Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חישתי מידע בנושא, פה בפורום ובכלל, ולא מצאתי הסבר שעזר לי להבין. גם מצאתי כמה דברים שונים בנושא, ולכן אני רוצה לשאול ולדעת אחת ולתמיד, אשמח לעזרה.

כיוון של gain במגברים, הבנתי שבעצם מווסת את הקדם אות שמגיע למגבר, ובסופו של דבר זה מתבטא בעוצמת השמע. השאלה שלי היא איך? בדציבלים, כמו הגברה והנמכה של ווליום מהרדיו דיסק? בפחות חשמל שיוצא אל הרמקולים? האם האיכות מושפעת?

ולשאלה יותר ספציפית, האם יכול להיגרם לרכיבים נזק בגלל עודף חשמל, למרות גיין סגור? ואם להיות יותר ספציפי, הגברה אקטיבית של טוויטרים אודיסון ווצ'ה עם alpine pdx f4, 114 rms לפי תעודת לידה, והגברה של hertz es250 על alpine pdx m6, 643 rms לפי תעודת לידה.

תודה על העזרה!

פורסם

אתה בעצם מדבר על כיוון של מערכת עם סט שמחובר אקטיבי

זה לא סיפור פשוט

מומלץ שתגיע לאחד המפגשים ותיתיעץ עם החבר'ה או שתיגש למישהוא שמבין

לא מומלץ לשחק לבד ולגרום נזק בטעות..

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

http://www.bcae1.com/gaincon2.htm

ובכלל מדובר באתר טוב ללימוד תאוריית האודיו לרכב.

הטוויטרים המדוברים (AV1.1) מדורגים להספק מקסימלי של 180W ואני מניח שכ-90W RMS.

כל עוד האות שמגיע אליהם נקי וללא קליפינג, אני לא צופה בעיה חריגה.

במקרה של הסאב, זה עשוי לדעתי להיות קצת יותר בעייתי אם אכן תספק לסאב של 250W RMS יותר מפי שניים מההספק.

אבל, המונו המדובר תומך ברגישות כניסה עד 8V. מקור האות של האלפיין 9855 (שהתייחסת אליו בשרשורים אחרים) הינו עד 4V.

ולכן אם תכוון את הגיין למצב נמוך יותר, המגבר יספק פחות עד כמה שאני מבין.

יש גם פה קצת התייחסות לענין הקליפינג והנזק האפשרי:

http://www.bcae1.com/2ltlpwr.htm

בכל אופן, אלו הם ידעותיי ודעותיי הבלתי מקצועיים בנושא.

ב-FAQ כבר עברת?

פורסם

בנתיים כשאני לא באמת יודע עד הסוף אני לא עושה נסיונות על הציוד, כי אני באמת לא רוצה לגרום נזק.

טום (אני מניח?) תודה על האתר, באמת יש בו אחלה חומר לקריאה. עברתי בFAQ אבל לא מצאתי תשובות מספקות.

באתר שהבאת מדובר על זה שהגיין מווסת את הרגישות של המגבר לאות שמגיע אליו, ובאופן כזה מגבר רגיש פחות או שהרגישות שלו לאות רוסנה, יפיק כח (הם אומרים שכח) פחות ממה שהוא מסוגל במקסימום.

השאלה שעולה לי זה אם הכח מופחת בכללי, או ביחס למגבר, ז''א האם מגבר עם גיין ''סגור'' יפיק לדוגמא 10RMS ליציאה בכל מגבר ופשוט ככל שהגיין נפתח יגיע אל המקסימום שלו, או לדוגמא מגבר של 600RMS יוציא 400 בגיין סגור?

ולגבי הטוויטרים, עלתה שם נקודה שחלק מהייצרנים מצרפים לטוויטרים שלהם מנורות להגנה על הטוויטר, שזה אולי הקוביות הצהובות שלא היה לי מושג מה הן שהגיעו עם הטוויטרים. כתוב שהן בעצם מונעות מיותר מדי כח להגיע לטוויטרים ע''י העלאת ההתנגדות שלהן עצמן, מה שכביכול יוריד את ההספק של המגבר כשהן מחוברות ובהתנגדות גבוהה. שאלה נוספת שלי היא אם המגברים שדיברתי עליהם, שמוצהרים לתת אותו הספק ב4 וב2 אום, ירדו בכלל בהספק כשההתנגדות תגדל?

תודה על העזרה והתשובות חברה!

פורסם

לגבי ענין הגיין, וודאי שזה יחסי לכל מגבר שכן לכל מגבר הספק נומינלי שונה וכן בעל טווח רגישות (גיין) שונה.

לענין הטוויטרים, אין לי מושג מהן אותן קוביות שקיבלת. לגבי הענין עם הנורות, איני בקיא יותר מדי בנושא, וכמוני-כמוך צריך לקרוא עוד בנושא או לקבל מענה ממי שמבין.

לענין ההתנגדויות, ראה הדיון כאן: http://www.the12volt.com/installbay/forum_posts.asp?tid=126878

בכל אופן, ניתן למדוד את ההספק בפועל. יש הסבר לדוגמה גם באתר ,המפורסם - http://www.bcae1.com/measpwr.htm או לחילופין חיפוש בנושא שיניב עוד תוצאות כמו גם סרטונים רלוונטים.

ת ֹם :-)

פורסם (נערך)

תודה על המאמר!

אז אם הבנתי נכון מהמאמר, אופציית ההגבר (GAIN) במגבר נועדה בראש ובראשונה לתאם בין המגבר לHU.

ז"א להתאים את מתח היציאה (pre-amp output voltage) של ה HU לזה של המגבר.

אם אני מכוון את ההגבר לזה שמוצהר על הHU, לדוגמה בCZ703 ל5V, אני אקבל מההגבר את ההספק הנומינלי שמוצהר עליו, נגיד 130RMS לערוץ במקרה של DLS RA20. האם זה ככה?

לא ממש הבנתי מה יקרה אם אני ייתן לו פחות מ5V נגיד 3? ההגבר יפיק יותר מהנומינלי ויכול להגרם נזק בטווח הארוך?

עריכה אחרונה על ידי TheOne23

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

אם תכוון הגיין למתח נמוך יותר (במגבר שלך זה ברור, בחלק מהמגברים מדובר בכיוון הפוך לאינטואיציה), המגבר יקטום (קליפינג) את האות שנכנס אליו והוא זה שיוביל לנזק לאלמנטים המוגברים.

בכל אופן 5V זה המקסימום שה-HU מוציא, זה לא קבוע ותלוי במוזיקה ובווליום בשימוש.

פורסם (נערך)

הבנתי :-) תוכל בבקשה להראות איפה בדיוק נמצא ה5V באיור הבא?

האם זה האמצע כפי שמתואר באיור?

התחום בכפתור פשוט לא נראה שמחולק בצורה ליאנרית כ"כ...

5V.jpg

5V.jpg

עריכה אחרונה על ידי TheOne23

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

אם הכפתור בכל זאת ליניארי, אז הייתי אומר שיותר קרוב ל-7V.

באמצע תאורטית אמור להיות 3.6V.

בכל אופן, גש לשרשור של אדי "האודיופיל המתחיל" ונדמה לי באזור הודעה 11 יש התייחסות לדרכים השונות לכיוון הגיין בצורה נכונה.

אגב, בחוברת ההוראות של המגבר יש הסבר מפושט של דרך אחת לעשות כן, בעמ' 6.

• תוכן חדש...