Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא סובל את הגישה הזו של "או לגדוש או לא לעשות כלום".

ניתן להגיע במנוע הזה לתוצאות יפות מאוד עם סעפת יניקה, סעפת פליטה, צנרת וציפ. תוסיף צמד גלי זיזים וזה אפילו יותר יפה ולא יעלה שליש מעלות המגדש.

מה הטעם להשקיע כ"כ הרבה כסף ולהתפשר על האמינות של הרכב כאשר ביצועים ונהיגה ספורטיבית זה לא הקו המנחה של הבחור? הוא מעוניין ברכב יפה ומפנק עם גג נפתח, חבל על הכסף והכאב ראש הכרוכים בשיפורי ביצועים.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא דיברתי על המקרה הספציפי שלו, עבורו, אמרתי שאפילו תוכנה זה בזבוז כסף.

דיברתי באופן כללי על הערתו של עידן על אסכולת ה"או לגדוש או לא לשפר".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

זו לא גישה של "לגדוש או כלום", כל רכב לגופו וכל סגנון שיפור בהתאם לתוצאות אליהן אתה רוצה להגיע.

ברכב כמו ב.מ.וו שהינו רכב יומיומי ממש לא הייתי מתחיל להכנס לסיפור של קאמשפטים חמים וכדומה כי לא הייתי רוצה לפגוע לו באופי הנעים "יוקרתי" שלו.

להכנס לעניין של סעפות פליטה\יניקה וצנרת עם דודים ספורטיביים זה לא סיפור זול בכלל ברכב כזה, בטח אם אתה רוצה להצמד למותגים המומלצים עבור הרכבים האלה.

היתרון בקיט גדישה זה שהוא לא משפיע על הנוחות בהתנהלות היומיומית והוא נותן תוספת הספק שכל הסט הזה של קמשפטים\סעפות לא יתן.

תוריד את הקאמשפטים ואתה מדבר על תוספת הספק של 30-40 כ"ס במקרה הטוב, רחוק מאוד ממה שיתן לך קיט גדישה.

קאמשפטים חמים ושאר חמוצים זה בהחלט כיוון מגניב, לא ברכב יוקרה יומיומי.

אגב, הקיט צ'ארג'ר מגיע עם כל מה שדרוש לשדרוג כולל תוכנת ניהול מתאימה למנוע ולגיר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מחזק את עידן.

יש המון קיטים יעודיים שבתוך שעות בודדות ניתנות להתקנה על הרכב דוגמת vf engineering או ess.

יש מודים פשוטים שניתן לבצע אך הם נפוצים יותר במנועים הישנים (סעפות לדוגמה או קאמשאפט שירד ממנוע של m3 מאותה תקופה)

בגדול? המנועים מאוד נצילים וכבר סחטו מהם את הרוב...

M-TECH E46

פורסם (נערך)

אם הייתה לי לאון קופרה לפני הZ ולא שיפרתי אותה ומכרתי אותה כמקורית (240 כ"ס) ועליתי מבחינתי בדרגה עם רכב שבועט אותימ אחורה עם 274 כ"ס אז מבחינתי אני מסודר.

אגב לחצתי פעם אחת עם קופרה ולקחתי אותה, פעם שניה עם FR משופרת וגם אותה לקחתי.

אלו הפעמיים היחידות נראה לי שהמנוע התאמץ וכל פעם אותם הבחורים הציעו לי לבחון מי חזק יותר.

אני לא אחד שמחפש יותר מדי נהיגה ספורטיבית כי מבחינתי לפחות בכבישי הארץ זה משעמם.

יצא לי שהייתי בגרמניה והשכרתי שם רכב עם חבר, שם באמת אפשר להנות מהרכבים כמו בשלל מקומות אחרים בעולם.

מצד שני אני חייב שיהיה לי כח זמין כי אתם יודעים איך זה,לפעמים בא לך קצת להרגיש את הבעיטה הזאת ולדעתי שיש לך כלי עם ביצועים נחמדים (למרות שלדעתי רכב פחות מ350 כ"ס הוא לא רכב שנחשב ספורטיבי עם ביצועים).

אבל בסופו של דבר זה באמת עניין של גישה, יש כאלה שיקחו רכב כמו קופרה ויגיעו איתה ל450 סוסים וזה מה שיגרום להם לחייך, יש אנשים שיקנו Z עם מנוע חזק וישקיעו בה עוד כמה עשרות אלפי שקלים בשביל להגיע לעוצמות הרבה יותר גדולות וגם זה יגרום להם לחייך. ויש אנשים כמוני, שמצד אחד יש בהם את הג'וק הזה שהם אוהבים את הכוח הזה אבל מצד שני משתעממים מהר מלחיצות של 0-100 ולתת בראש מדי פעם לכמה רכבים אחרים, אלא יאהבו יותר את העניין של רכב יפה שנראה טוב, שיש לו קצת כח וזהו.לפני שקניתי את הZ הייתה לי התלבטות אם למכור את הקופרה הבתולה שלי או להשקיע בה 30-40 אלף ולעשות ממנה מפלצת. בסופו של דבר הגעתי למצב שאני רוצה את היוקרה והפוזה ולשייט לי בכיף שלי מאשר להיות כל הזמן באדרנלין מזוייף, שוב פעם זאת דעתי האישית וזה משקף רק אותי עם הגישה שלי. לא שופט חלילה אף אחד.

מצד שלישי אני לא יכול לשקר, אלי כתב פה שמות של קיטים שבתוך שעות בודדות ניתנות להתקנה, אני הולך לבדוק במה מדובר עכשיו ולכו תדעו...

עריכה: אוקיי בדקתי, קודם כל המחירים באתר של

vf engineering לא יקרים כפי שחשבתי, הבעיה שאין שום דרוג למנוע 3.0 SI, אלא למנוע הרגיל עד שנתון 06.

עריכה אחרונה על ידי viper05
פורסם
איזה תוספים מיוחדים ישחררו את המנוע ויתנו לו לרוץ?

מנוע ה-3 ליטר יודע להזיז את הרכב לא רע בכלל בלי שום תוספות מיוחדות שממילא לא הייתי מסכים לדחוף לבימר.

שטויות.

תתעלם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

טוב שמעו אני חייב לציין שהנושא אכן מעניין , נכנסתי לאתר הזה http://www.esstuning.com/categories/BMW/E85-Z4%252dSeries/Z4-3.0i-M54/

מישהו יכול להצביע פה על קיט מתאים ובנוסף לתת לי פרטים איך העניינים האלה מתבצעים (לא ההתקנה) כלומר האם יש טעם לעשות משלוח/ לטוס לבד להביא את זה? (אני יוצא פעמיים מהארץ באוגוסט)

המחירים לדעתי לא יקרים אבל השאלה היא כזאת, האם דברים מהסוג הזה יכולים לסבך אותי בנושא המנוע, לדעתים TIG ו E&A מבינים בתחום הזה (אשמח לקבל מידע מבעלי נסיון). אם קיט כזה יכול להקפיץ אותי ב 100 סוסים או יותר זה אכן יכול להיות נושא מעניין אבל אני מפחד שזה יפגע לי במנוע או במכלולים האחרים. מה צריך לעשות במצב כזה? אילו חיזוקים? האם צריך לקנות מחשבים ודברים נוספים? שינויי תוכנות? האם הנושא באתמ יכול להסתכם פה ב20 K שקלים או שאני צריך לקחת בחשבון הוצאות בומבסטיות נוספות?

דבר נוסף, הקיטים מוצגים שם למנוע 3.0I, האם זה גם יתאים לSI?

אשמח לתשובות מאנשים שמבינים קצת בנושא.

פורסם

לגבי התאימות של הקיט גדישה של ESS למנוע שלך הייתי ממליץ בחום ליצור איתם קשר ישירות, מהנסיון שלי הם מאוד יעילים ואינפורמטיביים (בזמנו עם הבימר שקלתי התקנת קיט שלהם).

מבחינת הקיט עצמו- אין צורך בשום חיזוקים, הקיט מגיע עם תוכנת ניהול שמתאימה למנוע שלך ובתיבות אוטומטיות התוכנה גם מורידה גדישה לתחום שבטוח עבור מגבלת המומנט של הגיר שלך.

אם אתה קונה את הקיט הוא מגיע עם כל מה שאתה צריך כדי לגדוש, עניין של כמה שעות עבודה בודדות והרכב שלך גודש.

לשיקולך אתה יכול לרכוש בנוסף תוכנת TCU שזו תוכנת הניהול לגיר (אם הוא אוטומט, לא שמתי לב) והיא תשפר את זמני העברת ההילוכים וכן הלאה.

זהו בגדול.

אה כן, אם יש לך אפשרות להביא את הקיט במזוודה מחו"ל זה מעולה, המשלוח של הקיט לא זול בגלל המשקל למרות שאם לא בוער לך אתה יכול לעשות שילוח ימי ולחסוך לא מעט כסף.

ESS מוכרים מאוד בתחום ולא מעט רכבי ב.מ.וו גודשים בעזרת הקיטים שלהם.

כל הכתוב כאמור מהמחקר שאני עשיתי לפני כ-3 שנים ומקריאת לא מעט חוו"ד עליהם בפורומים ייעודיים של ב.מ.וו בחו"ל.

פורסם

אני מתקשה להבין, אתה הולך להשכיב 4K$ (לפני מיסים, קנסות והחרמה אם תיתפס), עוד סכום בן 4-5 ספרות בהתקנה, תפגם באמינות הרכב, תהפוך אותו ללא חוקי ובעייתי בטסט בשביל לקבל משהוא שלעולם לא תשתמש בו?

אני חייב להבין את הרציונל...

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אחרי ההסבר שנתתי שכחתי לכתוב בדיוק את מה שבגירה פה מעליי כתב, אני מסכים איתו בעניין הזה, לחלוטין לא הייתי נכנס לכל זה אם זה לא משהו שאני מנצל.

פורסם (נערך)

עידן קודם כל תודה רבה לך על ההסבר המפורט.

בגירה , אני ממש לא יודע האמת אם אני הולך להיכנס לזה כרגע אבל אני ללא ספק הולך לבדוק את הנושא בפורום Z4 בחו"ל ורוצה לבדוק עם TIG כמה הם לוקחים על התקנה של דבר כזה.

אם זה יפגע לי באמינות ויכול לסכן לי את המנוע/גיר או כל דבר דומה לזה אין סיכוי שאני אכנס להרפתקאה כזאת ובמיוחד כמו שאמרתם במיוחד שאני לא מנצל את זה, אבל ללא ספק הנושא מעניין ואם מדובר פה בעניין שיכול להסתכם עד 30 K אולי שווה לשקול את זה במידה והסדנאות פה באמת יודעות להתעסק בדברים האלה. אמרתי כבר מקודם, שפן נסיונות אני לא אהיה,אם הם יוכיחו לי שיש איזשהו פרוייקט שהם כבר ביצעו אני אשמח לראות ולהתרשם מהנושא.

הסיכוי שאני אעשה את זה אינו גבוה אבל כמו שאמרתי אני בהחלט רוצה לבדוק את הנושא, אבל אם לא עכשיו ואם אני לא אמכור את הרכב בעתיד אז אולי באמת שווה לבדוק את העניין.

אגב הZ4 בצורה החדשה מגיעה עם שבלול מהחברה?

בגירה אני חייב להתייחס לעוד משהו, אמרת שלעולם אני לא אשתמש בזה, זה לא בדיוק נכון, תראה כשיש לך כוח זמין בסופו של דבר הדבר היחידי שמונע ממך להשתמש בזה היא הרגל שלך שרוצה ללחוץ על הדוושה או לא. בוודאי שאני אשתמש בזה אבל לא כמו ילד קטן שכל היום ילחץ רק על הגז (אם עד היום לא עשיתי את זה אז עוד 100 כ"ס לא ישנו את ההרגל וגם לא עוד 200) אבל כשיש לך, אתה מנצל את זה ללא ספק מתי שפשוט בא לך.

וגם ללא קשר אתה יודע שיש לך משהו מיוחד ביד (בנוסף לזה שאני מעוניין לשנות את הרכב ויזואלית שייראה הרבה יותר ספורטיבי וכמובן ישמור עדיין על המראה הקלאסי שלו) אני יודע שזה כרוך בלא מעט כספים, אבל חיים פעם אחת. הקצבתי לעצמי תקציב מסויים שאני רוצה ללכת איתו ולעשות משהו אחר.

בסופו של דבר נניח אני אשקיע 40 על הכל ביחד, במכירה עתידית מקסימום הפסדת 20 על דברים מהסוג הזה , במיוחד ברכבים כאלה. אבל שוב פעם לרגע זה מכירה לא באה בחשבון.

• תוכן חדש...