Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3949 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה כתב דמיקולו.

לא מדבר בכלל על היכולות הדינמיות / ניהוג של הרכבים. אמר שם גם כמה דברים הזויים.

בכל מקרה לעניין - עיקר הנושאים עליהם הוא מדבר הם אבזור ומושבים שגם ככה הם אינם אלו שמגיעים ברכבים הללו לישראל.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
גמרת אותי עכשיו. נהגתי המון על מיאטה NC (הייתה לשותף שלי) ואני לא הייתי אומר שהיא בהכרח יותר מהנה. היא אנמית (יותר מאשר איטית - היא לא כזו איטית - אבל העדר מומנט ומנוע משעמם גורמים לה להרגיש אנמית). תא נוסעים של מאזדה (היינו צוחקים שהכל עדיין מופעל בפנים עם גלגלות ומנופים כמו סירות קיטור), מתלים רכים בצורה מופרכת ("שינוי כיוון? רגע, תן לי להשען"), לא באמת מספיק חזקה בשביל להנות מההנעה האחורית אלא אם אתה עושה abuse לקלאץ' או על כביש רטוב. האוטו ממש לא עשה לי את זה. אה כן, ויש גג נפתח, שזה מגניב... לפעמים.

צריך להיות הזוי בשביל לצפות לשמירת ערך בND. אולי אם היבוא שלה יפסק והיא תהפוך למוצר נדיר (מה שנקרא אצל הכלכלנים שנגיע לpeak miata) אבל אם היבואן יחליט לתת לה את המחיר הריאלי שלה (סביב 180) אז יהיה כאן טבח.

בGTI אתה תהנה מתא הנוסעים, אתה תהנה מהמנוע והגיר (בין אם ידני ובין אם DSG), אתה תהנה מהתנהגות לא רעה בכלל, מכונית יותר שימושית, בטוחה וכזו שלא מושכת תשומת לב מהסוג הכי לא נכון שאפשר (הרי car guys לא תרשים עם מיאטה וכל מי שלא תרצה לקבל את התשומת לב שלו יחשוב שאתה במכונית ספורט\מיליונר\ספר).

זה מצחיק כי פעם הראש שלי רצה מיאטה אבל הלב חשב שזה אוטו מעפן. היום שניהם aligned. אולי בתור אוטו שני\שלישי במדינה עם מזג אוויר סימפטי ובלי ערסים, וגם זה אם לא היה לך כסף לבוקסטר.

אין ספק שיש פה הרבה עניין של טעם, אני, 99% מכתבי הרכב בעולם וליגות חובבים שלמות שמבוססות על NC סטוק לא מסכימים איתך, וזה בסדר. אתה ככל הנראה מחפש הנאה מכוח ופחות מהתנהגות והפעלת הרכב בעצמך וזה אחלה. השאלה מה מחפש פות"ש.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם
אין ספק שיש פה הרבה עניין של טעם, אני, 99% מכתבי הרכב בעולם וליגות חובבים שלמות שמבוססות על NC סטוק לא מסכימים איתך, וזה בסדר. אתה ככל הנראה מחפש הנאה מכוח ופחות מהתנהגות והפעלת הרכב בעצמך וזה אחלה. השאלה מה מחפש פות"ש.

אני לא מסכים איתך. בשני המקרים ( מיאטה וGTI) אתה צריך לדעת לשלוט ברכב ברמה די גבוהה על מנת באמת לממש את הפוטנציאל של המכוניות הללו.

זה פשוט סיגנונות שונים - BRZ ומיאטה זה יותר להשתעשע בפניות כשאתה משחק עם הזנב, לעומת זאת, כל ההוט-האצ'ים מיועדים לעבור את אותן הפניות בצורה הכי מהירה שיש.

הקטע שהוט-האץ' יכול לשמש כרכב יחיד במשפחה בלי שום בעיה (או סתם להיות קצת שימושי), BRZ ומיאטה - לא כ"כ.

פורסם

לוואגיות העדכניות יש שלדה משתפת פעולה, הגה מדוייק מאוד ובלמים מעולים - אלו מכוניות שאין שום בעיה לנהוג בהם חזק וגם לעבור את המגבלות ולהנות מזה. ממש לא מכוניות קו ישר (למרות שהן כמובן לא ישעממו אותך בין פניה אחת לאחרת כמו המיאטה). רוב בעלי המיאטה לא באמת נוהגים בהן חזק - אלא מתכוונים ללתת מכת גז באיזו צומת שחוקה כאן או שם ולחשוב שהם קן בלוק.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

Roee, אני נהנה לנהוג במיאטה גם ב בעיר וגם בשיוט איטי באיילון. גם בלי להוציא את הזנב, אני הרבה יותר נהניתי מאשר בכל הוט האץ'. המיאטה תמיד הרגישה מיוחדת, גם אחרי 3 שנים איתה. הוא האץ' מרגישה כמו סתם רכב רוב הזמן, לטוב ולרע.

emotion of motion

פורסם

אין ספק שמיאטה שונה יותר מהוט האצ' ולכן מרגישה מיוחדת.

גם אין ספק שיש מי שהשונות גורמת לו להנות.

לא כל אחד מוכן לשלם מחיר גדול בפראקטיות רק בשביל להרגיש שונה.

זה כבר מישור שונה ממה נחשב אצלך הנאה מנהיגה. זה כמו כל דבר אחד שמבדל אותך וזה מה שעושה לך טוב.

הנהיגה בה ב"מינהלתי", מבחינת נהיגה פרופר, לא מסבה יותר הנאה מכל הוט האצ'.

יש הוט האצ' שגם במינהלתי לא מרגישות כמו "סתם האצ'" מבחינת נהיגה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אף פעם אין כמו לחוות בעצמך.

קח לך יום שישי וסור לכל הסוכניות. לכל הפחות תשב בכל הרכבים, אני מאמין שכבר תפסול סופית חלק.

אני איתך, בהכל חוץ מהגיר.

לדעתי פסלת מהר מדי את הקופרה. לטענתך היא עונה על כל הדרישות שלך (מנוע, אבזור, מחיר, דיפ׳ מכני וכו׳) ולמרות שציינת ש-DSG זו פשרה רצינית עבורך, לא עושה רושם שבאמת שקלת אותה כאופצייה.

כאחד שירד מקופרה דור קודם, ידנית כמובן, אין ספק שחסר לי את אפקט הידני מדי פעם אבל ההעברות כל כך מהירות, לא צריך להוריד ידיים מההגה וגם הביצועים מעט עדיפים.

לא נהגתי על הג׳ולייטה תלתן החדשה אבל שמעתי דברים טובים.

לא ניתן להזמין שם גיר ידני? ה-TCT אכזב אותי ב-159 2.2 שבחנו בעבר. לא יודע אם יש שוני בנוכחי.

אם לא קופרה,

האוקטביה נראת לי פשרה טובה עבורך ולו רק מאחר ונראה שלשם אתה מכוון גם.

בהצלחה

אגב ירידת ערך. אולי העובדה שהיא כבר לא נמכרה זמן מה טרם הגעת החדשה לישראל השפיע,

אבל את הקופרה שלי מכרתי בדקה ורבע והרבה מעל המחירון.

למיטה ידיעתי, באלפא 159 אין tct כי אם selespeed, גיר רובוטי חד מצמד שמתנהג שונה לחלוטין מה tct

פורסם

לאחר מספר ימים בהם נעדרתי מהפורום... עדכונים...

1. יצא לי לראות את ה MX-5 שהגיעה זה עתה לארץ. לא נסעתי ברכב אך ישבתי בו. תא הנוסעים עדיף מזה של ה BRZ אולם החלטתי לוותר על ה MX5. המחיר שלו גבוה מדי, אני לא אוהב גג נפתח והמנוע חלש עבורי (על הנייר).

2. ה BRZ גם נפסלת, נסעתי אתמול ברכב של חבר. למנוע הזה יש רק 18 קג״מ וזה מעט מדי. גם תא הנוסעים אינו מדהים. ה BRZ הוא רכב חלש מאוד ואני לא מתכוון להיכנס לפקרוייט טורבו וכו׳.

3. ביצעתי נסיעת מבחן על הלאון קופרה. הרכב הרגיש נהדר. תא הנוסעים כאמור התקדם הרבה מהדגם היוצא, אך עדיין נחות מזה של ה GTI וכן, גם ה VRS. אולם אם באמת יביאו גיר ידני, והמחיר הנוכחי יוזל בכמה אלפי שקלים, אני ככל הנראה אלך על הקופרה.

4. ה GTI נפסלת. אני לא יכול להצדיק את המחיר של הרכב הזה לאחר הוספת האבזור שהכרחי מבחינתי. אני לא רואה לנכון לשלם 20-30 אלף ש״ח יותר מאשר ה VRS והלאון רק בכדי לקבל תא נוסעים מעט איכותי יותר.

5. ה VRS, אני עדיין נמשך לאוטו הזה, ובהיעדר גיר ידני בלאון, כרגע זו האפשרות הרלוונטית ביותר עבורי. עדיין לא יודעים לתת לי תשובה קונקרטית לעניין ה- VRS230. ניתן להזמין או לא? אני כרגע מחכה עדיין לתשובה.

6. פוקוס ST פסלתי, אני לא רוצה להתעסק עם ייבוא אישי/איילון מוטורס.

7. אופציה נוספת שפסלתי על הסף בהתחלה, האודי S1, יצא לי לראות מקרוב S1 של חבר והופתעתי לטובה. הרכב אינו קטן כפי שחשבתי תחילה. לכך נוסיף את תא הנוסעים האיכותי, גיר ידני והנעה כפולה ונראה שיש חבילה מנצחת. אני אקבע נסיעת מבחן בהקדם. לאחר עיון באתר של אודי, לא ברור לי כל כך האם יש רמות גימור שונות/תופסות שניתן להזמין בהזמנה מיוחדת? מישהו יודע לפרט? לפי מה שזה נראה מעיון באתר, ה S1 מאובזרת יותר מה GTI, מספקת הנעה כפולה, איכות טובה יותר, מותג טוב יותר ויוצא מחיר זהה (אם לא זול יותר).

עדכונים נוספים בהמשך.

אשמח לדעת אם מישהו קיבל כבר תשובה לגבי ה VRS230, אם מישהו יודע לגבי התוספות/חבילות ב S1 וכן אם יש חדש בעניין הזמנת גיר ידני בלאון קופרה.

פורסם

מה מחיר של S1 חמש דלתות על הכביש? מישהו יודע?

ד"א GTI עם אבזור דומה לקופרה תעלה לך לפחות 50 אלף נוספים.ממש לא 20-30 כפי שציינת :wink:

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

שרשור שכל מטרתו שחובבי GTI יחמיאו אחד לשני כמה VAG זה נהדר.

על הדרך שוחטים פרות קדושות (מיאטה, BRZ) מהללים הנעה קדמית ללא דיפ' לעומת הנעה אחורית שבה "זורקים תחת פה ושם...."

ב- GTI אתה נהנה בפניות וגם בין לבין...נו באמת.

אני מחזיק רכבי הנעה אחורית מזה 14 שנים ברציפות (בסדר הזה: MR2, MX5 NB, MX5 NC, 370Z) ומזה שנתיים על המכונה המדהימה 1M. קודם לכן החזקתי כל מיני הוט הצ' לרבות GTI.

מדהימה בהחלט ההתעלמות שלכם מאקסיומות ומוסכמות בעולם הרכב ביחס לתצורת ההנעה האחורית ועדיפותה (הן מבחינת יכולות הנהג והן מבחינת השיפור ביכולות הניהוג בעיקר לקראת המגבלות). העיקר וואג.

בקיצור - עולם כמנהגו נוהג. אותם משתמשים (ואתם יודעים על מי אני מדבר) ממשיכים להטיף כמה GTI הוא רכב אלוהי....לא נמאס ?!

סליחתי מראש על הטון הבוטה משהו, בכל זאת ערב יום כיפור...אבל דחילק.

---

פורסם

לאחר עיון באתר של אודי, לא ברור לי כל כך האם יש רמות גימור שונות/תופסות שניתן להזמין בהזמנה מיוחדת? מישהו יודע לפרט? לפי מה שזה נראה מעיון באתר, ה S1 מאובזרת יותר מה GTI, מספקת הנעה כפולה, איכות טובה יותר, מותג טוב יותר ויוצא מחיר זהה (אם לא זול יותר).

עדכונים נוספים בהמשך.

אשמח לדעת אם מישהו קיבל כבר תשובה לגבי ה VRS230, אם מישהו יודע לגבי התוספות/חבילות ב S1 וכן אם יש חדש בעניין הזמנת גיר ידני בלאון קופרה.

לאודי S1 אפשר להוסיף חבילת אבזור שנקראת קוואטרו ומחירה בערך 20-25 אלף שקל.

2016 Mini Cooper S - Pure Led

Maximum Go Kart Feel = 100% FUN

פורסם

פות"ש: ניכר שמראש אתה נעול על רכב, שמשעשע שדווקא מבחינתי (שירד מ- GTI ועבר לאלפא) הוא אכזבה. הכל והקול שם סינטתי. לא של ערסים? הצחקת אותי. תעשה סיבוב ביפו או בצפון. או שתבדוק ביד2 מי מוכר את הרכבים האלה כיד2. לא שזה אמור לקבוע לך מה לרכוש - אבל שים עצמך בפרופורציה. וזה לא שערסים לא קונים רכבים אחרים, אבל הרכב הזה כנראה חביב עליהם בדיוק מהסיבה שהוא חביב עליך. אם כבר, משום שמה, ב- GTI חדשה תראה אותם פחות. אבל כאמור, לא זה אמור להיות השיקול.

תנסה את התלתן החדשה. כל כך הרבה יותר מרגשת מה- VRS או ה- GTI, למרות שאינה ידנית. גם הרנו כך. אפילו ה- 208GTI, וכנראה שבקרוב תגיע 308GTI. תחפש אולי STI ידנית - אחריות לחמש שנים ושמה את ה- VRS שלך בכיס הקטן... אולי יש יד2 למכירה. תקנה אחת בת שנה ועדיין יש לך יותר אחריות מאשר ל- VRS. ואיזה רכב זה יא אללה.

אבל אם אתה נעול - אז אתה נעול, תתחדש ותהנה. כתבת שהוא משמעותית זול יותר, כולם פה ישמחו אם תפרסם את המחיר שהציעו לך.

עריכה: ה- ST הקודמת (ידידנו SHAYY חטף לי את הלבנה האחרונה מתחת ליד משום שהתמהמתי...) פצצה לעומת ה- VRS. אין מה להשוות לדעתי. היו שמועות שיתחיל יבוא של החדשה. אולי כדאי לך לחכות?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

על הדרך שוחטים פרות קדושות (מיאטה, BRZ) מהללים הנעה קדמית ללא דיפ' לעומת הנעה אחורית שבה "זורקים תחת פה ושם...."

אני מחזיק רכבי הנעה אחורית מזה 14 שנים ברציפות (בסדר הזה: MR2, MX5 NB, MX5 NC, 370Z) ומזה שנתיים על המכונה המדהימה 1M. קודם לכן החזקתי כל מיני הוט הצ' לרבות GTI.

מדהימה בהחלט ההתעלמות שלכם מאקסיומות ומוסכמות בעולם הרכב ביחס לתצורת ההנעה האחורית ועדיפותה (הן מבחינת יכולות הנהג והן מבחינת השיפור ביכולות הניהוג בעיקר לקראת המגבלות). העיקר וואג.

בקיצור - עולם כמנהגו נוהג. אותם משתמשים (ואתם יודעים על מי אני מדבר) ממשיכים להטיף כמה GTI הוא רכב אלוהי....לא נמאס ?!

בוא נשים לרגע את הname dropping המוטורי בצד (שהרי לא כל אחד עם כסף הוא גם אחד עם טעם טוב), מעניין אותי אם יש לך עוד אוטו יותר פרקטי בבית, או שאתה מנייד את עצמך, את משפחתך ואת מטלטליך באופן בלעדי ב1M בהווה או במיאטה בעבר; שהרי אם יש לך עוד רכב - קצת יותר פרקטי בנוסף - אתה לא באמת יכול להטיף לאף אחד שלא רוצה מיאטה (לא שחסרות סיבות לא לרצות מיאטה, אבל בוא נתעכב על הזווית הפרקטית לרגע).

האקסיומות בנוגע להנעה אחורית הן לא רלוונטיות במכוניות פושרות כמו אלו, שהרי אם הנאה הייתה קשורה להנעה אז בעלי אודי היו סוחפים סביב כיכרות כל היום. הנאה היא מכלול, החל מאיך האוטו נראה, דרך תא הנוסעים, המנוע, השלדה, הבלמים וסתם איך האוטו בא לך - וכן, כשמתעלמים מכל אלו וקונים לפי איפה נמצא הדרייבשאפט, אתה אכן עשוי למצוא את עצמך עם מיאטה.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

תנסה את התלתן החדשה. כל כך הרבה יותר מרגשת מה- VRS או ה- GTI, למרות שאינה ידנית. גם הרנו כך. אפילו ה- 208GTI, וכנראה שבקרוב תגיע 308GTI. תחפש אולי STI ידנית - אחריות לחמש שנים ושמה את ה- VRS שלך בכיס הקטן... אולי יש יד2 למכירה. תקנה אחת בת שנה ועדיין יש לך יותר אחריות מאשר ל- VRS. ואיזה רכב זה יא אללה.

אבל אם אתה נעול - אז אתה נעול, תתחדש ותהנה. כתבת שהוא משמעותית זול יותר, כולם פה ישמחו אם תפרסם את המחיר שהציעו לך.

נו באמת, אני משתוקק לראות את היום שבו אתה תקנה STI לשימושך האישי (או כל רכב ידני, או כזה שמקריב נוחות ושימושיות על מזבח ספורטיביות לא מתפשרת, בעצם). למעשה, אני מתערב איתך שהGTI הקודמת שלך הייתה האוטו הכי קיצוני שיכנס אליך הביתה בחמש שנים הקרובות. מהעמדה הזו, לא ברור לי איך אתה יכול להגיד שהST עדיפה מהVRS בגלל הפן הספורטיבי דווקא. אני לפחות מודה שאני רכרוכי (DSG, מכוניות פרקטיות וכו').

פורסם

אין פרות קדושות (רק גדושות! :D )

בוא נגיד שכשאתה הולך לקנות רכב עם ניחוח "ספורט" (הדיון פה, הוא על המכוניות שהן לא באמת ספורטיביות הארדקור) אתה תסתכל לא רק על ההנעה אלה על כל מה שיש לרכב להציע לך. כן כן, גם נוחות הנסיעה בפקקים בדרך לעבודה ואולי גם להביא איתו את הקניות מהסופר לסופ"ש? או שפשוט שיהיה לך מקום ליותר מבן אדם אחד ברכב, חוץ ממך?

ואז הולכים ומסתכלים על המחירים.. ופה עם כל הכבוד, ההוט האצ'ים מנצחים ובגדול.

אני לא אחביא את האהבה שלי כלפי VAG, כי כן, הם מייצרים מכוניות נהדרות ביחס לשאר הרכבים באותו מחיר.

370Z שציינת זה רכב מצויין אבל בואו לא נשכח שזה רכב בשווי של 400 אלף ש"ח ולא 220~230.

קצת פרופורציות.

• תוכן חדש...