Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מסכים עם הפסקה האחרונה של השואלת.

מעבר לחצי שנה הקרובה לא ברור מה יהיה לגבי מקום עבודה, כמות הנסיעות ותנאי העבודה החדשה ( בנושא הרכב ). לכן לדעתי אין טעם להחזיר את הרכב הנוכחי ולשלם 3000 קנס ( זה בערך הסכום המירבי שאפשר לחסוך במעבר לרכב חסכוני ביותר - דיזל/ היברידי ).

אין טעם לרכוש רכב חדש במסלול כזה או אחר כי קיים סיכוי טוב לרכב ליסינג גם בהמשך ( ובכמות הזאת של נסיעות רכב ליסינג מעבודה משתלם ).

בעוד חצי שנה, כאשר יהיה ברור מה קורה בנושא תעסוקה, נסועה, אפשרות כלכלית להתחייב לעסקה יקרה, תחזרי לכאן להמשך התייעצות . בנתיים תדאגי לכיסוי ביטוחי לרכב הנוכחי ותבררי מה קורה בסיום, שלא יהיו הפתעות כספיות בהחזרת הרכב (בגלל חריגה של קילומטראז', נזקים קוסמטיים ).

להחזיר רכב ולשלם קנס תוכלי גם בעוד חצי שנה.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
הבעיה בליסינג המימוני היא שבהחזרה את אמורה להחזיר רכב בשווי מסוים. השאלה היא מה קורה אם הרכב ספג נזק - החל משריטת מפתח וכלה התאונה עם פגיעת שלדה. אמנם את מבוטחת, אבל בסופו של דבר החברה עלולה לחייב אותך על כל מיני דברים לא צפויים.

חלק מהרעיון של הליסינג המימוני הוא לקשור אותך לספק מסויים כך שתגלגלי מרכב לרכב אתל אותו ספק, כלומר תזדכי על רכב ותרכשי חדש דרכם כאשר הרכב המוחזר מכסה חלק מהתשלום, וחוזר חלילה. אני לא אוהב להיות קשור בצורה כזו.

לגבי רכב הליסינג הקיים - אני מבין שהוא לא רכב הליסינג הראשון שלך. האם בהחזרות קודמות לא ראית כעבור חודש-חודשיים חיוב מזור במשכורת? דוגמא אישית שלי - לפני קצת פחות מ-3 שנים אשתי החזירה את רכב הליסינג האחרון שלה לאחר סיום החוזה (שינתה תפקיד ובתפקיד החדש לא זכאית לרכב). כעבור חודש היה חיוב בשכר של כ-3000 ש"ח, מסתבר שהחברה מצאה כל מיני פגיעות קטנות וחייבה בסכומים הזויים.

לגבי הוצאות בלתי צפויות - זה הדבר הכי צפוי עם רכב. תקלה שאינה כלולה באחריות, תאונה וצורך בתשלום השתתות עצמית (ואבדן הנחת העדר תביעות משך 3 השנים הבאות), צמיג שנקרע ומצריך החלפת זוג או רביעיה, מצבר שנגמר - כל אלה הוצאות שצריך להכניס לתחשיב החזקת רכב. אני לא יודע בת כמה את ומה ניסיונך בנהיגה, אבל תחשיב בסיסי של עלויות החזקת רכב צריך להיות 1500-2000 ש"ח לשנה לרישוי, 3000-7000 לביטוח, 10000-20000 ש"ח לירידת ערך (כסף שעלייך לחסוך לקראת החלפת הרכב בעוד כמה שנים), 15000 ש"ח דלק (לפי 30000 ק"מ, 12 קמ"ל ו-6 ש"ח לליטר) 1000-2000 ש"ח לטיפולים שוטפים ותיקונים וכמובן משהו על חניה, אולי טיפוח הרכב. ברכב ליסינג שלושת הסעיפים הראשונים כלולים בעלות החודשית שאת משלמת לחברת הליסינג, בליסינג מימוני ירידת הערך מתבטאת בהפרש בין ערך הרכב ברכישה לערכו כאשר את מחזיקה אותו.

עריכה: עניין נוסף שמטריד אותי הוא העובדה שאינך עובדת. הבנק (או חברת המימון) לא יאהבו זאת, ואת עלולה למצוא עצבך במצב בו הבנק לא מאשר לך הלואה, או מאשר אותה בריבית גבוהה המבטאת את הסיכון לאי פרעון ההלוואה. לפני שאת נכנסת להרפתקה בדקי את מצבך מבחינת אפשרות קבלת מימון, ואיזה היקף של מימון יאושר לך בתנאים סבירים.

החזרתי מספר רכבים (עד הרכב האחרון לקחתי רכבים לא חדשים, אוף המרפי הזה) ואף פעם לא חייבו אותי.

אבל, וזה אבל גדול, החזרתי למחלקת הרכב ולא לחברה.

אני מניחה שמחלקת הרכב דאגה לסגור את העניינים עם חברת הליסינג.

פה מדובר באדם הקטן מול חברת ליסינג...

תודה על פירוט החישוב. רשמתי לעצמי.

פורסם
אני מסכים עם הפסקה האחרונה של השואלת.

מעבר לחצי שנה הקרובה לא ברור מה יהיה לגבי מקום עבודה, כמות הנסיעות ותנאי העבודה החדשה ( בנושא הרכב ). לכן לדעתי אין טעם להחזיר את הרכב הנוכחי ולשלם 3000 קנס ( זה בערך הסכום המירבי שאפשר לחסוך במעבר לרכב חסכוני ביותר - דיזל/ היברידי ).

אין טעם לרכוש רכב חדש במסלול כזה או אחר כי קיים סיכוי טוב לרכב ליסינג גם בהמשך ( ובכמות הזאת של נסיעות רכב ליסינג מעבודה משתלם ).

בעוד חצי שנה, כאשר יהיה ברור מה קורה בנושא תעסוקה, נסועה, אפשרות כלכלית להתחייב לעסקה יקרה, תחזרי לכאן להמשך התייעצות . בנתיים תדאגי לכיסוי ביטוחי לרכב הנוכחי ותבררי מה קורה בסיום, שלא יהיו הפתעות כספיות בהחזרת הרכב (בגלל חריגה של קילומטראז', נזקים קוסמטיים ).

להחזיר רכב ולשלם קנס תוכלי גם בעוד חצי שנה.

זו גם המסקנה שאני מגיעה אליה ככל שאני קוראת את התגובות בשרשור.

אני מכינה לעצמי רשימת שאלות לקראת הפגישה עם אנשי הליסינג וזה מה שיש כרגע:

1. הגבלת קילומטרז' ומה קורה אם חורגים מההגבלה

2. ביטוח מקיף

האם ניתן להרחיב לביטוח מקיף?

מה קורה בתרחישים של תאונה/אסון טבע/אירוע ביטחוני/נזק שנגרם על ידי/תקלה שלא כלולה באחראיות

3. מה קורה בהחזרת הרכב? האם יכולים לחייב אותי על משהו?

4. טיפולים וטסט

לוודא שהם הטיפולים על חשבונם ולוודא היכן ניתן לבצע את הטיפולים

5. ביטוח שמשות

6. צמיגים - האם כלול

7. שירות דרך - האם כלול

8. רכב חלופי - האם כלול

אשמח לשמוע מה עוד חסר ברשימה...

פורסם

הערה קטנה: הטיפול תמיד על חשבונך. יכול להתבטא במוסך או בתשלום החודשי לחברת הליסינג.

לגבי צמיגים - מקובל שרביעיה אחת של צמיגים כלולה במחיר הליסינג ל-3 שנים, וגם מצבר אחד. בדרך כלל מסופקים צמיגים זולים, חפשי בפורום את המונח "צמיגים סיניים" ותביני מה הבעיה. בכל מקרה, צריך לודא מול החברה. תיקון תקרים - על חשבונך.

ארוע בטחוני מכוסה על ידי מס רכוש, לא על ידי ביטוח. אבל תביאי בחשבון שבעל הרכב הוא חברת הליסינג, לא את - כך שההתחשבנות ביניהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא הבנתי בשביל מה ביטוח מקיף? מה זה נותן?

צד ג׳ וחובה מכסה נזקי גוף חס ושלום ונזקים לצד ג׳. ביטוח מקיף מכסה רק את הרכב עצמו והרי הוא לא שלך אלא של חברת הליסינג, שהם יבקשו מקסימום 1000 שקל בלבד, כן גם אם הרכב פשוט נגנב (שם לרוב אין אפילו השתתפות עצמית בכלל).

ברוב החברות ה1000 שקל השתתפות זה לכל מוקד נזק כך שזה יכול להגיע גם ל4 אלף שקל (לרוב זה מוגבל ל4 מוקדי נזק).

שאר הסעיפים כגון רכב חילופי, שמשות, שירות דרך זה בהתאם לחוזה וזה נתון למיקוח.

תקלות שאינן באחריות יצרן אני ישמח לדעת אם יכול להיות כזה דבר בכלל?

דבר מאוד חשוב לבדוק זה נושא אחריות יצרן, נוצר מצב הזוי של עסקה ל3 שנים ואחריות יצרן רק לשנתיים בלבד, ובכזה מקרה בשנה השלישית עם הולך הגיר למשל בDSG נוצר חור עצום בכיס שאף אחד לא משתתף בו!

פורסם

אליהו שבת - לנושא הביטוח התיחחסתי בהודעתי הראשונה, קרוב לודאי שמדובר בכיסוי הניתן על ידיחברת הליסינג עצמה ולא על ידי חברת ביטוח.

תקלות שאינן באחריות יצרן יכולות להתרחש. למשל - כתוצאה ממילוי דלק לא נכון. אלה בדרך כלל באחריות הקונה\חוכר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חוץ מלשאול את חברת הליסינג לכמה זמן האחראיות, איפה עוד ניתן לבדוק את זה?

האם ספר הרכב מציין את זה? אולי רשיון רכב?

פורסם
"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
  • תוכן חדש...