Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

המכונית מגיעה עם מסך מולטימדיה 7", אני מניח שהמסך הזה מחובר לאיזו מערכת סאונד שנמצאת מאחוריו... האם יש למערכת הזו Outputs למגבר חיצוני ? איך עושים את זה אם אפשר בכלל?

הצלחתי להגיע לשירשור הזה שמסביר איך לפרק את המסך, אבל לא ברור לי אם המערכת שרואים שם מוציאה audio outputs שאפשר לעבוד איתם...

http://www.208ownersclub.co.uk/forum/touch-screen-and-head-unit-removal_topic1101.html

עריכה אחרונה על ידי noam23
פורסם

גם אם אין יציאות RCA, וכנראה שאין, זה לא בעיה לחבר מגבר בשימוש במנחת או רכישת מגבר שכולל חיבורי Hi Level לחיבור דרך יציאות הרמקולים הרגילות.

כדי לבדוק אם קיימות בכל זאת יציאות בין אם RCA או שמא יציאה דיגיטלית כלשהי מומלץ לבדוק מול מתקינים שאולי התנסו בענין, או ע"י פירוק המערכת וזיהוי כל החיבורים בגבה, בין אם הדבר מצוין במדבקה על המכשיר או באמצעות סכמות שניתן למצוא ברשת לפי מק"ט.

פורסם

למגבר הנ"ל אין כניסות היי-לבל ולכן תזדקק למנחת.

רצוי לרכוש אחד מחברה איכותית כדי לפגוע כמה שפחות באות האודיו.

אפשרות נוספת תהיה לרכוש פרוססור שיתחבר בין המערכת המקורית למגבר ויציע אולי ערך מוסף בדמות קרוסאובר, איקוולייזר ותיקוני זמן לטובות כיוון מערכת מוצלח יותר.

פורסם (נערך)

אחרי מחקר מעמיק יותר בנושא של מערכות סאונד אינטגרליות לרכב (נושא כאוב, שהופך לכאוב יותר עם כל שנה חדשה), הגעתי למסקנה שהפתרון של שימוש במנחת (לא משנה כמה יקר) הוא פתרון שיבטיח איכות סאונד נמוכה, מכיוון שמערכות הסאונד האינטגרליות של כל כלי הרכב, מבצעות EQ שבמקרה הטוב רק חותך את הבאסים מתחת לתדר מסוים (כדי לא לפגוע באיכות הצליל של הרמקול האינטגרלי הקטן שמותקן בדלת), ובמקרה הרע גם מבצעות שינויים בתדרי בינוניים וגבוהים, ע"מ לפצות על עיוותי סאונד של הרמקולים המקוריים הזולים. כתוצאה מהבעיות הללו, אני מעדיף להימנע מהפתרון של מנחת.

חשבתי על מספר אופציות אחרות:

1. שימוש בפרוססור בשם JL Cleansweep. היתרון זה שהוא מתחבר בין הרמקולים לבין המערכת האינטגרלית, ומבצע תיקון לגרף ההיענות לתדר הפגום של מערכות הסאונד האינטגרליות (שבין היתר תמיד חותכות את הבאסים כדי שהרמקולים הנחותים של הרכב לא יתעוותו). החסרון הוא שחלק ממי ששמעו את הפרוססור הזה עובד, טוענים שהצליל שמופק הוא בעל צרימה בתדרים הגבוהים (ייתכן כתוצאה מכך שהמקור הוא עדיין חוטי רמקול ממערכת שמפיקה THD גבוה, או לחלופין כתוצאה מהמרת האות אנלוגי-דיגיטלי-אנלוגי שהפרוססור מבצע). חסרון נוסף הוא העלות המאוד גבוהה של הפרוססור (1000 ש"ח בחו"ל, פלוס משלוח ומיסים יוצא באזור 1400 ש"ח - טירוף, מה גם שזה עדיין לא מבטיח שלא תהיה צרימה בסאונד).

2. אופציה נוספת היא שימוש ברסיבר BT בעל יכולות Aptx streaming + Handsfree call. את הרסיבר הזה אפשר לחבר ישירות למגבר, ואז אפשר להתחבר לרסיבר הזה עם הסמארטפון דרך ה BT. בצורה כזו אפשר לעבוד גם עם המערכת האינטגרלית של הרכב, וגם עם הרסיבר BT שיספק סאונד נקי, ורק צריך לדאוג לכפתור בורר ביניהם. יש פה יתרון שמקבלים אופציה עם סאונד נקי. החסרון הוא שמערכת הסאונד האינטגרלית הופכת לדי מיותרת וחבל. בעיה נוספת היא שלא מצאתי רסיבר BT שכזה לרכב שנראה בעל איכות גבוהה... כל הרסיברים הללו שראיתי נראים ועולים כמו צעצוע זול לילדים...

3. אופציה מעניינת נוספת, איך איני בטוח שהיא אפשרית: מערכת המולטימדיה של הפיז'ו 208 בנויה למעשה משני חלקים נפרדים, שמחוברים ביניהם בחוט. חלק אחד זה המסך 7" , והחלק השני זו מערכת הסאונד. האם ישנה אופציה פשוט לחבר את המסך למערכת סאונד אחרת (שמכילה Line out למגבר והכל)? אם זה אפשרי, זו האופציה האידיאלית ביותר לדעתי.

פורסם (נערך)

ה- BitPlay HD שלהם היה יכול להיות פתרון נחמד, אבל יש שתי בעיות:

1. הוא לא מתפקד כ- Handsfree voice, כלומר ברגע שאני שומע איתו ברכב, אין לי אפשרות לבצע שיחות טלפון. אני בעד איכות סאונד, אך לא על חשבון פרקטיות.

2. אני יודע שקודם התלוננתי על המחיר הזול של פתרונות ה BT שראיתי, אך יש מרחק גדול בין מוצר ב 200 ש"ח, למוצר ב- 4000 ש"ח.

אני מחפש משהו באזור 500-1000 ש"ח, שנותן גם Aptx streaming וגם Handsfree, והאיכות טובה, לא זבל. בעיקרון, אני יכול להשתמש ב BT Head unit כדי להשיג את זה, אבל זה סתם פיתרון מגושם.

פורסם

יש לך BT ביחידה המובנית, לא? היא לא כוללת הזרמת מוזיקה?

והכיוון שחשבתי עליו הוא מגבר מסדרת ה-Prima Bit שכולל DSP בתוכו ואפשרות לחיבור AUX או כניסה אופטית.

מכירה של המגבר הקיים תצמצם במעט את ההוצאה הנילוות.

פורסם (נערך)

אני לא רואה איך זה יוזיל לי עלויות אבל... תקן אותי אם אני טועה, אבל הפתרון שאתה מציע הוא אותו פתרון שאני מקבל עם ה JL Cleansweep, רק בדרך אחרת (ויותר יקרה).

יש לי BT במערכת האינטגרלית, אבל היתרון ברסיבר BT חיצוני, הוא שאני יכול לחבר אותו באופן ישיר למגבר הנוכחי שלי, וכך הסאונד נקי (כשאשתמש בסמארטפון להזין את הרסיבר BT החיצוני שיחובר למגבר) ללא מנחתים ופרוססורים על המערכת האינטגרלית.

פורסם

אם אני לא טועה, הקלין-סוויפ רק מאזן אוטומטית את הסאונד ו"משטח" אותו.

האודיסון מתקדם הרבה יותר ומעבר לזה שהוא משמש כמגבר,

יחידת ה-DSP שלו נשלטת לחלוטין וכוללת איקוולייזר, קרוס אקטיבי מלא ותיקוני זמן.

לא אמרתי שזה יוזיל לך עלויות, ולמרות שאיני יודע מה המחירים לחברי הפורום אני מסופק שמדובר במספר 4000.

תזמין את אדי (lanosforce) לדיון, הוא מתמצא הרבה יותר באפשרויות שכאלו (ויש עוד כמה חברים שאולי יודעים יותר).

פורסם

אמרתי 4000 ש"ח כי ראיתי את זה ב- eBay ב- 2600 ש"ח (וזה לפני משלוח ומס קנייה פראי). באופן כללי, להוציא 4000 ש"ח, או אפילו 3000 ש"ח, כדי לנסות ולשפר סיגנל של יציאת Hi-level ממערכת סאונד ששווה שקל וחצי (שזה השווי של מערכת הסאונד האינטגרלית שמגיעה עם כל כלי רכב, כולל היקרים ביותר), זה נראה לי פשוט אסטרטגיה לא נכונה.

פורסם

בדוק עם היבואן בארץ, יכול להיות שעדין מדובר במחיר כניסה לשוק או מוטיב אחר שיביא את המחיר למשהו שפוי.

אני לא יודע מה טיב המערכת ב-208, יש שיפור ניכר במצב בשנים האחרונות בחלק מהמקרים.

הזרמה ב-BT למעט אולי בתקן AptX (וגם אז שני הצדדים צריכים לתמוך בענין) ובתקנים שכוללים שימוש גם ב-WiFi אינם בדיוק הטופ של הטופ מבחינת איכות.

פורסם

קודם כל יפה שאתה עושה שיעורי בית אבל, השאלה היא לאיזה רמה אתה מכוון? אם את אודיופיל אמיתי ואתה הולך להשכיב סכום מכובד על מערכת שמע אז אני מבין אותך. אבל אם אתה לא אודיופיל ואתה לא הולך להשכיב סכום רציני על מערכת והתקנה מתאימה אז לדעתי שים מנחת "נורמלי" ותתקין מגבר זה עשוי לספק אותך. לפעמים מחקר מעמיק גורם לך להוציא סכומים הרבה יותר גדולים מימה שבפועל אתה צריך. אתה צריך להבין שמה שקראת והבאת לנו כאן הוא מנקודת מבטו של אודיופיל. לרוב הציבור זה בכלל לא ישנה. בהצלחה

פורסם (נערך)

עצה נכונה alpine.

אני מאוד משתדל לנסות ולהישאר בפרופורציה הנכונה למה שאני מנסה להשיג.

הרכיבים של המערכת שלי סטנדרטים, ולא משהו מיוחד:

1. רמקולים קדמיים: morel dotech ovation 6

2. מגבר: JBL GTO 1004

3. סאב: Hertz ES300

כעת, אני יכול להבין טענה שתגיד כי על רכיבים סטנדרטיים שכאלו, אפשר בהחלט להסתפק במנחת. העניין הוא שלפי ההתנהגות של מערכות אינטגרליות, זה פשוט לא נכון שלא יורגש הבדל.

שים לב לניתוח שנעשה כאן ע"י איש מקצוע, תוך שימוש ב Spectrum analyzer שמחובר ומראה את גרף ההיענות לתדר של מערכת סאונד אינטגרלית ממוצעת של רכב (נמצאת מצד שמאל שלו):

111.JPG

קצת קשה לראות בתמונה, אבל במילים הוא אומר שיש נפילה חזקה מתחת ל- 40hz, דבר שסביר לבצע כאשר היצרן של הרכב רוצה להגן על הרמקולים הקטנים והמושתנים מסין שהוא תקע בדלת הרכב כדי שלא יהיה להם נזק בעוצמת ווליום גבוהה. אבל, כשמדובר בסאב, אפילו סטנדרטי, כמו ה- ES300 שמסוגל לרדת ל 25hz, ההבדל אמור להיות מורגש ביותר ויתבטא בהעדר בס בתדרים הנמוכים (שזה כל הכיף בסאב!). פרט לכך, רואים גם נפילה באזור ה mid-range שבאה כנראה לפצות על התנהגות הפוכה של הרמקולים הסינים הזולים בתחום התדרים הזה, ושוב רואים הגבהה של אזור ה- "treble" שבאה כנראה שוב לפצות על בעיה של הרמקולים בתחום הזה. כל השינוי הזה בגרף ההיענות לתדר, שיצר היצרן כדי לפצות על הנחיתות של הרמקולים הסינים העלובים שנמצאים בכל הרכבים, יעשה השפעה ניכרת, ולא לטובה, אפילו על סט רמקולים סטנדרטי כמו שלי.

כאן לעומת זאת, המדגים מראה את אותה מערכת סאונד אינטגרלית, הפעם לאחר התיקון של ה- JL Cleansweep, וכפי שניתן לראות, טווח ההיענות לתדר תוקן לגמרי, וזהה לזה של מערכת Aftermarket (כמו שהיתה לי ברכב הקודם):

222.JPG

שוב, חשוב לי להדגיש שהבדלים כ"כ גדולים בגרף ההיענות לתדר, הם לא הבדלים שיהיה ניתן להבחין בהם רק במערכות של עשרות אלפי שקלים, אלא גם במערכות סאונד סטנדרטיות של אלפי שקלים בודדים.

בנוסף לכך, גם חשוב לי להדגיש שה- JL Cleansweep אינו בהכרח פתרון ראוי. הוא מסוגל לתקן את הנזקים שבגרף ההיענות לתדר של המערכות האינטגרליות, אך לא יכול לתקן Harmonic distortion שגם יהיה לא נמוך מיצאות high level, ובנוסף לכך מוסיף בעצמו רעש למערכת בשל ההמרה אנלוגי-דיגיטלי-אנלוגי. כל הרעשים הללו בהחלט יכולים לבוא לידי ביטוי היטב גם במערכת כמו שלי.

ייתכן שמה שאעשה, זה אזמין את ה- JL Cleansweep (ואבלע את גלולת המחיר המרה שלו), ובמידה ולא אוהב את מה שהוא עושה, אשתמש בכניסת ה- AUX שלו כדי לחבר רסיבר BT כלשהו שיבטיח צליל נקי.

• תוכן חדש...