Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3856 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב, שואל בשביל חבר:

חבר השכיר רכב רובוטי אבל אין לו הילוך פארקינג או אופציה לשים את ההילוך ב P, אז הוא משך את בלם היד בזמן שחנה ויצא מהרכב, הרכב לאחר מכן התדרדר ופגע ברכב אחר ככל הנראה בלם היד היה דיי גמור.

האם יש כאן עילה לבוא בטענות נגד חברת ההשכרה? נגרם נזק קטן מאוד לרכב שפגעו בו.

איך פועלים במקרה כזה?

Opel Adam S 2017

פורסם

בשיעורי הנהיגה שלי לימדו אותנו שרכב החונה בירידה יש לכוון את גלגליו למדרכה

וכך זה מוגדר בתקנה 74

(ג) נוהג רכב לא יעמידנו, לא יחנהו ולא ישאירנו עומד בדרך בעלת שיפוע אלא לאחר שבלם את גלגליו כראוי; היה רכב מנועי במורד - יטה הנוהג את הגלגלים הקדמיים לאבן השפה או לשפת הכביש הקרובה אליו וישלב אותו בהילוך אחורי, ואם היה בעליה - יטה את הגלגלים הקדמיים לעבר הכביש כשיש בו אבני שפה, או לשפת הכביש אם אין בו אבני שפה, וישלב אותו בהילוך קדמי; ברכב בעל הילוכים אוטומטיים, ישלב הנוהג את הילוך החניה.

[TABLE]

[TR]

[TD][TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD]תק' תשע"ה-2014

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

(ג1) על אף האמור בתקנת משנה (ג), ברכב שיצרנו קבע לגביו הוראות לעניין עמידה וחניה יפעל הנוהג ברכב על פי הוראות היצרן.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

השאלה היא איך זה עובד על רובוטי, אין אפשרות לשים על הילוך ראשון או רוורס.

הרכב נכבה על הילוך אבל בכיבוי והדלקה עובר לניוטרל - מצב ברירת מחדל.

לגבי הגלגלים למדרכה - זה כבר סיפור אחר..

Opel Adam S 2017

פורסם
בוקר טוב, שואל בשביל חבר:

חבר השכיר רכב רובוטי אבל אין לו הילוך פארקינג או אופציה לשים את ההילוך ב P, אז הוא משך את בלם היד בזמן שחנה ויצא מהרכב, הרכב לאחר מכן התדרדר ופגע ברכב אחר ככל הנראה בלם היד היה דיי גמור.

האם יש כאן עילה לבוא בטענות נגד חברת ההשכרה? נגרם נזק קטן מאוד לרכב שפגעו בו.

איך פועלים במקרה כזה?

בלי אישור כלשהו לכך שאכן היתה בעיה ברכב אין הרבה מה לעשות.

במידה והרכב עדיין אצלו שיכנס לכל מוסך שיבדקו את הבעיה בבלם היד ויתנו הצעת מחיר לתיקון.

פורסם
השאלה היא איך זה עובד על רובוטי, אין אפשרות לשים על הילוך ראשון או רוורס.

הרכב נכבה על הילוך אבל בכיבוי והדלקה עובר לניוטרל - מצב ברירת מחדל.

לגבי הגלגלים למדרכה - זה כבר סיפור אחר..

אתה טועה - לפחות בתיבה של פיאט/אלפא רומיאו הרכב מתריע ויזואלית וקולית כל אימת שמתרחש כיבוי מנוע בהילוך סרק.

במילים אחרות: מחשב הרכב יודע שהמצב התקין בעת כיבוי מנוע הוא שיש הילוך משולב.

חברך התרשל.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

היי,

אני זוכר שהיה משפט דומה לפני מספר שנים. הבחור תבע את היבואן כי בלם היד כשל. השופטת חייבה את היבואן לשלם עבור הנזק כי בלם היד אמור להחזיק את האוטו בכל מצב, ללא קשר להילוך, זווית המישור וזוית ההיגוי.

אוהד

פורסם

אם בלם היד אינו מתוח באופן שחורג מהטווח שהגדיר היצרן, יש כאן התרשלות גם מצד חברת ההשכרה. זאת בנוסף למה שישה רשם. העצה של ישה נכונה ומועילה לעתיד.

פורסם
בשיעורי הנהיגה שלי לימדו אותנו שרכב החונה בירידה יש לכוון את גלגליו למדרכה

וכך זה מוגדר בתקנה 74

(ג) נוהג רכב לא יעמידנו, לא יחנהו ולא ישאירנו עומד בדרך בעלת שיפוע אלא לאחר שבלם את גלגליו כראוי; היה רכב מנועי במורד - יטה הנוהג את הגלגלים הקדמיים לאבן השפה או לשפת הכביש הקרובה אליו וישלב אותו בהילוך אחורי, ואם היה בעליה - יטה את הגלגלים הקדמיים לעבר הכביש כשיש בו אבני שפה, או לשפת הכביש אם אין בו אבני שפה, וישלב אותו בהילוך קדמי; ברכב בעל הילוכים אוטומטיים, ישלב הנוהג את הילוך החניה.

[TABLE]

[TR]

[TD]

[TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD]תק' תשע"ה-2014

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

(ג1) על אף האמור בתקנת משנה (ג), ברכב שיצרנו קבע לגביו הוראות לעניין עמידה וחניה יפעל הנוהג ברכב על פי הוראות היצרן.

וכל הכבוד שאתה עוד זוכר אחרי השנתיים שעברו מאז ... :wink:

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
אתה טועה - לפחות בתיבה של פיאט/אלפא רומיאו הרכב מתריע ויזואלית וקולית כל אימת שמתרחש כיבוי מנוע בהילוך סרק.

במילים אחרות: מחשב הרכב יודע שהמצב התקין בעת כיבוי מנוע הוא שיש הילוך משולב.

חברך התרשל.

לא נראה לי שהבנת אותי, הבחור עצר את הרכב כשהוא על הילוך בנסיעה (מוט באמצע = הילוך 1), כיבה את המנוע בצורה רגילה והרים את בלם היד.

הבלם היה חלש מדי ולא תפס את הרכב במישור - הרכב הדרדר לכיוון רכב אחר כמה דק' לאחר שיצא ממנו.

אם תכבה את הרכב (לי יש 500 רובוטית) כשהוא על ניוטרל אז הוא יצפצף - הרכב אמור להכבות כשהוא על הילוך 1 וזה הגיוני לחלוטין, לאחר מכן כשהוא מכובה אפשר להעביר את המוט ל N, לא יודע עד כמה זה יעזור אבל מעולם לא עשיתי זאת, תמיד המוט נשאר באמצע + בלם יד משוך.

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...