Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הנה הלינק לטבלת הרכבים בני 10, שבהם עסקנו\תי בשרשור כמדד לאמינות.

אמינות לא מודדים ברכב בן שנה, אה ?

טבלת האמינות נפתחת בסובארו-טויוטה-טויוטה-הונדה-טויוטה-מאזדה

ונסגרת בפיאט-פולקסוואגן-אלפא-רנו, זה מובהק מספיק בשביל לא להשאיר שאלות.

* נהניתי לראות את פורשה 911 מובילה - יש לי הרבה כבוד לרכב הזה, לצד האמינות*.

סלואורייד,

ביהירות-מה ייחסת את דבריי לפיהם טויוטה-סובארו-הונדה אמינים ולכן שומרים על ערכם ל"סטיגמה",

כאילו כ-ל הציבור בעולם + הגופים המקצועיים שבוים בסטיגמה. [פרט לך דט איז ! :) בן כמה אתה ?].

זה מעורר השתאות לא רק מבחינה דיונית, וכך גם העובדה שאפילו מכון התקנים הגרמני לא מפריע לך :

בהקשר הזה אין סיבה כבר להשיב לי, אם תרצה אתה יכול ללכת להתדיין עם הגרמנים,

קח אתך את המגיב עם הלוגו השחור [סליחה לא זוכר ניק ניים] שיסביר להם שבישראל חם

אז מפעילים מזגן ובגלל זה פולקסוואגן מתפרק יחד עם רנו פיאט ואלפא וסוגר את רשימות האמינות.

וגם נסחר בגרושים.

אגב, אם תהית איך נראים אנשים שסטיגמה מערפלת את שיפוטם וגורמת להם

להתפתל בצורה מצחיקה - אז ככה :)

The first one to get angry loses

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

ההבדלים בטבלה שם הם באחוזים בודדים במיוחד בדגמים העממיים. האם 4 אחוז הפרש שווה את המחירים המגוחכים לרעה בארץ של יפניות בנות 10 ויותר? לדעתי לא. עם כל האהדה של ההמונים ליפניות, יש שלל מוסכים שמתקנים טויוטות והונדות מדי יום. בסופו של דבר במקום לשלם על תיקונים דמיוניים אתה משלם מראש על האוטו יותר. לטעמי זה די מפגר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

טוב לאחר שקראתי את כל התגובות פה (סורי שלקח לי כמה ימים לענות)

אבל אני אסביר לכם את מהות הנושא שפתחתי.

1. זה התחיל בזה שאת הרכב הראשון הרציני שקניתי היו המון חילוקי דעות. זה היה פולו 2010 יד שניה גיר ידני.

הרכב מבחינת אמינות היה פצצה רק טיפולים לפי הספר והכל הזמן. ולא היה שום דבר חריג. ושוב אני מדגיש- ידני.

2. לפני שקניתי את הרכב השני שלי, זה שיש לי עכשיו, כמה שחיפשתי מידע אודות הדגם שאלתי אנשים "מומחים" בין אם זה מוסכניקים, אנשים מבוגרים או בעלי מוניות וכו'. ולא הצלחתי לקבל תשובה מספקת. משו שיש עליו הסכמה חד צדדית.

החלטתי ללכת על תחושת בטן מול המוכר והרכב שאני הולך לקנות.

אני כסטודנט נאלצתי למכור את הפולו שלי ולקנות אופל אסטרה 1.6 CDX אוט'. וכן המחיר היה טוב בשבילי, 9K הקילומטרז' היה נהדר, 170K והבעלים? יד ראשונה בלבד.

מה שאומר שלסטודנט הרכב יכל לשמש אותו לשנתיים שלוש הקרובות וזה מה שרציתי.

א-ב-ל מאז שהבאתי את הרכב שמעתי רחשים ושמועות מכל קצוות תבל. אם היה לי מדד של הורדת חשק לאחר קניית רכב, אז פעם המדד היה נושק את האלפים פעם את ים המלח. וזה למה? כי אל אחד מספר לך משו אחר. אפילו המוסכניק שהלכתי אליו כדי לשאול שאלה הרים גבה כשראה אותי עם הרכב. אני לאחר התלבטות רציתי לבדוק אופציה שבה אולי אעשה טרייד אין על הרכב שקניתי רק לפני מספר ימים (שוב, לאור הסיפורי תחת שמכרו לי) ולבדוק אולי אופציה להלוואה לרכב כדי שלא "אתקע" עם רכב חרא שרק יוציא ממני כספים שכמובן כל מטרת הקניה הייתה לתואר ולראש שקט כמה שאפשר. אז נכון אופל אסטרה זה לא בדיוק הדגם הכי אמין למרות שאמרו לי שזה היה של הצבא והצבא לוקח רק רכבים אמינים, ואמרו לי שאין חלפים למרות שהרכב עוד לא בן 15, ואמרו לי...ואמרו לי.... ואמרו לי!

המסקנה שלי מכל הנושא הזה, האם יש דבר כזה? והדבר שהכי הפתיע אותי מהוויכוח של מי שאני מעריך יותר מבין ומנוסה ממני, שכמעט לא הוזכרו פה דגמים אמריאקאיים. איפה כל הלומינה מונטה קרלו, לה קרוס ואפילו אלרו?

האם הדגמים של האמריקאים האמיתיים ולא הדיהולט כמו שיש היום, האם הדגמים האלו לא שווים התייחסות? הרי ידוע שאמריקאים נוסעים מאות אלפי קילומטרים/מיילים עם הרכבים שלהם. והמוניות שאמורות להראות אמינות לפי הדגמים שרואים על הכביש, כמו שמישו רשם, בארה"ב לפי מה שאני יודע רוב הדגמים הם של פורד. המשטרה? פורד או ג'י אם סי. ויש עוד ועוד דוגמאות לכך שהאמריקאים נוהגים ברכבים שלהם.

ולכן אני שואל את השאלה שלי שהיא נראית לי כמו חידה חסרת תשובה. האם יש דבר כזה? האם מה שרכשתי יכול לענות למושג אמין?

פורסם

לגבי הרכב הספציפי שרכשת, רק הזמן יגיד. אם תנהג בו בעדינות ותטפל בו באדיקות

תשפר את סיכוייו לגלות אמינות, וזה נכון לגבי כל רכב.

לגבי האמינות של כלל הרכבים שנמכרים, יש סטטיסטיקות.

אם מעניין אותך לראות סטטיסטיקה לגבי הרכב שלך, תמצא.

רכש שמבצע גוף כמו המשטרה\צבא סדיר לא מתבסס בהכרח על מה אמין,

פרמטרים אחרים פוליטיים וכלכליים מכתיבים מה לקנות.

רכש שמבצע צבא לא סדיר לרוב כן מתבסס על מה אמין,

חפש למשל במה מתניידות המיליציות החמושות באפריקה.

פורסם

להסתמך על ממצאי ה TUV הגרמני לגבי אמינות רכב זה בדיוק כמו להתבסס על פילוח הדגמים שעוברים מבחן שנתי אצלנו במכוני הרישוי השונים. הקשר בין זה לבין אמינות כפי שאנחנו הנהגים תופשים אותה לא לגמרי מובהק, אם להתבטא בזהירות. גם הסקרים שבנויים על שביעות רצון של בעלי המכוניות אינם מגלים תמונה נאמנה, שכן ממצאיהם מבוססים יותר על ציפיות הבעלים מהמכונית שקנו והצורך להצדיק את בחירתם, מאשר על המצב לאמיתו.

פורסם

אמינות לגבי רכבים חדשים היא תעלומה. קונצרן פולקסווגן (ובנותיה) ופורד, קונצרנים הידועים בייצור מכלולים אמינים לרוב, נפלו בשנים האחרונות בשל מערכות שהתגלו כלא אמינות במהלך השימוש הרחב. טויוטה גם נכוותה לפני מספר שנים עקב שימוש בגיר רובוטי כושל ובהמשך מכלול בלימה בעייתי. בגדול, יצרן שמרן יהיה יצרן אמין לרוב. אתה קונה מערכות ותיקות ו/או כאלה שהשינויים בהם מינוריים ומרוויח שקט, על חשבון מקוריות וחדשנות שיכולים להיות מסוכנים. כל זאת, לפני שדיברנו על תחזוקת הרכב, ולפני שדיברנו על "רכב לימון", שהוטלה עליו קללה. לפני מספר שנים היתה ברשותי גולף ידנית שנת 99 אשר גרמה לי להוצאות לא פרופורציונליות והמאיסה עלי את המותג למרות שמאוד אהבתי אותו.

פורסם

הטבלה של הTUV לא שווה הרבה. היא לא מייצגת את הדגמים שנמכרים בארץ.

לצורך העניין, יש סיכוי מאוד גבוה שהטויוטה קורולה שמופיעה שם, מגיעה עם מנוע דיזל וגיר ידני.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מה שמשפיע על האמינות של רכב זה:

- הרכיבים הספציפיים (שונה בין דגמים)

- איך שמרו על הרכב (לרכבים זולים מאוד יש לרוב תחזוקת שבר)

- המקצועיות של המוסך שבו טיפלו בו

- איך נהגו עליו (ברוגע, באלימות, על מדרכות, וכו')

אני קניתי קליאו ב2013.

עכשיו יש עליה 65000 ק"מ ומעולם לא הייתה לי תקלה. רק פעם בשנה הולכים למוסך לטיפול שנתי וזהו.

לא היה חסר לי גרם שמן.

חמי קנה קפטור 2015 כי הוא ראה שהאוטו שלי אמין ונוח, והמולטימדיה שלו הלכה לעולמה אחרי 9000 ק"מ.

אחרי 10000 היה חסר לו שמן.

עכשיו יש איזה רעש מוזר בדלת.

בקיצור, זה לא תלוי ביצרן אלא בדגם עצמו ואיך מתנהגים אליו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
סלואורייד אני מקווה שאתה עדיין עוקב :)

לא חשבתי שזה יכול להיות כזה שרשור מצחיק

העולם מצחיק אז צוחקים.

לא נראה לי שלמיליציות באפריקה יש הרבה אפשרויות בחירה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ברור, הם משתמשים רק במה ששורד :)

פרנקוס מה לא תלוי ביצרן ? אז במי זה תלוי, ביבואן ?

טויוטה גם הפסידה לעצמה [ללקסוס] את המקום הראשון בסקר של ק. ריפורט,

וגם בסקר של ג'י די פאוור, סקרי ענק שמתבססים על מיליונים.

אבל יאללה משעמם לא קריטי נחפרתי

טויוטה לא אמינה במיוחד וזהו, דוד של SHIMON10 פעם ראה

קורולה תקועה ולסבתא של REUVEN11 היה פעם מגאן מושלם,

בכיף, לא קריטי :)

========================

An Outback pulling an Outback, stopped to eat at Outback, parked outback.

7OSIvwQ.jpg

פורסם

לא כל הרכבים של כל יצרן הם אותו דבר.

כבר הראיתי שקליאו חדשה יותר אמינה מקפטור.

באותה צורה פלואנס דיזל יותר אמינה מבנזין, ופלואנס חשמלית יותר אמינה משתיהן.

יש רכבים שיש להם מוניטין מפוקפק אבל עם טיפול נכון הם יכולים ליהנות מאמינות מעולה.

הפיאט טמפרה 91' שלי, שקניתי אותה בת 17 עם 90000 ק"מ, הראתה אחלה אמינות בשנתיים וחצי שהיה לי אותה, והייתי נוסע 30000 לשנה.

זה בגלל שהבעלים הקודם טיפל בה כמו שצריך.

טמפרות אחרות נדפקו על ימין ועל שמאל בגלל תחזוקה לקויה או נהיגה אלימה מדי.

יש רכבים שתוכננו לסבול התעללות אבל הרוב לא.

בגלל שבארץ 90% מהאנשים מתעללים ברכבים (ליסינג?), האמינות הממוצעת של רכב ישראלי היא יותר גרועה, ורכבים שלא בנויים לזה (אירופאים בעיקר אבל לא רק), מוצאים שיש להם אמינות גרועה יותר.

בפועל, בשנים הראשונות של הרכב אין הבדל משמעותי באמינות, אם הרכב ננהג בצורה נורמלית ולא באלימות.

פורסם

אני חושב שהמותג הונדה הוא המותג האמין ביותר, ואני אומר את זה בצער כי הרכב הבא שאני מתכנן לקנות הוא לא הונדה.

יש לי FRV כבר כמה שנים, לפני החזיק אותה מישהו גם כמה שנים, עוד מעט היא מגיעה כבר לשנת העשור שלה והיא רואה מוסך רק מטיפול לטיפול. הרכב נראה חדש ומתנהג כמו חדש. אם לא הייתי מגדיל את המשפחה, לא הייתי בכלל חושב להחליף את הרכב.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

הסטטיסטיקה שלי היא מה שאני רכשתי בארבעים השנים שאני בעל רכב...

הנוסחה שלי?

רק חדש

רכב יפני/קוריאני, דגם שרץ הרבה שנים (יחסית) על הכביש

אם היה לי רכב שמספק אותי מבחינת האמינות והבטיחות, אני לא מתבייש לקנות אותו דבר.

לכן רכשתי מיצובישי לנסר (הקודמת סדאן 2009 והנוכחית ספורטבק 2015).

קרטון, פלסטיק חלול, ועוד מושגים "פאנסי שמאנצי" לא שווים בעיניי כשמדובר ברכב אמין והעיקר, בשירות מעולה של היבואן.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תוכן חדש...