Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

S60 מול סופרב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
הוולו בהרבה יותר טובה מהסופרב חוץ ממטען ומרווח אל תתבלבל.

מה הקשר לשטויות שכתבת מקודם?

אגב, מבלי לטעון אחרת ממה שכתבת פה, ספר לנו בבקשה עם איזה דגם של הS60 יש לך נסיון, וגם כמה נסיון יש לך עם הסופרב החדשה?

במבחן שנערך לאחרונה ע״י What Car הבריטי של סופרב החדשה מול מונדיאו (שטרם הגיע לארץ לצערי) מול S60, איזה רכב הגיע לדעתך למקום האחרון...?

עריכה אחרונה על ידי robertf
  • תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
על מה הייתם ממליצים יותר וולבו t5 s60 ר-דיזיין או סקודה סופרב 2.0T ? מדובר במכונית חדשה.

לדעתי הוולוו הינה מכונית מצויינת וביחס למתחרותיה הגרמניות מבית אאודי/ב.מ.וו/מרצדס יתרונה בחבילה כוללת אטרקטיבית יותר. למרות זאת, הסופרב פשוט עדיפה עליה בכמעט כל פרמטר שניתן לחשוב עליו.

כמו כן, אם 260,000 ש"ח הם עדיין בתוך התקציב, אז אני ממליץ על גרסתה הבכירה של הסופרב אשר מגיעה עם 280 כ"ס והנעה כפולה (מבוססת האלדקס - האחוריים נכנסים לפעולה בעת הצורך).

הוולוו הרבה יותר איכותית, נוחה, בטיחותית, שקטה ובאופן כללי יותר נעימה.

איכותית - איכות תא הנוסעים של הסופרב מצויינת ולא נופלת מזו של הוולוו. למעשה, לא אתפלא אם המצב הפוך.

נוחות נסיעה - קודם אתה מציין שהוולוו סובלת מחוסר נוחות ואז מעדיף אותה על פני הסופרב? הסופרב בעלת נוחות נסיעה מצויינת ועדיפה על זו של הוולו בפירוש. בנוסף, מבחינת ניהוג הסופרב עדיפה על הוולוו.

בטיחות - פרט נא.

שקט בתא הנוסעים - נסעת בסופרב? כי היא בפירוש שקטה מאוד. למיטב זכרוני זה של הוולוו איננו שקט יותר.

באופן כללי הסופרב די נותנת לוולוו בראש.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

כל מה שכתבתי כתבתי מנסיון עם שתי המכוניות ואני עדיין עומד מאחורי זה.

איכות תא הנוסעים של הסופרב בפירוש נופלת מזה של הוולוו, ואני מדבר על הגרסה הבכירה של הסופרב. המושבים פחות טובים (גם מבחינת איכות וגם מבחינת תמיכה ונוחות), העור פחות רך והפלסטיק פחות נעים.

לא כתבתי שהוולוו לא נוחה. כתבתי שחוסר הנוחות של ה-R-Design (ביחס לרגילה) לא מפצה בהתנהגות. וזאת בדיוק הכוונה. ה-S60 הרגילה היא אחת המכוניות הנוחות ביותר שיצא לי לנהוג בהן. ה-R-Design פחות. ולגבי הנוחות של הסופרב, שוב, הנסיון שלי מגיעה מגרסת הקצה מגודלת הגלגלים. יש מצב שבגרסאות האחרות המצב טוב יותר. אני אמור לעשות נסיעת מבחן על הגרסה הבסיסית מתישהו בשבוע-שבועיים הקרובים, ואז אדע יותר טוב. אני לא מבין מה אתה רוצה לגבי ניהוג, כתבתי שהסופרב יותר טובה.

גם לגבי שקט, הוולוו (שוב, הגרסה הרגילה ולא ה-R-Design עם הצמיגים הרועשים קצת) יותר שקטה מהסופרב. אני אפילו אלך עוד צעד, גם הפאסאט שקטה יותר מהסופרב. אין מה לעשות, צריך לבדל את סקודה במשהו, ובידוד רעשים כנראה היה ה"משהו" הכי משמעותי. דווקא זה היה אחד הדברים שהכי שמתי לב אליהם.

לגבי בטיחות - אמנם קצת קשה להסתמך על זה, אבל אם ניקח בחשבון שמכוניות של וולוו בדרך כלל מקבלות את הציונים הכי גבוהים בקטגוריות שלהם (V40, XC90 בתור דוגמה), אפשר להניח די בקלות שהוולוו תהיה בטיחותית יותר. אם זה לא מספיק, הנה לינק למבחן של ה-IIHS לוולוו ולפאסאט האמריקאית החדשה. זאת אמנם לא בדיוק סופרב, וזה לא בדיוק אותו דגם שמשווק בישראל, אבל משום מה לא נראה לי שמבחינה בטיחותית היא נופלת מהסופרב.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
ההבדל בגודל בין הרכבים משמעותי. האחת משפחתית קומפקטית והשניה משפחתית גדולה. מה הצרכים?

הS60 אמנם צפופה יותר אבל נחשבת למשפחתית גדולה (ממותגת באירופה גם כרכב מנהלים קומפקטי, אבל היא לא נחשבת למשפחתית קומפקטית!)

לא אחזור על כך שהסקודה היא משפחתית ענקית.

פורסם

הסקודה נחשבת רכב מנהלים, והדור הנוכחי מסתכל לוולוו בלבן של העיניים לפני דעתי.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

איכות תא הנוסעים של הסופרב בפירוש נופלת מזה של הוולוו, ואני מדבר על הגרסה הבכירה של הסופרב. המושבים פחות טובים (גם מבחינת איכות וגם מבחינת תמיכה ונוחות), העור פחות רך והפלסטיק פחות נעים.

מעניין שאתה כלכך החלטי לגבי האיכות, כי בכתבה שציינתי למעלה ובעוד כתבה ממגזין צרפתי, קראתי בהשוואה בינהם שהאיכות בשניהם דומה, ושהסופרב בטח לא נופלת מה וולוו.

סיפרתי פה בעבר שבפעם הראשונה שיצא לי לשבת בסופרב החדשה בתערוכת ג׳נבה האחרונה, חבר שהיה איתי וביום יום נוהג באודי RS6 כלכך התרשם ממנה (ומהאיכות בעיקר) שהוא ציין שהיא גורמת לרכב שלו להרגיש כתמורה גרועה לכסף.

פורסם

זה כי תאי הנוסעים של וולוו נכון להיום הם בין האיכותיים ביותר מבין המכוניות ה"עממיות" (לא כולל מותגי על כמו רולס, בנטלי, אסטון וכו'). היצרנים היחידים שאני יכול לחשוב עליהם שמייצרים תאים איכותיים יותר הם מרצדס בסדרות של ה-C ומעלה ולבסוף ב-IS/NX ומעלה.

בתכלס הסלונים של וולוו לא נופלים מאלה של אאודי (מבחינת איכות) ובוודאי ובוודאי שעוקבים את אלא של פולקס' ונקודה.

פורסם

המכוניות מאד שונות אחת מהשניה. ברגע שתעשה נסיעת מבחן בשתיהן כנראה שתדע מה מתאים לך מה חושב כתב רכב כזה או אחר מעניין את סבתא שלי. הוולוו היא מכונית הרבה יותר קטנה מהסקודה, יש מי שאוהב את הגודל ויש מי שמעדיף את מכוניתו קטנה יותר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

בתכלס הסלונים של וולוו לא נופלים מאלה של אאודי (מבחינת איכות) ובוודאי ובוודאי שעוקבים את אלא של פולקס' ונקודה.

האיכות שלהם מעולה, עם זה אני לא מתווכח.אני רק לא בטוח שהאיכות של הסופרב נופלת ממנה (לא בטוח, לא אמרתי שאני סגור על זה).

כל אחד רואה ומחפש דברים אחרים.

אתה חושב שהאיכות בIS למשך מעולה, ואני קראתי לא מעט ביקורות שהאיכות טובה אבל נופלת מזו בסדרה 3 למשל.

כנראה שאפילו כשזה מגיע לאיכות, על טעם ועל ריח...

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם
זה כי תאי הנוסעים של וולוו נכון להיום הם בין האיכותיים ביותר מבין המכוניות ה"עממיות" (לא כולל מותגי על כמו רולס, בנטלי, אסטון וכו'). היצרנים היחידים שאני יכול לחשוב עליהם שמייצרים תאים איכותיים יותר הם מרצדס בסדרות של ה-C ומעלה ולקסוס ב-IS/NX ומעלה.

בתכלס הסלונים של וולוו לא נופלים מאלה של אאודי (מבחינת איכות) ובוודאי ובוודאי שעוקפים את אלא של פולקס' וסקודה.

אני מהמחשב, הרשיתי לעצמי לעשות הגהה לרשומה שלך.

פורסם

גם אני כותב מנסיון על שני הרכבים (וולו S60 R, סופרב 280, סופרב 180).

כל מה שכתבתי כתבתי מנסיון עם שתי המכוניות ואני עדיין עומד מאחורי זה.

שמע, הזמזומים והקרקושים של רכב המבחן של וולוו לא העידו על איכות גבוהה מידי. באופן כללי, תא הנוסעים של וולוו אמנם איכותי למדי אבל זה של סקודה לא נופל ממנו.

לא כתבתי שהוולוו לא נוחה. כתבתי שחוסר הנוחות של ה-R-Design (ביחס לרגילה) לא מפצה בהתנהגות. וזאת בדיוק הכוונה. ה-S60 הרגילה היא אחת המכוניות הנוחות ביותר שיצא לי לנהוג בהן. ה-R-Design פחות. ולגבי הנוחות של הסופרב, שוב, הנסיון שלי מגיעה מגרסת הקצה מגודלת הגלגלים. יש מצב שבגרסאות האחרות המצב טוב יותר. אני אמור לעשות נסיעת מבחן על הגרסה הבסיסית מתישהו בשבוע-שבועיים הקרובים, ואז אדע יותר טוב. אני לא מבין מה אתה רוצה לגבי ניהוג, כתבתי שהסופרב יותר טובה.

גם גרסת הקצה של הסופרב נוחה ויודעת לגהץ את "מיטב" כבישי ישראל היטב - בדקתי. עם גלגלי 18'' המצב כמובן טוב אף יותר. גרסתה הרגילה של הוולוו צריכה להיות נוחה בהרבה מגרסת ה-R כדי להתחרות בסופרב. בנוסף, אל תשכח שלסופרב מתלים אדפטיביים.

גם לגבי שקט, הוולוו (שוב, הגרסה הרגילה ולא ה-R-Design עם הצמיגים הרועשים קצת) יותר שקטה מהסופרב. אני אפילו אלך עוד צעד, גם הפאסאט שקטה יותר מהסופרב. אין מה לעשות, צריך לבדל את סקודה במשהו, ובידוד רעשים כנראה היה ה"משהו" הכי משמעותי. דווקא זה היה אחד הדברים שהכי שמתי לב אליהם.

בידוד הרעשים של שני הרכבים טוב. מנסיוני לא ניתן להעדיף כאן את הוולוו.

לגבי בטיחות - אמנם קצת קשה להסתמך על זה, אבל אם ניקח בחשבון שמכוניות של וולוו בדרך כלל מקבלות את הציונים הכי גבוהים בקטגוריות שלהם (V40, XC90 בתור דוגמה), אפשר להניח די בקלות שהוולוו תהיה בטיחותית יותר. אם זה לא מספיק, הנה לינק למבחן של ה-IIHS לוולוו ולפאסאט האמריקאית החדשה. זאת אמנם לא בדיוק סופרב, וזה לא בדיוק אותו דגם שמשווק בישראל, אבל משום מה לא נראה לי שמבחינה בטיחותית היא נופלת מהסופרב.

ייתכן, אם כי יתרונה האפשרי של הוולוו כאן לא נשמע כמו משהו שיטה את הכף לטובתה.

פורסם
זה כי תאי הנוסעים של וולוו נכון להיום הם בין האיכותיים ביותר מבין המכוניות ה"עממיות" (לא כולל מותגי על כמו רולס, בנטלי, אסטון וכו'). היצרנים היחידים שאני יכול לחשוב עליהם שמייצרים תאים איכותיים יותר הם מרצדס בסדרות של ה-C ומעלה ולבסוף ב-IS/NX ומעלה.

לא הייתי מדרג את המרצדס C דווקא בראש הטבלה - איכות תא הנוסעים שלה אינה מרשימה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למיטב הבנתי הs60 היא במימדים של פורד פוקוס (פלטפורמה זהה) לעומת הסופרב שהיא גדולה ומרווחת משמעותית, ארוכה מעט יותר מהפסאט (!)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ה-v40 מבוססת על הפוקוס. ה-S60 מבוססת על רצפה מקוצרת של ה-s80

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
גם אני כותב מנסיון על שני הרכבים (וולו S60 R, סופרב 280, סופרב 180).

שמע, הזמזומים והקרקושים של רכב המבחן של וולוו לא העידו על איכות גבוהה מידי. באופן כללי, תא הנוסעים של וולוו אמנם איכותי למדי אבל זה של סקודה לא נופל ממנו.

גם גרסת הקצה של הסופרב נוחה ויודעת לגהץ את "מיטב" כבישי ישראל היטב - בדקתי. עם גלגלי 18'' המצב כמובן טוב אף יותר. גרסתה הרגילה של הוולוו צריכה להיות נוחה בהרבה מגרסת ה-R כדי להתחרות בסופרב. בנוסף, אל תשכח שלסופרב מתלים אדפטיביים.

בידוד הרעשים של שני הרכבים טוב. מנסיוני לא ניתן להעדיף כאן את הוולוו.

ייתכן, אם כי יתרונה האפשרי של הוולוו כאן לא נשמע כמו משהו שיטה את הכף לטובתה.

אני נהגתי, אתה נהגת. נסכים שלא להסכים.

איילי, תודה. האוטוקורט הטיפשי הזה...

• תוכן חדש...