Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יונדאי לנטרה 98 אוטמט:

לרכב יש צנרת שמובילה את השמן גיר דרך הרדיאטור לצורך קירורו.

מעניין אותי לדעת אם יש איזה תרמוסטט שקובע כמה(אם בכלל) שמן גיר יעבור לצורך קירור.

אני יוצא מהבית ב6 בבוקר בימים אילו קר הרכב נוסע כ10 ק"מ בינעירוני עד שהנוזל מגיע לטמפ עבודה.

אז הגיר מסכים לשלב את נעילת המצמד ההידרודינמי-רואים ירידה בסיבובי מנוע ומכות גז לא משנים אותם.

שהתקשרתי לספי ששיפץ את הגיר הוא אמר שזה תקין לחלוטין.

לי לא הגיוני שנוזל שנמצא תחת עומס והחלקה קבועה למשך כמה דקות לא יגיע לטמפ העבודה שלו מהר; אלה אם כל הזמן הוא מקורר.

בנוסף מה קורה לאחר נעילת המצמד?

הרי הנוזל עובד משמעותית פחת קשה(אם בכלל) ואינטואיטיבית הוא יקורר יתר אלה אם יש מנגנון שמעט את קצב הקירור שלו.

מחשבות, הארות בנושא יתקבלו בררכה.

אני בספק שאעשה שינויים במערכת סתם רוצה להבין ולדעת יותר.

תודה

פורסם

הדבר היחיד שמווסת את קירור שמן הגיר הוא תרמוסטט המנוע, שמעלה במהירות האפשרית את המנוע לטמפ' עבודה, ואז הנוזל של הגיר יכול להיתחמם או להצטנן לסביבת הטמפ' של נוזל הקירור של המנוע בדוד הרדיאטור התחתון.

זה תקין.

פורסם

ספי שאלה:

בנסיעות שלי המנוע מגיע לטפ עבודה בכ 2-3 דקות.

לפי ההסבר שלך החל מ3 דקות גם פעולת שמן גיר וגם החימום שעובר בדוד הרדיאטור אמורה לחמם אותו מהר.

מדוע לוקח לשמן גיר עוד כ7-8 דקות עד שהוא מגיע לטמפ עבודה?

פרט להמתנה ב(N) ב2-3 רמזורים הנסיעה רציפה.

פורסם

האמת שזה משהו שממש אף פעם לא נידרשתי אליו.

מה איכפת לך שלוקח לגיר עוד כמה דקות להתחמם?

• תוכן חדש...