אוטובוס לעבור בלי הפרעה בשל מרווח גדול בין הגלגלים אך מתנהג כ BUMP לרכב פרטי. הומצא בגרמניה, ויוצא מתוך הנחה שנהגי רכב ציבורי הינם זהירים ושקולים.

למכשולים אלו יעילות חלקית בכל מקום בעולם. נוהגים למדוד את מידת הפחתת המהירות באחוזון 85 ו 50 ומצאו יעילות גבוהה מאוד בדנמרק למשל, אך כמעט אפסית באיטליה שם רוב הנהגים מצאו איך יש להאיץ לפני המכשול כדי לעבור אותו חלק יותר....

הממצא המענין במחקר אותו קראתי התייחס להשפעה של תנאי הדרך האחרים כגון מהמורות או פיתולים והיצרויות ומצא שלהם יש יעילות גבוהה יותר ממכשול ההאטה. אפשרות יעילה אחרת היא לשים כמה מכשולים ברצף, שאז אין לנהגים ברירה והם חייבים להאט.

נמרוד

bump hump cushion.gif

פורסם
כששכרתי דירה באיזה קיבוץ, הם מצאו פיתרון "יצירתי" לבמפרים...

"במפר הפוך", זה למעשה תעלה שעוברת בכביש, עשוייה בטון. עד כמה שבמפ זה דרק, זה עוד יותר!!!

ביציאה תמיד יש סימני "חירוץ" של מכוניות שלא ראו את זה...

בקיצור, תמיד יכול להיות יותר גרוע!

:-P

גילי

נדמה לי שקוראים לזה גשר/מעבר אירי....

למכירה - פולריס ריינג'ר. 2002. פרטים בה"פ או כאן:http://carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=129096

פורסם

נקודה נוספת שעברה לי היום:

מי שנוהג בגיפ, איסוזו טרופר בעיקר, יותר נוח לו לסוע מהר על הבאמפר. האוטו פשוט בולע את הבאמפר בלי מלח במהירות גבוהה.... מי שנוהג ברכב ספורט, ניזוק מהבאמפר בכל מהירות... מי שרוכב על אופנוע מתפתה לזגזג על השול...

dirty old man

need love too

פורסם

לפי דעתי באמפרים עושים את העבודה, והיו עושים את העבודה בצורה יעילה יותר אילו מי ששם אותם היה קצת חושב ודואג להם.

שני דברים היו יוצרים באמפרים נוחים יותר:

אחד זה סימון שלהם מצידי בצבע צהוב זועק על מנת שיראו אותם עוד מרחוק

והדבר השני זה שלא תיהיה בכלל מדרגה בין הבאמפר לכביש- יש מקומות בראשון לציון שזה כמו לעלות חצי מדרכה לעלות על באמפר בהם- מה שגורם למכה חזקה גם במהירויות קטנות

ועוד דבר זה שידאגו לצבוע אותם... כל תקופה מסוימת

שידעו שהם עדיין שם.

תודה מראש.

פורסם

שמע תאונת רכבת ביזארית שהייתה שבוע שעבר במעגן מיכאל ותבין על מה מדובר.....

הרכבת מתקרבת למחסום,הרמזור על אדום,הפעמון מצלצל,המחסום מורד. רכב שמגיע למחסום נעצר במחסום. הרכבת עוברת. בזמן שהיא חוצה את המחסום, רכב נוסף מגיע למחסום. לא רואה את הרמזור, לא שומע את הפעמון, לא רואה מחסום מורד,אפילו לא רואה את הרכבת!!!......כלום!!!

בדקה ה 90 הוא כן רואה את האוטו שעומד במחסום, סוטה ונכנס ברכבת!!!

הרכבת לא דרסה אותו, הוא נכנס ברכבת. כאילו,דאאאאאאא, לא ראית את הרכבת?

4 נוסעים באוטו, 2 הרוגים,1 אנוש,1 ביינוני.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

:mm_yeah: כאחד שגם עשה את דרכו ללוד מדי יום ביומו במהלך שירותו הסדיר, אני חייב להסכים...

העירייה הזאת יכולה לשמש כדוגמא ומופת להורדת מהירות הנסיעה העירונית. עוד דוגמא -

אחרי הפניה מצומת גינתון לתוך העיר לוד (מדובר באחד מכבישי הגישה הראשיים מכביש 40),

עמדה במשך כמעט שבוע באמצע הכביש פולקסווגן טרנספורטר שרופה לגמרי.

כמובן שמהירות הנסיעה בכביש זה ירדה בצורה משמעותית באותו שבוע.

ועוד חומר למחשבה - הרבה נהגים שאני רואה עולים על באמפרים רק עם צד אחד של האוטו,

בעוד שהצד השני של האוטו קרוב מדי למדרכה. אם כבר בונים באמפ, שיבנו אותו לכל רוחב הכביש.

No worries 8)

פורסם

אחלה של טופיק , מאוד מעניין :)

רציתי להוסיף לדיון שאני אישית גר בשכונה עם ירידה ענקית , אפשר לצבור שם 100 בלי ללחוץ על הגז בקלות.

אני יכול לחתום שמאז ששמו את הבאמפרים אנשים כבר לא נוהגים כמו משוגעים,

הבעיה עם הבאמפרים זה באמת,

א. הסימון שאמור להיות בולט בלילה,

המון פעמים מצאתי את עצמי מופתע במקומות שונים כשפתאום אני נתקע בבאמפר, וזה כואב ,

במיוחד במאזדה 323F שלי (פנסים נפתחים)... ואני מתאר לעצמי שאתם יודעים עד כמה האוטו נמוך

הבעיה השניה זה הגובה שלהם והצורה, יש את הבאמפרים שיותר נמוכים ומעוגלים, אפשר לעבור מעליהם בצורה חלקה כזאת ודי נעימה

ויש את המזעזעים שמממש כואב לעבור מעליהם, תחושה של התנגשות :(

לדעתי זה פתרון טוב, רק שצריך באמת לחוקק חוק מדוייק לגבי הגודל שלהם.

פורסם

לדעתי זה פתרון טוב, רק שצריך באמת לחוקק חוק מדוייק לגבי הגודל שלהם.

כמו שאמרתי , יש חוק - צריך רק להציק לעירייה/רשות מקומית שתאכוף אותו.

וכשאני חושב על זה - זה בטח משעשע להגיע לבאמפר עם ה-F שלך בהפתעה.

מגיעים - בום . מכה , כל הרכב מזדעזע , קפיצה למעלה , הפנסים נפתחים ,הרכב יורד ,הפנסים נשארים למעלה , כל מי שמגיע מולך בטוח שאתה מהבהב לו ומברך אותך באצבע משולשת... :lol:

פורסם

מהירות יש להגביל, זה דבר אחד. להרוס כביש זה דבר אחר.

שמישהו פה ינסה לבלום בלימת חירום כאשר הבאמפר נמצא לפניו, לתת הגה או כל פעולה אחרת. מה שקרה לאישה שבזכותה נפתח התרד יכול לקרות לי כשילד (או מבוגר, עז, חללית) מתפרץ לכביש. במיוחד בירידה, בגשם, עם סימון או בלי. סימון של מפגע רק מוכיח שהוא שם, לא פותר את האחראי מלתקן אותו.

עניין נוסף שלא עניתם עליו, זה חוסר אחידות ביו כלי רכב שונים. ההבדל בין טרופר בולע באמפים (בדוק, ב-100 הוא לא יודע שהוא עבר אותם, גבוהים ככל שיהיו) ומאזדה מצ'וקמקת, הוא ענק... הראשון יעדיף לתת בכלל גז... השני שובר את האוטו כל פעם.

dirty old man

need love too

פורסם
ניסית פעם לנסוע דרך מחסום רכבת? :hihi:

ובשביל לעקוף, צריך להאט.

אף אחד לא עובר ברמזור אדום בזחילה.

הפתרון אצלם יהיה מאווווד מאוווד פשוט - הם פשוט ישאילו את המחסום הזה לזמן לא מוגבל! ואני מ-מ-ש לא צוחק...

לצערנו הרב, מי שמכיר את האיזורים המיועדים לפורענות בדרום יודע שאם יש לו ירוק ברמזור - מוטב לו להאט, להביט לצדדים (מזכיר לי פרסומת של ערוץ 1 :???: ) ואם אין איזה הונדה\טנדר סובארו\מאזדה\כל טנדר מסוג שהוא... להמשיך...

העניין עם האוכלוסיה הזו - שבגלל בעית כתובות (אין להם כתובות מסודרות, לרוב!) לא ניתן לאתר אותם ולתת להם את הדו"ח, שלא לדבר על לעצור אותם...

במקרה יש לי חבר שנמצא במג"ב ב"ש שעיקר תפקידה לטפל בהם... והוא פשוט אומר לי את זה בתור עובדה - 90% לא עוצרים לבדיקות שיגרתיות... זה פשוט מסתיים במרדף\תאונה\בריחה\מעצר.

אז מחסום רכבת לא יעזור פה... אלא רק יד חזקה נגדם...

בנוגע לבאמפרים - עם כל הצער שבדבר... הפתרון לנושא הוא אכיפה של נושא הפיקוח על מבנה\גובה\רוחב\סימון הבאמפר... ולדעתי זה יפתור את כל הבעיות עם הנושא...

שיהיה בכיף!

פורסם
כמו שאמרתי , יש חוק - צריך רק להציק לעירייה/רשות מקומית שתאכוף אותו.

וכשאני חושב על זה - זה בטח משעשע להגיע לבאמפר עם ה-F שלך בהפתעה.

מגיעים - בום . מכה , כל הרכב מזדעזע , קפיצה למעלה , הפנסים נפתחים ,הרכב יורד ,הפנסים נשארים למעלה , כל מי שמגיע מולך בטוח שאתה מהבהב לו ומברך אותך באצבע משולשת... :lol:

"מגיעים - בום . מכה , כל הרכב מזדעזע , קפיצה למעלה , הפנסים נפתחים ,הרכב יורד ,הפנסים נשארים למעלה , כל מי שמגיע מולך בטוח שאתה מהבהב לו ומברך אותך באצבע משולשת..."

המצב הזה קורה גם כשאין הפתעה :)

פורסם
העניין עם האוכלוסיה הזו - שבגלל בעית כתובות (אין להם כתובות מסודרות, לרוב!) לא ניתן לאתר אותם ולתת להם את הדו"ח, שלא לדבר על לעצור אותם...

במקרה יש לי חבר שנמצא במג"ב ב"ש שעיקר תפקידה לטפל בהם... והוא פשוט אומר לי את זה בתור עובדה - 90% לא עוצרים לבדיקות שיגרתיות... זה פשוט מסתיים במרדף\תאונה\בריחה\מעצר.

אז מחסום רכבת לא יעזור פה... אלא רק יד חזקה נגדם...

מכיר וולקן? מכיר מצלמת רמזור? יש מספיק דימיון כדי לשלב את שניהם?

יפה... 2 בעיות ניפטרו (:wink: ) גם לא צריך לשלוח דו"ח (חיסכון אדיר!!! לאור המצב שלא מוצאים את כתובת המגורים) דבר שני, אותו אחד לא יעשה את זה שוב :wink:

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
מכיר וולקן? מכיר מצלמת רמזור? יש מספיק דימיון כדי לשלב את שניהם?

גילי

אתה לא מתכוון לסיטרואן, נכון...?

dirty old man

need love too

• תוכן חדש...