Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי דורקי,

אין שום בעיה בהחלפת מסנן פנימי. כל עוד אתה עובד במקום פתוח ועם הדלתות האחוריות פתוחות, הריח נעלם מהר מאוד.

לא נכנס לכלוך אם מנקים קודם בלחץ אוויר את החלק העליון של מכלול המשאבה לפני שמפרקים אותה.

כנ"ל לגבי בעיות אטימה, יש שם אטם גומי שנשאר שלם ולא אמור להיפגע במהלך הפירוק.

לפי דעתי הפילטרים הפנימיים הם הסיבה שאיתמר פתח את האשכול הזה. בדיוק בגלל גישה כזאת. הרבה פעמים אני שומע את הטיעון הזה של "למה לגעת במה שעובד" כשמדובר בפילטר פנימי.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

נזכרתי שהיה כמה דיונים בנושא ,אם ההנחיית היצרן לא להחליף פילטר דלק היא אכן המלצה טובה ?

אין פילטר או שמן שאכן יכולים להחזיק לאורך חיי הרכב לא משנה איכותם , אלא אם כן זה בא על חשבון

דברים אחרים .לדוגמא כאן אפשר לא להחליף אבל מי באמת יודע כמה מהזוהמה הזאת נכנסת למנוע ולמזרקים,

ומעמיסה על משאבת הדלק בדרך וההשלכות הנלוות של כך.

הגישה שלי היא כאשר צריך ,ניתן להחמיר בהוראות יצרן .כמובן לא להקל.

אני החלפתי ב 100 אלף בערך והפילטר נראה לא טוב. עברתי מאז 20 אלף ללא נזילות בעיות לחץ או כל תסריט אימים אחרים שהזהירו מפניו, להפך.

דוגמא לדיון כזה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?559968-%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%9C%D7%9D-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%98%D7%A8-%D7%93%D7%9C%D7%A7-%D7%91%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%99%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%A1-T-Sport-%D7%A9%D7%A0%D7%AA-2006/page2&highlight=%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA+%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%98%D7%A8+%D7%93%D7%9C%D7%A7

פורסם

אבל מה לעשות כמוסכים מורשים לא מוכנים לבצע את העבודה, בטענה שאין צורך.

ומוסך לא מורשה אחר מסתכל עלי כאילו אני הזוי שבכלל אני מבקש את זה.

או בקיצור מישהו מכיר מוסך אמין בחיפה קריות והסביבה שיסכים לעשות את העבודה הזאת?

פורסם
היי דורקי,

אין שום בעיה בהחלפת מסנן פנימי. כל עוד אתה עובד במקום פתוח ועם הדלתות האחוריות פתוחות, הריח נעלם מהר מאוד.

לא נכנס לכלוך אם מנקים קודם בלחץ אוויר את החלק העליון של מכלול המשאבה לפני שמפרקים אותה.

כנ"ל לגבי בעיות אטימה, יש שם אטם גומי שנשאר שלם ולא אמור להיפגע במהלך הפירוק.

לפי דעתי הפילטרים הפנימיים הם הסיבה שאיתמר פתח את האשכול הזה. בדיוק בגלל גישה כזאת. הרבה פעמים אני שומע את הטיעון הזה של "למה לגעת במה שעובד" כשמדובר בפילטר פנימי.

אתה כמובן צודק.

א ב ל, אחת ההצדקות המרכזיות לקיומה של הכנופיה היא שהמוסכים לא מקפידים על הוראות היצרן...

בקיצור - לך תדע באיזה מצב רוח נמצא זה שמבצע את העבודה.

פורסם

הבעיה מתחילה כשהפילטר הוא חלק ממשאבת הדלק, מה שדורש החלפה של כל המשאבה.

ע"פ הוראות היצרן בפוקוס שלי אמורים להחליף את המשאבה כל 7 שנים או 135000 ק"מ. בפועל, במוסכים המורשים ששאלתי המליצו לא לגעת כל עוד זה עובד, בגלל המחיר השערורייתי שכרוך בהחלפה כזו.

פורסם

במאזדה 6 אצלי גם הפילטר דלק נמצא בנוי לתוך המשאבה שנמצאת טבולה במיכל הדלק, ולפי המוסך המורשה והוראות היצרן אין להחליף פיטר דלק אלה רק משאבה בשלמותה לאחר שהיא תתקלקל.

בערך ב-150,000 ק"מ החלפתי את הפילטר, זה היה קשה, אך הוחלף בהצלחה, והוא היה מזוהם ובצבע צהבהב.

מאז ההחלפה עברו כשנה וחצי וכ-30,000 ק"מ ללא שום בעיות.

פורסם
שאלה קצת לא קשורה יש איפה לקנות את הרמפות שהוא משתמש בהם בארץ??

מצטרף לשאלתו של ליאור.

מישהו יודע היכן אפשר לקנות כאלו רמפות בארץ?

פורסם

אתמול ראיתי שלפי הספר רכב של טויוטה אייגו, נדרש להחליף פילטר דלק כל 90k.

הרכב נקנה מחברת השכרה (פג'ו 107) מתקשה מאוד להאמין שהפילטר הוחלף.

הבנתי שב107 יש שניים אחד במנוע ואחד במיכל הדלק.

בטיפול הבא להתעקש על זה עוד 3k?

אני אנסה לברר אם זה הכרחי.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

''ברוך מקפיץ השרשורים''.

לפני כמה ימים חבר קנה סיטרואן C4 2006 נפח מנוע 2.0 דגם מנוע RFJ. (כוח סוס-143).

הרכב עבר 120K ב - 10 שנים האלו.

עשינו לו יישור קו ועל הדרך החלפנו לו פילטר דלק.

*הערה - לא בכל מנועי ה- 2000 יש פילטר דלק חיצוני, לכן לפני ההחלפה יש להיכנס ל - SERVICE BOX של סיטרואן\פיג'ו,

והוא יראה סרטוט של הפילטר דלק והיכן הוא נמצא, לפי מספר שילדה.

בכל מקרה כך נראה הפילטר לאחר 120K ופגישה עם הפטיש שלי:

IMG_20160306_083849.jpgIMG_20160306_083856.jpgIMG_20160306_083941.jpg

הרכב הרגיש ועבד מעולה לפני ההחלפה, החבר טוען שלאחר ההחלפה הוא עובד יותר חלק בסל''ד גבוה.

הדלק שיצא מהפילטר יצא שחור, עד כמה שידוע לי בנזין הוא לא בצבע שחור.

רועי

• תוכן חדש...