Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מדבר על פסי הרעדה בשוליים שקיימים במספר כבישים מאד מאד נמוך בארץ, ושגורמים לכל הרכב לרעוד כשאחד הגלגלים עולה על השוליים.

היו בשנים האחרונות הרבה הרוגים בתאונות שאירעו על השוליים,

יצא לי לראות סרטונים מארה"ב ואירופה ושם זה די נפוץ בהרבה כבישים.

פורסם

לא יודע מה הקושי הטכנולוגי ומה מחיר הסימון המרעיד.

יש הבדל משמעותי בין כבישי ישראל לכבישי אירופה (לא יודע לגי ארה"ב) - בישראל מקובלים שוליים רחבים, שבאירופה כמעט לא קיימים, וסטיה מהמידעה כדי 20 ס"מ כבר מורידה את הגלגלים הימניים לצמחיה ולאחיזה שןומה מהותית מזו של הכביש, בניגוד לישראל שבה בד"כ יש שוליים סלולים של לפחות כמה עשרות ס"מ ובד"כ (חוץ מכבישים ישנים מאד בהרים) ברוחב של רכב שלם, כך שהסטיה לשוליים פחות מסוכנת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
יש הבדל משמעותי בין כבישי ישראל לכבישי אירופה (לא יודע לגבי ארה"ב)

בארצות הברית זה תלוי מאוד במדינה, אבל באופן כללי - עוד יותר גרוע. יש שימוש נרחב בבטון ובשיטות סלילה שגורמות לבעיות שלא רואים כמעט בארץ כמו קוליסים, "הזעת" זפת מהכביש ועוד.

כמו כן, בכביש הפתוח במקרים רבים מאוד אין גדר בטחון וגם בין המסלולים יש לרוב שטח הפרדה (כמו כביש 6) ולא גדר, שנמצא במחקרים כאפקטיבית יותר.

בארצות הברית הדגש הוא שהתנועה תזרום, גם אם זה על מחיר תחזוקה שוטפת במועדה, כך שהטענות והמענות של פותח השרשור מצטיירות באור מעט נרגן.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בארצות הברית הדגש הוא שהתנועה תזרום, גם אם זה על מחיר תחזוקה שוטפת במועדה, כך שהטענות והמענות של פותח השרשור מצטיירות באור מעט נרגן.

במיוחד לאור העובדה שמדובר בפיתוח ישראלי..

פורסם

מרטינס - להבנתי הסימון המרעיד נועד למנוע תאונות מהסוג של ירידת הרכב לשולים והתהפכותו שם, או תאונה כתוצאה מסטיה (שמאלה) חזקה לתיקון הירידה מהכביש.

הסיפור של הולכי רגל בשוליים בעייתי ביותר. מקומם של הולכי רגל אינו בסמוך לכביש בין עירוני - והבעיה היא שאותם "ספורטאים" צועדים, רצים ורוכבים בסמוך לכביש ולעתים קרובות אפילו עליו. אני נתקל בלא מעט הולכי רגל לצידי כביש מהיר (22), ובחיפה עצמה ב"ספורטאים" שרצים על הכביש למרות שיש להם מדרכה ברוחב 2-3 מ', ואכיפה - אין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עד כמה שידוע לי הסימון הזה נועד להעיר נהג מנקר אז הגיוני שיעשו סימון כזה בעיקר בכבישים בעלי פוטנציאל הירדמות גבוה (תנועה דלילה יחסית, כביש ארוך ויחסית ישר)

ואכן (לפחות עד כמה שזכור לי) יש סימונים כאלה בכביש 90 ואני חושב שגם בכביש 40, לגבי שאר הארץ לא יודע, מזמן לא יצא לי לנהוג בכבישים הבינעירוניים באיזורי הצפון אך בעקרון הכבישים שם הרבה פחות ישרים ומשעממים מכביש הערבה וגם ככה המרחקים שם לא כאלה גדולים.

האמת שמעניין יהיה לראות סטטיסטיקות לגבי תאונות ירידה מהכביש כתוצאה מעייפות, למרות שכנראה מי שזה קורה לו לרוב לא יודה שזה מעייפות אלא יגיד שאיזה גמל או חזיר בר חצה לו את הכביש

פורסם
הנתונים האלה נשמרים אצל הרשויות, איך כל כך גישה מסודרת אליהם.

מה שהצלחתי למצא זה שב 2010 נפגעו 30 איש על השוליים.

צריך לבדוק כמה הרוגים הם כתוצאה מירידה לא מכוונת לשוליים.

והעלות?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

למה אתה חושב שלא מיישמים?

בחלקים של כביש 6 בוצעו מגרעות לרוחב הסימון באספלט בירידה לשוליים וגם בכביש 2 יצא לי להרגיש כאלו.

פורסם

המחיר זעום לדעתי לעומת התועלת העצומה.

צבע סמיך, שעוברים לאחר ההתזה שלו עליו עם גלגל משונן.

בגרמניה נתקלתי בסימון מרעיד גם במעבר בין נתיבים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

השוליים הללו נמצאים בדרך כלל בכבישים ארוכים ונועדו למנוע מצב הרדמות, אין להם שום היבט בטחוני מלבד הערת הנהג ברעש וברעידות חזקים, כלומר אם ישנה סטייה של רכב מהנתיב כתוצאה מתאונה או מטעות נהג הם לא יעשו כל הבדל.

פורסם (נערך)
בארצות הברית זה תלוי מאוד במדינה, אבל באופן כללי - עוד יותר גרוע. יש שימוש נרחב בבטון ובשיטות סלילה שגורמות לבעיות שלא רואים כמעט בארץ כמו קוליסים, "הזעת" זפת מהכביש ועוד.

כמו כן, בכביש הפתוח במקרים רבים מאוד אין גדר בטחון וגם בין המסלולים יש לרוב שטח הפרדה (כמו כביש 6) ולא גדר, שנמצא במחקרים כאפקטיבית יותר.

הלוואי והיו בארץ יותר כבישים מבטון,

יש אחד - כביש 3 ושעד היום צוחקים למה לא סללו יותר - כי לא צריך תחזוקה ואין עבודה למע"צ

כבישי בטון טובים בחלק מהפרמטרים לא נדרשים כמעט בתחזוקה כיוון שלא נוצרים בהם גלים, סחיפות כמו באספלט

אז על מה אתה מדבר?

כתבה על תחזוקה

http://www.haaretz.co.il/misc/1.792452

25 שנה מול 8 שנים של אספלט באורך חיים, פחות תאורה, רואים אותו יותר טוב

ואם תחפש בפורום תיקרא עוד למשל כאן

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

פורסם
השוליים הללו נמצאים בדרך כלל בכבישים ארוכים ונועדו למנוע מצב הרדמות, אין להם שום היבט בטחוני מלבד הערת הנהג ברעש וברעידות חזקים, כלומר אם ישנה סטייה של רכב מהנתיב כתוצאה מתאונה או מטעות נהג הם לא יעשו כל הבדל.

ומה עם נהג שמתעסק בטלפון ופוגע בנהג אחר שעצר בשוליים כדי להחליף גלגל?

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תוכן חדש...