Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מיצובישי כריזמה שנת 2002... זה פשוט חיה של אוטו

בוא נגזים, למה לא.

מעניין מה יקרה אם תנהג באוטו מהיר באמת. אתה יודע מה? לא מהיר באמת. סתם משפחתית סבירה כמו גולף/אוקטביה 150, למשל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 162
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הכריזמה לא יפנית. היא יוצרה בהולנד בשיתוף עם וולוו וחולקת את הריצפה עם וולוו S40

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ישראל היתה המדינה היחידה בעולם בה נמכרה הכריזמה עם מנוע 1.6 בעל 113 כ"ס.

במקור, היתה הכריזמה אמורה היתה להיות משווקת עם מנוע 1.6 בעל 90 כ,ס, אולם בכלמוביל חששו שההספק הנמוך יחסית ירחיק קונים פוטנציאליים, ולכן לחצו על הנהלת מיצובישי להתקין את מנוע הסופר לאנסר.

המנוע אמנם היה חזק יחסית, אולם בשל משקלה הכבד יחסית של הכריזמה והמומנט הדל, המכונית לא נסעה טוב.

גם איכות הגימור שלה היתה נמוכה יחסית למקובל ביפניות בנות תקופתה, ולאחר תקופת התלהבות קצרה דעכו המכירות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
ישראל היתה המדינה היחידה בעולם בה נמכרה הכריזמה עם מנוע 1.6 בעל 113 כ"ס.

במקור, היתה הכריזמה אמורה היתה להיות משווקת עם מנוע 1.6 בעל 90 כ,ס, אולם בכלמוביל חששו שההספק הנמוך יחסית ירחיק קונים פוטנציאליים, ולכן לחצו על הנהלת מיצובישי להתקין את מנוע הסופר לאנסר.

המנוע אמנם היה חזק יחסית, אולם בשל משקלה הכבד יחסית של הכריזמה והמומנט הדל, המכונית לא נסעה טוב.

גם איכות הגימור שלה היתה נמוכה יחסית למקובל ביפניות בנות תקופתה, ולאחר תקופת התלהבות קצרה דעכו המכירות.

אז עם ה90 כ״ס המצב כנראה היה יותר גרוע,לא?

פורסם

בחו"ל היא שווקה בעיקר עם מנוע 1.8 GDI

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני לא חושב שזה היה כל כך שונה מלנסר שבאה אחר כך עם 98 כ"ס.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני משער שאנשים לא קנו את הרכב הזה בגלל הביצועים המטורפים אלא בגלל הפשטות והאמינות. זה סוג של קורולה תחליפי כזה.

בכל אופן, רואים שזה סוס עבודה. אין כיסוי פלסטיק לקישוט על המנוע, רואים איפה כל דבר ויש מדיד לשמן גיר שזה בכלל טירוף.

תוריד את הטאסות למראה המושלם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אני משער שאנשים לא קנו את הרכב הזה בגלל הביצועים המטורפים

אבל איזה בונוס קיבלו, אה?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אני משער שאנשים לא קנו את הרכב הזה בגלל הביצועים המטורפים אלא בגלל הפשטות והאמינות. זה סוג של קורולה תחליפי כזה.

בכל אופן, רואים שזה סוס עבודה. אין כיסוי פלסטיק לקישוט על המנוע, רואים איפה כל דבר ויש מדיד לשמן גיר שזה בכלל טירוף.

שמתי לב שאתה מכנסי הרבה פעמים את הקורולה במשפטים שלך, אתה רוצה לספר לי משהו?אני לא רוצה להפוך אנשים לאובססיבים.:lol:

דרך אגב, הזכרת לי משהו שאמנם אמרת בציניות אבל עדיין... כשאני למשל פותח את המכסה מנוע של יונדאי I20 הכל באמת פשוט, ברור לעין, מרווח ונראה כאילו העבודה קלה ביותר לטיפול. ברכבים הישנים דווקא זה נראה הפוך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לא יודע, לא מספיק משעמם לי בחיים כדי להסתכל במנוע של I20 :wink:

זה לא בציניות, ברכבים ישנים פשוטים תא המנוע הרבה יותר נח לעבודה ואין בו כל מיני קישוטים ושטויות.

מה איתך, חייה של אוטו!

animals-mot-engine_problem-car_engine-garage-shop-rskn31_low.jpg

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
בגלל אושריקו

פורסם

קיבלו משהו. ביצועים במה שהם קיבלו, לא היה.

כל משפחתית יפנית היא קורולה או סיויק מקורי או תחליפי. לפעמים הן אפילו מנסות לחקות אחת את השניה (סיויק 02-06 הייתה הקורולה של הונדה).

באשר למדיד שמן גיר, אני יודע שכמעט לכל רכב עם גיר אוטומטי יש כזה (חוץ מאלה שמנסים להיות מיוחדים. בחמישה מתוך שישה מרכבים שהיו לי, היה כזה (השישי היה ידני). לא שזה עזר לי - אם הולך גיר, הולך גיר, מדיד או לא.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש רכבים שאין להם אפילו מדיד לשמן מנוע.

פורסם
כמה ק'מ עבר הרכב? מת לדעת.

198,390

כרגע חסרה אחת, אני תוהה אם לחפש בהזדמנות בפירוקיה עוד אחת או להוריד את ה3 בשביל "המראה המוזנח". מממ.

באשר למדיד שמן גיר, אני יודע שכמעט לכל רכב עם גיר אוטומטי יש כזה (חוץ מאלה שמנסים להיות מיוחדים. בחמישה מתוך שישה מרכבים שהיו לי, היה כזה (השישי היה ידני). לא שזה עזר לי - אם הולך גיר, הולך גיר, מדיד או לא.

אצל VW יש תיבה מרושעת כזאת שנקראת 01M, אין שום מדיד, צריך להתחבר עם תוכנה ייעודית כדי לבדוק מפלס, החלפת שמן מתבצעת מתחת לרכב עם משאבה, גאון מי שתכנן את זה.

יותר קל להחליף רכב.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תוכן חדש...