Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השמאי שלי קצת הסתבך בלהעריך את הרכב, הוא קיבל מכה ואני לא מעוניין להשבית אותו אלא לתקן אותו.

וכמו שידוע שאין מחירון קבוע לרכבים האלו , אז בשביל לא להיגרר סתם לבתי משפט הייתי מעדיף שהערכה תיהיה מבוססת על מחיר של יבוא למשל .

אם למשל אני מחליט לייבא רכב מסוג מרצדס 280 SEL 1978 מגרמניה , משופצת .

כמה יעלה לי רכב כזה וכמובן אחרי המיסוי , מה סדר הגודל ?

אשמח לדעת מאיפה להשיג מקורות (מחירון מכס למשל , ומחיר סטנדרטי לרכב כזה)

פורסם

קודם כל תחליף שמאי לאחד שכן מבין.

חפש מודעות באתרים זרים ובקש הערכת מחיר מusshops לייבא את הרכב כולל מיסים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
יש לי פרטים של שמאי שעובד עם רכבי אספנות.

עשה עבורי עבודה נהדררת - שלח ה"פ אם מעניין אותך.

פרסם את שמו של השמאי ותעשה לו שירות טוב ולנו שירות טוב!

שלמה דן גדרון

פורסם

השמאי שלי העריך את הנזק לפי מחירי מחירון החלקים בחברה , הבעיה היא שעלות החלקים בלבד הם אסטרונומיות.

ואני מפחד שאם הרכב יושבת וחברת הביטוח תנסה להתנער מערך הרכב אני אוכל אותה משני הכיוונים , בגלל זה רציתי לדעת נגיד לפי מחירון קראוס לצורכי עלות הרכב וחישוב מיסים והובלה וכ״ו ע״מ לקבל אנדיקציה שתעמוד מבחינה משפטית אם חס וחלילה זה יגיע לבית המשפט.

פורסם

גם השמאי שלי (ראה הנ"ל) העריך את עלות החלפים לפי מחירוני החברה, וגם אצלי הצטבר סכום גבוה מאוד כי הפגיעה היתה לא קלה.

אמהמה - הוא גם נתן הערכת שווי לרכב שהתבססה באופן הגיוני ביותר על עלויות יבוא של רכב כזה, וע"פ הפרמטרים הבאים:

מחירו של רכב במצב דומה במודעות מכירה בחול (לדוגמה MOBILE.DE)

עלויות השינוע לארץ

מיסי היבוא

או בקיצור - כמה עולה ליבא רכב במצב זהה..

וראה זה פלא - עלות היבוא הסתכמה במחיר בו לא ניתן היה להשבית את הרכב ..!

שורה תחתונה הרכב לא הושבת, וחברת הביטוח של הצד הפוגע שילמה את מלא גובה הנזק (אאל"ט הסתכם באיזור ה 50% מהשווי)

בקיצור דבר עם השמאי שהמלצתי לך כדי לגבש דעה- זאת עבודתו והוא מקצוען.

פורסם

אם הצד השני אשם בתאונה אתה יכול גם לבקש פיצוי על הטרחה בתיקון ועגמת נפש. לפני שנים היה לי תיק כזה ובית משפט הכיר אז בכך כי פגיעה ברכב אספנות אינה פגיעה רגילה ופסק סכום נוסף בגין עגמת הנפש.

שלמה דן גדרון

פורסם

רכב כזה מגרמניה יוערך בסביבות 4800 יורו למצב משופץ מצוין ועד 6500 יורו למצב מוזיאוני.

תוסיף מיסים ועלויות יבוא בערך עוד 10 אלף יורו וזה מחירון הרכב בארץ.

• תוכן חדש...