Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

הוצעו לי 4 רכבים מ4 יצרנים שונים כמעט באותו סכום עם הפרשים ממש קטנים.

סקודה פאביה 1.2T

פיג'ו 208 1.2T

שברולט סוניק RS

רנו קליאו 1.2T

ארבעתם עם התיבה האוטומטית

הדרישות שלי מהרכב הן, נוחות (מאוד חשוב), מהסיבה שאני גבוהה ממש (1.98) עם תחת גדול (חשוב שלא יהיה צר) :oops:

הסיבה שארבעתן מעניינות אותי היא אופציית השיפור העצומה שיש להן (כמובן שיש עוד רכבים אך ארבעתן אופצייה יחידה).

מנוע קטן (חסכוני) עם טורבו (אופצייה לשיפורים בעתיד) עוד דבר שאני מחפש הוא, כוח כוח ושוב כוח, כרגע יש לי רנו פלואנס של אבא ופיג'ו 307 שתיהן 1600 והן ממש בצד השני של הכוח.

מה שבינתיים הכי רלוונטי לדעתי הוא השברולט סוניק RS היחידה עם מנוע 1400 ומגדש

בנוסף:

מה שמרתיע אותי מלרכוש פיג'ו זה העניין של הירידת ערך העצמוה והקושי למכור בעתיד

אולי זו רק הפיג'ו 307 שלי שעברה תוהו ובוהו, אך זה עדיין מרתיע אותי.

אולי תוכלו לחדד קצת בנושא, או אנשים שנהגו בחלק מהרכבים ויכולים להגיד לי.

אשמח לעזרה. תודה

פורסם

הייתי בהתלבטות דומה עד לפני כמה ימים.. גם הוספתי לרשמיה שלך את המזדה 2 ואת הסיאט איביזה (השברולט לא היתה ברשימה שלי)

אני יודע שאולי הבעיה אצלי, אבל אני פשוט לא אוהב צרפתיות.. אכן ירידת הערך והשוק שלהם קטסטרופלי, למרות שכל הביקורות על הפג'ו 208 החדשה ממש טובות.

המזדה לא היתה נוחה לי בלשון המעטה (ואני רק 1.78) האיביזה היתה זולה משמעותית (בערך 10-12 אלף פחות) אבל מדובר במנוע חדש שלא כל כך מכירים, והרכב שנמכר במחיר בסיס של 83, מגיע כמעט לא מאובזר, כדי לאבזר אותו צריך להוסיף כ-8 אלף ש"ח (שלא בטוח שתראה אותם כשתמכור)

אני יודע שיש הרבה בפורום שאומרים שלא צריך לחשוב על מה יהיה עוד כמה שנים כשקונים רכב, אבל מבחינתי זה שיקול מאוד גדול.. כמו שמסתכלים על צריכת דלק, אני מסתכל גם על פחת של הרכב, כי בסופו של דבר זה מרכיב שפוגע ישירות בכיס (בדיוק כמו צריכת דלק)

בסופו של דבר הלכתי על הסקודה פאביה. נסיעת המבחן היתה נהדרת, הרכב מאובזר מאוד בגרסת הסטייל, ולרכב יש כח לא מבוטל.

כמובן שיש את הגיר המפורסם של הקונצרן.. אבל אני רוצה להאמין (ומקווה) שהקונצרן למד את הלקח ושטיפלו בבעיה הישנה הזו..

את השברולט אני לא מכיר.. אבל הביצועים שלה לא טובים משמעותית מהפאביה ממה שראיתי באתר.. והיא יקרה בכמה אלפים טובים..

מקווה שעזרתי.

שאלה קטנה ממה שרשמת.. איזה אופציית שיפור עצומה יש במכוניות האלה?

פורסם

מבחינת הנוחות לדעתי את ה208 תאהב,יש לה מושבים נוחים ונוחות נסיעה טובה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הסוניק לא תהייה נוחה, קח מכונית עם מתלים סבירים על הצד הקשיח, הוסף חישוקים גדולי קוטר עם חתך קטן, קבל נוחות בינונית משהו.

את הקליאו אני לא אהבתי, הרכב הרגיש לי מצועצע והמנוע מחוספס ויעיל רק באיזור 2500-500 סלד, מעל זה תקבל בעיקר רעש ומתחת מרגיש חנוק. אני במקומך הייתי מתלבט לגבי הפיג׳ו והסקודה. הפיג׳ו נוחה וזולה יחסית, אבל לגבי שיפורים אני לא יודע שיש הרבה בשוק. גם אבזור הבטיחות קצת פחות מהפאביה. הפאביה פחות נוחה (במיוחד עם חישוקי 16, אני במקומך הייתי בוחר בחישוקי 15) אבל בעלת פוטנציאל שיפורים גדול (רק שים לב לגיר)

פורסם

ראשית כל, תודה על ההתייחסות.

עשיתי נסיעת מבחן על הפיג'ו 208 GTI והיא הייתה מפחידה אך התג מחיר שלה לא הגיוני בעליל לכן היא ירדה מהפרק

אני שם לב שפיג'ו התהפכו מבחינת האיכות של פנים האוטו וזה מה שמושך אותי אותי אליה כמו כן גם העיצוב החיצוני שלה נראה צעיר וזה מה שאני מחפש

בנוגע לפאביה היא נראית בדיוק כמו שאר המשפחה אוקטביה וראפיד מה שמעיד על עיצוב נאה ולא צעקני (מרתיע אותי קצת).

על השברולט סוניק RS עשית גם כן נסיעת מבחן אהבתי אותה שלדה יחסית רזה וכוח זמין, אכן הקילאו נראית מצועצעת ואני די אוהב את זה (בכל זאת אני צעיר)

מבחינת מחיר עזבו 5 אלף לפה 10 אלף לשם, המחיר שאני קונה את הרכבים כמעט זהה, לא יותר מ-5,000 שקל סטייה

לכן המחיר אינו מפריע, אני מעדיף רכב שבעתיד אני יוכל לשפר אותו קצת, אולי תוכנה בתור התחלה, ואחר כך אולי הגדלת הטורבו, בניית סעפת יניקה/פליטה, כמובן שכל זה לא יהיה בטווח הקרוב אך עוד 3-4 שנים אולי

אז מה רוב האנשים ממליצים פיג'ו ופאביה?

פורסם

אותי הפאביה לא הרשימה,לא נסעתי עליה אבל העיצוב שלה ניראה שמרני יותר מידי,איכות חומרים בתחתית הסופר מיני היום,מאחור מושבים לא נוחים,לפעמים כשרכב ממש מעניין אני מזמין נסיעת מבחן הפאביה לא עברה אצלי את המבחן אולם התצוגה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
ראשית כל, תודה על ההתייחסות.

עשיתי נסיעת מבחן על הפיג'ו 208 GTI והיא הייתה מפחידה אך התג מחיר שלה לא הגיוני בעליל לכן היא ירדה מהפרק

אני שם לב שפיג'ו התהפכו מבחינת האיכות של פנים האוטו וזה מה שמושך אותי אותי אליה כמו כן גם העיצוב החיצוני שלה נראה צעיר וזה מה שאני מחפש

בנוגע לפאביה היא נראית בדיוק כמו שאר המשפחה אוקטביה וראפיד מה שמעיד על עיצוב נאה ולא צעקני (מרתיע אותי קצת).

על השברולט סוניק RS עשית גם כן נסיעת מבחן אהבתי אותה שלדה יחסית רזה וכוח זמין, אכן הקילאו נראית מצועצעת ואני די אוהב את זה (בכל זאת אני צעיר)

מבחינת מחיר עזבו 5 אלף לפה 10 אלף לשם, המחיר שאני קונה את הרכבים כמעט זהה, לא יותר מ-5,000 שקל סטייה

לכן המחיר אינו מפריע, אני מעדיף רכב שבעתיד אני יוכל לשפר אותו קצת, אולי תוכנה בתור התחלה, ואחר כך אולי הגדלת הטורבו, בניית סעפת יניקה/פליטה, כמובן שכל זה לא יהיה בטווח הקרוב אך עוד 3-4 שנים אולי

אז מה רוב האנשים ממליצים פיג'ו ופאביה?

הפאביה באמת נראית מאוד שמרנית יחס לשאר הרכבים וגם אותי זה הרתיע.. אבל תמורת 1800 שקל אפשר להוסיף חבילת צבע שכוללת ג'אנטים וגג בצבע שונה, שלגמרי נותנים לוק הכי לא שמרני לרכב.. חפש בגוגל Fabia Style Color Concept

אפשר לשחק עם הצבעים וליצור שילובים מעניינים, אני עדיין מתלבט בין צהוב עם ג'אנטים וגג שחורים, לאפור עם ג'אנטים וגג אדומים :)

בעיניי ה 208 דומה מאוד ל 207, הצורה יפה אבל לא מסעירה.. אבל שוב זה מאוד אינדיבדואלי.. אני אישית לא אוהב צרפתיות גם כי נכוויתי קשות עם 206 לפני כמה שנים.. וגם כי ידוע שיש ירידת ערך קשה מאוד.. הפאביה לעומת זאת שומרת טוב מאוד על ערכה..

יש ביקורות מאוד טובות על הפג'ו שלא תטעה, כנראה שיפרו משמעותית את הרכב לעומת שנים קודמות.. העצה הכי טובה לי אליך היא שתעשה נסיעת מבחן על שתיהן וככה תחליט, בהצלחה

פורסם

אם אתה הרפתקן ויש לך אומץ (וזוזים פנויים) הייתי שוקל לייבא פולו GT (נקראת גם בלו GT, בגדול אותה פולו מוכרת אבל עם המנוע 1.4 TSI ACT של הקונצרן עם 150 כ"ס ואותו מומנט כמו ב-GTI שנמכרת בארץ ב-145K). אולי תחשוב על 208GTI\קליאו ספורט\קורסה OPC שתגיע ושאר ההוט האצ'ים משומשות.

פורסם
אם אתה הרפתקן ויש לך אומץ (וזוזים פנויים) הייתי שוקל לייבא פולו GT (נקראת גם בלו GT, בגדול אותה פולו מוכרת אבל עם המנוע 1.4 TSI ACT של הקונצרן עם 150 כ"ס ואותו מומנט כמו ב-GTI שנמכרת בארץ ב-145K). אולי תחשוב על 208GTI\קליאו ספורט\קורסה OPC שתגיע ושאר ההוט האצ'ים משומשות.

או אה הלכת רחוק אני עדיין לא יכול להרשות לעצמי דברים כאלה, הקפצת אותי כמה שנים קדימה בכוונה אני רוצה רכב כזה בתור התחלה ואחרי שאני כבר יסיים ללמוד תואר ותהיה לי עבודה מסודרת אני אוכל להרשות לעצמי דברים כאלה בכל אופן תודה

נראה לי שאני לבסוף אלך על הפאביה עם השילוב צבעים האדומה עם הגג והג'אנט השחור קורצים לי אבל אני אחשוב פעמיים

בכל מקרה אם משהו רוצה לחדד לי קצת בנוגע ולפאביה והאחרים אשמח

פורסם

אם אתה בונה על שיפורים בעתיד, תבדוק מה נעשה עד עכשיו, לאן לקחו את המנועים האלה מבחינת שיפורים, עד לאן הפוטנציאל העתידי משפיע. חפש שרשורים דומים בפורום, היה שרשור על צ'יפ בסוניק RS ועוד שרשור או שניים בדבר צ'יפ למנוע 1.2 TSI.

פורסם

אם אתה רוצה אשמח לפרט לך בפרטי על הפאביה סטייל (בבעלותי). אני הייתי חושב שוב על עניין השתי צבעים בפאביה, לדעתי יהיה קשה יותר למכור את הרכב. אני זוכר שקראתי בפורום מישהו ששיפר איביזה 1.2 FR ל-137 סוסים ומשהו כמו 21 קג״מ, מרוצה עד השמיים ולטענתו אמינות לא נפגעה.

פורסם

אני כנראה יותר גבוה ממך והמושב נהג של הסוניק היה לי צר ולא נוח,

לתשומת ליבך.

מצד שני תמיד אפשר להיכנס לריקארו ולקנות כסא מעולה שימשיך איתך לרכב הבא.

פורסם (נערך)
או אה הלכת רחוק אני עדיין לא יכול להרשות לעצמי דברים כאלה, הקפצת אותי כמה שנים קדימה בכוונה אני רוצה רכב כזה בתור התחלה ואחרי שאני כבר יסיים ללמוד תואר ותהיה לי עבודה מסודרת אני אוכל להרשות לעצמי דברים כאלה בכל אופן תודה

נראה לי שאני לבסוף אלך על הפאביה עם השילוב צבעים האדומה עם הגג והג'אנט השחור קורצים לי אבל אני אחשוב פעמיים

בכל מקרה אם משהו רוצה לחדד לי קצת בנוגע ולפאביה והאחרים אשמח

הפאביה אחלה רכב בוגר, חסכוני, יציב, בטיחותי, חכם עם כל התאי איחסון וכן גם יש מספיק כוח להאצה ולעקיפות.

האיבוזר מספק מאוד, אני אוהב תוספות מקוריות מן היצרן.

איכות הפלסטיקה לא להיט, אך בנויה היטב.

והעקב אכליס של הרכב בגרסת ה Style עם החישוקיים 16, הוא שיכוך הנסיעה לא משהו.

בזמנו אני עשיתי נסיעת מבחן על גרסת האמבישיין האמצעית ויש הבדל משמעותי בין הרכבים בנושא השיכוך.

עריכה אחרונה על ידי or6699

Volkswagen Polo GTI 2020 - White

Skoda Fabia 2015 - Style, White & Black (sold)

• תוכן חדש...