Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בסלון ומטבח מחוברים כ35 מטר, בירושלים

אלקטרה ירדה מהפרק לאחר שירות גרוע מאוד ואיכות נמוכה.

נשארתי עם שני מזגנים של תדיראן A300 אינוורטר ו 28A מזגן רגיל שניהם מתאימים מבחינת התפוקה

A300 עולה כ 5600 וה28A זול ממנו בכ 1000 מש"ח.

מסיבה שלא מובנת לי האינוורטר פחות יעיל מהמזגן הרגיל A לעומת B

אני לא יודע מה להחליט

אשמח לעזרה בעניין

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

גם זול יותר , גם חסכוני יותר וגם אמין יותר (לרוב מזגני אינוורטר אמינים פחות ממזגנים רגילים , קלים יותר לתיקון ובמחירים זולים יותר )

מה השאלה בדיוק ?

(למרות שנראה מוזר שמזגן רגיל יהיה חסכוני יותר מאינוורטר , ואני מניח שאתה אומר יעילות אתה מתכוון לחסכון מבחינה אנרגטית)

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

זהו שאני לא מבין, גם יקר יותר וגם פחות יעיל, אז במה הוא עדיף על מזגן רגיל?

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אני לסלון ומטבח מחוברים, עם שטח קצת יותר גדול התקנתי Elco 29 עם דירוג A ושלוש שנים אחריות.

היחידה לא גדולה, המזגן מקרר/מחמם מעולה.

הדבר המוזר, אחרי כיבוי המזגן ממשיך להוציא אויר כמה דקות. נאמר לי בפירוש שזה טוב מאוד נגד לחות/עובש/חיידקים ומשהו בסגנון.

מזגני אלקטרה עכשיו באמת לא מומלצים, אבל אלקו ברמה טובה יותר? וגם לא יקר מדי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
מדובר בסלון ומטבח מחוברים כ35 מטר, בירושלים

אלקטרה ירדה מהפרק לאחר שירות גרוע מאוד ואיכות נמוכה.

נשארתי עם שני מזגנים של תדיראן A300 אינוורטר ו 28A מזגן רגיל שניהם מתאימים מבחינת התפוקה

A300 עולה כ 5600 וה28A זול ממנו בכ 1000 מש"ח.

מסיבה שלא מובנת לי האינוורטר פחות יעיל מהמזגן הרגיל A לעומת B

אני לא יודע מה להחליט

אשמח לעזרה בעניין

רכשנו לחמותי את הA28 לפני כשנתיים. מזגן מעולה.

שקט מאוד ועובד מעולה גם בימים הקרים והחמים בירושלים.

פורסם

יש כאן איזו טעות. לא סביר שמזגן אינוורטר פחות יעיל.

אם אתה לא מדליק הרבה מזגן אין הצדקה לאינוורטר. אם אתה מדליק ימים ארוכים לך על אינוורטר.

פורסם

אין טעות, ה 28A נותן BTU גבוה יותר 23780 לצורך הדיוק ומקדם יעילות COP של 3.8 ואילו ה 300A נותן 22860 BTU עם מקדם יעילות COP 3.76

פורסם (נערך)

אני מאוד אוהב את סדרת הi של תדיראן, אני משתמש בדגמי 10i ו21i.

מזגנים שקטים מאוד עם תפוקת קור מצוינת ופיקוד מעולה. כמעט שנתיים שאני איתם וטרם יצא לי לכוון אותם מתחת ל23 מעלות(!)

עריכה אחרונה על ידי Barney

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

הדירוג האנרגטי שלהם זוועתי

פורסם
אין טעות, ה 28A נותן BTU גבוה יותר 23780 לצורך הדיוק ומקדם יעילות COP של 3.8 ואילו ה 300A נותן 22860 BTU עם מקדם יעילות COP 3.76

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים.

ראשית, ההבדלים בנצילות אפסיים. המספרים בעצם זהים.

שנית, הנצילות של האינוורטר מוגדרת בתפוקה מכסימלית, כשהוא פועל בעומס חלקי על המעבה החיצוני המתאים לעומס גבוה בהרבה, גם הנצילות שלו תהייה הרבה יותר טובה.

לכן תמיד יש לבחור אינוורטר כך שבמרבית הזמן תפוקתו לא תהיה במכסימום, אחרת כל הטעם באינוורטר מתיתר.

יוסי

פורסם

האם החסכון בחשמל מפצה על המחיר ההתחלתי היקר?

נניח שמזגן חי 7 שנים. הפרש המחיר בין 2 המזגנים הוא 1000 ש"ח לרעת האינוורטר. כלומר החשמל הנחסך לשנה צריך להיות לפחות בשווי של 1000/7= 130 ש"ח. האם אתה חוסך זאת? אני ממש לא בטוח.

בנוסף, יוסי כתב: "לכן תמיד יש לבחור אינוורטר כך שבמרבית הזמן תפוקתו לא תהיה במכסימום, אחרת כל הטעם באינוורטר מתיתר.".

האם אני מבין נכון שאם כקונים מזגן אינוורטר, יש לקנות מזגן חזק יותר מהמזגן הרגיל?

אם כן, הפער במחיר ההתחלתי אפילו גדול יותר לרעת האינוורטר.

יהודה

פורסם

להפך. החסכון בחשמל נמחק בתקלה הראשונה שאחרי תום האחריות.

:turn-l:
פורסם

יוסי לא כל כך הבנתי אותך, מה שאתה אומר זה ש האינוורטר יתאמץ פחות ולכן יצרוך ברוב המקרים פחות חשמל?

ובכל זאת עדיין לא ברור לי מדוע האינוורטר מוגדר ברמה אנרגטית פחות טובה?

פורסם

הנצילות מושפעת מתכנון המזגן. אחד הפרמטרים החשובים הוא איכות החלפת החום בראדייאטור החיצוני. אם חלק זה (המעבה) גדול מספיק הוא מפחית את לחצי הראש במדחס ומשפר את הנצילות, זאת בטווחי העבודה.

מזגן רגיל עובד בנקודת שיווי משקל המושפעת מהטמפרטורות שלו ולכן בזמן מדידת הנצילות המזגן מותקן בתא מדידה המייצר עומס חום (או טמפרטורה אופפת) בהתאם לדרישות מוגדרות.

באינוורטר אין עומס יחידי כי אינוורטר משנה את תפוקתו. אבל הממדים הפיזיים של הראדייאטור החיצוני לא משתנים, ולכן בטווח מסוים הנצילות עולה כשהוא פועל בעומס נמוך מהמכסימלי.

לכן מבחינת הנצילות עבודה בעומס חלקי עדיפה.

אין שום היגיון להשקיע באינוורטר אם אתה צריך אותו לעומס מכסימלי בלבד. הרעיון באינוורטר הוא מזגן עם תפוקה גבוהה יותר מהנדרש בדרך כלל ואז במצב ההתחלתי לאחר הפעלתו כשהחדר חם הוא יעבוד בתפוקה גבוהה, ועם הזמן תפוקתו תפחת תוך עלייה בנצילות.

כמובן שלא צריך להגזים כי גם אינוורטר לא יכול לרדת בתפוקה ללא הגבלה, מערכים שאני מכיר הפחתת התפוקה עד 25% מהמכסימום או משהו קרוב.

תכונות נוספות כמו מניעת מחזורי כבוי/הפעלה אלא פעולה רציפה תורמים לנוחיות ולהרגשה יותר נעימה וזו תוספת מבורכת.

חוץ מזה בזמן הראשון לאחר הפעלתו הוא באוברקיל כך שהקירור חזק מאד (זה מה שיהיה אם נבחר נכון) ועם הזמן התפוקה יורדת כך שהטמפרטורה תישמר.

בחירה כזו גם תאפשר מיזוג יעיל אם למשל החדר יתאכלס בהרבה אנשים (מסיבה בסלון וכדומה) ואז תקבל יתרת כוח מיזוג כי האינוורטר יעלה את תפוקתו (במסגרת מגבלותיו).

אנלוגיה לפעולת אינוורטר היא התקנת יותר ממזגן אחד לחלל מסוים ואז ניתן לתת מכת קור בהתחלה ואם החלל מספיק צונן, להפסיק פעולת מזגן אחד. כמובן שאינוורטר עושה זאת אוטומטית וללא מדרגות.

יוסי

פורסם

נניח שמזגן חי 7 שנים. הפרש המחיר בין 2 המזגנים הוא 1000 ש"ח לרעת האינוורטר. כלומר החשמל הנחסך לשנה צריך להיות לפחות בשווי של 1000/7= 130 ש"ח. האם אתה חוסך זאת? אני ממש לא בטוח.

בנוסף, יוסי כתב: "לכן תמיד יש לבחור אינוורטר כך שבמרבית הזמן תפוקתו לא תהיה במכסימום, אחרת כל הטעם באינוורטר מתיתר.".

האם אני מבין נכון שאם כקונים מזגן אינוורטר, יש לקנות מזגן חזק יותר מהמזגן הרגיל?

אם כן, הפער במחיר ההתחלתי אפילו גדול יותר לרעת האינוורטר.

יהודה

הדגשתי את הטעות הבסיסית שלך , מזגן אינוורטר לא ישרוד 7 שנים , וגם אם כן , הבעלים כנראה יפשוט רגל לפני. (לפחות מהנסיון שלי)

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תוכן חדש...