Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ההפסד עלות רכב 20000 ש״ח זה מחיר ה 307 אם אמכור אותה היום, ואם לא אמכור אותה, לא אמכור בכלל. לכן זה סוג של הפסד. שיערתי שאמכור ב 20000. מצבה ממש טוב.

סכום ירידת הערך במאזדה הוא לשנה. ה 20000 זה קבוע. הוא גם התווסף לסכום של המאזדה או הליסינג, מאחר והרכישה שם תתחיל עם פלוס 20000 לאחר מכירת ה 307.

אגב, הנה המחירים שקיבלתי מאוויס, למי שגם מתעניין:

https://www.dropbox.com/s/2tx61pflkqcidvf/Screenshot%202016-06-01%2016.22.32.png?dl=0

פורסם

הפג'ו לא תימכר לדעתי ב20,000 אלא בהרבה פחות(מקבילות לשלך עם קילומטרז שהוא חצי מתומחרות באיזור),

וזה לא רכב עם שוק של קונים לכן לדעתי במצב הקיים אתה מדבר על במזל למכור ב15K ולכן כלכלית(ללא התחשבות בימי עבודה שאתה מפסיד על תקלות וכו') היא משתלמת בנתונים היבשים.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

החישוב שלך לא מובן כלל.

האם החישוב הא עבור שנה אחת ואז מוכפל ב-3 שנים? (בקשר למאזדה 3) כי אם כן הוא לא יוצא מדוייק למה שכתבת.

כמו כן מה זה ה-800? אני מניח שזו לא עלות הדלק לשנה. לחודש אולי?

בכול מקרה תן לי לתקן לך - חישוב חודשי עבור מאזדה 3 2014 ל-3 שנים

ירידת ערך ריאלית: 40 אלף שקל.

דלק: זהה פחות או יותר לפיז'ו

ביטוח : 12 אלף

טיפולים: 5-6 אלף שקל

טסט- כמו הפיז'ו

חישוב חודשי עבור הפרמטרים השונים : 1600 שקל

פיזו שברשותך:

ירידת ערך - 10 אלף - אם היא לא במצב חיצוני גרוע או קילומטראז מעל 200 אלף, אין שום סיבה שהיא לא תימכר ב-10 אלף

ביטוח: 8100

טיפולים: נגיד והלך לך הגיר, התפגר לגמרי. - טיפולם של רכב מעט ישן+ גיר שהתפגר- 12 אלף שקל

הוצאה חודשית: 840 שקל

פורסם

כל הערכים שם הם לשנה, ומוכפלים ב 3 בסכום הסופי. לא חושב שחרגתי מהנתונים שלך. אמרת ביטוח 12. אמרתי ביטוח 4 לשנה. אמרת טיפולים 5-6, אמרתי טיפולים אלפיים. הדלק הוא 800 לחודש. לך יצא 1600 לי יצא 1750. מספיק קרוב. תודה על האישוש.

לגבי הפיג׳ו, אם היית רואה, השרשור התחיל מהדילמה האם להשאיר את הפיג׳ו אצלי עד המוות שלה או למכור כעת ולהתקדם. לכן לא החשבתי 10000 ש״ח ירידת ערך אלא התייחסתי לזה כאילו הערך שלה היום (20k נניח) הוא גם סוג של הפסד אם לא אמכור אותה כרגע.

פורסם

רק בעולם הפוך ירידת הערך של הפז'ו הזקנה גבוהה מזו של מאזדה 3 צעירה יותר. לא נכנסתי לפרטים אבל חד משמעית יש לך שם טעות מאסיבית.

במצבך ושיקוליך ולאור מצבה של הפז'ו אני מייעץ לך להשאר איתה. כמובן שאין ודאות, כי רכב ישן לעיתים מאכזב ולעיתים מפתיע לטובה, אבל סביר שהחלפה תעלה יותר.

אם וכאשר יגיע השלב בו תחזוקת הפז'ו תאכזב אז שקול עמדתך בשנית.

לדעתי סביר שיש לך עוד כמה שנים סבירות וכלכליות איתה

פורסם (נערך)

אוכל לפשט לך את החישוב.

נגיד שדלק, ביטוח ואגרת רישוי זהים.

מה ששונה הוא הטיפולים היקרים יותר ב 307 (רק השנה הוצאתי 8000 ש״ח עליה), וההבדלים בירידת ערך. אמנם הפיג׳ו לא תרד בערכה כמו מאזדה 3 שנת 2014, אבל משהו אחד כן יאבד וזה האפשרות למכור אותה ב 15-20k כמו שאפשר היום. כלומר, שאם אני מחליף אותה, אני מוריד בחישובים 15-20k מירידת הערך המצטברת של המאזדה 3. כך אם מאזדה אמורה לאבד 40k ב 3 שנים, זה בעצם יוצא 20-25k. וכך אם תחלק 20-25k ב 3 שנים תקבל כבר שמאזדה 3 תעלה כ 550-700 ש״ח יותר בכל חודש מה 307. לזה תוריד טיפולים יקרים יותר ב 307, נגיד 2000 בשנה למאזדה ו 4000 בשנה לפיג׳ו (ואני לארג׳ כאמור, כי רק השנה הוצאתי 8000.), תקבל שההפרש בין מאזדה 3 ל 307 הוא 400-550 ש״ח בחודש. וזה אם היו תיקונים רק ב 4000 בשנה לפיג׳ו. כל 1000 יותר בשנה יוריד עוד כ 100 ש״ח מההפרש (רק ההילוכים הארורים ב 307 עלולים לעלות לבדם 6k אם אצטרך לשפץ בעתיד).

החשבון כמובן רלוונטי רק אלי ולמצב שלי. אני לא טוען שאם תשווה בין השניים זה יהיה ההבדל, אלא שבמצב שלי זה יוצא כך.

עכשיו תגיד לי אתה: אם בסכום של 400-500 ש״ח בחודש היית יכול לעבור מפיג׳ו 307 מזדקנת למאזדה 3 ספיריט שנת 2014, לא היית עובר? לפני שחישבתי את הדברים כך, הייתי בטוח שמדובר בהוצאה הרבה הרבה יותר רצינית.

עריכה אחרונה על ידי xena
פורסם
כל הערכים שם הם לשנה, ומוכפלים ב 3 בסכום הסופי. לא חושב שחרגתי מהנתונים שלך. אמרת ביטוח 12. אמרתי ביטוח 4 לשנה. אמרת טיפולים 5-6, אמרתי טיפולים אלפיים. הדלק הוא 800 לחודש. לך יצא 1600 לי יצא 1750. מספיק קרוב. תודה על האישוש.

לגבי הפיג׳ו, אם היית רואה, השרשור התחיל מהדילמה האם להשאיר את הפיג׳ו אצלי עד המוות שלה או למכור כעת ולהתקדם. לכן לא החשבתי 10000 ש״ח ירידת ערך אלא התייחסתי לזה כאילו הערך שלה היום (20k נניח) הוא גם סוג של הפסד אם לא אמכור אותה כרגע.

לא.

החישוב שלך מוטעה לגמרי. בהנחה שמה שרשמת נכון לשנה והדלק נכון לחודש אז החישוב צריך להיות 82,800 ל-3 שנים או 2300 לחודש. והירידת ערך הסבירה למאזדה היא 40 אלף ל-3 שנים ולא 30 אלף כמו שחישבת.

וגם מה זה בדיוק "עד המוות של הפיז'ו" ? האם היא תמות עוד 3 שנים ? הא אתה מתכוון לזרוק אותה מהצוק בעוד 3 שנים? במידה והתשובה היא לא, אז כול החישוב הזה לא רלוונטי כלל(לא מבחינת התקופה ולא מבחינת ירידת הערך)

פורסם

גם אם אני מחשב ירידת ערך שנתית של 15% אני עדיין לא מגיע ל 40k. לא ברור למה 40K. אבל גם אם כן, ראה חישוב בהודעה קודמת שלי גם בהתייחס ל 40k. עדיין לא ברור לי היכן הטעות שלי כל כך חמורה. לא מתיימר לדייק על השקל, אבל מה שמתברר לי שהעלות הרצינית של הרכב היא בדלק, בביטוח ובאגרת רישוי (בערך 1500 ש״ח בחודש, אם מתייחסים ל 800 ש״ח דלק בחודש). דווקא עלות הרכב (אם מחשבים רק ירידת ערך) היא לא העסק הרציני פה. בין 300 ל 700 ש״ח (הנה נתתי טווח מספיק גדול). זה עדיין לא מתקרב לעלויות האחזקה.

פורסם

בוא נפשט את זה, כי עושה רושם שאנחנו לא מבינים אחד את השני,ונסמן את ההוצאות הוודאיות בקירוב, ואת מהשלא בטוח נסמן ב-X:

מאזדה 3 2014-

ירידת ערך 40 אלף(אתה מוזמן לראות בכמה נסחרת מאזדה 3 ספיריט 2011 לשם אומדן)

ביטוח- 12 אלף(כניראה שהרבה יותר- כנס ל-WOBI לקבלת אומדן)

טסט- 4500 שקל

דלק - 28.8 אלף

טיפולים ותקלות- X

סה"כ לחודש: 2370 + X

פיזו 307:

ירידת ערך : 10 אלף

ביטוח: 8100 שקל

טסט: 3600 שקל

דלק : 28.8 אלף שקל

טיפולים ותקלות -X

ס"כ לחודש- 1402 + X

הפער בניהם הוא 1000 שק לחודש . האם אתה באמת חושב שהפיז'ו תעלה לך באחזקה את הפער הזה? האם אתה כול כך משוכנע שלא תצטרך לעשות שם דבר במאזדה חוץ מטיפלים שוטפים? ( שאגב ממש לא זולים למאזדה ספיריט, כול שכן במורשה)

אם אתה כול כך בטוח בכך שהפיזו היא נבלה סרוחה, והמזדה תצדיק את המוניטין שלה? אחלה, אבל תהיה מציאותי .

אבא שלי נסע על כזאת 30 אלף בשנה, טיפל בה לפי מצבי רוח, והחוץ מהגיר לא יכול להגיד שהיא הייתה בעייתית במשהו.

פורסם

בוא נאמר שאני מוכן לקבל את התיקונים שלך. עדיין עוד 1000 ש"ח למאזדה זה הרבה פחות ממה שחשבתי. תודה. אקח את המספרים שלך בחשבון בשיקולים שלי.

פורסם (נערך)

אגב, רק כי ביקשת, בדקתי מחירי מאזדה 3 ספיריט שנת 2011. נסחרת באזור ה 70k. בהנחה שהיא נמכרה אז גם ב 140k חדשה, ובהנחה שאחרי שנתיים קרה לה מה שקרה לספיריט שנת 2014 כיום, אתה טועה ובגדול. היום 2014 נסחרת ב 100k פלוס מינוס. יותר מינוס. נגיד 100k. כלומר, בשנתיים היא איבדה 40k, ובשלוש שנים הבאות היא צפויה לאבד עוד 30k, בדיוק כמו שניחשתי.

ואם תשאל אותי, סביר שלא יקרה לה מה שקרה לקודמת שכן מדובר ברכב הרבה יותר רציני. אבל גם אם כן, זה 30k ולא 40k.

ואם ביטוח מקיף יעלה יותר מ 4500 ש״ח כמו שאתה אומר, אעשה צד ג׳ ב 2000 ש״ח.

אתה עדיין טוען שהחשבון שלי לא נכון? כי בזכותך עוד עשוי לצאת פחות ממה שחשבתי 8)

מאזדה 3 2014-

ירידת ערך 30 אלף

ביטוח- 6500 אלף

טסט- 4500 שקל

דלק - 28.8 אלף

מכירת 307 - 20000 ש״ח

טיפולים ותקלות- X

חודשי: 1380 ש״ח+X

ובתסריט גרוע יותר...

מאזדה 3 2014-

ירידת ערך 35 אלף

ביטוח- 15000 אלף

טסט- 4500 שקל

דלק - 28.8 אלף

מכירת 307 - 15000 ש״ח

טיפולים ותקלות- X

חודשי: 1900 ש״ח+X

זה עדיין 500 ש״ח מעל ה 307.

עריכה אחרונה על ידי xena
פורסם

מה שכתוב בYAD2 זה לא המחיר הסופי,

השאלה היא כמה מתוכן מצליחות להימכר קרוב למחיר הזה,

בגלל שהמאזדה מוצפת בליסינג(נכון שקצת פחות בדור האחרון אבל עדיין אחוז יפה מגיע מהליסינג) הערך שלהן יורד.

ביטוח צד ג' על אוטו ששווה כמעט 100K זה אומר שאם קרתה תאונת דרכים שמשביתה את הרכב באשמתך(יכול לקרות לכל אחד) זרקת לפח 100K שקל,אתה מוכן לקחת סיכון גבוהה כ"כ? לא יכאב לך? לכן לקחת רכב בעלות כזאת ללא ביטוח מקיף זה לא אופציה.

האם הזמן שלך יקר לך? הוא שווה לך כסף? הזמן שאתה עלול למצוא את עצמך במוסך עם רכב ישן? אם כן, אולי משתלם לך להחליף לרכב חדש(לא בהכרח מאזדה 3), אצלי התשובה הייתה כן ללא ספק ולכן אוטומטית הייתי מוכן להפסיד כסף ולקנות מכונית חדשה ולא לתחזק ישנה.

אם מבחינתך זה זמן שהוא סביר להפסיד - כלכלית יש סיכוי שהרכב הישן ישתלם יותר.

פורסם

הזמן שלי יקר בהחלט. מוסכים צורכים ממני זמן יקר וכוחות נפשיים שאני מוכן לשלם לדלג עליהם. אחרי מחקר שוק מקיף, המאזדה 3 תפסה אותי כרכב ששווה לשלם עבורו. ממש התאהבתי בו. אבל אשמח לשמוע מה הכיוונים שאתה חשבת עליהם ועל מה בסוף הלכת.

פורסם

החלפת רכב זה גם מאוד רגשי - ואם אהבת את המאזדה 3 וכבר אתה מוציא סכום כסף על אוטו חדש, תיקח את האחד שהכי תאהב!

כלכלית נטו?

לדעתי הכי משתלם לקחת רכב ששחוט בשוק הליסינג ומוצף בשוק בצורה שקשה למכור אותו כפרטי(יונדאי I35 או קיה פורטה לדוגמא) בן שנתיים וחצי-שלוש,

ככה קנית בזול וניצלת את רוב הירידת ערך ולמכור בעוד 3-4 שנים ההפרשים של ההפסד יהיו לא רלוונטים.

אבל שוב, דעתי? אתה מוציא כסף על רכב - אתה אוהב את המאזדה 3? אז היא תעלה לך עוד 10K? תהנה מהרכב שאתה משקיע בו!(עיניין שבסופו רגשי יותר מאשר מעשי).

רק תיקח ביטוח מקיף! לא שווה להפסיד פה כ"כ הרבה כסף.

• תוכן חדש...